17.7.2018

Opora a stálice v šnečí kleci

V seriálu letních rozhovorů jsme "maličko" vyzpovídali nepřehlédnutou "obří" oporu nejen dobřanské branky, ale i celého týmu z jihu Plzeňska, který rok co rok válčí na republikovém hokejbalovém poli. V klubu až na menší pauzu působí několik sezón, pričemž v každé z nich patřil k základnim stavebním kamenům dobřanské hokejbalové mozaiky.
Na několik otázek odpoví pro klubový portál brankář Jan Marek.

Začnu tradiční otázkou, dá se zvládnout zaměstnání dohromady se sportem či hokejbalem?
Jelikož pracuji jen ranní směnu, tak se hokejbal se zaměstnáním dá zvládnout úplně v pohodě. V den, kdy nemám hokejbal, ještě dělám další sporty.

Jak se udržuješ přes letní volno?
Téměř celé léto trávím někde na výletech na kole. Kolo je super na kolena, tudíž mi to i prospívá ke zpevnění kolene, které jsem měl v zimě zraněné. Jeden den v týdnu mám vždy vyhrazený na posilování. Cvičím ale pouze se svoji vahou a posilovací gumou.

Trochu to odlehčime, patřiš do skupiny sportovců, na které platí to známé a otřepané: Na co sáhne, to mu jde. Možná fotbal hraješ maličko jinak, ale zase "dobře" centrované míče umíš uklidit jako populární Dino Koler. Takže, existuje nějaký sport, který nemusíš???
Neřekl bych, že mi jde každý sport. Když jsem něco chtěl nějak umět, musel jsem vždycky hodně trénovat, abych se dostal na nějakou úroveň. Myslím si, že každý sport je hlavně o tréninku. Jak si zmínil, nohy mám naprosto levý - tam to nedožene ani trénink :)

Zpět tedy k tomu sportu našemu.... Zhodnotíš v kostce loňskou sezónu z hlediska týmu, ale i po osobní stránce?
V sezóně jsme odehráli spousty krásných zápasů, k tomu "peckový" play-off - bohužel Karviná byla ještě o něco výše než my. Myslím, že to spoustu lidí posunulo zase o kousek dál. Takže uplynulou sezonu hodnotím jako velice povedenou.

Letos bude druhá nejvyšší soutěž v ČR pouze o deseti týmech, přesto v ní zůstanou moravské kluby a týmy z východu Čech jako Brno, Opava, Jihlava či Pardubice. Kvalita zůstane, zápasů kapku ubyde, pouze 18 mačů v zákl.části, klasicky doma-venku, ale zase oproti loňsku se celé play off pojede na tři vítězné duely. Jak tohle vnímáš ty - jako jeden z lídrů našeho týmu?
Došlo k tomu, co jsem vlastně nechtěl, aby se někdy stalo. Po mém návratu do Dobřan z Plzně se po roce spojil Západ a Východ , což jsem si říkal, že bude finnčně a časově náročné pro hodně týmů. Pak každý rok opustily ligu dva týmy a dopadlo to tak, že se letos přihlásí jen 10 týmů z původních 20. Přijde mi to jako úpadek hokejbalu.

Nejde přehlédnout, že jsi v poslednich letech markantně změnil přistup k hokejbalu a makáš na sobě, mladým jdeš přikladem, přesto se zeptám. Na konci července odstartujeme už několikátou společnou letní připravu, jak se k ní postavíš a s jakou vizí do ní půjdeš?
Už jsem starší a myslím, že přemýšlím jinak než dříve. Za mlada jsem fungoval jinak, udělal spousty chyb. Teď už jsem si dal nějaký řád a snažím se ho dodržovat. Do přípravy půjdu jako každou poslední sezonu s tím, abych byl co nejlépe připraven do sezóny. Doufám, že se nás bude scházet více než loni.

Co poradíš jako zkušený hráč a opora Dobřan mladým hokejbalistům - žákům, dorostencům a vlastně i sportovcům, aby i oni se třeba stali lídry či reprezentanty?
Poslouchejte trenéry, starší hráče co Vám radí, bavte se sportem, makejte naplno - ať si jednou budete moci říct, dal jsem do toho všechno !

Honzo, odbočíme malinko jinam, ty i spousta dalších aktuálnich mladíků z naší kabiny jste v juniorských reprezentacích byli. Zaznamenal jsi prosazení se českých juniorů či výběrů od U16 až po U20 na mládežnických světových šampionátech?? Případně, co na to říkáš ty?
Sledoval jsem MS , bylo skvělé vidět mé spoluhráče, jak válčí. Myslím, že mi některá jména z Dobřan v reprezentaci chyběla, ale asi to trenéři poskládali dobře, když to byl jediněčný úspěch. Všem klukům gratuluji.

A co nová sezóna v podání našeho mančaftu? Roste nám nový areál včetně krytého stánku, klub se za těch x-let vydal také jiným směrem, oba pamatujeme starý "hokejbalák", starou kabinu, atd. Pozor - všechno mělo ale svoje kouzlo, to každopádně. Zeptám se tě tedy i jako už zkušeného hráče, jak vnímáš tyto změny ty osobně?
Co víc si můžeme přát, než takový areál. Když si vezmu, jak jsme hráli ve sněhu, dešti , zimě .... a teď hala... pro mě je to nejlepší zázemí.

Jsi v nejlepších letech a minimálně pro mne jeden z nejlepších gólmanů u nás, máš ještě sám nějaký cíl?
Nejlepší léta už mám za sebou :-). V ČR je spousta skvělých golmanů, když občas vidím extraligu. Můj cíl je, zachytat si ještě pár zápasů extraligy.

Co bys řekl závěrem???
Závěrem bych chtěl poděkovat městu za podporu a výstavbu nové haly. Všem divákům, přátelům, kamarádům za to, že fandili či drželi palce a pozvat je v září do haly na zápasy nové sezony.
(Rozhovor: Šlehy V. st. vers. Hanz)

Očima trenéra:
Jak už bylo zminěno, je to velký gólman a sportovec nejen postavou. Změnil se, maká a jde ostatnim přikladem. To už se dá za "pár" posledních sezón konstatovat. Sport bývá vrtkavý, pričemž v něm platí, jednou si dole, jednou..... Honza, jako už zkušený hráč, zažil oboje. Má ještě jeden cíl, který by si za svůj přístup ke sportu zasloužil. Snad se mu tedy povede, čapnout si extraligu. Kde a kdy???
To, nechť si každý dosadí sám....
V.Šlehofer st.

"Jan Marek na snímku si právě pochutnává na bonbónku, který mu přilétl do kasy.....😀 "Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

16.7.2018

Nejlepší gólman 1.ligy

V době "letní pauzy" je vice času na spoustu věcí, které v období zápasů, treninků, atd. logicky nestíháš. I v rámci jakési rekapitulace loňské sezóny nechceme zapomenout, že v naší brance stál nejlepší gólman 2.nejvyšší soutěže v ČR. Šneci se o jeho výkony opírají takřka každoročně . V naší kleci vévodil nejen mohutnou postavou, ale také čísly, kterými trumfnul všechny své brankářské kolegy. Pozor, asi neřeknu novinku, že "Hanz" by se neztratil ani v poli, "drápky" má hodně šikovné.....
V nejbližší době přineseme "pár" odpovědí od opory dobřanských hokejbalistů mezi třemi tyčemi - Jana Marka.(
Šle)

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

10.7.2018

Slíbené vyzpovidání Šneků po Kanadě

Úspěšní hráči TJ Snack Dobřany v dresech ČR U20 Pavel Sloup a ČR U18 Nicholas Kaňák odpovidaji na pár otázek pro klubový portál.

1.Jaké jsou první dojmy ???
Pavel S. První dojmy jsou určitě nádherné, ale furt si to člověk ještě úplně neuvědomuje, co vlastně dokázal.
Nicholas K. Hned první, co cítím, je obrovské zklamání, jeli jsme tam s jedním cílem, který se bohužel nesplnil.

2.Proti komu se Vám hrálo nejhůře a naopak?
P.S. Nejhůře se hrálo pravděpodobně s Kanaďany, vzhledem k tomu jaký styl hokejbalu preferovali. Byli nejlépe fyzicky připravení a svým důrazem nám obzvláště v prvním zápase dist zatápěli. A nejlépe? Asi se Slováky možná vzhledem k tomu, že vyznávají podobný styl hokejbalu jako my a po zápase s nimi jsme nebyli tak pomlaceni jako např. po utkání s Brity.
N.K.Nejhůře se mi hrálo asi proti Velké Británii, utkání nemělo tempo a vůbec jsem se nedostal do zápasu a nejlépe proti Kanadě.

3.Je mi jasné, že rozdíl mezi hrou na našich standardních hřištích v sezóně musí být markantní ve srovnání s "obrovsky" dlouhým hokejovým placem, kde se hraje mezinárodní hokejbal, ptám se tedy, jak jste přechod na obr stadion vnímali vy dva???
P.S.Mně osobně to nějak nevadilo. Sice je to více běhání, ale zase i více prostoru ke tvoření.
N.K.Mně osobně to nevadilo, bylo to sice vic o běhání, ale zároveň jsme měli prostor si někdy podržet míček díky většímu hřišti, roztáhnout si hru, takže mně to nevadilo a myslím si, že mi to i docela vyhovovalo.

4.Turnaj se povedl oběma českým výběrům, vzájemná podpora nepochybně také vede k úspěchu, sledovali jste tedy dění i v druhé kategorii???
P.S.Když to šlo, tak jsme se šli na kluky z "osmnáctky" podívat přímo na stadionu, jinak jsme buď sledovali onlajny a nebo i stream ze zápasu.
N.K.Určitě jsme "dvacítky" sledovali
(a fandili) buď na stadionu, nebo přes internet na pokojích.

5.Říká se, že Kanada není jen "hokejová", ale i nádherná země. Byl čas i na "špetku" kultury"?
P.S. Já doufám, že jsem tu nebyl naposledy, je to opravdu krásná země. Jeden den jsme měli příležitost se podívat na maják a místní památku, kterou už jsem zapomněl a byli jsme se podívat i v centru města a také obchodním centru.
N.K. Je opravdu nádherná. Byli jsme jeden den na výletě na nejvýchodnějším bodu Kanady, bylo to opravdu parádní( a dokonce jsme viděli Kosatky😃)

6.Co si z Kanady odvezete a co plánujete nyní na léto???
P.S.Zážitky na celý život a spoustu zkušeností. Na léto je v plánu brigáda a pak i letní příprava.
N.K.Odvezu si fakt, že hokejbal se stále zrychluje a zlepšuje. Je pořád na všechno méně času.

7. V klubu je aktuálně klid zbraní, přinesete do šnečí kabiny nějakou novinku, případně novinky???
P.S. Tak rád se podělím o nějaký historky, když budu moct....😃
N.K.Pokud mi to náš "velkej šéf" dovolí, tak možná nějakou perličku odtajnim😃😃

8.Zlatý a stříbrný kov na krku je nesporně obrovský úspěch, co bude nyní po volníčku dál???
P.S. Věkem už nespadám do žádné mládežnické kategorie, takže už budu válčit jen na jedné frontě a to v mužích.
N.K. Ted si dám chvíli pauzu a pak mě čeká individuální připrava.

9. S jakou chutí vyrazíte do letní klubové přípravy???
P.S. Mým cílem je, co nejlépe se připravit na další sezónu, protože ta bude pro mne zlomová.
N.K. Jak už jsem řekl, nejdřive si musím odpočinout. Pak se začnu sám připravovat na další sezónu.

10.Jsem si vědom, že to oba máte časově nabité. Niky válí hokej v Plzni, Pájo ty studuješ v Praze, přesto se zeptám. Co máte v plánu v nadcházejicí naší klubové sezóně????
P.S.Určitě si vybojovat stále místo v A týmu a udělat nějaký týmový úspěch. Ideálně se dál individuálně zlepšovat.
N.K.Já vyrazim do sezóny s tím cílem, abychom se dostali s dorostem dál než v loňské sezóně a chci zabojovat o mistrovství světa juniorů, které bude za dva roky.

Oběma odchovancům upřímně gratuluji i za celé vedení našeho klubu!!!

Ještě ale musím zmínit jedno přání, poněvadž je jasné, že tohle budou čist i vaši-naši spoluhráči z kabiny, dále pak rodiče našich žáčků, město Dobřany, atd., atd.

Tak tedy - Jelikož se v našem případě jedná o kolektivní sport, pak věřím, že byť jste kluci nyní úspěšní, přesto na náš klub, z kterého jste do světa vyrazili a udělali v něm úspěch, nezanevřete a společně budeme nadále nejen sportovní překážky zdolávat dál.
Za TJ Snack Dobřany - V.Šlehofer st.

Na 1.snímku oba mládežničtí reprezentanti ČR, ale také hráči TJ Snack Dobřany.
Zleva: Pája Sloup a Niky Kaňák.

Na 2. snímku Niky s rodiči Pavlem a Gabrielou Kaňákovými, kteří fandili přímo v Kanadě. Snad mohu zmínit, že maminka Nikyho Gabriela je Kanaďanka. Tak schválně, komu asi fandila......????

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

9.7.2018

ČR U20 zlatá, U18 střibrná

Parádních výsledků dosáhly oba naše mládežnické výběry na světovém šampionátu juniorů v Kanadě, resp. v St.John's.
"Dvacítka i osmnactka" se rvala až do konce svých finalových soubojů s domácí Kanadou. Zlato bere dvacítka za výhru 4:3 v prodloužení a s naším dobřanským hokejbalistou Pájou Sloupem, který podával velmi dobré výkony. Další Šnek Niky Kaňák dotáhl jako správný kapitán český tým do finále a následně k nádherné stříbrné medaili(smolná prohra 1:3), i on byl na hřisti "pekelně cítit".
Oběma českým mančaftům včetně realizačnich týmů a servismanů okolo moc a moc gratulujeme.
S našimi dvěma šampióny se zkusíme co nejdříve spojit a pokusíme se je maličko vyzpovídat. Kluci - parádní práce a věřím, že skvělé výkony prodáte i v našem klubu.
(Šle)

Na snímku zleva - mistr světa U20 Pavel Sloup a vedle něj kapitán ČR U18 a vicemistr světa Nicholas Kaňák oba hráči TJ Snack Dobřany.

Pánové, ještě jednou velká gratulace !Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

Šneci v dresu ČR

O víkendu měly napilno reprezentační hokejbalové výběry.
Přípravný kemp širšího kádru absolvoval a následně i dres mužské reprezentace ČR oblékl náš klubový hráč Václav Šlehofer mladší, který nastoupil i do modelového utkání proti české dvacítce, v dresu juniorů ČR se pro změnu představil další hráč dobřanských barev Pavel Sloup, který by měl i s dvacítkou odletět zkraje července do Kanady na mistrovství světa juniorů. S kategorii U18 se také do Kanady chystá další hráč Dobřan, který bude reprezentovat Českou republiku na juniorském šampionátu. Nicholas Kaňák je sice prioritně hokejista, ale v našich barvách nastupuje od žáčků a i letos nám prokázal výborné služby v mnoha zápasech st.dorostu ale i mužů. Jeho bratr Lukáš už nastupuje v barvách extraligové hokejové HC Plzeň coby profík a i on v našem klubu působí od žáků, přesto na náš klub nezanevřel a v play off mužské "Národky" pravidelně nastupoval. Posledním mládežnickým reprezentantem ČR, který pochází ze šnečí líhně, je Honza Brtník, jenž by měl jet s výběrem ČR U16 na světový šampionát do Zlína, i tam bude bohaté mezinárodní obsazení v podobě Slovenska, Kanady, USA, atd.

Všem dobřanským klukům, pochopitelně i českým hokejbalovým výběrům, přeji na šampionátech sportovní zážitek a i nepochybně pronikavý úspěch. Od našich klubových hráčů očekáváme v repre dresech kvalitní výkony, díky kterým se do výběrů ČR probojovali a samozřejmě vzornou reprezentaci nejen našeho klubu. V.Šlehofer st.

Na snímcích z modelového utkáni v Kladně dne 23.6. zleva Pavel Sloup a Vaclav Šlehofer ml.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

Minipřípravka ve Stříbře

Naši nejmenší se představili na turnaji ve Stříbře. Krom Šnečků z Dobřan do utkání minipřípravek a mladších, nastoupily ještě týmy HC Buldoci Stříbro -tedy domácí mančaft, dále HC Škoda Plzeň A, HC Škoda Plzeň B, HC Mariánské Lázně, HC Tachov. Naši a stříbrští hokejbalisté se tak popasovali s hokejovými týmy. Sluší se dodat, že např. plzeňští hokejisté tento turnaj odehráli v celkovém složení kádrů s ještě mladšími hráči. Přesto naše konečná druhá příčka za vítězným Stříbrem je vynikající. (Šle)

Vedoucí týmu A.Hradská: Děti hrály výborně, skvěle spolupracovaly.
Eva Česáková: Šnečkové hráli parádně, bojovali a vybojovali si nádherné 2.místo.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

Další z líhně dobřanských talentů

Věkem stále ještě žák, letos nastupoval pravidelně v obou dorostech. V mladším patřil mezi opory a pozor ve staršim se posouval svými výkony každým zápasem do důležitých rolí. Chodil trénovat téměř každý den. Pomáhal i s trénováním přípravky. Je to "Dobřaňák" a ve svých 13-ti letech další velká hokejbalová naděje šnečí líhně. Pojede i s muži na letní turnaj do Přelouče... Ano, věkem stále ještě řeklo by se dítě, ale Michal je poctivec a pokud bude šlapat i ve škole, pak by zde mohl vyrůst další hokejbalista. Na pár otázek odpovídá starší žák Michal "Magic" Neumaier.

1. Jak ses dostal mezi Šneky a v kolika letech si začal s hokejbalem v Dobřanech?
K hokejbalu mě přivedl můj soused Bohoušek Havránek, který tady v klubu několik let působí. Začal jsem chodit se koukat na hokejbal od svých šesti let a za 2 roky jsem ho zkusil i hrát. Bavilo mě to a tak jsem zůstal.
Poznámka trenéra - "Bohoušek Slávista Ipeesák" = skaut😀

2. Do jaké školy chodíš a pochopitelně do jaké třidy?
Na základní školu v Dobřanech a chodím do 7.B.
Poznámka trenéra - čili originál domorodec😀

3. Když uz jsme u školy, jaké známky očekáváš?
No, celkem dobré, nějaká ta trojka dvojka...Trošku přidám a bude to ještě lepší, to vím.
Poznámka trenéra - to musíš!

4. Hraješ i jiný sport, připadně jak často?
Hraju tady za Dobřany ještě fotbal, když vyzbyde čas, tak chodím jednou, někdy i 2 týdně.
Poznámka trenéra - fotbal tě taky donutí běhat😀

5. Co se ti na sportu líbí a na hokejbalu obzvlášť?
Na sportu se mi líbí kolektivní úspěchy, týmová hra,vítězství a tak dále.
Na hokejbale se mi také líbí týmová spolupráce, nevadí mi ani tvrdá hra. Máme tady super partu.
Poznámka trenéra - partu si tvoří kabina, nic nového.

6. O přednostech mluvit nebudeme(ty znám), zkusím se tě schválně zeptat, víš na čem společně zapracujeme?
Myslím, že celkově na pohybu. Určitě zamakám .                                                             Poznámka trenéra - bingo a ještě pár věciček poladíme....

7.Nyní máte pauzu, jak ji využiváš?
Chodim si třikrát v týdnu zaběhat a k tomu dělám i posilovací cviky.
Poznámka trenéra - to dobře děláš, ale i odpočinek včetně vydatného spánku je zapotřebí, hlavně pak v tvém věku....

8. Za měsíc a něco to znovu vypukne, máš našlápnuto, příprava bude tězká, ale nezbytná, těšis se?
Každý rok je příprava těžká, budu se snažit jí odmakat co nejvíce. Hrozně moc se těším, hlavně pak na zápasy, prostě na sezónu.
Poznámka trenéra - ještě aby ses netěšil...😀

9. Právě v začátku sezony se rozjede nový cyklus mládežnických kategorií, ty budeš coby hrác ročníku narození 2004 spadat do U16, porveš se sportovně i o republikový dres?
Určitě se porvu o repre dres, je to pro mě čest a budu dřít , aby byla aspoň šance se probojovat na repre kempy.
Poznámka trenéra - hlavně trpělivost a poctivá dřina, jiná cesta za úspěchem ve sportu asi není....

10. Co bys chtěl v hokejbalových Dobřanech dokázat???
V Dobřanech bych chtěl vyhrát extraligu mužů, a určitě bych si chtěl zahrát i s tebou.
Poznámka trenéra - tak to nejspíš neklapne....😀

Co bys řekl závěrem?
Na závěr bych řekl, že budu dělat vše proto, abych se stal třeba dobřanským tahounem. Hlavně bych chtěl poděkovat lidem, kteří se tady o to starají, a že mě podporujou a snaží se mi pomoci ...
Poznámka trenéra - hlavně nezapominej na školu.

Pohled trenéra:
Vím, že to bude čist, přesto.... Hodně se za rok zvedl, začal makat a má opravdu našlápnuto.
Takže je třeba i souběžně se školou makat nadále. Kdo chce na sobě dřít, pak se mu to vrátí. Inu, čas ukáže...

(rozhovor: Šlehy V. st.  vers.  Magic)

Na snímku Michal Neumaier - 13-ti letý hráč TJ Snack Dobřany

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

Šnečci opět vítězně

Ve čtvrtek 14.6. se uskutečnil úplně ten poslední duel v naší ještě ne zcela zhotovené kryté aréně. Odehrál se velmi dramatický zápas, v němž naši nejmenší vyzvali do boje rodiče. Podrobnější scénář poskytl pro klubový fb web trenér Petr Úbl(viz níže). Naše kategorie mini přípřívek by ještě měla startovat na turnaji ve Stříbře, čimž bude sezóna 17/18 pro naše barvy definitivně historií.(Šle)
PetrUbl: Nejmenší Šnečci kategorií přípravek a minipřípravek se rozloučili se sezónou zápasem na domácím hřišti. Soupeřem jim byli nažhavení rodiče, jejichž velké nadšení se projevilo v první polovině zápasu, kdy drželi vedení 4:0. Poté se rozjetí pinďové probudili k obratu a vítězstvím 8:6 potvrdili, že se nezaleknou ani dospěláků. Poděkování nejen za skvělý mač, ale i za celoroční podporu náleží všem rodičům, i těm, kteří se nemohli závěrečné zůčastnit.

Snímek je z nejdůležitějšího zápasu sezóny přípravek 2017/18Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

Také nejmenší hráli letos naposledy

Na plzeňské 20.ZŠ v Brojově ulici odehráli své turné naši nejmenší, když se sobotní akce přípravek a minipřípravek účastnily ještě týmy Litic, Plzně, Stříbra a hokejového Meteoru Třemošná. Naše výprava byla rozložena do tří týmů, přičemž jsme se tentokrát snažili Šnečky rozdělit ročníkově, nikoli výkonnostně. Naši nejmenší si vedli velmi zdatně, byl zaznamenán progres a sportovní posun, což je pro náš klub velmi dobrá informace. Čili je zapotřebí to po prázdninách znovu pečlivě odstartovat. Všem rodičům je třeba poděkovat za celosezónní práci a dětem popřát pěkné a i sportem naplněné prázdniny. V.Šlehofer

Trenér přípravek Petr Úbl hodnotí poslední vystoupení Šnečků:
Do posledního turnaje přípravek a minipřípravek, který se konal v sobotu 9.6., jsme vyslali celkem 3 týmy, jeden tým přípravky a dva týmy minipřípravky. Nejlépe si vedli přípravkáři, kteří porazili soupeře z Plzně i Stříbra vysokým rozdílem. Pozadu ale nezůstaly ani oba týmy nejmenších, které bojovaly nejen proti soupeřům, ale i proti rozmarům počasí. Děti si turnaj užily, rodiče též, my trenéři máme radost, když vidíme, že se všichni posunuli a tenhle sport je baví. Tím úplně posledním zápasem, kterým se děti rozloučí se sezónou, bude každoroční zápas proti rodičům.

