TJ Snack Dobřany - sezóna 2015-16

Mistři ČR v extralize staršího dorostu


 

Mistři ČR 2015-16 v extralize SD aneb Maličký náhled na Šneky

Na  obrázcích poskytujeme "malý náhled" na tyto, jak by řekl klubový DJ Šelma - "obrovské Pašáky", kteří vybojovali pro naše barvy a město titul mistra ČR !!! Na tyhle kluky jsme patřičně hrdí. Až teď můžeme při vší úctě k soupeřům řict, že tenhle titul nebyl nahodilý, nýbrž vydřený, vypracovaný, ale také naplánovaný!!! Kdybychom už od teď nic nevyhráli, pak zážitky již od žáčkovských kategorii jsou nezapomenutelné. Jenže my již koukáme dál a spřádáme další plány s malým, hrdým a extraligovým městem z jihu Plzeňska.

 

 

Marek Hájek (Mára) – ovládl statistiky brankářů v celé extralize, podpis Jana Marka je na něm evidentní. Nevynechá trénink, přidává si, prostě skvělý přístup ke sportu. Vyrůstá nám velký talent, s kterým máme pochopitelně velké plány. Bezpochyby - jasná opora týmu !

Petr Ulrich (Peťan) – majitel bronzu z MS juniorů v Bratislavě v kategorii u-16 vytvořil “Márovi“ skvělý servis coby dvojka v týmu. Skvělý parťák do kabiny, ale pozor – umí s bravurou i v poli !

Pavel Görges (Pája) – kapitán týmu, asistent v mezi chlapy,  spíše tichá povaha, hodně se zvedl, soutěž převyšoval, vynikal i v “Národce“ chlapů, správný lídr mužstva.

 

Václav Šlehofer (Šlehy) – přirozená vůdčí osobnost,  asistent kapitána v dorostu, kapitán mezi chlapy, lídr týmu, který svoji roli splnil, tím je "raději" řečeno vše…

 

Jakub Juráň (Juri) – mezi Šneky je od ml.žáčků, vyrůstá ve vynikajícího hráče, šikovný praváček s precizní rozehrávkou, rychlý a obratný,  další z lídrů, který v pravý čas dokáže přepnout. Jasná opora týmu, která zaznamenala velký posun !

 

Lukáš Kopta (Koptič) – mezi Šneky přišel v mladším dorostu a hned se stal mistrem ČR. Bojovník, má rychlé nohy a výtečnou střelu zápěstím. Malinko jsme zapracovali na postupném odbourávání špatných návyků z hokeje a klape to. Nechá si říct. V kabině oblíbený týpek, který nezkazí žádnou legraci. I on vyčníval a vyčnívá !

 

 

Jan Kovářík (Kovář-c.kán) – blesky v nohou, jednoznačná opora mančaftu. V semifinále a ve finále ho limitovalo zranění, přesto závěr série  odehrál, a jak??? Zase plnil a byl nepostradatelný. V dorostu může hrát i v příštím roce, ale on už je nyní lídrem mužů !

 

Ondřej Málek (Málič,Malinský či Maliňák) – typ inteligentního hráče, zvládne jakýkoli post(to ale u nás všichni…), přizpůsobivý všem možným systénům a stylům hry. Letos coby prvoročák patřil mezi opory a nejinak by tomu mělo být i v dalších sezónách. Skvěle si vedl letos i mezi chlapy. Změnil i celkový přístup, prostě nic nebrání k dalšímu růstu tohoto talentovaného mladíka. I on v kabině oblíbený a kamarádský.

 

Lukáš Kaňák (Kani) – opora mužstva, elegán se skvělými napády, myšlenkou a vynikající rozehrávkou. To na něj sedí už od žáčků, přes mladší dorost až sem. Skromný kluk a dříč zároveň. Opět vyčníval a vyčnívat bude dál, o tom nikdo nepochybuje. Poslechne a splní jakýkoli úkol. Ohromně důležitý plejer.

 

Filip Suchý (Sucháč) – i on je borec, který obléká náš dres od ml.žáčků. Se Šneky byl medailový ve všech mládežnických kategoriích, přičemž ve st.žácích, ml.dorostu a nyní je mistrem ČR. Spolehlivák, s kterým je skvělá spolupráce. Navíc si nechá poradit a to je důležité nejen pro trenéra, ale hlavně pro tým. Buldoček a technik zároveň, výborný sportovec, který nejde přehlédnout.

 

 

 

Jaroslav Kobr  (Džarda,Kejtý) – Nenápadný, ale o to více nebezpečný. Vynikající technika hole, a když má den, je pro trenéra a mančaft nepostradatelný. Půjde ještě o patro výš, pač potenciál má v sobě ohromný. Měl by tým táhnout v příští sezóně.

 

Dominik Babor (Babič-Babinský) – Pracant, bojovník, dříč. Rozdá, přijme. Rychlostní typ. Zatímco si myslíte, že už máte souboj s ním za sebou, v tu ránu následuje další úder. Možná, že jenom Koptiče by netrefil…. Nepříjemný pes obranář. I on se posune určitě ještě výš, má na to ještě jeden mládežnický rok. Hodný a slušný kluk, který je v kabině hodně oblíben. V příští sezóně to bude na něm….

 

Marek Rubner (Ruby) – typ hráče, kterého nepřehlédnete, skvělá myšlenka, velmi šikovné ručičky, hlava nahoře, praváček, který navíc neuhne souboji. Prostě pan Hráč. Přišel mezi nás po loňském střídavém startu letos tzv. natvrdo a do mužstva skvěle zapadl, co zapadl, on ho táhl. Skromný kluk a i on skvělý parťák.

 

Jakub Bureš (Burák) – Jediný hráč v letošní sezóně v našem týmu na střídavý start, všichni ostaní jsou kmenoví. Úkoly, které dostával, plnil precizně. Spolehlivý typ makáče, nepříjemný v defenzivním pojetí, samá ruka-samá noha. Výborný hokejbalista, v Berouně mají talent, s kterým se parádně pracuje. Přeju mu upřímně hodně úspěchů v dalších bojích.

 

Stráský Jiří (Stráňa) – Umí dobře vyprávět bajky a pohádky….Přestoupil k nám před jarem a brzdila ho četná zranění. Víme, co v něm je a věříme, že nám to vrátí. Tmelič kabiny a další šikovný hráč, který může působit v dorostu i za rok.

 

 

 

Zelenka Zdeněk (Zelí, starej - dobrej Třemošňák) – Hostování jsme v zimě změnili v přestup. Hodný, slušně vychovaný kluk. Obrovský dříč, pro soupeřovy obránce hodně nepříjemný. Všude v dvojici s malým „O.Šlehym“.  Letos dostával šanci v chlapech a také na něj platí, že se posunul. Škoda zranění v průběhu play off, které ho trošku přibrzdilo, ale..   Vzhledem k tomu, že byl letos prvoročák, půjde i on ještě výš.

 

Ondřej Šlehofer (malej Šlehy, Oťas) – klasický odchovanec klubem, ročníkově mladší hráč, jenž hrál v letošní sezóně i za Stříbro extraligu ml.dotostu. Všude v dvojici se „Zelím“. Maká celý rok, nemá vlastně ani na vybranou… Někdy remcá, ale jede. I on hrál letos souběžně mezi chlapy, i on jde krůček po krůčku….

 

Pavel Sloup (Sloupík) – slušný kluk ze šnečí dílny, šikovný štírek. Vyrovnával se s podzimním deficitem a vzhledem k tomu, že byl letos prvoročák ví, že příští dvě sezóny zamakáme a to by bylo, aby nebylo….. Je pro náš klub příslib do budoucna

 

Jan Voves (Vovsík) – Velmi dobrý hráč, rozený střelec, ale také hodný a chytrý kluk Bohužel nemohl toho odehrát více, neboť byl dlouhodobě zraněný. Když ale nastoupil, hned měl soupeř problémy. Majitel stříbra z MS juniorů z Písku v U16 a v U18 v Bratislavě má dveře v kabině mezi Šneky vždycky otevřené.

 

Ondřej Ulm (Uli) – talent od Boha, o tom není pochyb. Cestu si vybral sám…. a letos hrál extraligu mužů v Mostu. Jakmile naskočil v našem dresu, hned musel soupeř zapínat alarm. Tenhle „praváček-šikula“ je možná nenápadný postavou, ale s hokejkou je to dokonalý zabiják. Šneci samozřejmě o jeho potenciálu ví moc dobře, Uli zase ví naší vzájemnou dohodu…… Věříme, že to s Ulim od příští sezóny rozjedem na plné obrátky !!!

 

 

 

 

Dominik Dušek (Domík) – poctivý kluk z vesnice, nedaleké Vstiš. Hodně se zvedl, zaznamenal velký nárůst nejen svalové hmoty, ale také sportovní výkonnosti. V závěru musel zvládat školní povinnosti a brigády, neměl to vůbec jednoduché. Příští sezóna by měla být o něm, startovní čára bude pro všechny stejná.

 

Jan Matoušek (Maty) – věkem starší žák, v týmu trénoval celý rok. Nastupoval pravidelně ve strších žácích, ale také v extralize ml.dorostu za Stříbro. Perfektní čtení hry, šikovný praváček, velký talent a obrovský příslib do budoucna.