 

Na snímku minipřípravka TJ Snack Dobřany 2017/18Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Na snímku přípravka TJ Snack Dobřany 2017/18Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

 

 

Další Šneci v neděli zakončili sezónu

TJ Snack Dobřany -Hbc Plzeň 2:3
(extr.ml.dorostu, Dobřany, ne27.5.)

Branky: Mužík 2

V konfrontaci s prvními dvěma týmy naší skupiny v extralize mladšího dorostu v pátek v Suchdolu a v neděli proti Plzni jsme si dokázali, že hokejbal umíme. Vyrovnaný a bojovný duel se šancemi na obou stranách, tak by se asi dalo popsat toto mládežnické utkáni. Naše kluky musíme pochválit, ale i soupeře, který svoji kvalitu prokázal. My můžeme obra občas potrápit, ale pravidelně jej porážet, to asi i vzhledem k poměru možností nelze. Našim klukům patří za celou sezónu poděkování, spousta z nich se posunula a další poctivou prací ještě posune. Za všechny - Malotín, bratři Duchkové, Vaníček(toho přibrzdilo zranění), Gawenda, Vajda, přičemž nejvice vylétl Neumaier. Poděkování patří i klukům z mužského týmu, kteří přišli mladším potenciálním spoluhráčům udělat organizační zápasový servis.
A to je cesta, kterou si pomaloučku jdeme dál. Snaha vychovat další mladé hráče, je to, co nás v našem hrdém nejen hokejbalovém městě baví a roky i nepochybně naplňuje. Nyní se ještě kvůli našim Šnekům z Dobřan, kteří budou reprezentovat ČR na nejbližších akcích, budeme tréninkově tzv.udržovat, poté vypustíme červenec a na přelomu prázdnin to rozbalíme znovu a to by bylo.....
(Šle)

Sestava Šneků:
Brtníķ Ji
Brtník Ja Neumaier Vaníček Gawenda
Duchek T. Duchek A. Vajda Malotín Matoušék
Mužík Bárta Rejda Svoboda Kopf

Trenéři: Šlehofer V.sta+Matoušek J.sta

Na snímku TJ Snack Dobřany po utkání 27.5. v Dobřanech
Zleva stojí:
Gawenda, Malotín, Vaníček, Neumaier, Matoušek J.mla, Kopf, Rejda, Brtník Ja a Mužík
Pod nimi zleva:
Matoušek J.sta, Duchek T., Duchek A., Vajda, Šlehofer V.sta a Bárta
Sedicí zleva: Svoboda a Brtník Ji

 

 

 

 

 

 

 

 

Také mladší žáci končí sezónu

Minipřípravka proti hokejistům

Kluci z minipřípravky se na předposledním turnaji nejmenších na hřišti Stříbra utkali ve dvou zápasech proti hráčům hokejového klubu Meteor Třemošná. Ve vyrovnaných zápasech zužitkovali zkušenosti nejen z posledních hracích tréninků, ale i z celosezónní přípravy. Naposledy budou Šnečci reprezentovat na závěrečném turnaji 9.6.2018 ve Štruncových sadech.

TJ Snack Dobřany - HC Buldoci Stříbro 2 : 8
(přebor MŽ, sobota 26.5.)

TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 1 : 15
(přebor MŽ, neděle 27.5.)

Zápasy hodnotí trenér Šnečků Petr Úbl: Máme za sebou poslední dva zápasy této sezóny, které jsme odehráli na domácím hřišti proti oběma západočeským rivalům. Oba duely jsme prohráli a to zejména díky špatné orientaci v předbrankovém prostoru, na tom ale nyní hodně pracujem. Máme problemy s přechodem z malého hřiště, kde přednostně hrajeme jako přípravky, to je ale přirozené. Nezbývá, než se rozloučit s touto sezónou, kdy po podzimní části jsme byli průběžně třetí v devítičlenné tabulce, zatímco nyní končíme na 7.místě. Za posledních 7 zápasů jsme nezískali ani bod, na druhou stranu jsme pomalu zapracovávali nové tváře nejen z kategorie přípravky, ale i z minipřípravky a my věříme, že se nám kluci opět posunou, tak jak nám to ukázali v posledních utkáních. Všem hráčům a zároveň i rodičům patří velké díky!!!

Také si dovolím přidat pár slov:
Naši nejmenší, kteří hráli v kategorii mladších žáků, rovněž jako ostatní Šneci, zakončili záverečnými duely sezónu.
Tréninkové jednotky stále jedou dál, když se budeme nadále scházet k herním modelovým zápasům třikrát týdně až do konce školního roku. Je třeba říci, že i tady nám nepochybně rostou šikulkové. Ačkoliv jsou zde mezi námi, ale i v porovnání se soupeři, mnohdy vidět markantní věkové rozdíly, i tak jsou malí Šnečci považováni za opravdové bojovníčky a vycházející hvězdičky možná že i nejen dobřanského hokejbalu.. Na výsledcích to sice příliš vidět není(pokud nechci vnímat či počítat souboje přípravek) a i vysoko prohráváme, ale kdo se ve sportu pohybuje a maličko mu rozumí, pak urcitě ví své. Kluci rostou každým tréninkem a zápasy. Bodejt by ne, odehrají jich i několik za vikend. Třeba nám to jednou ukážou, jak se hraje hokejbal. Upřímně říkáme, že je radost s těmito špunty pracovat. Jsme na caparty náležitě pyšní, poděkování patří rodičům, hl. trenérovi Šnečků Petru Úblovi , Alici Hradské rovněž za vedení nejmenších, Petru a Evě Česákovým, Radku Vajdovi, Janu Šlehoferovi všem za servis dětem, zkrátka úplně všem, kdo se na chodu naší základny nejmenších podíleli či podílejí. Oceňujeme i předání medailí oběma týmům panem Jiřím Leflerem (na jedne společné fotografii) z Prachatic, který děti v našem stánku dekoroval po poslednim utkání sezóny jako vedouci společné soutěže s regionem Čechy jih. Prckové odcházeli domů spokojeni a my jako realizační tým s dobrým pocitem a o to jde především.
Jak jsem zmínil, my se ještě chvilku budeme sportem bavit, neboť tréninky stále jedou dál, k tomu budou hrát ještě přípravky, poté následují prázdniny a na konci letního lenošení to znovu nastartujeme.
V.Šlehofer st.
Na prvním snímku malých Šnečků Jirka Leffler v podřepu a v modrém triku první zleva.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Šneci to dnes odmakali

Sk Suchdol - TJ Snack Dobřany 4:1
(extr.ml.dorostu, Suchdol n.L., pá 25.5.)

Branka: Brtník Jan(Duchek T.+Neumaier)

Velmi dobrý a poctivý vykon dnes předvedli naši kluci. Opět jsme nastoupili s mladšimi žáky Vajdou, Gawendou a A.Duchkem, kteří i dnes odvedli kvalitní "prácičku". Zápas od zápasu roste prvním rokem starší žák "Magic" Neumaier. Výkony se konečně začína zvedat i starší bratr Aleše Duchka Tomáš.
Celý tým zaslouží pochvalu. Nade vše vynikli hráči Kalčík, Neumaier, Malotín a bratři Brtníkové. V domácích barvách předvedl obrovskou kvalitu David Braun, jemuž skvěle sekundoval Jakub Laurinc. Tým Suchdolu potvrdil pozici lídra extraligy mladšího dorostu.
V krásném areálu na jihu Čech se za hojného počtu fanoušků odehrála o pátečnim podvečeru kvalitní mládežnická hokejbalová bitva. I přes prohru můžeme být na kluky pyšní.
(Šle)
Sestava Šneků:
Brtníķ Ji
Brtník Ja Kalčík Neumaier Vaníček Gawenda
Duchek T. Duchek A. Vajda Malotín

Trenéři: Šlehofer V.mla a V.sta

Na snímcích TJ Snack Dobřany po utkání 25.5. v Suchdolu nad LužnicíFotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

Prohra Šneků i přes dobrý výkon

Kert Praha - TJ Snack Dobřany 5:2
(extraliga ml.dorostu, Praha, 20.5., neděle)

V rámci možností odehráli nedělní duel Šneci v kategorii mladšího dorostu. Na celek z horních pater extraligové skupiny B sice nestačili výsledkem, ale v poli to zas tak špatné nebylo. Opět dostali prostor mladší žáci a znovu se prezentovali velmi dobrým výkonem. (Šle)

Více už hodnotí pražský mládežnický duel trenér týmu V.Šlehofer ml. :
Dnes jsme odehráli dobré utkání s velmi těžkým soupeřem z Prahy. V začátku zápasu byla hra vyrovnaná a oba celky si vytvářely zajímavé šance, ze kterých vzešly úvodní branky. V úvodní třetině jsme inkasovali tradičně z našeho nedůrazu v předbrankovém prostoru, přesto jsme dokázali vyrovnat na 1:1, i následně na 2:2 po krásně souhře v přesilové hře mezi Vaníčkem a Matouškem, kterou zakončil bekhendovou střelou Jan Brtník.
V druhé třetině přišla pasáž cca 6 minut, kdy jsme pozdním přístupem k hráči darovali soupeři většinu stráveného času s balonkem na holi v naší třetině. V třetí části se hra opět vyrovnala, bohužel se nám žádnou branku nepodařilo přidat, tudíž jsme nemohli dnes pomýšlet na vítězství. Za hráče Kertu je zcela na místě vyzdvihnout výkon dvojice Kovárník-Suchánek,
u nás musím i přes prohru pochválit celý mančaft, protože i mladší žáci jako Aleš Duchek nebo Jakub Gawenda odehráli dobré utkání! Závěrem je třeba přiznat, že soupeř v důležitých momentech uměl přidat nadstavbu. My se musime z určitých chyb poučit, což určitě u nás mladých ještě chvilku potrvá. Poctivým a pravidelným tréninkem tomu musíme jít naproti, jiná cesty totiž neni. K tomu všemu jsme ale vedeni.

Mladší dorost Dobřan  po zápase na Kertu

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

Výhra Dobřan v Praze
Kovo Praha-TJ Snack Dobřany 0:4
(Extraliga MD, ne 13.5.11.30, Praha- Palmovka)

Branky: Rejda, Svoboda (Matoušek, Brtník),
Vaníček (Hošťálek,Brtník), Malotín

Mladší dorostenci dnes dopoledne odehráli duel na pražském asfaltu, který zrovna není v naší oblibě, ale budiž. Hrát musíš umět na všem.
Šneci to odbojovali a domácí přehráli i celkovým skóre. Vynikl Jirka Brtník v brance a v poli to všichni kluci poctivě odmakali.
Realizační tým V.Šlehofer mla a Hájek si tak připisuje první výhru. Za zmínku opět stojí nasazení dvojice naších mladších žáčků Aleše Duchka a a ještě o rok mladšího Radka Vajdy.
I oni mají na dílčím úspěchu velký podíl.
(Šle)

 

 

 

Dobojováno, Šneci letos končí

TJ Snack Dobřany - Hbk Karviná 4:5
(1.liga muži, sobota 5.5. 17h 3..semifinále, serie 0:3)

Branky: Skála(Šlehofer V.mla +Kovárik D.mla),
Kaňák L.(Truchlý+Juráček), Kovářík J.(ŠlehoferV.mla+Kovářík D.mla), Kaňák L.(Málek)

Končime sezónu. Bohužel se nám nepodařilo výborného soupeře ani jednou přelstít, ačkoliv jsme chvílemi byli velmi blízko akespoň k dílčímu úspěchu. Na to se ale pochopitelně nehraje. Navic vyhrát může jen jeden. Dnes to byla potřetí Karviná a zaslouženě putuje do finále.
Naši kluci za všechny boje zaslouží pochvalu. Se sezónou jsme se rozloučili jako sportovci, kteří poslední utkání odbojovali na pomyslných 120procent. Dnes zatáhli lídři Marek, Šlehofer V.mla, bratři Kovařici, Skála, Kaňák L. či Rubner, opět se kvalitním výkonem prezentovali mladíci Truchlý a Málek, kterým skvěle sekundovali bojovníci z řad dalších dorostenců Páv, Kaňák N. a Slehofer O.,
své bohaté zkušenosti předával Juráček, probral se i Jarda Kobr, každým zápasem šel nahoru Čechura s Hůrkou, dále věříme, že
ve šlépějích svého jmenovce v brance určitě půjde Marek Hájek a mohl bych pokračovat.
Škoda, že jsme alespoň jeden duel neurvali, mohlo to být hodně zajímavé...., ale jak už byla zminka, tým ze severu Moravy byl(alespoň v sestavě pro play off) zkušenější a vyzrálejší. V našem mančaftu se prohánělo hafo dorostenců, kteří navic bojovali souběžně i ve své kategorii extraligy st.dorostu, ale to bylo z naší strany i cílené.
Před několika "hodně" lety jsme také hrávali několik zápasů za vikend a nikdo se nás tehdy ani nemusel ptát např. na to, zda jsme unavení.... Měli jsme a máme sport rádi, to je celé. Čili opravdový sportovec "nefrfňá" a na zápas se musi těšit.
Další uplynulou sezónu vidíme s trenérskými kolegy Kovaříkem a Matouškem jako velmi těžkou, s nesčetně překážkami, ale i tak velmi úspěšnou.
V nejblizší době očekáváme zmodernizovaný a hlavně zkompletovaný moderní sportovní areál s krytou halou a věřime, že i kluci se opět posunou. No a další mladíky a prcky budeme nadále trpělivě do sportu resp.hokejbalu zasvěcovat. Co vic si tedy přát ??!!!
Teď dáme aktivní volno s využitím jiných sportů, turnajů a sejdeme se tradičně koncem července a začneme nanovo. Kluci, díky za další pěknou sezónu a na závěrečné to definitivně odpískáme.
(Šle)

Sestava:
Marek Hájek(SD)
Kaňák L. Málek(SD) Truchlý(SD) Kanák N.(SD)
Juráček Šlehofer O.(SD) Šlehofer V.mla
Kovářik D.mla Skála Kovářík J. Páv(SD)
Kobr Rubner(SD) Hůrka(SD) Čechura(SD)

Trenéři: Šlehofer V.sta Kovářík D.sta Matoušek

 

 

Na snímku TJ Snack Dobřany po utkání s Karvinou dne 5.5.

Zleva stojí: Trenér Kovářík D.st., Čechura, Šlehofer V.ml., Rubner, Kovářík J., Kobr, Šlehofer O., Páv, Málek , Skála
Pod nimi zleva: Kaňák L., Truchlý, trenér Šlehofer Václav st., trenér Matoušek, Kovářík D.ml., Juráček
Brankáři: Hájek a Marek sedící: Kaňák N.

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

TJ Snack Dobřany - Autosklo Pardubice 0:4
(Extraliga SD, so 5.5. 10h. 3.čtvrtfin., serie 0:3)

Starší dorostenci Dobřan prohráli ve čtvrfinale extraligy i potřetí, což znamená konec sezóny. Chyběl nám i bojovníček Zelenka, který se zranil mezi muži v play off s Přeloučí, dále Princl, Hůrka a další, to je jistě pro nás škoda, ale nelze se na to vymlouvat, neboť ti, co naskočili, vzdorovali kvalitnímu soupeři statečně. Bohužel jsme ale nedokázali vstřelit branku a sami inkasovali třikrát, čtvrtý gól padl již do odkryté klece. Nutno dodat, že jsme se změřili s velmi dobrým protivníkem, kterým Pardubice urcitě byly. Soupeři tedy k zaslouženému postupu gratulujeme.
Sezóna nám končí, někteří kluci v dorostu rovněž.
Nyní se jejich hokejbalová cesta posune mezi muže, kde už většina z nich delší
dobu působí.....
Mezi juniory poputují mladší kluci a tak pořád dokola. I přesto se svým trenérským kolegou Matouškem hodnotíme další sezónu za námi jako dobrou. Ano, najdeme v ni mnoho chyb, ale také spoustu nejen sportovnich zážitků a hlavně pak motivaci do sezón dalších.
(Šle)

Sestava Šneků:
Hájek - Hrubý
Brtnik Ji Brtník Ja Páv
Čech Šlehofer O. Mužík R.
Truchlý Málek Mužík T. Duchek T.
Matoušek Koželuh Kaňák N. a Sloup

Snímek st.dorostenců TJ Snack Dobřany po 3.zápase s Pardubicemi

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

Šnečci ve Štruncových sadech

Naši nejmenší se o nedávném víkendu představili v Plzni na hřišti, kde své zapasy standardně absolvuje tým Hbc Litice.
Šnečci hráli opravdu velmi dobře, určitě se u některých odráží i práce ve třech trénincích v týdnu. Shodují se členky vedení týmu přípravek Alice Hradská a Eva Česáková. Naši nejmenší i dvakrát ze tří zápasů zvítězili. Všichni aktéři plzeňského turnaje pak byli odměněni medailemi.
(Šle)

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Mládež se měřila ve svátek s Jihočechy

TJ Snack Dobřany - Olymp Jin. Hradec 3 : 0
(úterý 1.8, extraliga mladšího dorostu)
Odehráli jsme kvalitní utkání bez ohledu na výsledek. Jak naši kluci, tak i soupeř se během roku postupně a viditelně zlepšují. Hráli jsme spolu již počtvrté, čili lze už maličko bilancovat.... Takže vydržet a postoupit o kategorie výš.
(Šle)

TJ Snack Dobřany - Olymp Jin. Hradec 5 : 8
(úterý 1.8, Přebor ml.žáků)
Kluci zápas odmakali a z obou stran se hrál kvalitní žakovský hokejbal. V našich barvách se opět proháněli hráči mladších ročníků.
(Šle)

Mladší žáci na snímku po nedávném utkání v Suchdolu nad Lužnicí.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

Muži i napodruhé prohráli, hráli i další Šneci

HBK Karviná - TJ Snack Dobřany 5:1, 5:3
(1.liga, 28.4. 17h., 29.4.10h., 1.a2.semifinále)
Série 2:0
Branky neděle: Šlehofer V.mla(Skála), Skála(Šlehofer V.mla+Juráček), Kovářík J.(Skála+Kaňák L.)
Sobota: Skála( Šlehofer V.mla+Kovářík J.)

Včera všechno špatně, nic víc k tomu ani nelze dodat. Karviná nás přejela jako lokomotiva drážní "drezínu".
Dnes velice dobré utkání. Domácím se konečně postavil soupeř. Dnes vyhrál pátým gólem do opuštěné klece zkušenější tým, nikoli lepší. Určitě víme, kde jsme chybovali. V týdnu si zápasy v klidu rozebereme a doma se pokusíme náležitě zareagovat. Asi netřeba někoho chválit, přesto za oba dny jde poukázat na výkony tří mladíků Hůrky, Málka a O.Šlehofera. Všichni pracovali pro tým a všichni si plnili svědomitě zadané úkoly. Věřím, že do serie promluví v domácich špílech výrazněji i tahouni, je jich tu v mladém kádru dost.
Závěrem:
Padáme 0-2 na zápasy, ale ve hře máme stále 3mečboly......
(Šle)


Sestava po oba dny:
Marek-Hrubý
Čechura Skála Kovařiķ D.mla
Hůrka Šlehofer O. Rubner
Kobr Kovářiķ J. Šlehofer V.mla
Málek Juráček Kaňák L.

Trenéři: Šlehofer V.sta a Kovářík D.sta

 

 

HAk Pardubice - TJ Snack Dobřany 3:1, 5:0
(Ex.SD, 28.4. 18.30h., 29.4.14.30h.,1.a2.čtvrtf.)
Série 2:0

 

TJ Snack Dobřany - SK Suchdol n.L. 0:10
(Extraliga ml.dorost, ne 29.4. 12h.)

 

Buldoci Stříbro-TJ Snack Dobřany 4:3
(Přebor ml.žáků, 27.4.pá 17h.)

 

Sk Suchdol - TJ Snack Dobřany 8:2
(Přebor ml.žáků, 28.4.so 12h.)
                                                                                               Petr Úbl hodnotí utkání: Zápas jsme odehráli pouze ve 3 mladších žácích doplněných nejmenšími. Se soupeřem jsme drželi tempo první i druhou třetinu. Ještě na začátku třetí byl stav 4:2, ale pak nás domácí jasně přehrávali a výsledek je tak zasloužený.

 

TJ Snack Dobřany B - Horní Bříza B 4:5ss
(2.liga, Západ, sk.B, 28.4. 15h.)

 

 

 

 

Postup st.dorostu do čtvrtfinále

TJ Snack Dobřany - Loko Česká Třebová 5:4
(Extraliga st.dorostu, 21.4. 15h., 2.osmifinále)

Předkolo play off, serie na zapasy 2:0

Nastoupili jsme bez hráců Truchlého a Málka a to záměrně. Tihle dva totiž udělali obrovský pokrok během dvou posledních sezón, když patří i mezi lídry našeho mužského Áčka.
Tuto mládežnickou soutěž oba převyšují o dvě třídy, při vší úctě k dalším soupeřům. Zároveň očekávám, že by tenhle fakt měl být metou pro ostatni mladé Šneky, šikulů je tu určitě dost.
Nicméně - dnes to byl od nás velmi špatný výkon. Odveta předkola play off extraligy st.dorostu se nám, i přes nakonec urochanou výhru, nepovedla .
Z naší strany se hrál hokejbal, který se vymykal nastaveným notám. Soupeř byl dnes lepší a nezaslouženě prohrál. Jediným pozitivem z naší strany bylo otočení výsledku z 2:4 na 5:4, když 3.část šnečí dorost vyhrál 3:0, třeba i tohle nás nakopne.
(Šle)

Sestava:
Hájek
Brtník Ji Matoušek Mužík T. Koželuh
Kaňák N. Hrubý Princl Mužík R.
Duchek T. Neimaier Sloup Páv
Hůrka Šlehofer O. Čech

Na snímku starší dorost TJ Snack Dobřany po utkání s Českou TřebovouFotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Mladší dorost dnes vítězně

TJ Snack Dobřany - Olymp Jindřich.Hradec 8:1
(Extraliga ml..dorostu, 22.4. 12h., 22.kolo)

Kluci dnes odvedli dobrou práci a vysoko poráží tým z jihu Čech. Soupeř kousal zejména v 1.třetině, kdy byl stav 1:0 pro Dobřany. Od poloviny zápasu byli ale lepší naši Šneci a po zásluze vítězí. (Šle)

Sestava:
Brtník Ji
Matoušek Vajda R. Princl Duchek A.
Gawenda Bárta Rejda Kalčík Neumaier
Malotín Vaníček T. Duchek a TintěraFotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Také mladší žácí vítězí
TJ Snack Dobřany - SK Pedagog České Budějovice 9 : 5
(neděle 22.4., 14h, přebor mladších žáků)

I naši mladší žáci zvládli víkendový zápas s vítězným pocitem, když přestříleli soupeře z jihu Čech. Více už hodnotí trenér Petr Úbl: Šnečci opět ovládli úvod zápasu, kdy vstřelili dva rychlé góly. Opět jsme se nechali uspat a zápas si nechali srovnat. Naštěstí jsme se ale nastartovali, zápas vzali do vlastních rukou a od druhé třetiny si náskok pohlídali. Následující "prodloužený" víkend nás čekají rovnou 3 zápasy, když v pátek 27.4. odehrajeme dohrávku ve Stříbře, v sobotu 28.4. nás čeká výjezd do Suchdolu nad Lužnicí a v úterý 1.5. nastoupíme doma v utkáníproti Jindřichovu Hradci, to bude pro kluky a náš tým velká zkouška.


Na snímku mladší žáci TJ Snack Dobřany po zápase s Českými Budějovicemi.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

TJ Snack Dobřany B - Plzeň Litice B 1:4
(2.liga - Západ, sk.B, neděle 22.4. 16h.)

 

 

 

V Přelouči rozhodnuto aneb Dobřany jsou v semifinále

HC Jestřábi Přelouč - TJ Snack Dobřany 1:4
(4.čtvrtfinále 1.ligy mužů, 15.4. 2018 11h., Přelouč)

serie: 1:3 na zápasy

Branky: Kovářik J.(Šlehofer V.mla), Ulm, Páv(Kaňák L.), Ulm( Kovářík J.)

Včera večer jsme zápas probrali, k tomu dobrá večeře, chvilka poklábosení... To se také musí..., ale pak hurá do "Hajan" . Na dnešní poledne bylo zapotřebí, pořádně se vyspat !
Bylo jasné, že Přelouč nebyla po zkl.části pátá náhodou. My ale čtvrtí také ne.
Maliičko jsme změnili některé věci.... a po zásluze vezeme rozhodující vyhru do Dobřan. Prolomili jsme i bariéru v podobě vstřelení gólu na odlišném povrchu, než na jakém hrajeme v našem krytém dolíčku v Dobřanech. Sice jsme dnes vedli, domácí přesto zakontrovali rychlým vyrovnáním. Nenechali jsme se ale rozhodit a poctivě dle jasných not pracovali dál. Vyplatilo se a vítězíme. Asi je na mistě zmínit i našeho soupeře pod vedením kamarádů( a po dnešek i "nepřátel") za všechny - L.Komůrky, M.Šmida, R.Štefanského či R.Sukupa, poněvadž právě Přelouč bezpochyby přispěla ke kvalitní hokejbalové K.O. bitvě. Také je třeba mít v hlavě, že pořád jde jen a pouze o sport. V něm to bývá jako na houpačce. Kdo se v této oblasti pohybuje a je sportovec, urcitě uzná, že všechno bývá krátkodobé. Jednou se daří, podruhé ne. A určtě je dobré, umět reagovat na obě varianty.
My se nyní radujeme, ale je jasné, že za týden jdeme do bojů zas.
Dnes nade všechny vynikl Karel Páv a asi se budu opakovat, když vyřknu, že Honza Marek tradicně uzamkl kasu. Celý mančaft zaslouží pochvalu a postupová cesta busem do Dobřan je zase jednou veselá. Všem klukům musím touto cestou poděkovat za celý vikendový výjezd za sportem na východ Čech, odjezdili to všichni po zadku a táhli za jeden provaz. To platí i pro duel v Č.Třebové. Na dálku zdravíme i trenerskeho kolegu Jana Matouška, který doma bojoval s mladším dorostem.
(Šle)

 

Sobotní prohra v Přelouči aneb Stav série 2:1 pro nás

Přelouč - TJ Snack Dobřany 3:0
(3.čtvrtfinále, 14.4. 17h. 1.liga)

Dnes to byl klasický play off zápas o prvním banánu.
Ten utrhli domácí. Byli o fous lepši a vítězí.
Rozhodl chtíč a ten měla o malinko větší Přelouč.
Je třeba umět přijmout porážku a navíc: Zítra je také hrací den.
My se musíme snažit ve 4.souboji ukázat početným fanouškům z řad domácího týmu, že hokejbal hrát umíme, ať to dopadne jakkoli. Myslím, že i naši dobřanští fandové jsou napjatí, takže i nepochybně jim. No a samozřejmě zvolit správný systém nevyhovujíci Jestřábům z Přelouče.....
(Šle)

 

Sestava Šneků po oba dny:
Marek - Hájek

Truchlý Málek Kaňák N.
Zelenka Šlehofer O. Hůrka
Kovářík D. Šlehofer V.mla Juráček
Ulm Kaňák L. Kobr
Kůrka Rubner Páv a Kovářík J.

Nehrající trenéři: Šlehofer V.sta +Kovářík D.sta

 

Snímek z Přelouče dne 15.4. v neděli po skončení 4.čtvrtfinále.
Na něm nekompletní sestava mužů TJ Snack Dobřany po postupu do semifinále 1.ligy
Chybí Juráček a Šlehofer O., na druhém snímku výprava Šneků po zápase st.dorostu v České Třebové dne 14.4.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Loko Č.Třebová - TJ Snack Dobřany 2:4
(1.osmifinale extraligy st.dorostu, 14.4.)

Serie na 2 vítězná utkání
Branky: Hůrka 2, Truchlý a Brtnik J.

V daleké Č.Třebové se hrál vyrovnaný duel, v němž šli domácí do vedení. Naši kluci dokázali výsledek otočit až na 4:1. Domácí stačili v závěru snížit na konečných 2:4 z jejich pohledu. Za týden v sobotu se hraje v Dobřanech odveta, pokud v ní hosté uspějí, pak hned v neděli se rozhodne ve třetím duelu opět v krytém dobřanském dolíčku.(Šle)

 

 

Hráli i mladí Šneci a Šnečci

TJ Snack Dobřany - Hbc Prachatice 3:4ss
(extraliga ml.dorostu, neděle 15.4. 11.30h., Dobřany)
Kluci nenavázali na výhru z nedávna v Prechaticích. I v neděli se hrál vyrovnaný zápas. V nájezdech byli šikovnější hosté a píší si do tabulky o bodík navíc.

TJ Snack Dobřany - Tatran Třemošná 5:4ss
(Přebor mladších žáků, sobota 14.4. 10h., Dobřany)

Naši Šnečci vysokou porážku z úvodu jara v této soutěži od Třemošné svému soupeři oplatili, když vítězí po nájezdech.
Více už zápas přibližuje
trenér Petr Úbl:
Kluci začali dobře, když hned v úvodu zápasu odskočili o 2 branky. Soupeř však brzo rozdíl smazal a po zbytek zápasu byla hra obou týmů velmi vyrovnaná. V poslední minutě se Šnečkům podařilo utkání srovnat na 4:4 a utkání dospělo do nájezdů. Z nich se nakonec radují naši kluci a to až po šesté sérii. Výborným výkonem v nájezdech se blýskl golmánek Pavel Vajda, který soupeřům nedal téměř žádnou šanci prosadit se.

 

 

Hrála i přípravka a mini Šnečci ve Stříbře 15.4.v neděli.

Turnaje se zúčastnily tradičně týmy z okolí Plzeňska - tedy:
Stříbro, Plzeň, Třemošná, Litice a TJ Snack Dobřany pod vedením
realizačního týmu Hradská a Česák.

Naši Šnečci si vedli opět na výbornou a znovu jsme si užili pěknou sportovní podívanou.
Eva Česáková, TJ Snack Dobřany

Na snímcích naši nejmenší ve Stříbře a mladší dorostenci v momentkách z utkání doma s Prachaticemi dne 15.4. v neděli. (Šle)Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

 

 

Výhra Áčka mužů v sobotu i v neděli, hrály také dorosty

Snack Dobřany-Jestřábi Přelouč 4:0
(1.liga mužů, ne 8.4. 11h., 2.z. čtvrtfin. play off)
Stav série 2:0

Branky: Kovářik J.(Truchlý), Skála(Šlehofer V.mla+Kovářík D.mla), Juráček, Kovářík J.(Skála+Málek)

Opět se hrál vyrovnaný duel, v němž rozhodl i dnes kvalitní týmový výkon, nad který vyčníval tradičně Jan Marek v brance a v poli matador Marián Juráček. Výhru si připsali i tentokrát Šneci. Pořád ale platí, že musíte přeskočit tři překážky. My jsme sice po dnešku zvládli dvě, přičemž schází překonat ještě tu třetí. Je nám jasné, že laťka u té poslední může být hodně vysoko. Navíc nyní bude mít výhodu domácího placu soupeř. I on má tedy možnost zmíněné překážky dvakrát přeskočit. O tom, jak moc budou vysoké, rozhodneme my naším výkonem. Nepochybně bude v hlavách soupeře snaha, vrátit čtvrtfinále k pátému utkání do Dobřan. Čili, čeká nás náročný vikend. Jenže, to jsou právě ty zápasy, na které se těšíte a posouvají Vás dál....
V týdnu se tedy "jistojistě" pokusíme patřičně nachystat a v Přelouči se představit jako kvalitní protivník. Hezky se to píše, ale vše se ukáže, jako vždy, na hřišti. Toho jsme si pochopitelně vědomi. Asi také nebude na škodu, řídit se heslem: Neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil.....
(Šle)

Sestava Šneků v neděli:
Marek-Hájek
Kaňák N. Juráček
Kůrka Skála Páv
Kovářik J. Kobr Kovářik D.
Princl Truchlý Hůrka
Šlehofer V.mla Šlehofer O. Málek

Trenéři: Šlehofer V.sta, Kovářík D.sta a Matoušek J.sta

 

 

TJ Snack Dobřany-Jestřábi Přelouč 3:0
(1.čtvrtfinále 1.ligy mužů, 7.4. Serie 1:0)

Branky: Kovářík J.(Šlehofer V.mla), Juráček(Kovářík D.ml.+ Šlehofer V.mla), Skála(Šlehofer V.mla+Málek)

Serie hraná na 3 vítězná utkání začala dnes v 18h.v Dobřanech. Kluci úvodní duel zvládli.
Je to však jen jedna výhra, čili netřeba dělat závěry. (Šle)

Sestava Šneků:
Marek-Hrubý
Kaňák N. Juráček
Kůrka Skála
Kovářik J. Kobr Kovářik D.
Princl Truchlý Hůrka
Málek Šlehofer V.mla Zelenka

Trenéři: Šlehofer V.sta, Kovářík D.sta a Matoušek J.sta

 

Dorost v Písku vítězně

Hc ŠD Písek - TJ Snack Dobřany 0:2
(Extraliga staršího dorostu, so 7.4. 10h.)

Branky: Hůrka(Zelenka), Truchlý(Hůrka)

Dnes jsme to urvali a je to pro náš tým velmi povzbudivé do dalších bojů. Pisek je totiž velmi silný protivník.
Vyhnuli jsme se v předkole Karviné, která skončila devátá a právě osmý Písek s ní svede tuhý boj v 1.kole play off, na náš tým tak s největší pravděpodobností vyjde díky dnešní výhře příčka sedmá. Našim soupeřem tak bude pražské Kovo nebo Česká Třebová.
Předkolo, resp. osmifinále extraligy staršího dorostu bude mít zajímavou náplň mládežnických duelů. V týmu vyčníval tradičně (nejen výškou) hráč širšiho výběru ČR U20 - Tomáš Truchlý, který své vrstevníky svými ustálenými výkony permanentně převyšuje, ale také se opět činil jeden z nejlepších mládežnických gólmanů v ČR, náš 19-ti letý Marek Hájek-brankář, jenž chytal v dresu ČR jako jednička na posledním juniorském šampionátu
před dvěma roky v Anglii, tehdy v kategorii U18.
(Šle)

 

 

Na snímku TJ Snack Dobřany - st.dorost po extraligovém utkání v Písku dne 7.4.

Zleva stojí:
Matoušek J.st., Málek, Brtník Ja, Šlehofer O.,
Princl, Čech, Zelenka, Hůrka, Páv, Truchlý a Koželuh
Pod nimi zleva:
Hrubý, Brtník Ji, Duchek T., Neumaier, Šlehofer V.sta, Hájek a Matoušek J.ml.
Sedící: Kaňák N.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 6:2
(Extraliga MD, ne 8.4. 14h., zkl.část)

Branky: Princl a Matoušek

Dnes jsme nezvládli 1.třetinu, když nás domácí přehráli po všech stránkách. V teto fázi nepomohlo takřka nic - změny v sestavě, oddechový čas, zkrátka vůbec nic. Jediné, co zafungovalo, byla 15.minuta a s ní konec úvodní hororové části, kde skóre 0:4 bylo ještě mírně vyjádřené vzhledem k našemu velmi a zbytečně bojácnému výkonu. O přestávce jsme si vše "chlapsky" vyříkali a druhou část vyhráli 2:0. V 3.třetině, se ve snaze ještě zápas "udělat" , vyrobíme chybku, kterou Plzeň ztrestá gólem, čímž duel definitivně rozhoduje.
Kluky za druhou a třetí část musime pochválit, neboť se probrali a začali se řídit notami, které dostali. Z úvodu se musíme poučit, ale také ho z hlav úplně vymýtit.
(Šle)

 

Také nejmenší hráli o víkendu

Přípravka Dobřan změřila síly s týmy z jihu Čech, když se postavila čelem Suchdolu n.L., Č.Budějovicím, Blatné a Prachaticím.
Sobotní turnaj přípravek v Čes. Budějovicích hodnotí vedoucí týmu
Jan Šlehofer:                 Nehráli jsme dobře v prvním zápase. Od druhého utkání jsme se postupně začali zlepšovat. Špatná koncovka nás tentokrát hodně zlobila. Určitě víme, na čem budeme nadále pracovat. I tak bych chtěl tým pochválit.

Minipřípravka nastoupila v Blatné v sobotu a změřila síly s dvěma týmy z Blatné, Čes.Budějovicemi a Prachaticemi.

Trenéři Dobřan to viděli takto:
A.Hradská: Tým statečně bojoval. V prvním zápase byli naši Šnečci zmatení,ale pak se rozjeli a odehráli velmi pěkné zápasy.

P.Česák:
S Č.Budějovicemi náš tým vysoko prohrál, ale v dalších třech zápasech se všichni Šnečci začali burcovat k lepším výkonům. Probudili se i naši malí střelci. Zápasy začaly být vyrovnané. Největší radost měli naši Šnečci z výhry nad domácím týmem
z Blatné,který porazili 5:1. Prolomili tak smolné tři prohry a dokázali si zaslouženě vybojovat i vítězství.

Děkujeme všem přítomným, kteří se sobotního utkání zúčastnili a Šnečky podporovali.

Na snímku minipřípravka v Blatné dne 7.4.2018Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

Výhra ve Strašecí a odčiněná blamáž z Ústí

Nové Strašecí-TJ Snack Dobřany 1:6
(Extraliga st.dorostu, 31.3.so 14h., N.Strašecí)

Branky: Hůrka (Duchek T.), Truchlý (Čech),
Málek(Hůrka+Truchlý), Málek(Zelenka)
Koželuh(Neumaier), Brtník Jan (Hůrka)

Kluci dnes pod vedením trenérské dvojice V.Šlehofer mla a Matoušek zvítězili v Novém Strašecí. Sice odjel náš tým v nekompletním složení, přesto byla vidět minimálně snaha, odčinit velmi špatný výkon, který jsme předvedli ve středu v Ústí nad Labem.
I v této kategorii nastoupili dnes ve velkém počtu kluci mladších ročníků a opět si vedli zdatně. Jak už bylo zde někde
zmíněno... - třeba se to našemu klubu jednou vrátí. Nikdy jsme se nebáli dávat šanci mladším klukům, ba právě naopak.
(Šle)

 

 

Mladší dorost dnes prohrál

Tj Snack Dobřany - Kert Praha 0:4
(Extraliga ml.dorostu, 30.3. pá 11h., Dobřany)

Mladší dorostenci Dobřan se ve sváteční den netradičně v pátek popasovali se silným soupeřem z Prahy. Po nedělní výhře nad týmem Kovo Praha se v Dobřanech představil druhý pražský tým - Kert, který v naší skupině B v rámci extraligy MD okupuje čelo tabulky. Naši kluci mladších ročníků narození opět a tradičně srdnatě bojovali, leč na kvalitu týmu hostí to tentokrát nestačilo. I tak jsme rádi, že se v těžkých zápasech mezi staršími kluky "obouchávají" mladší žáci Jakub Gawenda, Radek Vajda či Filip Čížek. Vynikajícím výkonem se prezentoval rovněž mladší žáček Aleš Duchek. Třeba nám to tihle zmínění v budoucnu vrátí a nejen oni. Nade všechny vynikl náš gólman Jiří Brtník, super práci v poli odvedli oba Honzové - Matoušek a Brtník, k nim se přidal Max Hošťálek, Matěj Malotín, Tomáš Duchek a starší žák Michal Neumaier, který již nastupuje i ve starším dorostu.
Závěrem: Jdeme vytyčenou cestou, permanentně a intenzivně pracujeme. Občas přeskočíme i nějakou překážku, s tim se ale jaksi počítá. Prostě, jdeme dál. Uvidíme, co to přinese. Všechny kluky za dnešek chválím.
(Šle)

 

Dorost špatně v Ústí

Elba Ústí nad Labem-TJ Snack Dobřany 7:1
(Extr. st.dorostu, středa 28.3. 18h., hř.Ústí n.L.)

Branka: Hůrka(Truchlý)

Zápas na kluzkém terénu se nám na severu Čech vůbec nepovedl. I přes úvodní a zároveň jediný gol v síti domácích jsme dnes vyhořeli. Elba byla lepší takřka ve všem. My se musíme probrat a s pokorou odčinit dnešek v sobotním duelu v Novém Strašecí. Domácímu týmu vedenému trenérem Honzou Fedákem k vítězství gratulujeme.(Šle)

Sesrava:
Hájek
Truchlý Málek
Matoušek Brtník Ja Neumaier
Čech Hůrka Chvojka
Šlehofer O. Mužík T. Zelenka
Malotín Brtník Ji Koželuh

 

 

 

Malí Šneci a mužská rezerva v bojích

Nejmladší Šnečci ( přípravka a minipřípravka) odehráli v sobotu 24.3. turnaj v Plzni.

Na turnaji minipřípravek se prezentovali úplné nejmladší Šnečci.

Více hodnotí vedoucí týmu Alice Hradská:
Sice jsme dvakrát prohráli( Plzeň -Dobřany 14:6 , Litice - Dobřany 4:2 ), ale tady nám o výsledek nejde. Byl to pro děti určitě velký zážitek. Chtěla bych pochválit samozřejmě celý tým ve složení Duban, Česák Hradská, Hradský, Kouba, Pezl, Poslední, Radvanovský a Soukup.
Turnaj v podání Šnečků nastiňuje také
Eva Česáková z řad rodičů a fanoušků klubu.
Oba zápasy jsme nakonec byli v pozici poražených, ale to nám vůbec nevadí. Děti se zlepšují a určitě se na tom pomalu podepisují nově zavedené tři tréninky v týdnu. Sobotní odpoledne se nám všem líbilo.

 

Mladší žáci absolvovali své první utkání v neděli 25.3. v naší nové aréně a rezerva si doma střihla dokonce víkendové dvojkolo, když dvakrát zvítězila.(Šle)

Přípravky a ml.žáky hodnotí Petr Úbl.
Naše nejmenší hokejbalové naděje se v sobotu 24.3. opět utkaly na regionálním turnaji ve Štruncových sadech, kde odehrály zápasy proti stříbrskému a plzeňskému týmu. Počasí naštěstí přálo a zápasy si užili všichni včetně rodičů. Klukům i holkám patří pochvala. Další turnaje nás čekají hned po Velikonocích, minipřípravka odehraje 7.4.v Blatné a přípravku čekají zápasy 8.4. v Českých Budějovicích. Oba turnaje jsou ve spojení s regionem Jih, a tudíž čeká děti pěkná porce zápasů.

 

TJ Snack Dobřany - HC Buldoci Stříbro 2 : 11
(neděle 25.3., Přebor mladších žáků)

Petr Úbl: Mladší žáci "posíleni" přípravkou tentokrát nestačili na o hlavu větší soupeře ze Stříbra. Zahráli si všichni hráči včetně těch nejmenších a sbírali zkušenosti při hře na celé hřiště. Soupeř dominoval zejména proti nejmenším, přesto jsme měli dostatek velkých příležitostí, kdy Stříbrské zachránil golman či branková tyč a tak škoda, že jsme se i brankově neprosadili lépe.

Závěrem: Z vysoké prohry od Buldoků se v budoucnu poučíme. Budeme trpěliví, poctivým tréninkem, a především zarputilostí nám vlastní, půjdeme dál. Třeba to klapne jindy.....(Šle)

TJ Snack Dobřany B - Viktoria Plzeň 10:1
TJ Snack Dobřany B - Vrány Černíkovice 7:4

(Dvojkolo 2.ligy Západ muži, 24.a 25.3. v Dobřanech)

Starší dorost doma vítězně

TJ Snack Dobřany - Alpiq Kladno 3:2
(Extraliga st.dorostu, 24.3. 17h., Dobřany)

Branky: Matoušek (Páv), Matoušek, Brtník Jan(Šlehofer O.)
Šneci resp. dobřanští dorostenci dnes vydřeli výhru nad těžkým soupeřem z Kladna. Kladeňáci, které kočíruje trenérské duo našich kamarádů Moravec a Bešťák, se sice ujali vedení 1:0. Naši kluci ale bojovností zápas otáčí až na příznivých 3:1. Takové je i skóre po 2.třetinách. Ve třetí časti tempo utkání graduje, hosté se přitahují na rozdíl jedné branky, načež domácí Dobřany již Kladnu srovnání skóre nedovolí. I soupeř zaslouží pochvalu za předvedenou hru, naši kluci zase za to, že se Kladnu postavili jako rovný rovnému a pěkně bez ostychu.
Hrál se klasicky svižný , dorostenecký hokejbal s gólovými šancemi na obou stranách. Vynikli především oba brankáři a v poli prokázal mimo jiné kvalitu mladší dorostenec Jan Matoušek.
(Šle)

Snímek J.Kobra po utkání 24.3. ex.SD Dobřany-Kladno
Zleva stojí:
Brtník Ji, Málek, Páv, Čech, Koželuh, Zelenka, Hůrka, Šlehofer O. a Brtník Jan

Pod nimi zleva:
Mužík T., Matoušek J.st., Duchek T., Hájek, Šlehofer V.st., Truchlý a Neumaier
(Chybí Matoušek J.ml. - zápas pro zranění nedohrál)Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

Mladší dorost také vítězně

Tj Snack Dobřany - Kovo Praha 8:2
(Extraliga ml.dorostu, 25.3. ne, 12h., Dobřany)

Také mladší dorostenci Dobřan zvládli premiéru v nové aréně a vysoko poráží soupeře z Prahy. Hosté vzdorovali především v první třetině. Pak již měli více ze hry domácí Šneci, což potvrdili i přesnými gólovými zásahy. Dnes se dá vyzdvihnout výtečný a nebojácný výkon mladšího žáka Aleše Duchka. Zápas odbojovali všichni aktéři utkání včetně našeho soupeře, čímž bylo o mládežnickou kvalitu postaráno. Mezi mladšími dorostenci se opět proháněli také další mladší žáci Jakub Gawenda a Radek Vajda. Pro klub je velmi povzbující, že nejen tento duel tihle caparti zvládli. Třeba zde vyrostou další kvalitní hokejbalisté.... (Šle)

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

Malí Šneci a mužská rezerva v bojích

Nejmladší Šnečci ( přípravka a minipřípravka) odehráli v sobotu 24.3. turnaj v Plzni. Mladší žáci absolvovali své první utkání v neděli 25.3. v naší nové aréně a rezerva si doma střihla dokonce víkendové dvojkolo, když dvakrát zvítězila.(Šle)

Přípravky a ml.žáky hodnotí Petr Úbl.
Naše nejmenší hokejbalové naděje se v sobotu 24.3. opět utkaly na regionálním turnaji ve Štruncových sadech, kde odehrály zápasy proti stříbrskému a plzeňskému týmu. Počasí naštěstí přálo a zápasy si užili všichni včetně rodičů. Klukům i holkám patří pochvala. Další turnaje nás čekají hned po Velikonocích, minipřípravka odehraje 7.4.v Blatné a přípravku čekají zápasy 8.4. v Českých Budějovicích. Oba turnaje jsou ve spojení s regionem Jih, a tudíž čeká děti pěkná porce zápasů.

 

TJ Snack Dobřany - HC Buldoci Stříbro 2 : 11
(neděle 25.3., Přebor mladších žáků)

Mladší žáci "posíleni" přípravkou tentokrát nestačili na o hlavu větší soupeře ze Stříbra. Zahráli si všichni hráči včetně těch nejmenších a sbírali zkušenosti při hře na celé hřiště. Soupeř dominoval zejména proti nejmenším, přesto jsme měli dostatek velkých příležitostí, kdy Stříbrské zachránil golman či branková tyč a tak škoda, že jsme se i brankově neprosadili lépe.