 

Nicholas Kaňák (malej Kani) – trošičku typologicky jiný, než brácha, ale rovněž výborný hráč. Slušně vychovaný kluk s herní inteligencí a s velkým příslibem do budoucna. Letos nastupoval coby prvoročák v ml.dorostu v extraligovém Stříbře, odkud dle potřeby hájil barvy Šneků. Přirozený vůdce, tak pojďme ,,borcííí“.  Jsme rádi, že patří mezi nás.

 

Daniel Čech(Čechíňo)– i on trénoval mezi Mistry celý rok, prvoročák v mladším dorostu, hrál prioritně extraligu za Stříbro a za rezervu mužů v Dobřanech. Zaznamenal velký posun vpřed, věříme, že z tohoto trendu neustoupí !

 

Daniel Hůrka (Hůrkyč-Kudry) – Nastupoval hlavně v extralize MD ve Stříbře a vedl si zdatně. Talent s rychlýma nohama, musí svůj potenciál potvrdit. Pokud letos mákne, bude velmi důležitým článkem st.dorostu, byť tam coby „mlaďas“ ještě věkem patřit nebude.

 

 

 

Průcha Václav (Bumbito) – odchovanec klubu od žáčků, letos hlavně kvůli pracovním povinnostem nastupoval v mužském dvojce a vedl si výborně. Po odehrané sezóně v B-týmu mužů se přesunul ke své poslední sezóně v dorostu. I jemu patří titul právem.

 

Tomáš Mužík(Řepa) – další z klanu šikovných Mužíků, kteří jsou mezi Šneky známí a populární. Neústupný, rychlý bojovník. V nohou má dynamity, dobrý parťák do kabiny a navíc coby druhoročák v ml.dorostu, má od příštích sezón šanci stát se tahounem Šneků. Ví, co pro to má udělat, teď už je to pouze na něm…

 

Karel Páv(Karlos) – růstové problémy ho limitovaly k pravidelnému tréninkovému a zápasovému vytížení. Poctivec a bojovník, který letos nastupoval spíše v mužské záloze. Jako prvoročák má ale pořád šanci k dalšímu posunu, potenciál má široký, jen ta zranění…. Věříme, že se to obrátí k lepšímu.

 

Michael Čechura (Čechurda) – nastoupil sice k pár zápasům, ale je to moderní defenzivní hráč, který se nebojí přitvrdit a i potřebná rozehrávka ho zdobí. Skvělý kamarád a hodný kluk, který se hodí do každého týmu. Věděli jsme, že je na něj maximální spoleh a i proto dostával šanci v „Národce“ mužů.

 

 