TJ Snack Dobřany B - Viktoria Plzeň 10:1
TJ Snack Dobřany B -
Vrány Černíkovice 7:4

(Dvojkolo 2.ligy Západ muži, 24.a 25.3. v Dobřanech)

 

 

Nejmenší Šnečci bojovali v Plzni

Na turnaji minipřípravek se prezentovali úplné nejmladší Šnečci.

Více hodnotí vedoucí týmu Alice Hradská:
Sice jsme dvakrát prohráli( Plzeň -Dobřany 14:6 , Litice - Dobřany 4:2 ), ale tady nám o výsledek nejde. Byl to pro děti určitě velký zážitek. Chtěla bych pochválit samozřejmě celý tým ve složení Duban, Česák Hradská, Hradský, Kouba, Pezl, Poslední, Radvanovský a Soukup.
Turnaj v podání Šnečků nastiňuje také Eva Česáková z řad rodičů a fanoušků klubu.
Oba zápasy jsme nakonec byli v pozici poražených, ale to nám vůbec nevadí. Děti se zlepšují a určitě se na tom pomalu podepisují nově zavedené tři tréninky v týdnu. Sobotní odpoledne se nám všem líbilo.

 

 

Dorost doma vítězně                                                                              TJ Snack Dobřany-Buldoci Stříbro 4:0
(Extraliga st.dorostu, 21.3. 18h., Dobřany)

Branky: Hůrka, Matoušek, Truchlý(Matoušek+Šlehofer 0.), Matoušek(Zelenka+Páv)

Dnes to bylo z naší strany klasické mládežnické jančení. Škoda, hrálo se v nové aréně a kluci byli zbytečně nervózní. Ačkoli jsme měli nastavené noty maličko jinak.... Po korekturách v sestavě se to nepatrně zlepšilo. Přesto vím, že umíme zahrát lépe. Soupeř ze spřateleného Stříbra to dnes poctivě odbojoval po celé utkání. V sobotu do Dobřan dorazí Kladno, takže potrénujem, vyzkoušíme nějaké herní varianty a následně se vše pokusíme v utkání patřičně aplikovat.(Šle)

 

 

 

Také v neděli výhra mužů aneb Postup do čtvrtfinále

TJ Snack Dobřany - Tatran Třemošná 8:3
(1.liga, muži, 18.3. 13h. neděle, hala Dobřany)

Branky: Šlehofer Vá ml.(Truchlý+Málek), Juráček(Hůrka+Kobr), Hůrka(Zelenka+Juráček), Kovářík J.(Málek +Truchlý), Kobr(Skála+Juráček), Juráček(Čech+Hůrka), Málek,         Skála(Kovářík J.+Juráček)

Dnes to žadný galakoncert nebyl. Sice na tabuli po 2.třetinách svítilo příznivé skóre 7:0 pro domácí, ale 3.část jsme si chtěli hrát a malinko neřešili, že se míček může občas přetočit i na druhou stranu. Zkrátka i přes zmény jsme to dohráli velmi špatně. Soupeř hrál to, nač měl a my jsme často a nepochopitelně podlehli dojmu, že se vlastně nemůže nic stát. A také se stalo, Třemošenští zacílili třikrát, čímž gólové náloži a debaklu zamezili. Včerejšímu výkonu jsme se tedy nepodobali ani trochu. Splněn tak zůstal pouze předzápasový úkol v podobě zisku tří bodů.
Zase na druhou stranu je třeba si přiznat, že ne všechno se povede a zvlástě pak, když pořád něco tvoříš. Boření je vždycky snazší.
Víkend lze tedy hodnotit jako povedený, kluci
"v novém" vsítili patnáct branek oproti čtyřem inkasovaným, do tabulky si Šneci připsali šest bodů a v konečném zúčtování obsazují po základní časti velmi pěkné 4.místo. To nám dává dvoutýdenní pauzu a čekání na čtvrtfinalového soupeře, který vzejde z předkola. Celou zkl.část lze hodnotit také kladně, ano, byly zápasy nepovedené, ale také ty, na které budeme chtít v budoucnu navázat, tedy - nejen v play off.
Nyní doléčíme bebíčka, kvalitně potrénujem a vyrazíme do finální fáze hokejbalové sezóny.
(Šle)

Sestava dnes:
Hájek(od 31.min. Hrubý)
Hůrka Kůrka Kobr
Skála Šlehofer Vá ml. Šlehofer O.
Čech Kovářík Da ml. Kovářík J.
Juráček Truchlý Málek Zelenka

Trenéři: Šlehofer Vá st. a Kovářík Da st.

 

Tabulka 1.ligy mužů po zkl.části (22 kol)

1. Karviná                    111:62        49b
2. Polička                      101:49       48b.
3. SK Jihlava                 101:58       47b.

4. TJ Snack Dobřany   73: 48       43b.
5. Přelouč                        67:57      39b.
6. Olymp J.Hradec            85:58       39b.
7. SHC Opava                  61:46       38b.
8. HBC Prachatice             71:50       36b.
9. Svítkov Pardubice          81:72      36b.
10. Jungle Fever Kladno     72:70      33b.
11. HBK Bulldogs Brno      52:79       27b.
12. Kelti Beroun                 60:92      25b.
13. Nové Strašecí               53:86      25b.
14. Tygři M.Boleslav           52:107     23b.
15. Plzeň Litice                    41:81     11b.
16. Tatran Třemošná          33:104    10b.

O lepším postavení týmů se stejným počtem bodů rozhodl prvotně lepší vzájemný zápas.
Do předkola play off jdou týmy na 5.až12.místě.
Postoupivší 4celky z předkola se popasují
s první čtveřicí týmů po zkl.části. 13.a 14.mančaft čeká baráž o setrváni v 1.lize.
15. a 16. mužstvo z 1.ligy mužů sestupuje.
(Šle)

 

 

 

Výhra s Pardubicemi v novém

TJ Snack Dobřany-Svítkov Stars Pardubice 7:1
(1.liga-muži, 17.3. 10h., hala Dobřany)

Branky: Šlehofer O.(Kobr+Zelenka), Skála, Juráček(Šlehofer Vá ml.+Truchlý), Skála(Kovářík J.), Skála(Kovářík J.+Šlehofer Vá ml.), Skála(Šlehofer Vá ml.), Skála(Šlehofer Vá ml.)

Nová hala není kompletní, ani Šneci nebyli kompletní. Přesto si dnes vyšlápli na kvalitního soka z Pardubic. Úvod byl v režii domácího týmu a po zásluze z toho vyplynulo vedení 2:0.
Hosté ze Svítkova snižují v přesilovce na 1:2, důležitý další gól padá do sítě hostů (3:1).
Šneci ještě přidávají na plynu a zápas s kvalitním soupeřem z Pardubic dnes ovládají.

Nově otevřená, zdaleka ale ne zcela zhotovená(finální předání včetně přilehlého sportovního areálu se plánuje na cca konec srpna), hala je tedy dnes pokřtěna první brankou, kterou vsítil dorostenec Ondřej Šlehofer, ale také 5-ti gólovou kanonádou Petra Skály. Nepochybně se tedy otevírací zápas povedl co do výsledku či výkonu.
Šneci jej zvládli s těžkým soupeřem na jedničku.
Je třeba mít ale v hlavách, že jde stále o dílčí úspěch.

Raritkou či perličkou byli dnes, a doufejme, že nejen dnes, tří bývalí spolužáci z jedné třídy a jednoho školního ročníku 1999-2000 zde ze ZŠ v Dobřanech. Tři odchovanci TJ Snack Dobřany od žákovských kategorií - Daniel Hůrka, Daniel Čech a Ondřej Šlehofer oblékli společně dres A'-týmu Dobřan v 1.lize mužů. (Šle)

Sestava:
Marek - Hájek
Skála Truchlý Málek
Hůrka Kůrka Čech
Šlehofer O. Kobr Zelenka
Šlehofer Vá ml. Juráček Kovářík J.

Trenéři:
Šlehofer Vá st.+Kovářík D.st.
Masér a nehrající kapitán: Koželuh Š.

Na snímku muži po zápase 1.ligy 17.3. s Pardubicemi

 

 

 

Mladší dorost neuspěl v Č.Budějovicích

Pedagog Č.Budějovice-TJ Snack Dobřany 2:1
(extraliga ml.dorostu, 18.3. 11.30h. neděle, ČB)                                                                Šneci šli do vedení a dlouho se hrál vyrovnaný zápas. Domácí vyrovnali a v závěru si šťastným gólem vybojovali 3body.

 

Sportovec roku 2017

Slavnostní galavečer tradični ankety Sportovec roku Plzeň jih se konal v Přešticích dne 13.3. 2018. Celou prestižní akci tentokrát pořádalo Kulturní a komunitní centrum Přeštice ve spolupráci s městem Přeštice a Plzeňskou sportovní unií. V galerii oceněných byl
v kategorii Trenér roku vyhlášen Václav Šlehofer st. z našeho klubu.

Petr Chvojka - předseda klubu TJ Snack Dobřany
Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

                  Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

                      

Dobřany zvítězily v Brně                                                                           Hbk Bulldogs Brno- TJ Snack Dobřany 1:2
(1.liga muži, 10.3. 14h., Brno)

Branky: Truchlý( Šlehofer Vác. st.+Šlehofer Vác.ml.), Kovářík Jan(Kovářik Dan.ml.+Šlehofer Vác.ml.)

Hokejbalové Dobřany vyrazily do Brna. Nekoukali jsme na tabulku, která vždycky leccos napoví. V Brně nás prostě čekal těžký duel, na to jsme se patřičně nachystali.
V podstaté jsme se na to i připravovali v zimní přípravě. Jenže je také třeba mít v hlavě, že jedna vlaštovka jaro nedělá...
Po dvou precizních a ukázkových věcech šli Šneci do dvoubrankového vedení, přičemž taktickou hrou měli zápas v moci. Jenže jedna chyba potrestaná gólem vrátila Brno do hry. Ve 3.třetině to Šnecí odjezdili do posledních sekund doslova po dr.kách a uzmuli si všechny body pro sebe. Odsud z Brna má výhra určitě svoji hodnotu, neboť zde je velmi těžké vyhrát. Tým Honzy Emmera je prostě doma hodně nepříjemný. Lídři Jan Marek a Vác.Šlehofer ml. si svůj úkol ale splnili, dorostenci Truchlý, Málek, Šlehofer O., Zelenka a Hájek se i po včerejšim pozdním večerním zápase extraligy SD v Třemošné proti Chomutovu se všemi nástrahami s bravurou vyrovnali, trenérský tandem hrající+nehrající Šlehofer Vác.st.+Kovářík Daniel st. oprášil po letech spolupráci. Zkrátka dnes to sedlo všem. Cesta busem nazpět je nyní velmi veselá a dokonce i řidič je zatím spokojen při tradičních klubových chorálech.... To vše ke sportu prostě patří....
(Šle)

Na snímku Šneci-muži v Brně 10.3. 2018Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Snad naposledy v Třemošné a s výhrou                              TJ Snack Dobřany-Wolves Chomutov 5:0
(9.3. Pá, 18.30h., extraliga SD, hř.Třemošná)

Branky: Truchlý(Málek+Šlehofer O.), Neumayer(Málek), Vaníček(Truchlý), Truchlý(Vaníček), Duchek T.(Neumayer)

V 17.kole extraligy st.dorostu hostili Šneci doma Chomutov. Místo domácí nové arény jsme utkání opět odehráli v Třemošné. Vyrovnaný boj Šneci rozhodli až v závěrečné časti. Když po dvou třetinách byl stav 2:0 pro Šneky a hra v poli vyrovnaná. Snaživí hosté totiž srdnatě bojovali o každý míč. Dobřany si ale v ničem nezadaly a svoji trpělivostí si na své důležité chvíle počkaly. Svůj standard si odvedli hráči Hájek, Truchlý, Zelenka, Šlehofer 0., Málek, Čech, Hrubý a Hůrka. Super utkání a zkušenost mají za sebou mladší dorostenci Vaníček, T.Duchek a Malotín(První dva se i gólově prosadili). Nebojácným výkonem se zároveň prezentoval starší žák Michal Neumayer alias Magic, který svůj další start ve starším dorostu okořenil bombou k tyči znamenající druhou trefu Šneků v tomto duelu.Tím byla zmíněna a pochválena v podstatě celá dnešní šnečí sestava.
Dnes si to tedy kluci poctivě odmakali a ochutnali tak třetí výhru po sobě na jaře. Zítra míří část tohoto kádru k prvoligovému utkaní mužů do Brna.
(Šle)

Na snímku starší dorost TJ Snack Dobřany 9.3. 2018 Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Mladší žáci v Třemošné
Tatran Třemošná-TJ Snack Dobřany 7:2
(Neděle 11.3. 11h., Přebor ml.žáků, Třemošná)

Šnečci dnes převedli v Třemošné poctivý a obětavý výkon. Kluci mladších ročníků, což jsou v podstatě přípravkáři, se velmi dobře hrajících domácích nezalekli. První třetinu dokázali s "narostlejším" soupeřem držet krok i brankově.
Od poloviny zápasu však začal dominovat domácí tým. Šnečkům maličko docházely síly a takě začala v hlavičkáčh šrotovat vidina porážky. "Malinko jsme v těchto pasážích začali ztrácet...."
Že bychom to ale zabalili???? Ale kdeže.... Takhle Dobřany nehrají..... V závěrečných minutách velmi pěkného žákovského hokejbalu Šnečci zasypali domácí branku několika střeleckými pokusy a hlavně se prezentovali náporem, s kterým měli třemošenští kluci problémy. Co na tom, že už žádná branka nepadla. U těchto malých "borečků" se to třeba povede příště. Soupeři gratulujeme k zasloužené výhře. Divákům patří dík, že o nedělním dopoledni vyrazili podpořit Šnečky do nedaleké Třemošné, kde náš tým tlačili svými hlasivkami vpřed.
Dnes si zaslouží pochvalu všichni aktéři utkání, vynikl Jakub Gawenda, Alda Duchek, Jan Duchek a především Filip Čížek.
Závěrem: Kdo byl přítomen dnešnímu zápasu, můžé si třeba říci, že strávil příjemné nedělní dopoledne, o které se postarali malé sportující děti.
(Šle)

Na snímku ml.žáci TJ Snack Dobřany 11.3. 2018Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

Nejmenší Šnečci také v akci o víkendu....

Minipřípravka si zahrála konečně po 4 měsících s hokejkou a bylo to znát. Přesto náš tým vstřelil 3 branky ve dvou zápasech. Zvládli jsme to tedy na jedničku. Komentuje průběh soboty v podání úplně těch nejmenších Šnečků vedoucí týmu Alice Hradská.

Tým přípravky hodnotí alternující či zaskakující trenér Jan Šlehofer:
Naše šnečí starší přípravka se zúčastnila turnaje na 20.ZŠ v Brojově ul. v Plzni. Kluci a dívka měli konečně po dlouhé době, kvůli výstavbě haly v našem areálu, hokejku v ruce, nicméně musím říct, že se s tím popasovali vcelku slušně. Přihlášeno bylo 5 týmů, ale tým "zelené " Škody Plzeň (s kterou jsme měli hrát) se nedostavil. Vzhledem k tomu, že tedy byla přítomna čtyři mužstva, jsme dost dobře nepochopili, že naši kluci hráli 2x s "bílou " Škodovkou.....

Hrálo se 3x10 min. hrubého času, takže si všichni Šnečci zahráli dostatečně.

První zápas jsme vyhráli, ve druhém uspěla Škodovka.
Zejména první zápas nabídl skvělou podívanou. Zpočátku jsme se rozkoukávali a bylo to vidět i na výsledku - zhruba v polovině zápasu 1:4! Pak však kluci a dívka začali (jak se říká) jezdit po pr... po zadku😊 a spustili hotové šnečí tornádo! Pro soupeře absolutní peklo! Výsledek jsme zvrátili v náš prospěch a zaslouženě vyhráli 5:4. Musím upřímně říct, že to byl asi vůbec ten nejkrásnější zápas přípravek, který jsem kdy viděl!

Druhý zápas byl bohužel diametrálně odlišný. Někteří hráči zřejmě pod vědomím, že hrajou zase s "bílou " Škodovkou, nepřistoupili k zápasu vůbec dobře a utkání jsme prohráli. Myslím ale, že jsme si to vyříkali a této situaci se budeme snažit v budoucnu předejít .

O našich 6 gólů se podělili 3 hráči - Honzík Duchek 3, Ondrášek Sloup 2 a Daník Malý.

Teď si dovolím být trochu konkrétnější. Samozřejmě že pochvalu si zaslouží všichni za snahu, bojovnost a srdnatost, ale já bych přece jenom vyzdvihl dva hráče, kteří byli celému týmu příkladem a všem jasně ukázali, jak má vypadat hokejbal v přípravkách. První je Honzík Duchek, který mě ohromně překvapil a nadchnul, jak hokejbalově a sportovně "vyrostl", jak lítal nahoru - dolů a jakým byl přínosem pro tým. Naprosto totéž platí i pro jedinou dívku v našem týmu - Máju Klinkovskou. Myslím, že její nasazení a bojovnost by jí mohli závidět i leckteří hráči z vyšších kategorií.

Závěrem chci všem klukům a dívce poděkovat. Moc mě to s vámi bavilo a byl jsem s vámi rád!

Dík patří také Radkovi Vajdovi st.,že mně s těma našima capartama pomáhal.

Ale největší díky posílám našim fanouškům, tatínkům a maminkám, že nás nezapomněli podpořit a celou dobu příkladně povzbuzovali!

Na snímku tým přípravky TJ Snack Dobřany 10.3. 2018Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

Oba dorosty vítězně

TJ Snack Dobřany-Sk Jihlava 3:1
(4.3. neděle, 11h., extraliga SD, hř.Třemošná)

Branky: Kaňák N.(Zelenka + Šlehofer O.), Čech(Kaňák N.), Truchlý(Šlehofer O.)

Těžké dvojkolo mají za sebou Šneci z Dobřan. Po včerejší výhře s pražskou Hostivaří se dnes trápili s Jihlavou. Byl to boj, v kterém jsme celý zápas vedli. Hosté dokázali snížit na rozdíl branky(2:1) a zadělali na drama. To však bombou nedovolil střelou z jedničky Tomáš Truchlý. Šneci tak mají nárocný víkend za sebou.... Zitra se jde na věc zas....(Šle)

 

Olymp Jin.Hradec -TJ Snack Dobřany 2:8
(4.3. neděle, 11.30h., extraliga SD, hř.Jin.Hradec)
Kluci zvítězili na jihu Čech a odčinili tak porážku právě z J.Hradce na konci podzimu.
(Šle)

TJ Snack Dobřany-Hbc Hostivař 3-2 ss
(3.3.sobota, 16.30, extraliga SD, hř.Třemošná)

Branky: Málek( Šlehofer O.+Zelenka), Truchlý(Málek), nájezd Truchlý

Výhra po nájezdech patří do kategorie vydřených. Hosté byli aktivnější a šli i do vedení a hned o dvě branky. To se prosadil dvakrát výtečný Jan Čejka. My jsme zkoušeli nový herní systém, který jsme pilovali i na trénincích. Bohužel nesladili jsme se všichni, a tak jsme přeřadili na starý osvědčený. A vida, klaplo to, najednou začala mít problémy i Hostivař. Do konce druhé třetiny jsme srovnali i skóre a v té poslední časti už v mládežnické bitvě gól nepadl. Nepadl ani dlouho v nájezdech, když se překonávali oba gólmani. Pikantni souboj si vyzkoušeli 7x dva mládežničtí reprezentanti, v domácí kleci Marek Hájek ani jednou neinkasoval po sólech hostujícího Jana Čejky. A když se vůbec gólově neprosadili i ostatní hosté, jediná branka z hole Tomáše Truchlého v asi 11sérii zajistila Šnekům druhý bodík navíc. Na těžkém terénu se hrál kvalitní dorostenecký hokejbal.
Zitra dopoledne se Šneci v Třemošné v 11h. střetnou s Jihlavou.
(Šle)

 

Na snímku starší dorost TJSD po zápase s Jihlavou 4.3.2018 Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

 

 

 

Šneci v Prachaticích aneb Ml.dorost na jaře podruhé...

Hbc Prachatice - TJ Snack Dobřany 2:3
(Extraliga ml.dorostu, ne 25.2. 12h., Prachatice)

Branky: Princl(R.Mužík+Vaníček), Matoušek(R.Mužík+Princl), T.Duchek (R.Mužík)

Předně bychom chtéli poděkovat Prachatickým za výměnu pořadatelství, když důvodem jsou finišující práce na výstavbě nové hokejbalové haly v Dobřanech. Také servis poskytnutý po dobu celého zápasu v podobě horkého čaje všem aktérům utkání zaslouží uznání a pochvalu.
Samotné utkání v rovnéž novém útulném areálu v Prachaticích mělo velmi dobrou mládežnickou úroveň, ačkoli se hralo v hnedle deseti stupňovém mrazu.Šneci vedli po dvou třetinách už 3:0, přesto domácí dokázali snížit na rozdíl gólu a v závěru i sahali po remíze.
Férový boj nakonec vyzněl lépe pro hosty, leč jen výsledkem. V poli byla hra vyrovnaná. Výborně zachytali oba gólmani, jak náš Matěj Malotín, tak i domácí Radim Dudla. Tým Šneků táhl Radek Mužík, přičemž mu skvěle sekundovali jeho spoluhráči.
(Šle)

Na snímku Šneci 25.2. v Prachaticích
Zleva stojí:D.Vaníček, J.Kalčík, T.Duchek, M.Princl, R.Mužík, M.Svoboda, M.Rejda a J.Matoušek
Pod nimi zleva: T. Tintéra, Jir.Brtník, V.Šlehofer st., M.Malotín, V.Bárta a Jan BrtníkFotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

Výhra Šneků v úvodu sezóny
Taurus Plzeň - TJ Snack Dobřany B 1:7
(2.liga, sk.Zapad, hř.hala Plzeň, 24.2. 2018)


Branky: Truchlý (Hoffman + Kobr), Juráček (Šlehofer st.+Kovářik J.), Hoffman(Šlehofer ml.+Kovářík J.), Kovářík J.(Šlehofer V.st.), Hoffman (Šlehofer V.ml+Šlehofer V.st.), Kovářík J. (V.Šlehofer ml.), Šlehofer V.ml.(Kovářík J.+Šlehofer V.st.)

Stěhování do  nové haly se nyní blíží každým dnem, čili starostí hafo.... I možná proto
 v podstatě jedina herní příprava  Šneků  v zimní pauze na mistrovskou sezónu extraligy st.dorostu a 1.ligy mužů.  Ti se představili v kombinované a hlavně neúplné sestavě v dnešním zápase pod hlavičkou rezervního B-týmu.
(Šle)

 

 

 

 

 

V Třemošné obětavý výkon "mladých"

TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 0:3
(Extraliga, ml.dorostu, hř. Třemošná, 18.2. 2018 14h.)

Bohužel jsme ještě nemohli utkání odehrát v naší nové hale, neboť se novostavba nachází ve finální fázi a chybí několik důležitých úkonů a kroků.
Třemošenští nám poskytli jejich plac i se skvělým zázemím. Zde i v podstatě od začátku ledna trénujeme, takže je na místě opět poděkovat bratrům Tomanům za pomocnou ruku. Šneci ale dnes nastoupili v silně oslabené sestavě, přesto kluci utkání poctivě odmakali, za což zaslouží pochvalu od brankáře Jirky Brtníka, až po mladší žáky Filipa Čížka a Jakuba Gawendu.
Skvělým výkonem nad rámec standardu se prezentovali Matěj Malotín a Vašek Bárta. Závěrem: Srdnatý a nebojácný výkon oslabených Šneků dnes na soupeře nestačil. Ten nakonec rozhodl až dvěma góly v závěru utkani
.                                                                                                   Pár snímků z dnešního zápasu mladšího dorostu TJ Snack Dobřany vers. Plzeň na stadionu Tatranu Třemošná poskytl pan Pavel Rejda, děkujeme. Ještě je zapotřebí zmínit a poděkovat starším klukům oběma Danielům Čechovi a Hůrkovi, Zdeňku Zelenkovi a Marku Hájkovi, kteří přijeli udělat mladšim spoluhráčům servis v podobě časomíry a pořadatelské služby. Totéž platí pro další starší spoluhráče a rodiče, kteří mladíkům dorazili zafandit. (Šle)

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

Jan Marek a jeho pohled z branky

Hlavní tahoun Á-týmu TJ Snack Dobřany a gólman, o kterého se Šneci několik sezón "opírají". Coby letitá opora chytá mezi chlapy od svých 15-let. Letos se mu daří natolik, že dosud vévodí všem čapákům v 1.lize i dle čísel. Nepůsobí zde však pouze jako gólman, v klubu má totiž na starosti brankáře a Ti se pod jeho vedením pomaloučku,polehoučku posouvají a určitě ještě budou posouvat či růst výš a výš. O svém zranění a dalších věcech spojených s klubem odpovídá pro hokejbal.cz mužská jednička v kleci Dobřan - Jan Marek. (Šle)

·

Nejlepší brankář dle procentuální úspěšnosti zákroků 94,27% podzimní části 1. Ligy Jan Marek 💪 z TJ Snack Dobřany se rozpovídal o plánech pro jarní část sezony, nové kryté hale a dalších zajímavostech!

 
 

"Sloupík řádil ve dvacítce"

Odchovanec a současný hráč našeho klubu Pavel Sloup se představil na nedávném turnaji v Plzni v dresu ČR U20, kde se junioři popasovali s opravdovou hokejbalovou kvalitou. Mezi náhradniky se v nominaci objevil i současný lídr a hnací motor našich Á-mužů Tomáš Truchlý.
V Plzni se představil i úřadující mistr ČR - Kert Praha, dále slovenský Ružinov, jeden tým z Kanady, švýcarské dva celky, slovenská U20 a domácí pořadatelé z Plzně. Naši junioři celý
turnaj opanovali a dobřanský bojovníček-šikulka Pavel Sloup si vysloužil cenu pro nejužitečnějšího hráče celého turné.
Pavlovi jménem našeho klubu náleží velká gratulace a věříme, že ve výtečných a zodpovědných výkonech bude pokračovat i mezi Šneky. Super práce Pájo!, jen tak dál.
(Šle)

Na snímku typicky zarputilý "Sloupík" předskakuje protihráče.

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

Šnečí stopa také v Á-týmu repre ČR

Nově se tvořící hokejbalový Á-tým ČR měl svůj první sraz o tomto víkendu v Plzni v hale na Košutce. Nový realizační tým pojal úvodní sraz s hráči spíše jako seznamovací. Na reprezentační akci se představil i Václav Šlehofer ml. - hráč našeho prvoligového klubu TJ Snack Dobřany.
Širší výběr hráčů repre ČR odehrál pod novým hlavním trenérem Jiřím Mašíkem dva modelové zápasy.

Šneci měli ale také opět hojné zastoupení i v juniorských výběrech ČR, když se v letošní sezóně v nominacích objevili:
v ČR U20 - Tomáš Truchlý, Pavel Sloup a Marek Hájek
v ČR U18 - Nicholas Kaňák
v ČR U16 - Jan Brtník, Jan Matoušek, Jiří Brtník a Matěj Malotín.
(Šle)

Fotka uživatele hokejbal.

Na snímku hráč tJ Snack Dobřany Václav Šlehofer ml. během reprezentační akce, která se konala v Plzni   3.-4.2.

 

 

 

Pavel Sloup ve dvacítce

Odchovanec dobřanského hokejbalu, hráč extraligového st.dorostu, mužského A' - týmu TJ Snack Dobřany, ale také člen širšího kádru reprezentace ČR U20 Pavel Sloup poskytl pro hokejbal.cz rozhovor.(Šle)

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.
N
Na snímku v černém hráč TJ Snack Dobřany Pavel Sloup při úniku v extraligovém utkání                   v Pardubicích
 
Zhruba za měsíc vypukne jarní část všech hokejbalových soutěží a přípravy jsou tudíž v plném proudu. Na vrchol letošního roku se důsledně připravují i junioři ČR....
hokejbal.cz

 

 

 

 

 

Šneci opět do Třemošné

Stejně jako předchozí pátky v novém roce i dnes vyráží Šneci k další tréninkové jednotce do cca 25km vzdálené Třemošné. Týdenní mikrocyklus v podání Šneků čítá ctyři tréninkové jednotky v dobřanském běžeckém terénu, víceúčelové hale a právě v již zmíněném třemošenském sportovním areálu. To abychom nezapomněli, že k tomuto sportu patří také hokejka... Je třeba dodat, že ačkoliv se jedná o zhruba druhou fázi zimní přípravy, pak chceme zachovat rytmus "Čtyřikrat týdně" - tedy stejně jako v soutěžním období sezóny.
Tj. tři tréninkové jednotky a k tomu víkendový zápas, resp. u většiny Šneků zápasy....

Třemošenským touto cestou za využívání jejich hokejbalového zázemí děkujeme, jmenovitě pak bratrům M. a V. Tomanům. (Šle)

Snímek pořízen 12.1.2018 na hřišti Tatranu TřemošnáFotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

 

Šneci v akci i na Silvestra 2017

Možná se dá už i použít termín tradičně. Tak tedy - Šneci zakončují poslední den v roce 2017 jak jinak, než sportovní aktivitou. Původně jsme měli v plánu odehrát duel již v nové ryze hokejbalové aréně, leč závěrečné úpravy nám tento plán zhatily.
Čili k poslednímu fotbálku letos využily dvě party naší o takřka 20 metrů dál víceúčelovou sportovní halu, která je součástí celého sportovního komplexu Šneků.
Hrála se bitva, kde žádný tým nechtěl tradičně prohrát a obvzlášt pak na konci roku. Ani se přesně nedá určit vítěz, tak moc to bylo vyhecované... Každopádně se dá dnes říci, že zvítězili všichni Šneci, jenž se tohoto klání zúčastnili.
(Šle)
Sestavy:
tým Tílka: Šlehofer V.ml., Truchlý, Kovářík D.., Čech, Šlehofer O., Malotín a Hrubý
tým Beztílek: Marek, Skála, Šlehofer V.st., Koželuh, Vaníček a Hájek

Závěrem:
Hokejbalisté Dobřan přejí všem jen to nejlepší do roku 2018.

Na snímku v dresech zleva stojí:
Ondřej Šlehofer, Daniel Čech, Marek Hájek, Jan Marek, Štěpán Koželuh, Daniel Kovářík a Václav Šlehofer ml.
Pod nimi zleva: Michal Hrubý, Tomáš Truchlý, Václav Škehofef st., Pavel Sloup, David Vaníček a Matěj Malotín ( na snímku chybí o malinko déle dorazivší Petr Skála)

 

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

 

Přejeme všem klidné,                                                                        pohodové Vánoce, v roce 2018 pevné zdraví,                                  hodně štěstí a úspěchů  nejen na sportovním kolbišti.

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 
 
 

Rezerva konečně vítězná

Tatra Třemošná B - TJ Snack Dobřany B 3:5
( 2.liga Západ, 3.12. 14h. neděle, Třemošná )

Branky: Kobr 4, Šlehofer V.st.
Mužská dvojka po výhře za tři body z úvodu soutěže bere tři bodíky až nyní na konci podzimní části. Střelecky se prosadil Jaroslav Kobr, přičemž dobrý part zde na těžkém terénu odehrál celý tým. Podzim tedy zakončila rezerva mužů výhrou, teď ještě máknout
na jaře.

Snímek Zdeňka Zelenky staršího pořízen po utkani v Třemošné 3.12.2017

Zleva stoji:
Jar.Tauer, J.Hnětkovský, P.Smola, P.Kůrka, J.Kobr a L.Úbl
Pod nimi zleva: P.Kánský, Z.Zelenka, V.Šlehofer st., T. Tykal, T. Truchlý a V. "Bumbito" Průcha
Ležící: J.Marek a M.Kadaník

 
 
Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.
 
 
 

Oba dorosty ukončily podzim prohrou

TJ Kovo Praha -TJ Smack Dobřany 4:3ss
(Extr.st.dorostu 3.12. ne, 10h. Praha-Palmovka)
Poslední duel v Praze nám bohužel nevyšel a to především výsledkem. Úvodní část byli lepší domácí a také ji vyhráli 1:0. Ve druhé třetině jsme se vyrovnali s odlišným povrchem a Kovo i převyšovali a to i v otázce skóre. To jsme totiž otočili na svoji stranu. V tomto duchu se hrála i třetí část, s tim rozdilem, že jsme si po jedné taktické chybě nechali stav srovnat na konečných 3:3. Z nájezdů se prosadil pouze Truchlý(nedali Sloup a Málek), za domácí udeřili Kyclt a Pátek(Oba patřili k lidrum tymu), tudíž druhý bod bere Kovo Praha. Dnes to z naší strany 1a rozhodně nebylo, je spousta věci, které se musí zlepšit. Tým se opět opřel o výkon Tomáše Truchlého, kterému sekundoval gólman Michal Hrubý a Ondřej Málek, také loňský starší žák Tomáš Duchek se statečně rval se svěřenými úkoly.(Šle)

Sestava:
Hrubý
Málek Truchlý
Čech Erhart
Koželuh Duchek T. Zelenka
Šlehofer O. Hůrka Sloup

Olymp Jin.Hradec-TJ Snack Dobřany 7:4
(Extraliga ml.dorostu 2.12. so Jin.Hradec)
Mladší dorostenci prohráli v oslabené sestavě na jihu Čech, čímž se nám ztrácí čelo tabulky. Na jaře budeme muset více šlápnout do pedálů....
(Šle)

 

 

 

 
 
Další gólmanská naděje mezi Šneky
 
V Dobřanech roste další šikovný gólman. Kdo by to byl řekl, teprve letos v létě se poprvé oblékl do brankářské výzbroje a začal pracovat. Neseděl jako gólmanská dvojka,  tento vcelku vytáhlý mladík v extralize st.dorostu nastupoval v útoku, tedy na postu,  kde před rokem a půl mezi Šneky začal.... Zamotané??? Ale kdeže, začal jako útočník a od letošního léta chytá, neboť je původem fotbalový gólman. Trpělivě čekal na svoji šanci v brance a dočkal se. Po nedávném rozhovoru s 15-ti letým Matějem Malotínem jsme vyzpovídali čerstvě 17-ti letého Michala Hrubého z Dobřan.
 
1.Jak jsi na tom se školou, co studuješ a kde?
Studuju střední průmyslovou školu stavební na Chodském náměstí v Plzni. Ve škole se mi až na výjimky daří, i když určitě může být ,,líp".
 
2. Při tve vyťíženosti, kdy jsi na hokejbalovém hřišti čtyřikrát-pětkrát v týdnu plus víkendové zápasy, to vše jde se školou zvládnout?
Jak kdy, ale jsou týdny, kdy pomálu ani nevim, co to příprava do školy je. Se zápasy je to stejné, někdy si i vezmu učení do autobusu na výjezdy a učím se.
 
3. Jako správný "Dobřanák" jsi zakotvil na "hokejbaláku", jak ses k hokejbalu dostal a v kolika letech si s nim začal?
Hokejbal jsem hrál už dávno. No spíše tedy jsme si z oranžovým míčkem s bráchou pinkali před zahradou. To mi bylo asi šest let. Cchodil jsem často jezdit na inlinech právě na "hokejbalák" a jednoho dne měli Šneci trénink, tak jsem se na něj mrknul, když jsem odcházel, cestou mě zastavil trenér "Šlehy" starší s tím, zda si to přijdu zkusit. Já už to chtěl dávno předtím, jen jsem neměl odvahu a taky mi to mnoho lidí rozmlouvalo. Tím, že mne tehdy oslovil i trenér Dobřan, bylo rozhodnutí pro mne i snazší. Udělal jsem moc dobře a jsem teď za to strašné rád.
 
4. Mezi Šneky jsi začal jako útočnik, nyni chytáš, v které roli se cítíš lépe?
Určitě v bráně. Na fotbale v tady v Dobřanech také chytám. V útoku mě to taky bavilo, ale nebylo to to pravé ořechové.
 
5. V 1.lize mužů jsi musel do ,,kasy" vzhledem k zraněni kličových kluků z brankoviště, byl to tvůj třetí hokejbalový zápas v živote a ještě mezi muži navíc s těžkou Poličkou, jak bys ho zhodnotil?
Už jak jsem začínal chytat, přál jsem si odehrát zápas za muže. To, že se mi to poštěstilo takhle rychle, považuji za určitou metu, také odměnu za moji píli, snahu podpořenou kapkou štěstí. Těšil jsem se hned, jak mi trenér "Šlehy" st. napsal, abych se na to patřičně pripravil, hlavně ale, abych se z toho nepodě.... Hned jsem si ještě víc přidal, byl jsem na vsech trenincich snad všech našich kategoriíí, ještě na dva jsem šel s malým "Šlehym" o dvě hodiny dřív. Byla to moje první šance a já jsem chtěl zapůsobit co nejlíp. Polička v tu dobu byla myslím druhá, vloni to vlastně celé vyhrála a já se trochu bál, ale prvni zákrok mi dodal potřebne sebevědomí. Ke konci se to strašně táhlo, asi tak pět minut před sirénou jsem se koukal na časomíru a říkal si, že se mi to možná poštěstí. Stalo se, hlavni zásluhu ale na tom měli kluci přede mnou, já za ně góly nedal. V nájezdech to za mě vzal Honza Marek a byl z toho druhý bod.
 
6. Nyni uz ti čísla v brankovišti naskakují i v extralize st.dorostu, vyjádři svým názorem rozdil mezi mužským a dorosteneckým hokejbalem?
Změna to samozřejmě je. V dorostu je hokejbal možná rychlejší, ale také zbrklejši, kdežto v mužích se více přemýšlí a mnohdy musíte být připraveni i na zdánlivě bezpečnou situaci. Hrají tam zkušení hráči, kteří spoustu věcí řeší s chladnou hlavou.
 
7.Vzhledem k tomu, že jsi tedy mezi Šneky krátkou dobu, takřka sezónu a půl, zvykáš si stále na dobřanskou kabinu, nebo jsi si už zvykl?
Ze začátku jsem se bál, ale kabina mě hlavně díky malému "Vénovi .Šlehymu", který si mě vzal pod svá křídla, vzala v pohodě. Je to neskutečná parta kluků, citim se tu velmi dobře.
 
8.Řekneš nejakou perlu ze zmíněné kabiny?
Perel je strašné moc a o tom by mohl být samostatný text. Nejvíce však vzpomínám na situaci, kdy mě během a po tréninku provokovala parta kluků, celá naše šatna se mne zastala a šla si to vyříkat. Na to nikdy nezapomenu. Utvrdilo měto v tom, že tu jsou super kluci.
 
9.Stíháš k tomu všemu ještě nejaký koníček, zálibu či jiný sport?
Tak čas od času si zajdu zahrát fotbal tady za místní TJ Dobřany, ale jinak nic. Když je volno, jsem stejně venku, běhám nebo jezdim na kole, také rád lyžuji.
 
10. Sleduješ i jiné sporty, připadne jaké a proč?
Sleduju jako každý Plzeňák náši fotbalovou Viktorku, pokud čas dovolí, rád chodím na fotbal. Koukám na hokej, hlavně NHL. Zajímá mě biatlon a cyklistika, i tyhle sporty mám strašně rád.
 
11. Maličko odbočim, jako jeden z mála mladíků dnešní doby jsi pochopil, že k růstu a kvalitnímu výkonu je bezpodmínečně nutný pravidelný trénink, směřuješ tedy svoji píli, snahu a zaujetí někam?
Začal jsem pozdě, to je jasné. Snažím se tedy vyrovnat klukům, co hokejbal logicky i "dýl" dělají. To je první krok, další se mohou nabalit. Dostáváme tady dost rad, jak na to. Jeden z mych cílů byl i start za áčko a to se mi splnilo, třeba se časem propracuju i výš třeba do Prahy na Kert nebo Kladno... Také mám jako každý kluk sen zahrát si za repre. Doma ale budu vždycky tady.
 
12. Spousta kluků v tvém veku sporty mění, často nevolí správný přístup k treninkovému procesu nebo dokonce končí úplně, jak to vidíš dál ty?
S hokejbalem chci pokračovat do doby, kdy se mi nepodlomí kolena. Ten sport miluju a snažím se ho dělat co nejlépe.
 
13. Co říkáš tomu, že hokejbal v Dobřanech bude pod střechou?
Je to obrovský přínos nejen pro mě, ale i pro celý tým od minipripravky az po Á- tým. Vnese to nový impuls do kabiny a to je obrovské plus. Také na nás bude celé hokejbalové Česko koukat lépe a to je pro prezentaci města a našeho klubu velmi důležité. Těším se, to je jasné.
 
14. Co bys řekl záverem, třeba máš-li nějaký cíl???
Cíl mám, kdo ne? To bych ani nebyl sportovec, ne? Můj momentalni cíl je, připravit se co nejlépe na nejbližší zápas v Praze na Kovu v neděli. Potom zamakat v zimní přípravě, abych byl nachystán na jarní část sezony v dorostu a třeba i obsadit nějaké medailové misto, popř. dát o sobě vědět i v mužích. .Odměnou by mohl třeba být klukovský sen, o kterém jsem už psal. Hlavně si přeji, aby nám to tady šlapalo.
 
Očima trenérů:
Pracovitý kluk, ohromně zapálený. Hlavně, aby to vydrželo takhle, co nejdéle. Tyto kategorie bývají, jak známo, nejvíce rizikové. Tuhle generaci mladíků netřeba příliš chválit. Spousta kluků-mladíků nezvládne přechod mezi chlapy a končí. Michal maká, dře a věříme, že nepotvrdí výše uvedená negativa. Byla by to obrovská škoda. Zní to možná neuvěřitelně, ale on se posouvá každým tréninkem. Co sehrálo roli v jeho posunech? Určitě tam musela být špetka talentu, převažovala ale pracovitost, skromnost(možná, že až moc přehnaná), vůle, snaha, štěstí, ale také shoda náhod. A právě v tom je právě sport parádní a dokáže napsat příběh. V klubu totiž v jeden moment nebyli gólmani. Buď byli zranění, pracovně zaneprázdněni, nebo k nám na hostování nechtěli, v neposlední řadě chytali ve stejný čas za jiné naše klubové kategorie. Prostě se to sešlo a Michal svými výbornými výkony všechny zaujal a zapeklitý rébus vyřešil. Čili, pokračovat v tomhle tempu a makat dál, určitě se úspěch dříve či později vrátí. Třeba se i klukovský sen změní v realitu a tento poutavý příběh bude mít i své pokračování. (Šle)
 

 
Snímek zachycuje zákrok Michala Hrubého o víkendovém utkání st.dorostu v Pardubicích

 

 

 

Poslední dvojkolo venku za tři body                                  

V J.Hradci smolná prohra
Jin.Hradec-TJ Snack Dobřany 3:2
(1.liga muži, 26.11. 15h. JH)

Branky: Kovářík D.(Šlehofer V.ml.+Hůrka), Skála(Šlehofer V.st.)
Navracime se busem z dlouhého tripu, kdy jsme včera hráli Národku mužů v M.Boleslavi, dnes ráno extraligu st.dorostu v Pardubkách, kde jsme i společně ze včereješka na dnešek se šnečí partou přespali a dále podstoupili přejezd k druhému utkáni mužů v Národce do J.Hradce. Velká škoda, remiza a možná i výhra určitě uhrát šla. Jenže, v prvni třetině jdou domácí do vedení po věcech, na které byl mančaft dokolečka upozorňován. Dvougólové manko určitě není neřešitelná situace. To se také potvrdilo a po druhé části bylo po pěkných brankách srovnáno. Ve třetí třetině se tedy čekalo, kdo zápas strhne na svoji stranu. Domácí se trefují z přesilovky potřetí a zápas se dohrává dál v nerovném počtu hostujícího týmu. Oba týmy chtějí vyhrát, být úspěšní, to je přirozené. Také platí, že hráči na obou stranách chybují, i to je normàlní. Domácí vstřelili branku navíc, berou tudiž všechny bodíky. My jsme se v závěru nechali rozhodit chybnými verdikty mužů v pruhovaném. Zaváhání, přehlédnutí, nepísknutí, následné kompenzace, to kvalitě utkání nikdy neprospělo a neprospěje. ... Sudí byli tedy na rozdíl od obou týmů nejslabším člànkem na hřišti... Dost kritiky, ta nevoní nikomu, jsou to také lidi, a jak jsem již zmínil, všichni chybujeme. Pokud si zameteme před svýn prahem, pak škoda promrhané 1.třetiny v našem podání, mohlo být "líp".
Mohlo.... Konec podzimu, co dál??? Čeká nás zimní pauza, dále nás čeka vyhodnocení úvodní části sezóny, rekonstrukce kabin, tedy - domácího zázemí, také bychom se měli přesunout do nové přilehlé kryté arény, no - bude toho dost... Takže, hlavy nahoru, mohlo to být lepší, ale nebuďme nenažraní, je třeba vnímat, že na druhé straně stojí vždycky soupeř a ten také nechce jen tak prohrát. Kluci, za podzim diky.
(Šle)
Sestava dnes:
Marek - Hrubý
Kovářík D. Hůrka Šlehofer O .
Kovařík J. Skála Šlehofer V.ml.
Truchlý Málek Čech
Sloup Šlehofer V.st.

 

Šneci v Bolce vítězně
Mladá Boleslav- TJ Snack Dobřany 1:5
(1.liga muži, 25.11. 11h. sobota, M.Bol.)

Branky:Šlehofer V.ml.(Sloup), Kovářík J.(Šlehofer V.st.+Skála), Kovářík D.(Šlehofer V.ml+Juráček), Šlehofer V.ml.(Skála), Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st.+Skála)
Šneci nastoupili k dalšímu utkání zkl.části 1.hokejbalové ligy mužů, když se po serii domácích duelů po delši době představili v roli hostujiciho týmu, a sice na horké půdě v Mladé Boleslavi. Zde jsme v minulosti příliš úspěšní nebyli , spíše jsme většinou odjížděli s porážkou, v horším případě s nakládačkou. Dnes jsme to chtéli maličko prolomit a povedlo se. Od začátku jsme určovali směr a děj utkání. Ve třetí třetině jsme i ,,kapánek,, šetřili síly na zítřejší ranni extraligový duel dorostenců v Pardubicích a následně i na mužský v Jin.Hradci, čímž muži udělají tečku za podzimní částí.
(Šle)

Na snimku po utkání v MB zleva stojí:
D.Vaníček, P.Sloup, O.Šlehofer, J.Kovářík, P.Skála, D.Čech, D.Hůrka, M.Hrubý,
J.Marek a M.Juráček

Pod nimi zleva: T. Truchlý, O.Málek,
Š.Koželuh, V.Šlehofer st., V.Šlehofer ml. a D.KováříkFotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

Hrály i oba dorosty
Autos.Pardubice-TJ Snack Dobřany 6:2
(extraliga SD, ne26.11. 9.30, Pardubice)

Kert Praha-TJ Snack Dobřany 5:1
(extraliga MD, ne26.11. 16h., Praha)
Také dorostenci měli napilno, když se i oni představili v roli hostujícího týmu. Mladší kluci nezvládli duel v Praze s Kertem. Škoda utkání v Pardubicích, ač tomu výdledek neodpovídá, hrál se vyrovnaný zápas. Domácí vsítili vítěznou branku na 3:2 minutu před koncem mače. Následovala naše vabank hra bez gólmana, v níž jsme dvakrat inkasovali, poté ješte domaci udeřili jednou. Řeklo by se nemožné, leč skutečné. V tomhle je výhoda dlouhodobé zkl.části, můžete zkoušet a zkoušet.... Nejen pro nás poučné mládežnické utkání.
(Šle)

 

 

 

Snack aréna dosloužila, ale i tak radost z výhry...

TJ Snack Dobřany - Jungle Fever Kladno 1:0
(1.liga muži, ne 19.11. 15h, Snack aréna )

Branka: Šlehofer V.st.(Šlehofer V.ml.+Kovářík D.)

Muži dnes hráli na podzim naposledy v Dobřanech. Vůbec naposledy se dnes hrálo ale i v dosluhující šnečí aréně, která bude počínaje zítřkem zbourána.
Trocha nostalgie: Odehrály se zde velké bitvy, slavily se výhry, smutnilo se z proher, proběhlo zde nespočet tréninkových jednotek od capartů až po muže. Dobřanská šnečí aréna zítra zmizí z hokejbalové mapy ČR. Šneci se v lednových dnech přesunou do nové kryté arény a načnou tak novodobou etapu hokejbalových Dobřan.
Po nostalgii do reality:
Dnešní utkání bylo velmi důležité, oba týmy sice nebyly kompletní, nicméně bodovat chce každý. My jsme se v týdnu na Kladno "maličko" připravovali, leč hosté v 1.části vládli. Jenže s pár šancemi si poradil uzdravený Jan Marek v naší kleci. V druhé části se hra srovnala a i Šneci si vypracovali několik možností ke skórování. V druhé polovině prostřední části padla i jediná a zároveň poslední branka v dosluhující šnečí aréně, ale také v tomto utkání. Třetí část se hrála ve znamení urputné bitvy ve stylu - kdo z koho. Hosté v závěru ještě riskli hru bez gólmana, jenže branka už na žádnou stranu nepadla, a tak tři důležité bodíky berou za bojovný a vydřený zápas Šneci. Ačkoliv jsme lepší nebyli, loučíme se s naší arénou vítězstvím. Možná to tak mělo být, a my jsme dnes mohli odejít šťastní, poněvadž ona byla za 22let svědkem především velké sportovní zábavy.
(Šle)

Sestava:
Marek - Hrubý
Kovářík D. Truchlý Kovářík D.
Juráň Juráček Skála
Kaňák N. Šlehofer V.ml. Šlehofer O.
Kovářík J. Sloup Šlehofer V.st.

Na snímku Petra Česáka těsně po skončení zápasu:
Zleva stojí: Petr Skála, Ondřej Šlehofer, Jan Kovářík, Marián Juráček, Pavel Sloup, Daniel Hůrka a Jakub Juráň(v červ.bundě)
Pod nimi zleva: Trenér Jan Matoušek, Daniel Kovářík, václav Šlehofer ml., Václav Šlehofer st.,        v brankářském -Michal Hrubý, kustod Bohuslav Havránek a Tomáš Truchlý                                  Ležící: Jan Marek (ostatní v civilu- věrní fanoušci TJ Snack Dobřany)

 

 

Vikendový sumář Šneků

TJ Snack Dobřany - Jungle Fever Kladno 1:0
(1.liga muži, ne 19.11. 15h )

Kovo Praha - TJ Snack Dobřany 3:6
(Extraliga MD, ne 19.11. 15h.)

TJ Snack Dobřany-HBC Plzeň 1:3
(Extraliga SD, so 18.11. 15h.)

TJ Snack Dobřany-Ped.Č.Budějovice1:4
(Extraliga MD, pá 17.11. 15h.)

Hbc Plzeň-TJ Snack Dobřany 13:1
(Přebor ml.žáků, so 18.11. 10h.)

Fireball Plzeň-TJ Snack Dobřany B 7:2
(2.liga muži, sk.Západ, 17.11. 11h.)

 

 

 

 

 

Dvojkolo doma za 5bodů

TJ Snack Dobřany-Kometa Polička 3:2 ss
(1.liga muži, 12.11. 15h. neděle)

Branky: Hůrka(Šlehofer O.+Juráň), Juráček(Šlehofer V.st.+Šlehofer V.ml.), Juráček

Velice těžký duel mají za sebou muži z Dobřan v 1.lize. Po včerejším špatném výkonu (byť vítězném duelu) s lepšími Liticemi, dnes dorazila do šnečí dosluhující arény velmi dobrá Polička. Kluci z Poličky vedení letitým kamarádem Pavlem Štefkou a tým okolo výtečných bratrů Hejtmánků či reprezentanta ČR a výborného hráče O.Luxe potvrdili svoji kvalitu. My jsme šli do zápasu po vyříkání si v kabině některých velmi důležitých věcí týkajících se základních principů sportu s úplně jiným odhodláním a zápalem, nežli tomu bylo včera.... Včerejšího hrdinu v brance "mladíka" Jardu Fukárka nahradil vůbec prvně v životě v 1.lize opravdový mladíček Michal Hrubý a předvedl famózní výkon odpovídající právě starému opráskanému pardálovi. V tomhle je sport nádherný..., vylítne Vám poctivý, snaživý kluk, o kterém byste v létě ztěží řekl, že by takhle brzy nastoupil za mužské Áčko, to totiž dobřanský sotva 17-ti letý objev v brance coby fotbalový čapák začínal !!!
Vyrovnáné utkání dospělo do nájezdů, v kterých byli střelecky úspěšní oba domácí matadoři "mladíci" v sestavě(dohromady asi 90 let...), ale také "obr" v naší brance Jan Marek, jenž zaskočil výtečného Hrubého a oba pokusy hostí zneškodnil. Jsou to pro Šneky důležité body, ale upřímně, spíše to dnes bylo konečně o pozitivním naladění a dobrém pocitu z kvalitně odvedené práce celého mančaftu. Nade vše vynikl již zmíněný Michal Hrubý v brance. Pochvalu si však za dnešní obětavý výkon zaslouží celý šnečí kádr, jenž se popasoval s velmi kvalitní Poličkou.
(Šle)

Sestava:
Hrubý(Marek)
Princl Truchlý
Kaňák N. Juráň
Skála Hůrka Šlehofer O.
Šlehofer V.ml. Kovářík D. Kovářík J.
a dva mladíci: Juráček a Šlehofer V.st.

 

TJ Snack Dobřany-Hbc Litice 3:2
(1.liga muži, 11.11. 15h.)

Branky: Šlehofer V.ml.(Skala), Juráň(Mužík R.+Šlehofer O.), Skála
Důležitá výhra domácích. Hra v podání Šneků zdaleka neodpovidala našim představám. V této sestavě se to tak trochu i dalo očekávat. Jenže některé věci nelze přehlížet donekonečna.
Víme, kde to skřípe a kde zapracovat na vylepšení herniho projevu. Jedním z "pálivých" bodů je disciplína a přístup ke sportu jako takovému..... Hosté dnes chvílemi byli i lepším týmem. Jejich hra neodpovídá umístění v tabulce. Zitra nás čeká další těžké utkání, tentokràt s výbornou Poličkou.
(Šle)

 

Šneci v extralize SD vitězně, v extralize MD naopak                TJ Snack Dobřany-Hc ŠD Písek 6:1
(Extraliga st. dorostu, 11.11. 10h. sobota)

Branky: Mužík R.(Škehofer O.), Hůrka(Sloup),Šlehofer O.(Truchlý+Mužík R.), Princl(Mužik R.), Hůrka(Brtník Ja), Mužík R.
Kluci to dnes odmakali a vydřeli si tři body. Výtečně zachytal Michal Hrubý, v poli ho následoval Daniel Hůrka. Pochvalz zasluhuje celý tým okolo kapitánů Štěpána Koželuha a Péti Erharta.
(Šle)

 

TJ Snack Dobřany- SK Suchdol n.L. 1:3
(Extraliga ml.dorostu, 12.11. 12.30h. neděle)
Velmi těžké utkání dnes podstoupili naši mladší dorostenci. Klub z jihu Čech kamaráda Standy Landy nám nastavil velmi těžkou prověrku. Suchdolští dnes vyhráli i díky téměř nestřídajícímu talentu Braunovi, který zde ukázal veliký potenciál. Jedná se o velmi šikovného o kluka, který by mohl za čas být velkým hokejbalistou. V našich barvách odehráli výtečný part všichni kluci, které držel Jirka Brtník v brance. Ono kluci je to také trošku tak, že je umění se z porážky poučit. Soupeř ze Suchdolu dnes u nás potvrdil, proč vede tabulku. V této soutěži se hraje s každým 4krát, čili je možnost nápravy. Soupeře jsme již pochválili, naši kluci kolem Radka Mužíka a Maria Princla (oba zmínění a i další hráli třetí utkání o víkendu, včetně Áčka mužů) si pochvalu zaslouží rovněž. Všichni Šneci se obětovali pro tým, to se cení a ne pokaždé se všechno povede. Jede se dál.
(Šle)

 

Nejmenší Šnečci opèt váleli
V sobotu 11.11. se představili naši nejmenší v kategorii mladších žáků na Šumavě, kde změřili síly v Přeboru ml.žáků s dívčím souborem domácích Prachatic. Díky výhře a výbornému výkonu nadále zůstavaji naše naděje na druhé příčce tabulky. V neděli se pak nejmladší Šnečci vydali na turnaj připravek do Plzně. Obě akce níže hodnotí trenér Petr Úbl. (Šle)

HBC Prachatice B -TJ Snack Dobřany 1:3                                                    (sobota 11.11., 15:30, Přebor MŽ)
Petr Úbl:Chladno a nevlídno, avšak výborná šnečí fanouškovská podpora. Tak vypadal venkovní zápas mladších žáků na hokejbalovém hřišti v Prachaticích. Domácímu týmu, z něhož některé hráčky převyšovaly naše postaršené minipřípravkáře o tři hlavy, se hlavně nedařilo prostřelit výborně chytajícího Pavla Vajdu. Celý zápas odmakaný na jedničku, výborně takticky zvládnutá třetí třetina. Všichni zaslouží pochvalu, na tenhle zápas byla radost se dívat.

Přípravkáři na Košutce
(neděle 12.11., turnaj přípravek)
Z celkem odehraných čtyř zápasů turnaje si naši nejmenší Šnečci odvezli tři výhry. Nestačili pouze v posledním zápasu turnaje, kdy únava vzala za své. U většiny dětí je za rok a čtvrt od příchodu do oddílu vidět obrovský posun a to nás velmi těší. Děkujeme všem hráčům i rodičům.

Na snímku Přípravka TJ Snack Dobřany 12.11. v Plzni na haleFotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

Na snímku mladší žáci po výhře v Prachaticích dne 11.11.2017Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

 

 

Á-tým střídavě, mládež vítězí aneb Hodnocení víkendu

TJ Snack Dobřany-Hbc N.Strašecí 9:4
(1.liga muži, 4.11. 16h. sobota)

Branky: Ulrich(Juráň), Kovářík J.(Šlehofer v.mla+Šlehofer V.st.), Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st.+Kovářík D.), Kovářík D.(Šlehofer V.st.+Šlehofer V.mla), Šlehofer V.st.(Kovářík J.+Šlehofer V.mla), Juráň(Šlehofer O.+Sloup), Juráček(Šlehofer V.st.+Juráň), Juráň(Šlehofer V.st.),    Kovářík D.(Šlehofer V.st.)

TJ Snack Dobřany-Jestřábi Přelouč 3:5
(1.liga muži, 5.11. 15.h. neděle)

Branky:Rubner(Mužík R.+Kaňák N.), Juráček(Skála+Šlehofer V.mla), Skála(Juráček+Rubner)
Hodnocení dvojkola: V sobotu se hrálo vyrovnané utkání, v němž se skóre do konce druhé třetiny přelévalo ze strany na stranu s konečným výsledkem 4:4.
Ve třetí třetině již dominovali pouze Šneci, kteří pěti brankami rozhodli o osudu utkání. Za zmínku stojí úvodní branka zápasu, kterou vsítil nezištnou dělovkou Petr Ulrich, který je rovněž původem gólman. Pochvalu zaslouží brankář Jarda Fukárek a tým za to, že za stavu 4:4 strhl výhru na svoji stranu pohlenými akcemi zakončenými brankami, nikoli uplácaným či upachťaným hokejbalem.
V neděli to nebyl zdaleka výkon, který bychom měli předvést. Nastoupili jsme někteří k druhému utkání víkendu se zdravotními handicapy a i v oslabené sestavě. Ačkoliv měl soupeř pouze nedělní utkání a mohl se tedy lépe připravit, pak i tak to není a nesmí být pro Šneky alibi. Bylo by to vůči hostům nefér, neboť Přelouč zahrála velmi dobře. My naopak špatně, tahali jsme nohy a nevyšlo nám dnes takřka vůbec nic. Je třeba se z prohry oklepat, pač za týden nás čeká další domácí dvojkolo....(Šle)

TJ Snack Dobřany-Hbc N.Strašecí 3:0
(Extraliga st. dorostu, 4.11. 13h. sobota)
Mladší dorost měl volno, a tak jsme na tento duel nominovali jádro mladších dorostenců tak, aby si kluci zvykali na rozdíl ve více herních činnostech, který je dříve či později čeká. Účel a záměr Šnekům vyšel. Utkání nám všem spoustu věcí ukázalo. Hosté u nás zahráli velice dobře a za svůj výkon zaslouží palec nahoru. My musíme pracovat a pracovat. (Šle)

TJ Snack Dobřany-Hbc Prachatice 7.2
(Přebor ml.žáků, 4.11. 11h. sobota)
Vynikající výkon našich Šnečků byl podpořen i hezkými brankami. Jednoznačně týmem víkendu se stávají mladší žáčci, neboli Šnečci.

TJ Snack Dobřany B - HBC Rolling Balwans Plzeň 4:5
(2.liga muži, sk.Západ, so 4.11. 18h.)
Mužská rezerva nestačila na soupeře z Plzně a stále se tak nachází v suterénu tabulky.

Na snímku tým víkendu: Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.
Mladší žáčci - TJ Snack Dobřany po výhře nad Prachaticemi

 

Dvojkolo za tři body

Šneci doma prohráli s Jihlavou
TJ Snack Dobřany -Sk Jihlava 2:4
(1.liga-muži, 29.10. ne, 15h., Dobřany)

Branky: Šlehofer V. mla, Šlehofer V.mla (Kovářík J.+ Juràček)

Sešly se dva týmy, které určitou kvalitu mají. Mírně navrch měli Šneci. Hosté z Jihlavy svými kontry byli velmi nebezpeční a především efektivnější. Skvěle zachytali oba gólmani. Dá se tedy říci, že se hrál kvalitní hokejbal. Na pár jedinců, ale skutečně na pár, jsme pořád mladý tým, který se učí a získává zkušenosti každým špílem. Dnes nevyhrál lepší tým, nýbrž šťastnější. Jenže v Jihlavě to platilo úplně stejně, neboť tam nás domácí chvílemi mačkali jako citron, přesto se tehdy radovali za tři body Šneci. Sezóna je již v plném proudu, my se musíme z domácí ztrráty oklepat (to tihle mladí zvládají s bravurou...), v týdnu řádně zapracovat a v příštím víkendu to rozjet opět ve dvojkole. Tentokrát budeme hrát oba mače doma v našem dosluhujícím stánku..., když do Dobřan dorazí N.Strašecí a v neděli Přelouč. (Šle)

Nedělní sestava Dobřan:
Fukárek-Ulrich
Kaňák N. Málek
Truchlý Juráček
Kovářík D. O. Mužík Skála
Šlehofer V.mla Šlehofer Kovářík J.
Princl Juráň Sloup

Trenéři: Šlehofer V.st.+Matoušek
Vedoucí: Havránek

 

V Třemině vítězně
Tatran Třemošná - TJ Snack Dobřany 0:2
(1.liga-muži, 28.10. so, 15h., Třemošná)

Branky: Šlehofer V. ml.(Skála a Mužík R.), Skála (Šlehofer V.mla. a Juràček)

Odjížděli jsme do Třemošné s respektem, neboť víme, že zde se nám nehraje dobře a v posledních letech jsme zde dlouho nevyhráli. Třemošná je doma hodně nepříjemná a my jsme se na ni tentokrát snažili náležitě připravit. Malinké zapracování na organizaci hry, přepnuti myšlenek pouze do zápasového dějství a tentokrát to úspěch v podobě tří bodů přineslo. To vše bylo podpořeno jistým výkonem Jardy Fukárka v brance. Sluší se dodat, že domácí brankář se doslova překonával, neboť naše výhra mohla být daleko vyšším rozdílem, i on podal výtečný výkon. Ačkoliv vezeme do Dobřan tři bodíky, je třeba se stále mít na pozoru. Už zítra dorazí do Dobřan velmi kvalitní soupeř, když od 15h. hostí Šneci Jihlavu.(Šle)

Dnešní sestava Dobřan:
Fukárek-Ulrich
Kaňák N. Málek
Truchlý Juráček
Kovářík D. Kovářík J. Skála
Šlehofer V.mla Šlehofer O. Mužík
Princl Juráň Sloup

Trenéři: Šlehofer V.st.+Matoušek

 

 

 

Hrála i mládež

Starší dorost vydřel bodík na Kladně
Alpiq Kladno - TJ Snack Dobřany 3:2ss
(extraliga SD, 28.10. so, 10h., Kladno)

Urvaný bod na hřišti soupeře má určitě svoji hodnotu, zvláště pak v Kladně. Domácí svěřenci našich letitých kamarádů z branže trenérů Alpiqu Moravce a Bešťáka se do nás zakousli od samého začátku. Šneci postupem hru srovnali a také skóre dokonce otočili. Alpiq přece jen vyrovnal a v nájezdech si připsal druhý rozdílový bodík navíc. Šneci za svůj výkon zaslouží pochvalu. Jedno jméno je určitě třeba zmínit..... Michal Hrubý dnes odchytal parádní zápas, který byl zároveň jeho prvním těžkým utkáním a druhým celkově v hokejbalové kariéře fotbalového čapáka. (Šle)

 

Mladší dorostenci opět vítězně                                                   TJ Snack Dobřany - Hbc Prachatice 9:4
(extraliga MD, 29.10.ne, 11h., Snack aréna)
Šneci se do soupeře zakousli od samého začátku. Byla vidět snaha odvety za prachatickou porážku v úvodu soutěže. To se povedlo . Je ale spousta věcí, na kterých se musí permanentně pracovat. Šneci si tak připisují další výhru a blíží se k čelu osmičlenného pelotonu skupiny B v extralize mladšího dorostu.
(Šle)

 

 

 

 

Gólman obojživelník
 
V  Dobřanech nàm vyrůstá další hokejbalová naděje. S hokejbalem sice začal až v 10letech, nicméně se v tomto případě dá říct, že nikdy není pozdě... Vloni ještě starší žák, mladík, jenž po vzoru opory Á-týmu Jana Marka dokáže perfektně zvládnout jak pozici muže v masce, pak mu určitě není cizí post šikovného útočníčka. O tom nepochybně všechny přesvědčil v posledním derby utkání v extralize MD člen reprezentačního výběru ČR U16(tam ovšem jako gólman), který začal své první krůčky pod trenérem Petrem Úblem. Od loňské sezóny pracuje pod taktovkou dvojice Václav Šlehofer ml. a Miroslav Kodýtek. Všichni společně postoupili
z žákovské kategorie do šnečího extraligového mladšího dorostu. Příležitost pochopitelné dostává i v dorostu starším. Na pár otàzek odpovídá 15-ti letý talent z Dobřan - Matěj Malotín.
 
1.Začnu oblíbenou otázkou, a sice - co studuješ za školu, jak ji zvládáš ?
Studuji Střední průmyslovou školu v Plzni obor Mechanik seřizovač.Na škole se mi daří dobře.
 
 
2.Povedlo se Vám víkendové utkání, které proběhlo v nedaleké Plzni, kde jsi nastoupil jako hráč v poli, co bys k němu řekl?
Utkání hodnotím kladně,prestože to byl těžký a zároveň vyrovnaný zápas. Jako hráč-útočník jsem si zápas užil. Snažil jsem se splnit to, co jsem dostal za úkol. Myslím, že se to povedlo nejen mně, ale i celému našemu týmu.
 
3.Útočník nebo brankář? Tedy, jaký post je Ti nejpřirozenější?
Tak pro mě je nejlepší pozice gólmana, protože už chytám od té doby, co jsem začal s hokejbalem.
 
4. Jak dlouho se hokejbalu věnuješ a jak ses k němu dostal?
Hokejbalu se věnuju od 10 let.Když mi bylo 9 chodil jsem si střílet s kamarádem Davidem Vaníčkem na náměstí, kde jsme si postavili brány na chodníku před pekárnou. Pak jsem zjistil, že je v Dobřanech hokejbal a chodili jsme se dívat na zápasy. Začalo mě to bavit, koupil jsem si svoje první betony a tím jsem se dostal k hokejbalu.
 
5. Hrál jsi nebo děláš i jiný sport?
Před hokejbalem jsem hrál florbal a byl jsem taky v bráně.
 
6. Co dosud považuješ za nejvetší týmový úspěch ve své "hodně krátké" mládežnické hráčské kariéře?
Jako největší týmový úspěch považuji sezónu 2014/15,kde jsme se probojovali až do finále MČR. Po porážce s Kertem Praha jsme se ale stali jen vícemistry ČR.
 
7.Máš nějaký hokejbalový cíl, nebo jinak, čeho bys chtěl v hokejbalu dosáhnout?
To je těžká otázka, ale i tak zkusím odpovědět, chtěl bych se dostat na mistrovství světa.
 
Jak ho vidí trenéři v klubu???
Mimo toho, že se jedná o hodného a skromného kluka, pak je opravdu šikovný a nadaný a to na obou zmíněných pozicích. Od nás ví, kudy může vézt cesta na vrchol. Ta bývá totiž hodně - hodně trnitá a plná překážek. . Určitě tam vede přes pravidelný několikerý trénink v týdnu, nikoli v rytmu kroužků, tj. jeden nebo dva tréninky týdně. To od nás Matěj, ale nejen on, nýbrž i ostatní naši kluci, slyší trénink co trénink. Sluši se dodat, že právě Matěj se v letošní sezóně do toho pořádně opřel. Našim přáním je , aby v tomto tempu vydržel. Ono totiž pořád funguje známé a otřepané: Něco za něco.... (Šle)
 

Matěj Malotín - brankář, útočník TJ Snack Dobřany, 15letNa obrázku může být: 1 osoba

 

 

 

 

 

 

Mladší dorost dvakrát otočil zápas v Plzni

Hbc Plzeň-TJ Snack Dobřany 3:4ss
(Extraliga ml.dorostu,22.10.Plzen-hala)

Branky: Mužík R. 3, Brtník Jan

Po úvodním ostychu obou týmů se jako prvni radují z branky domací a to dokonce dvakrát, přičemž obě přesné trefy padly ve druhé části hry. Před třetí třetinou tedy svítil na tabuli stav 2:0 pro domácí. Stále bylo 15minut před námi, toho jsme se pochopitelně drželi....
Po druhé pauze se tedy nastavily jiné herní noty, naši kluci se jimi zdatně řídili a ejhle, úspěch se dostavil. K tomu všemu si musíme připočíst vůli, bojovnost a odhodlanost Šneků s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat. To vše podpořené maximální koncentrací a disciplínou. Kluci dokázali vyrovnat na 2:2, Plzeň znovu udeří na 3:2, ani tento zásah Šneky nepoložil a opět kluci v černočerveném vyrovnají. Druhý bodík zařídí Jirka ,,Brko" Brtník v brance a přesnou trefou Radek Mužík. Domácí jsou zejména doma silní, to se ví. Vyhráva či boduje se zde velmi těžko a to ze všech možných pohledů. Šneci tedy za svým dílčím cílem šli a vyplatilo se. Kluci za výkon zaslouží pochvalu. Výtečně se prezentoval Matěj Malotín, který se tentokrát převtělil po vzoru Honzy Marka z brankáře na velmi kvalitního a pro soupeře nepříjemného útočníka. Jede se dál, sezóna je dlouhá, zápasů před námi "hafo".
(Šle)

Na snimku (pořídil Lukáš Kaňák) mladší dorost TJ Snack Dobřany po výhře v Plzni 22.10.2017
Zleva stojí: trenér Jan Matoušek, David Vaníček, Martin Rejda, Mario Princl, Tomáš Duchek, Vašek Bárta, Michal Neumayer, Jan Kalčík a trenér Vaclav Šlehofer ml.
Pod nimi zleva: Jan Brko Brtník, Jan Matoušek, Aleš Duchek, Váckav Šlehofer st., Tomáš Tintěra, Josef Kopf, Matěj Malotín a trenér Miroslav Kodýtek
Ležící: Jiří Brko Brtník a Radek MužíkNa obrázku může být: 12 lidí, smějící se lidé

Pěkně se to sešlo a do Plzně jsme dorazili v plné trenérské palbě....                                       Chyběl pouze Peťa Úbl, který hájil šnečí barvy s přípravkou ve Stříbře.

 

O víkendu hráli i nejmenší a výborně

TJ Olymp Jindř.Hradec-TJ Snack Dobřany 0 : 8 (0:1, 0:2, 0:5)
(21.10., Přebor mladších žáků, 12h)

Kluci - Šneci se představili v dalekém "Jindřicháči", komentář pro klubový web poskytl trenér Petr Úbl:
Ne příliš povedený nástup Šnečků nedokázal soupeř potrestat, první třetinu měli v gólových šancích navrch domácí. Pak se dobřanská lokomotiva začala trochu ztěžka, ale přece rozjíždět a zejména třetí třetinu se dařilo soupeře dostávat pod tlak. I tak byl ale výkon domácích houževnatý a obě strany bojovaly až do konce utkání se šancemi na obou stranách. Pochvala patří celému týmu, ale pouze za druhou část zápasu.

Také šnečí přípravka s minipřípravkou byla v akci ve Stříbře

Komentáře k vystoupení šnečího potěru se ujal opět trenér Petr Úbl:Společný turnaj nejmenších, tedy minipřípravek a přípravek, se tentokrát konal v Stříbře. Obě kategorie se snažily a i ty nejmenší nové posily, které začaly s hokejbalem teprve toto září, odmakaly všechny zápasy turnaje naplno. Výsledkově se prosadil tým šnečích přípravek, který proti regionálním soupeřům odehrál vyrovnaná utkání. Holkám i klukům za výkony a jejich rodičům za podporu chceme poděkovat. Další turnaje nás čekají 19.11.mini a 12.11.přípravka v Plzni na Košutce.

Na snímku mladší žáci v Jin.Hradci.
Horní řada - Jakub Gawenda, Matyáš Úbl, Radek Vajda, Filip Čížek
Dolní řada - Ondřej Sloup, Jan Šlehofer, trenér Petr Úbl, Václav Hradský, Mája Klinkovská
Ležící gólman - Pavel VajdaNa obrázku může být: 8 lidí, smějící se lidé

 

Přípravka ve Stříbre, viz dolní snímekNa obrázku může být: 11 lidí, smějící se lidé, sedící lidé a venku

 

 

 

 

 

Doma konečně na výbornou, také mladší dorost zabral
TJ Snack Dobřany - Buldogs Brno 6:1
(1.liga muži, 15.10. 15.30h. neděle)

Branky:Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st.+Skála), Kaňák N.(Rubner+Šlehofer V.st.), Mužík R.(Šlehofer V.ml +Rubner), Skála(Kaňák N.+Kovářík D.), Mužík R.(Kovářík J.), Rubner(Skála+Šlehofer V.st.)

Šneci museli zapnout, neboť ziskané body z úvodu soutěže hloupě poztráceli o minulém dvojkole v Prachaticích a doma s Jin.Hradcem. Pět starších dorostenců, dva mladší dorostenci, dva veteráni a pět dá se říct mužů, no mužů... Pro Šneky nic nového.... Přesto byla z kabiny na hřiště přenesena odhodlanost napravit pislední domácí propadàk, minimálně pak jeho určité sekvence. Výhra s Brnem se nerodila lehce, ale pro Dobřany je z jakéhokoli pohledu nesmírně důležitá., zvlášt před zápasovou přestávkou, kterou o příštím víkendu mají Šneci naplánovanou. Za zmínku stojí výkon ostříleného a zkušeného ,,pardála,, v brance Šneků - Jaroslava Fukárka(klubový kamarád a super parťàk), který přichází do Dobřan na výpomoc z Mladé Boleslavi, potom také první start Radka Mužíka mladšího v mužské kategorii A-týmu a z mladšího dorostu také 14-ti letého Jana Matouška. Věkové kontrasty jako hrom, ale i tak se pořád ladí a pracuje..., ačkoli víme, že právě věková skladba není ideální. Po nedávné neobvyklé kritice vlastních řad včetně všech zainteresovaných..., je dnes na místě i ,,maličká,, pochvala pro celý tým s tím, že se pořád jedná o dílčí úspěch. ..... Dál už to zná každý, a sice pracovat, makat, plnit, až pak přchází na řadu zábava.......(Šle)
Sestava:
Fukárek-Kadaník
Matoušek Kaňák N.
Truchlý Málek
Šlehofer V.ml. Rubner Šlehofer O.
Mužík R. Skála Kovářík J.
Šlehofer V.st. Kovářík D.

 

 

TJ Snack Dobřany-HC Kert Park Praha 3:0
(Extraliga ml.dorostu, 15.10. 11h. neděle)
Kvalitní mládežnický hokejbal se hrál v Dobřanech. Velmi dobré utkání obou týmů rozhodli domácí v závěru zápasu, když zužitkovali pětiminutovou početní výhodu.

Na snímku mladší dorost TJ Snack Dobřany po výhře nad pražským KertemNa obrázku může být: 13 lidí, smějící se lidé, venku

 

 

 

 

Starší dorost dvakrát prohrál, zářili žáčci

TJ Snack Dobřany - Elba Ústí nad Labem 2 : 6
Hradec Králové - TJ Snack Dobřany 5:0

(Extraliga st.dorostu, dvojkolo so 14.10. a ne 15.10.)

branky:Truchlý(Málek), Truchlý(Málek)

Naši junioři měli před sebou velmi náročné dvojkolo, když nejprve odehráli utkání v sobotu odpoledne doma s Ústím n.Labem a v neděli se zajíždělo na východ Čech, konkrétně do Hradce Králové. V sobotu do Dobřan přijel velmi těžký soupeř a zápas jsme i díky prospané úvodní části nezvládli. Ač výsledek vypadá krutě, neodpovídá dění na hřišti. V závěrečných fázích zápasu jsme hosty uzavřeli v jejich obranném pásmu při hře bez brankáře. Zápas jsme sice přes mohutný nápor, palbu střel jak z kulometu zdramatizovali a za stavu 2:4 měli i několik příležitostí se přitáhnout na rozdíl branky, leč nic navíc s čím jsme do rizika šli, se nepovedlo. Krom tedy zahození několika tutovek a snížení na 2:4. Navíc hosté ještě dvakrát do opuštěné klece výsledek dokrášlili.
Do Hradce odcestoval okleštěný šnečí tým vzdorovat kvalitě domácích. Prognózy se projevily a zvítězila kvalita.
(Šle)

 

 

TJ Snack Dobřany - Sk Suchdol nad Lužnicí 3 : 1
(neděle 15.10., Přebor MŽ)
V neděli v čase oběda se odehrál nádherný duel v podání obou žákovských týmů, tedy domácích Šnečků a hostujícího celku z jihu Čech - Suchdolu nad Lužnicí vedeného Stanislavem Landou. Z pohledu našeho trenéra Petra Úbla přinášíme hodnocení:
Kluci a holky odehráli pěkný a vyrovnaný hokejbalový zápas. Přestože jsme si v některých částech zápasu vytvořili poměrně silný tlak a zavřeli soupeře do jeho obraného pásma, trápila nás koncovka. Domácí zápas byl přesto odehrán na výbornou, další zápas nás čeká v dalekém Jindřichově Hradci.


 

Na snímku mladší žáčci TJ Snack Dobřany po výhře nad SuchdolemNa obrázku může být: 12 lidí, smějící se lidé, venku

 

 

Rezerva Šneků doma padla
TJ Snack Dobřany B-Tat.Třemošná B 2:6
(2.liga muži, sk. Západ, 14. 10. 18h.)                                                                                    Po loňské domácí kanonádě v náš prospěch a do sítě Třemošné tentokrát mužská záloha nestačila na rezervu nedalekého rivala.
Tým hobby hokejbalistů , ale i mladších či starších dorostenců tak opět nezvítězil, což ale zde není až tak důležité... Střelecky se dvakrát prosadil Petr Kůrka.

 

 

Doma za bod aneb Ztráty mužů o víkendu

TJ Snack Dobřany-Jin.Hradec 4-5ss
(1.liga muži 8.10. 15h.)

Branky: Truchlý(Šlehofer V.ml.), Kovářík J.(Šlehofer V.st.+Kaňák N.), Skála(Šlehofer V.st+Sloup), Kovářík J.(Šlehofer V.ml.+Šlehofer V.st.)

Prospím-li úvod, ač jdu na plac s jasnými úkoly, jsem následně potrestán. Buch, buch 0:2. Průvan na střídačce o přestávce. Pár "sportovců" pochopí.....(bohužel jen pár), přepne se na jiný level a to stačí dostat soupeře do úzkých. Buch, buch, buch 3:2. Uspokojim-li se, nekoncentruji se dál, a tak tomu i bylo, buch, v tu ránu to máš 3:3. To samé se do puntíku opakuje. Opět se do toho šlápne, buch 4:3 a opět se neplní zkl.věci, buch 4:4.
Kopat okolo sebe, házet vinu na rozhodčí, tvrdit, že soupeř hraje tak a tak...., ale kdeže, to si akorát něco nalháváš. Šlo by přeci o pouhé a ubohé alibi. Je třeba začít u sebe!!! Mrknout po očku, jak to funguje v "mém" souboru.
Vyhodnocení??? Za lajdáckost, naivitu a hloupost si tři body připsat nemohu, poněvadž i sport má svá specifika a zàsady. Velká škoda, protože dnes se výhra uhrát, při vší úctě k soupeři, mohla a měla. Jenže, s výše uvedenými atributy negativního charakteru si o tom můžeš nechat leda jen zdát.
Nic, jede se dál, je třeba reagovat.....
(Šle)

Sestava:
Hájek
Skála Truchlý
Kovářík J. Šlehofer O.
Matoušek Šlehofer V.ml. Sloup
Šlehofer V. st.Kaňàk N Málek
Kovářík D. .Juráň

 

Prachatice - TJ Snack Dobřany 3:1
(1.liga muži, 7.10.2017, sobota 12h., hř.Prachatice)
Branky: Skála(Šlehofer V.st.+Juráň)
Dnes to neklaplo, ačkoliv vedli Šneci na Šumavě po první třetině 1:0. Ve druhé části byli lepší a aktivnější domácí, přesto se skóre neměnilo. Přes jasné úkoly jsme byli potrestáni za naivní chybu, na níž se nabalila druhá a při hře vabank udeřili domácí potřetí. Škoda, víme, kde se to zlomilo. Body berou aktivnější domácí.
(Šle)

Sestava:                                                                                                                                Marek - Sloup Juráň Hůrka Skála, Šlehofer O. Šlehofer V.ml. Šlehofer V.st. Vaníček S. Kovářík D. Kovářík J.

 

TJ Snack Dobřany-Hbc Olomouc 7:2
(Extraliga SD, nedele 8.10. 10h.)

Branky: Zelenka(Šlehofer O.+Kaňàk N.), Princl(Šlehofer O.+Kaňák N.), Šlehofer O.(Princl+Zelenka), Vaníček D.(Hůrka), Šlehofer O.(Hůrka+Páv), Čech(Zelenka), Zelenka (Princl)
Po sobotní výhře vítězi starši dorost i v neděli. Jede se dál. Trenuje se dàl a maká se dál. Netřeba chvàlit....
(Šle)

TJ Snack Dobřany - Loko Č.Třebová 2:1
(extraliga st.dorostu, 7.10.sobota ,17.30, hř.Dobřany)

Branky: Hůrka(Šlehofer O.), Šlehofer O.(Málek+Matoušek)
Očekávali jsme boj. Pochopitelně sledujeme vývoj v tabulce i výkony soupeřů. Hosté do puntíku splnili, co jsme zhruba očekávali. Byli totiž velmi nepříjemným sokem. Zkrátka, naši kluci si výhru vydřeli nad houževnatým soupeřem, který koriguje výsledek 2sekundy před sirénou.
(Šle)

TJ Snack Dobřany - Kovo Praha 7:2
(Extraliga MD, nedele 8.10. 12.30h.)
Prvni vyhra v sezone, hralo se poprve doma. Ani tady nelze nic vychvalovat či delat z něčeho závěry. Proste, jede se dál.
(Šle)

 

 

 

 

 

 

 

Výhra s Bolkou po najezdech, hrála i mládež

TJ Snack Dobřany-Ml. Boleslav 3:2 ss
(1.liga muži, ne 1.10. 11h. Dobřany)

Branky: Skála(Šlehofer V.ml.+Šlehofer V.st.), Skála, nájezd Šlehofer V.st.

Utkání ovládli jednoznačně Šneci. Do soupeře bušili ze všech stran. Jenže, jak už to bývá, jedno drobné zavàhání vzadu a hned přichází gólový úder hostí. Další nápor domácích a je tu konečně branka znamenající vyrovnání. V druhé čàsti se scénář opakuje včetně vstřelených branek (2:2). Třetí třetina a zase bušení domácích do soupeře slepými náboji. Naproti tomu hosté hrozí nebezpečnými výpady. Gólmani vše likvidují a tak o druhý bod se hraje v nàjezdech. Ten získávají Šneci z Dobřan. Jan Marek v naší kase všechny pokusy kryje, hostující Turczyn jednou inkasuje. Asi to měly být tři body pro Dobŕany, ale je to sport,
v němž žàdný tým nejede na zápas předem poražený.... a také platí, kdo chce všechno, nemusí mít nic, i to je třeba mít v hlavě, pro jistotu.....
(Šle)
Sestava:
Marek- Hájek
Málek Truchlý
Juráň Kůrka
Šlehofer O. Vaníček Koželuh
Šlehofer V.ml. Kovářík J. Skála
Šlehofer V. st. Zelenka Kovářík D.

 

 

 

 

Šneci v Chomutově vítězní

Chomutov-TJ Snack Dobřany 0:3
(Extraliga st.dorostu, 30.9. so 11.30h.)

Branky: Šlehofer O.(Matoušek), Čech(Hůrka), Vaníček(Zelenka)
Odbojované, upracované a odčiněná loňská ostuda zde s domácím soupeřem.
Pozitivem je vychytaná nula novàčka v brance Michala Hrubého a podílení se mladšich dorostenců na brankové produkci, jmenovitě Jana Matouška a Davida Vaníčka. Tak by se dalo charakterizovat vítězné utkàní Šneků v krásném a novotou vonícím hokejbalovém areálu v Chomutově.(Šle)

Na snimku po utkaní v Chomutovè st.dorost TJ Snack Dobřany
Zleva stojí:
Šlehofer O., Čech, Matoušek, trenérŠlehofer V.ml., Málek, Koželuh, Zelenka a vedoucí ,Bóža, Havránek
Pod nimi zleva:Vaníček, Šlehofer V.st., Hůrka, Truchlý a Hrubý.Na obrázku může být: 12 lidí, smějící se lidé, venku

 

 

 

 

 

 

Ml.dorost prohrál v Č.Budějovicích

Pedagog Č.Budějovice-TJ Snack Dobřany 3:2 ss
(Extraliga ml.dorostu, 1.10. 12.30, hř.Č.Budějovice)
Mladší dorostenci odehráli třetí zápas v sezóně a tentokrát vybojovali první bod. O druhý se hrálo v nájezdech a ten získali domácí, neboť jednou přesně zacílili. Naši kluci se už konečně přemístí na domácí hřiště, když v příštím týdnu (v neděli od 12.30h.) změříme síly s pražským Kovem. (Šle)

 

 

 

 

TJ Snack Dobřany-Třemošnà 8:3
(Přebor ml.žàků, 1.10. 13h.)
Kluci z Dobřan hráli s chutí a stříleli i pěkné branky. Ani hosté z Třemošné nezůstávali v ničem pozadu. K vidění tak byl pěkný žákovský hokejbal na obou stranách.(Šle)

Na snímku ml.žáci po výhře nad Třemošnou
Zleva stojí: Duchek J., Čížek, Gavenda, Vajda R. a Úbl ml.
Pod nimi zleva: Klinkovskà, Sloup O., trenér Úbl a Tichota
Ležící: Vajda P.Na obrázku může být: 9 lidí, smějící se lidé, stojící lidé, dítě a venku

 

 

 

První zápasy odehráli i nejmenší

Vystoupení našich nejmenších Šnečků hodnotí trenér Petr Úbl: Naše nejmenší naděje reprezentovali v sobotu v Prachaticích na turnaji přípravek a v neděli v Písku na turnaji minipřípravek náš klub na výbornou. Dohromady kluci i holky absolvovali pěknou porci zápasů a odměnou za jejich snahu bylo předání medailí na obou turnajích. Všem dětem i rodičům děkujeme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V Poličce prohra
Kometa Polička- TJ Snack Dobřany 3:1
(1.liga muži, 28.9. 14h., hř.Polička)

Branka: Málek(Truchlý+Šlehofer V.st)

Domácí potvrdili roli favorita a vítězí. První třetina patřila Kometě a po jejim skončení svitilo na tabuli skore 0:1 v neprospech Šneků. Ve druhe se Dobřany zlepšily, paradoxně si Polička v této části vytváří klíčový náskok 3:0, to když dvakrát dohrála pozorně odražený míček od zadního mantinelu v našem obranném pásmu. V třetí části hosté maličko hru otevřeli, to když hned v jejím úvodu snižují z přesilovky na 1:3.
I přes ojedinělé šance Šneků s následnými brejky domácích do odkryté obrany hostí, se již stav nemění. Lídr bere tři body, Dobřany zakončují serii šesti zápasů v řadě na hřištích soupeře. V neděli se prvně představíme doma, když dorazí Mladá Boleslav.
(Šle)
Sestava:
Marek-Hájek
Truchlý Málek
Šlehofer V.ml. Zelenka
Šlehofer O. Koželuh Juráň
Čech Skála Kovářík J.
Vaníček Šlehofer V.st.

 

 

 

V Opavě první prohra
SHC Opava-TJ Snack Dobřany 3:1
(1.liga muži, 24.9. 10h., hř.Opava)

Branka: Kovářík J.(Šlehofer V.ml.)                                                                                     Dnes jsme sestavu maličko pozměnili. Sily jsme rozložili a šanci dostali opět další dorostenci. Za všechny Koželuh, Čech, Hůrka a v brance pak Hájek. Zápas se hrál s velkým nasazenim a bojovností. Po dvou třetinách svítilo na tabuli 1:1. Domácí se prosadili hned v úvodu třetí části a to dvakrát, což bylo klíčové. Zaspali jsme i přes jasné pokyny, škoda. V závěru jsme pŕes dvě minutky zkusili hru vabank, ale neúspěšně. Přesto zaslouží celý tým za víkendová vystoupení pochvalu. Dnes skvěle začapal Marek Hájek. Poděkování vyslovuji trenéru domácí Opavy panu Jirkovi Christovi za poskytnutý servis v otázce dopravy a ubytování pro hokejbalové Dobřany. Nyní Šneci podstoupí zpàteční jízdu Pendolinem.(Šle)
Sestava Dobřan:
Hájek-Marek
Truchlý Màlek
Zelenka Kovařík D.
Skála Šlehofer O. Hůrka
Juráň Šlehofer V.ml. Koželuh
Čech Kobr Kovařík J.

Trenér: Šlehofer V.st.

 

 

Také muži v Karviné vítězí
Hbk Karviná - TJ Snack Dobřany 1:2ss
(1.liga muži, 23.9. 14h., hř.Karviná)

Branky: Kovářík D.(Kovářík J.+Skála), nájezd Šlehofer V.st.
Výhra za dva body je pro nàs cennà, neboť jsme vyrovnali 30s před koncem. Utkàni se hrálo za vydatného deště, což na kráse moc nepřidalo. Domáci se sice ujali vedeni, ale Šneci svoji trpělivou hrou šli úspěchu naproti. Pochvalu zaslouží celý tým za poctivě odmakaný výkon a s opět jistým Markem v kase. Body jsou skvělé, nicméně přímo na hřišti jsme se dozvěděli nadhernou informaci, náš hráč a lídr zároveň Petr Skála se stal novopečeným otcem dnes narozené Karolínky. Mamince Monče a tátovi Petrovi gratulujeme, malé Karolince a mamince přejeme hodně zdraví.
(Šle)

Na snimku kluci-šneci po sobotnim zapase v Karviné dne 23.9.2017
Zleva stoji:
Jaroslav Kobr, Ondřej Šlehofer, Daniel Čech, Zdeněk Zelenka, Jan Marek, Petr Skála, Jan Kovářík, Jakub Juráň, Tomáš Truchlý
Dole zleva: Štěpán Koželuh, Marek Hájek, Václav Šlehofer st., Václav Šlehofer ml., Ondřej Málek, Daniel Kovářík a Daniel Hůrka
Na obrázku může být: 16 lidí, smějící se lidé, sedící lidé a boty

 

 

Starší dorost vítězí v Karviné
Hbk Karviná-TJ Snack Dobřany 0:1
(Extraliga SD, pátek 22.9.18h., hř.Karviná)

Branka: Matoušek(Šlehofer O.+Málek)

Dorostenci Dobřan se představili takřka u polských hranic v daleké Karviné. Oproti středeční bídě, kterou jsme i přes výhru předvedli ve Stříbře, se dnes na severu Moravy odehrála jiná mládežnická bitva. Zcela vyrovnaný zápas rozhodl po rychlé akci s následnou ukrytou střelou 14-ti letý Jan Matoušek. Benjamínek, který minulý týden nastoupil v 1.lize mužů proti Liticím. Pochvalu zaslouží celý tým opřený o neprůstřelného Marka Hàjka v brance Šneků. (Šle)


Snimek po utkaní v Karviné 22.9.
Zleva stojí: Kustod B.Havrànek, Koželuh, Truchlý, Vaníček, Matoušek, Hrubý , Šlehofer V.ml., Čech, Málek, Kobr a Šlehofer O.
Pod nimi zleva:Mužík T., Šlehofer V.st., Hájek, Hůrka, Zelenka, Jan Brtník a Jiří Brtník
Na obrázku může být: 13 lidí, smějící se lidé, venku

 

 

 

 

Suchdol n.L. - TJ Snack Dobřany 3:1
(extraliga ml.dorostu, neděle 24.9. 13.30, hř.Suchdol n.L.)
Šneci v Suchdolu odehráli utkání v oslabené sestavě, nastoupili i kluci z mladších žáků a to mělo pochopitelně velký vliv na konečný výsledek. I přesto naše barvy duel poctivě odpracovaly pod vedením trenéra Ing. Jana Matouška.
(Šle)

 

 

 

 

 

Starší dorost hrál ve Stříbře
Buldoci Střibro-TJ Snack Dobřany 1:2
(Extraliga st.dorostu, 20.9. 18h., 2.kolo)

Branky: Hůrka 2
Zápas se nám nepovedl. Nepředvedli jsme zdaleka výkon, kterým bychom se chtěli prezentovat. Na některé prvky se určitě v tréninku zaměříme. Celkově se musíme probrat. Výtečně zachytal Marek Hajek.
(Šle)

Sestava:
Hajek-Hrubý
Pàv Málek
Zelenka Brtnik Ja
Brtmik Ji Vaniček
Mužik T. Truchlý Matoušek
Koželuh Čech Šlehofer O
Hůrka Sloup

 

 

Šneci hledají další děti do oddílu hokejbalu

Že se v hokejbalových Dobřanech nespí, o tom nemůže být pochyb.
V první školní den se (nejen) šnečí oddíl prezentoval na akci První zvonění, která byla organizována MěKS ve spolupráci se ZŠ Dobřany a TJ Dobřany. Hokejbal zaujal nejen spoustu chlapců, přičemž se mezi dětmi občas objevily i dívky. Jsme rádi, že někteří již od září navštěvují pravidelné tréninky nejmenších kategorií přípravky a minipřípravky, které se konají každé
úterý a čtvrtek od 16:15 do 17:45. Tímto děkujeme organizátorům včetně paní Jaroslavy Umnerové za perfektně strávený den a zároveň děkujeme i hráčům TJ Snack Dobřany kategorie žáků a dorostu za pomoc při této náborové akci. Náborová akce s prezentací hokejbalu se opět povedla a do našich řad zavítali další "prckové". Jaké budou jejich krůčky, ukáže budoucnost spojená s naší klubovou prací.(Šle,Ú)

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, obloha, venku a příroda

 

 

V Berouně výhra za tři body

Kelti 2008 Beroun - Snack Dobřany 2:3
(1.liga-muži, 15h., 17.9. Beroun - Hlinky)
Branky: Šlehofer V.ml.(Skála), Kobr(Šlehofer O.), Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st. a Juráň)
Do Berouna jsme odjeli v citelně oslabené sestavě a ještě s včerejším těžkým derby zàpasem s Liticemi v nohou. Naproti domácí Kelti s posilami z Plzně i s Martinem Kohoutem se do Šneků pustili s velkou vervou a nasazenim. Přesto se Dobřany ujaly vedení po jednom z nekolika brejků. Kelti v druhé časti výsledek otáčí(2:1), ale hosté dvěma trefami vrací do konce druhé části stejný úder (2:3). Prvně po nenápadné akci a přesném zakončení J.Kobra v útočném pásmu. Podruhé po pasu a následném zakončení hostujících Dobřan. Třetí třetina byla ve znamení boje, ve kterém si dnes oslabení Šneci výhru obětavým výkonem vydřeli. Vynikl tradičně Jan Marek v kase a někteří mladí, v tomto připadě netřeba jmenovat.
Klukům - Šnekúm patří za obětavost a nesložení zbraní za domácího obratu poděkování, odměnou budiž zitřejší treninkové volno.....
(Šle)
Sestava:
Marek
Kodýtek Kovàřík D.
Juráň Sloup
Šlehofer O. Kobr Čechura
Skala Hůrka Šlehofer V.ml.
Šlehofer V.st. Veselý

Na snímku TJ Snack Dobřany po výhře v Berouně dne 17.9.2017Na obrázku může být: 15 lidí, smějící se lidé, venku

Výhra v derby                                                                  Plzeň-Litice - Snack Dobřany 0:2
(1.liga-muži, 13h., 16.9., Plzeň - Šturncovy sady)

Branky: Šlehofer O.(Kovařík D.), Kovářík D.(Šlehofer V.st + Šlehofer V.ml.)
Na velmi kluzkém terénu se hrál opatrný hokejbal s vyčkáváním na chybu soupeře. Po střele Daniela.Kovàřika se míček odrazil od Ondřeje Šlehofera, čímž do vedení šli Šneci a to sehrálo velkou roli. Navíc v početní výhodě po kombinaci pálí do černého čistým průstřelem opět Daniel Kovářík a to byla voda na mlýn pro Dobřany. Přes několikeré zàvary domácích mohli Šneci z kontrů znovu udeřit, leč nestalo se. Každopàdně si svůj náskok zkušeně, takticky a za pomoci Jana Marka pohlídali. Za zminku stoji nebojacný výkon 15-ti letého J.Matouška, který tak jde ve šlépějích svých o pàr let staršich spoluhráčů, kteří rovněž v ,,Národce mužů" v tomto věku začínali.... Pochvalu za dnesní výkon zaslouží celý tým.
(Šle)

Sestava:
Marek-Hájek
Kodýtek Kovařik D.
Màlek Sloup
Juráň Koželuh
Hůrka Šlehofer O. Matoušek J. ml.
Skála Vaníček Šlehofer V.ml.
Kobr Šlehofer V.st. Kovářík J.
Trenér: Matoušek Jan st.

 

 

Mladší žáci zahráli výborně ve Stříbře, výhra rezervy mužů

HC Buldoci Stříbro - TJ Snack Dobřany  5:4ss

(Přebor MŽ. sobota 16.9., 10:00, Stříbro)

První utkání kategorie mladších žáků v letošní sezóně hodnotí trené Petr Úbl: První zápas přeboru mladších žáků odehráli kluci a holky v nedalekém Stříbře. Zápas byl velmi vyrovnaný a tým ho odehrál s nasazením od nejstarších po ty nejmladší, což jsou vlastně kluci z přípravek. V závěru se při samostatných nájezdech nezadařilo, i přesto byl vstup žáků do dlouhodobé soutěže na výbornou.

HBC Rolling Balwans Plzeň - TJ Snack Dobřany B  2:3
(2.liga-muži,15:30h., 17.9.,  Plzeň - hala)                                                                              Šnečí rezerva mužů po snaživém výkonu vítězí na úvod sezóny po velmi dobré práci Marka Hájka v brance. Branky Dobřan zaznamenali Hnětkovský, Průcha a mladší dorostenec Vaníček.

 

Na snímku "prckové" ve Stříbře 16.9. pod vedením trenéra Petra Úbla.

Zleva stojí: Kuba Gawenda, Mates Úbl, Rady Vajda, Fila Čížek a Alda Duchek

Pod nimi zleva: Ondrýs Sloup, Domík Děd, Mája Klinkovská, Jenda Šlehofer a trenér Petr Úbl

Ležící: Pája Vajda

 

 

 

 

Šneci v Jihlavě vítězí

Sk Jihlava - TJ Snack Dobřany 2:3
(10.9. ne, 1.liga - muži)
Branky: Vaníček, Kovářík J.(Kaňák L.), Kovářík D.(Sloup+Šlehofer V.st.)
Šneci vedli u favorita soutěže už 3-0, když se prosadili Vaníček, Jan Kovářík a nakonec z přesilovky i jeho bratr Daniel. Domácí se snažili silovým pojetím zápasový vývoj změnit, stačilo to ale na snížení nepříznivého skóre. Všechny body si Šneci odváží autobusem do Dobřan. Vynikl Jan Marek, když si domaci Jihlava na něm několikrat vylámala zuby. Výhra cenná, body urvané, zápas ubojovaný,
toť závěrem.
(Šle)

Škoda zranĕni V.Šlehofera ml. a J.Kováříka.

Sestava:
Marek-Hájek
Sloup Kovařík D.
Kaňák L. Kaňák N.
Veselý Kůrka
Šlehofer V.ml. Kovářík J. Šlehofer V.st.
Kodýtek Juráň Hůrka
Vaníček Kobr

 

Starší dorost v úvodu sezóny prohrál v derby                                    Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 2:1
(extraliga st.dorost, 9.9.sobota, 10h., Plzeň-hala)

Branka: Rubner(Čech)
Těžké utkàni na uvod sezony čekalo starší dorostence Dobřan. Kluci to odjezdili a odmakali. Rozhodly přesilovky(ať už měly být nebo ne) a v nich dvakràt přesné zamíření domácích. Vynikli Rubner, Hàjek, Truchlý, ale nutno za obětavost a bojovnost do samého závěru pochválit všechny kluky.
(Šle)

 

Hbc Prachatice - TJ Snack Dobřany 6-2
(Extraliga mladší dorost, 10.9. ne, hř.Prachatice)
Mladsi dorost na uvod neuspel na Šumavě. Dalši utkani zajiždíme do Jin.Hradce.

Na snimku starší dorost v Plzni 9.9. 2017 v sobotu                                                                 Zleva stojí: Čech, Matoušek, Húrka, Koželuh, Rubner, Páv a Truchlý
Pod nimi zleva: Hrubý, Brtník, Mužík T., Zelenka, Šlehofer V.st., Erhart, Matoušek st., Šlehofer O.
Sedící zleva: Ulrich, Sloup a Hájek Na obrázku může být: 17 lidí, uvnitř

 

 

 

 

 

6.9.Klubové info:
Kovo Praha - TJ Snack Dobřany 3:2ss
(5.9. 19.30, př.zápas, Praha Palmovka)

Branky Šneků: Šlehofer V.ml.(Kovářík J.), Skála(Kovářík J.)

Vrcholem letní přípravy Šneků byl včerejší večerní přípravný duel u extraligisty v Praze na Kovu. I když jsou pro naše barvy nyní v hlavách jiné a velmi důležité starosti v oblasti výstavby haly a přilehlého sport.areálu, na sportovní stránku pochopitelně nelze zapomenout. Včerejší zápas nám hodně ukázal a napověděl. Čeká nás opravdu hodně práce. Remíza s prohrou po nájezdech není důležitá pro žádnou stranu, o víkendu se totiž půjde do ostrého utkání, navíc oba týmy nastoupily v nekompletních sestavách. Chceme poděkovat "Kovákům" za umožnění tohoto zápasu, jmenovitě pak Jendovi Kovaříkovi a Tomáši Herstusovi.(Šle)

Sestava Dobřan:
Hájek - Marek
Čech Hrubý
Páv Truchlý
Sloup Koželuh
Kodýtek Šlehofer O. Kovářík D.
Skála Hůrka Kovářík J.
Šlehofer V.ml. Zelenka Vaníček
Trenéři: Šlehofer V.st.a Matoušek

Na snímku v Praze 5.9.
zleva stojí: Trenér Matoušek, Šlehofer O., Vaníček, Šlehofer V.ml., Koželuh, Zelenka, Čech, Páv a Kovářík J.
pod nimi zleva: Hrubý, Hůrka, Kovářík D., Šlehofer V.st., Sloup, Hájek a Truchlý (chybí Marek, Skála a Kodýtek - již v šatně...)

 

 

Šneci na konci přípravy a před vstupem do nové sezóny

Letošní hokejbalová sezóna bude pro Šneky, a pochopitelně nejen pro ně, hodně nabitá. Ačkoliv je v šnečím táboře velká soustřěděnost upřena na výstavbu nové haly a přilehlého venkovního areálu, pak do sezóny vstoupí dobřanský klub z právě vrcholící letní přípravy.
V republikových soutěžích se představí v extralize starší dorostenci a letos také mladší vrstevníci. Dva dorosty v extraligách měl náš klub prvně v historii před třemi lety a byla to tehdy pěkná fuška... A když se naskytne sebemenší šance do toho jít znovu, tak proč ne. Je to výzva a my se na ni v našem hrdém městečku z jihu Plzeňska těšíme. Jak jinak. Třeba se nám to v budoucnu vrátí. Á - tým mužů půjde do bojů druhé nejvyšší soutěže, a sice 1.ligy(změna názvu po 1.NHBL). Opět dostanou šanci mladší kluci a tentokrát i třeba z právě zmíněného ml.dorostu. Do sezóny se půjde s patřičnou pokorou, podpořenou tréninkovou morálkou a tradičně s hladem "na poctivě odmakané utkání".
V plánu je ještě př.zápas v Praze na Kovu, pak už úvodní velmi těžké kolo v Jihlavě. Je toho hodně, na čem se musí permanentně pracovat. Myslím a věřím, že všechny tři výše uvedené soutěže nebudou postrádat kvalitu, neboť soupeř nikde nespí, čímž se posune i celý hokejbal v ČR. V regionálních soutěžích budou náš klub reprezentovat mladší žáci, přípravka a minipřípravka. Těmto kategoriím samozřejmě přikládáme velkou důležitost, neboť i tady věříme, že se z nich rekrutují další hokejbalisté, kteří třeba jednou obléknou šnečí seniorský dres, potažmo i reprezentační, proč ne??? Je třeba i zmínit poslední kategorii startující v regionu. Jedná se o rezervu mužů. Letos jsme přihlásili pouze B-tým. Představí se v 2.NHBL a opět jej povede Milan Kadaník, který vloni odvedl fantastickou práci, kdy zvládal i tehdejší "Céčko". Po vyhodnocení loňské sezóny jsme druhou mužskou rezervu nepřihlásili.
Závěrem: Čekají nás velké bitvy, nové nejen sportovní zážitky, velká cestování, spousty tréninkových jednotek, moře práce(z většiny věříme že příjemné) a to hlavní, pokračující výstavba s následnou změnou domácího kolbiště.... Snad se nic nezakřiklo. Zkrátka, těšme se, za pár dní se jede od nuly.
(Šle)

Na  archivním snímku Šneci 31.5.2013

 

Na druhém snímku pak ČR U20 letos v Novém Strašecí, kde v juniorském týmu nastoupili naši hráči Tomáš Truchlý (stojící v dresu ČR první zleva) a Pavel Sloup (v pokleku druhý zprava), oba odchovanci by měli spolu s dalšími mladíky v našem dresu nastupovat v 1.lize mužů.

 

 

 

Radek Mužík ml. pálí góly v repre U17

Oba jsou spojeni s naším klubem. Mladší Radek v našem klubu působí od mladších žáčků a vždy patřil mezi lídry, o které se trenér opíral. Bezpochyby přispěl k několika mládežnickým úspěchům klubu z jihu Plzeňska. Také otec Radek u nás dlouho a úspěšně hrával i trénoval. V současnosti je dlouhodobě šéftrenérem v hokejových Klatovech. Mladý Radek jde v otcových šlépějích, je možné, že "už už" hrdého taťku přerůstá. Na hokejovém kempu reprezentace ČR U17 se gólově prosadil, jak s Německem, tak i se Slovenskem. Oběma "Mušlákům" držíme palce do dalších sportovních bojů a věříme, že našemu klubu ještě hodně pomohou. (Šle)

Na prvních dvou snímcích Radek Mužík ml. v repre dresu ČR U17, dále Radek Mužík st. sedící v podřepu čtvrtý zleva v "retro" dresu Dobřan v dobách úspěšného působení Šneků na špičce "Národky", která vyústila v postup mezi elitu a nakonec na posledním snímku Radek Mužík ml. sedící první zprava, kdy vloni(2016-17) ještě coby žák v roli lídra táhl spolu s naším šnečím týmem starších žáků Dobřany až do semifinále mistrovství ČR.

 

 

21.8.2017                                                                                           Šneci v repre U20 ve Strašecí
Příprava Šneků se pomalu posouvá do druhé poloviny. V této fàzi se již po několik let hraje prestižní mezinàrodní turnaj u našeho spřáteleného klubu v Novém Strašecí. Pràvě tam se o uplynulém víkendu představila v rámci své přípravy na světový šampionát v Kanadĕ i česka reprezentace do dvaceti let. Dobřanští hokejbalisté Pavel Sloup a Tomáš Truchlý nastoupili v jejím dresu a vedli si velmi dobře. Teđ tedy platí: nezpychnout a nadále poctivě pracovat v klubu. To určitě není neznámá věc, navíc ve šnečím portfóliu jsou i další adepti na repre dres. ... Také platí, že své šanci musí jít naproti každý sám.... V Novém Strašecí hráli i další Šneci, když v dresu extraligového pražského Kova nadtoupili V.Šlehofer ml. a D.Kovářík ml.
Zbývá dodat, že z osmi týmů skončilo Kovo Praha třetí a ČR U20 pátá. vítězem celého turnaje se stali hráči slovenského celku Ružinov z Bratislavy.
(Šle)

 

 

Šneci v Přelouči
Ačkoliv odstartujeme přípravu až ve středu 2.8., přesto část našeho souboru vyrazila za hokejbálkem tradičně na východ Čech, kde svůj turnaj pořádají dlouholetí parťáci z Přelouče. Soupeři byli kluci z jiného koutu ČR a to určitě nikdy není k zahození. I když akce nebyla součástí letní přípravy a pro Šneky měla víceméně dobrovolný význam, pak se dá říct, že i tak se tým poskládal velmi zajímavě.
Do "čtvrtice" všeho dobrého, dalo by se říct, neboť dvakrát jsme na tomto turné obsadili třetí místo a jednou byli dokonce pátí. Letos jsme všechny čtyři zápasy vyhráli a poprvé se radovali z celkového prvenství. Jelikož nebyla šnečí sestava komplet (hráli jen ti, co měli chuť se o svém volnu proběhnout s hokejkou), pak prvně jsme také vystoupili pod jiným názvem. Tým "Neúnavné páky" nastoupil v tomto složení:
Fukárek jar. st. - Fukárek Jar.ml.
Kovářík D.ml., Šlehofer V.ml.
Sloup, Kůrka
Česák, Vaníček, Zelenka
Hoffman, Kodýtek, Šlehofer V.st.

Perličkou turnaje byla účast otce a syna Fukárkových z Mladé Boleslavi, když oba perfektně hájili "kasu" Dobřan v úmorných vedrech. Mladší Jarouš náš tým podržel po precizním výkonu v semifinále, do něhož nastoupil rovnou z kempu CTM v Litomyšli a o starší legendě českého hokejbalu netřeba cokoli psát. Tradičně lapal tak, jak za mlada - super čapák a šestý hráč v poli. Tým posílil tradičně extraligista z Pardubic Josef Česák a zbytek jsou již Šneci, což platí i pro blatenského S.Vaníčka či "Budějčáka" Hoffmana, oba totiž v našich barvách nastupují v mistrovských sezónách.
Celému týmu patří poděkování za perfektní hokejbalový víkend, super sobotní večer..., Petře Fukárkové za foto a povzbuzování, Filípkovi Fukárkovi nejml. za pomoc s rozstřelbou před zápasy, domácím pořadatelům pak dík za skvělé zázemí, které Šneci, vlastně "Neúnavné páky", po celou akci měli. Bravo všem a třeba zase za rok....,
ale to bychom se jmenovali už Rumové pralinky...., raději😀😀😀

Od středy se již pojede naostro....😀(Šle)

Na snímku tým, který reprezentoval naše barvy v Přelouči 29.7. 2017                               Zleva stojí: Sloup, Česák, Šlehofer V.ml., Vaníček a Hoffman                                                  Pod nimi zleva: Kodýtek, Šlehofer V.st., Zelenka, Kovářík D.ml., Kůrka, Fukárek Jar.st. a Fukárek Filip

Na obrázku může být: 9 lidí, smějící se lidé, venku

 

 

 

 

 

Memoriál Ády Krause aneb Šneci v kopačkách
V sobotu 15.7. se uskutečnil 10.ročník memoriálu našeho bývalého kamaráda, klubového fanouška a především dobrého člověka - pana Adolfa "Ády" Krause. Nedaleká obec Vstiš tak byla svědkem fotbalových duelů, resp.na své si přišli fanoušci malé kopané. Turné mělo velmi kvalitní obsazení především z řad fotbalistů hrajících i vysoké krajské soutěže či přebory. Startovalo celkem 12mančaftů rozdělěných do dvou skupin po šesti týmech. Postup do play off si vybojovali nejlepší čyři z každé skupiny.
Na této akci míváme pravidelné zastoupení a nejinak tomu bylo i letos. Jedním z hlavních organizátorů je naše klubová dobrá duše " Ípeesák, Slávista či Bohoušek" pan Bohuslav Havránek. Po celou akci nabízí hudební produkci opět náš člověk, klubový DJ Šelma alias pan Miroslav Sikyta. Šneci tak byli takříkajíc jako doma. Vytvořili jsme tým s prostým názvem - Hokejbal, přičemž v našich řadách se objevila zajímavá jména. Nechyběli ortodoxní Šneci (Petr Skála, Václav Šlehofer ml., Jakub Juráň, Daniel Kovářík st. a Václav Šlehofer st.), ale i "kámoši" našeho klubu či tzv. ze života. Hokejbalisté v "nejlepším" věku Milan Hoffman a Petr Lekeš z Č.Budějovic, Marek Korda (fotbalista-odchovanec plzeňské Viktorie, dlouholetá opora plzeňského Rapidu, nyní už ve sportovním důchodu) a Jakub Luhový(odchovanec plzeňské Viktorie, 19-letý gólman mířící za německým angažmá). Tedy - věková skladba jako víno...
Uctít památku klubového kamaráda, zasportovat si, vyzkoušet jiné sportovní odvětví, pobavit se, ale také zkusit "maličko" něco uhrát (jak jinak...). To bylo motto našeho poskládaného týmu. Vše se povedlo, o fotbalové kráse to z naší strany sice moc nebylo, ale především po precizně takticky zvládnutých bojích se Šneci přes prvenství ve skupině (3výhry a dvě remízy) prokousali po výhře ve čtvrtfinále a semifinále (dvakrát na penalty) až do samotného finálového souboje. Tam už se ale hrála jiná liga a náš tým už tzv. šlapal vodu. Došly síly a projevila se fotbalovost soupeře. Prohra 1:3 s týmem pod názvem Čipet, fotbalisty kopajícími i Krajský přebor, a kteří nám tzv.nedali ani čuchnout, nás až tolik netrápila. Všechny výše uvedené věci jsme totiž splnili. Druhé místo ve dvanáctičlenné konkurenci prostě musíme brát jako velký sportovní úspěch, v tomto případě fotbalový. Konečná dohra celé parádní akce se uskutečníla tradičně v pivnici Snack Hájek-Hájková v Dobřanech a to k tomu všemu tak nějak také patří..... Celému týmu nejen za sobotní sportovní bitvy patří díky.
(Šle)

Tým Hokejbal na memoriálu Ády Krause 2017:
Zleva stojí: Daniel Kovářík st., Václav Šlehofer st., Marek Korda,                                               Milan Hoffman a Václav Šlehofer ml.
Pod nimi zleva: Petr Lekeš, Jakub Luhový, Jakub Juráň a Petr SkálaNa obrázku může být: 9 lidí, smějící se lidé, dítě a venkuNa obrázku může být: 3 lidé, smějící se lidé, stojící lidé, boty a venku

 

Na spodním snímku dvě osoby, které k našemu klubu neodmyslitelně patří.
Zleva Míra Sikyta alias DJ Šelma, zprava Bohuslav Havránek alas Ípeesák, Slávista, prostě Bohoušek

Fotka uživatele TJ Snack Dobřany.

 

 

 

 

 

 

 

V Dobřanech se začalo
Malé hokejbalové městečko na jihu Plzeňska ani v létě nespí. V době prázdninového lenošení hokejbalových Šneků z Dobřan vypukla avizovaná výstavba hokejbalové arény ve sportovním areálu pod nádražím, přičemž se v podstatě dá říci, že již běží několik dni. Začátky, přípravy či rozjezdy staveb, nejen tedy hokejbalové haly, bývají vždy komplikované. To asi není a nebude pro nikoho novinka. Nicméně - demontáži staré tribuny, instalací stavebních buňek,odstranění stromů, keřů a jinými terénními úpravami byla stavba nového krytého zázemí Šneků zahájena. Ačkoliv se mohou objevit překážky, i tak jsou Šneci připravení tradičně bojovat. Ostatně, tak je nám to i vlastní. O dalším postupu stavby hokejbalové haly v Dobřanech budeme v určitých časových horizontech informovat. (Šle)Není dostupný žádný alternativní text.

 

 

 

Hokejbalové prázdniny aneb Hlášení přestupů
Šneci definitivně odpiskali sezónu 16-17 posledním hokejbálkem ve středu, když si to rozdali dorostenci s muži či st.žáky mezi sebou, ostatně - tak jako každou středu po skončení soutěží. Jen tak mimochodem, vyhráli "tradičně" staří.... Dále pak na nedávném turnaji výběrů krajů U15 v Brně náš region reprezentovali Šneci - David Vaníček, Jan Matoušek, Tomáš Duchek, Jan a Jiří Brtníkové, Martin Rejda, Václav Bárta, Josef Kopf a Marek Kopet. Hráči přípravky a minipřípravky s trenéry Úblem a Pokorným zakončili spolu s rodiči sezónu minulou neděli. Nyní nás čeká volno, zatímco v areálu se každým dnem rozjede avizovaná výstavba nové hokejbalové arény, Šneci "přestoupí" do prázdninového lenošeni. Takřka za měsíc se roztočí tradiční kolotoč a odstartujeme jím sezónu 2017-18. Neuvěřitelné, jak to všechno letí. Všem přeji pěkné prázdniny a doporučení zní, nelenit!!!... (Šle)

Vítejte na stránce snackdobrany.websnadno.cz v sekci 2017-18

Úpravu tohoto bloku zahájíte dvojklikem...

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)