Petr Kodýtek(Koďas) – další sprinter s balónkem, výborný kluk povahou, kdykoli nastoupil, soupeři měli problémy. Pohotový střelec, ale rozumí i kombinaci. Škoda, že nemohl hrát častěji, pak by naše cesta za titulem byla snazší. Opravdu se jedná o velmi kvalitního hráče a skromného kluka, který má našlápnuto do profesionálního sportovního světa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Začalo to v Karviné aneb Krasojízda Mistrů z "vesnice"
Už toho bylo napsáno dost a ne nadarmo se říká, že vše se ukáže na hřišti.... Naši kluci to dokázali a získali mistrovský titul v extralize staršího dorostu 2015-16. Není od věci ale připomenout začátky a ty se datují o 7let nazpět. Tehdy jádro tohoto týmu dorazilo v kategorii ml.žáků na republiku do Karviné. Tam náš klub odstartoval novou cestu a jinou koncepci. Přidali jsme totiž ještě více na plynu v oblasti práce s mládeží. Paradoxně tehdy žáčci v Karviné žádný kov nezískali, ale 5.místo jsme brali skoro jako zlato. Parta trenérů, dále pak vedoucího J.Volera,matadora B.Havránka, tehdejšího webmastera S.Drnce a dalších skvělých rodičů táhla za jeden provaz. K dnešku zbyli hráči: Suchý, Šlehofer V. a O., Kovářík J. a D., Voves, Juráň a Průcha. Kluci na to vzpomínají dodnes, zejména pak na půlnoční příjezd do Dobřan, kde naše "prcky" vítali fanoušci s vlajkami coby skutečné Mistry. Poté se úspěchy začaly nabalovat - 2 x vicemistři v ml.žácích, mistři ve starších žácích, bronzoví v st.žácích, mistři v ml.dorostu, vicemistři v ml.dorostu, bronzoví v st. Dorostu, také vicemistři mezi muži v ,,Národce“ s většinou dorostenců a nakonec i mistři ve starším dorostu. Kluci si tak v novodobé mládežnické cestě vydřeli v republikové konkurenci 9cenných kovů za 7 let. Za všechny nemíme opomenout i příchod dašího "zapálence" Míry Vísnera z Domažlic, i on nese podíl na úspěších. Také Jan Matoušek přinesl do klubu bombové novinky. Petr Úbl a Luboš Duchek u žáků, taky super. No, řeknu Vám...Seznam opravdových klubistů se začal zkvalitňovat. Díky tomu všemu se nám začaly v našem městě rozšiřovat mládežnické kategorie a to je pro nás ten největší úspěch. Věříme, že i plánovaná výstavba hokejbalové haly klapne, intezivně se o ní jedná. To už však předbíhám. K letošní sezóně: Byla to opět krasojízda. Facku jsme dostali v Blatné, to byl soupeř, který byl doma ze všech soků nejvíce nepříjemný a tehdy nás zaslouženě smetl. Poté jsme nakopli motory a od té doby až do 3.zápasu finále neztratili ani bodíček, samozřejmě při vší úctě ke všem soupeřům!!! Tenhle parník to tedy rozpohyboval precizně, vyhrál suverénně zkl.skupinu, když za sebou nechal Plzeň a a další týmy z jihu Čech. V play off pak ve třech zápasech vyřadil Poličku, následně Ústí a ve finále i celkově 2.tým zkl. části Pardubice 3-1 na utkání  (7:0, 6:3, 2:3pp, 4:1). Opět dlužím, že při vší úctě a práci k soupeřům!!! Nutno ještě dodat, že ve finále nastoupili ti nejlepší, neboť oba týmy nejlepšími byly. Už jen vzhledem ke kvalitě zápasů. Ve statistikách – tedy v číslech jsme rovněž dominovali, ale to už je jen taková třešínka na dortu a v kabině jí určitě neřešíme, nadělává totiž spíše škodu… Určitě zmíním práci Jana Marka, ketrý nese velký podíl na vynikajících výkonech dalšího talenta v brance Šneků, Marka Hájka. Nyní zpět:Kluci si to vydřeli jako tým a my jsme v klubu na ně právem pyšní, stejně jako na naše žáky, o nich již zmínka byla... Pardubicím děkuji za velmi pěkné zápasy, oba mladé mančafty a především kluky určitě obohatily a nepochybně dodaly další motivaci do světa mužského hokejbalu, o to tedy alespoň nám v Dobřanech jde prioritně. Co bude dál??? Nyní pauza, ale ne moc dlouhá. Máme tady další talenty, s kterými koukáme do budoucna, za všechny - Jan Matoušek ml. . V Příbrami na mis.ČR spolu se spoluhráči předvedl famózní výkony !!! Takže, pořád je na čem pracovat. Poděkovat za vše musíme primárně městu Dobřany, naší TJ, sponzorům, panu J.Hájkovi, ale také rodičům a v neposlední řadě hráčům, ŠNEKŮM - mistrům ČR !!!       Už aby začala nová sezóna...

Individuální ceny extraligy SD 2015-16
Nejlepší brankář zkl.skupiny B: Hájek Marek
Nejlepší brankář play off extraligy SD: Hájek Marek
Nejužitečnější hráč extraligy SD: Šlehofer Václav
Celkový vítěz Kan.bodování ex.SD: Šlehofer Václav
Celkově nejlepší střelec extraligy SD: Šlehofer Václav
Celkově nejlepší nahrávač extraligy SD: Šlehofer Václav

 

 

Mistři ČR 2015-16, EXTRALIGA st.dorostu !!!
Pardubice-TJ Snack Dobřany 1:4
(Finale extraligy SD, 1-3 na zapasy)
Branky: Suchý(Rubner), Juráň(Šlehofer V.+Gôrges),Šlehofer V.(Rubner+Suchý), Suchý(Šlehofer V.+Rubner)
Kluci to zvládli, byli po celý zápas lepší a to zůstalo ještě spoustu neproměněných šancí v podání Šneků. Marek Hajek v brance opét ukázal, že je jasná jednička mezi mladíky v ČR, pochopitelně při vší úctě k ostatnim golmanům.Zasloužený titul a to hlavně z hlediska pohledu na průběh celé sezóny!!!! Podrobnější hodnoceni připravujeme...
(Šle)

 

Žáci předvedli na republice velké galapředstavení
Starší žáci TJ Snack Dobřany v konkurenci 10nejlepších týmů v ČR předvedli na finálovém turnaji na zimním turnaji v Příbrami nádhernou partii. Kluci pod vedením Petra Úbla a Luboše Duchka postoupili ze zkl.skupiny do semifinále, kde podlehli Pardubicím 0:3 a v souboji o bronzové medaile smolně prohráli s Karvinou 4:5, když rozhodující branku inkasujeme 40s před koncem v oslabení... Parta okolo kapitána Radka Mužíka a dalšího kovaného ,,Dobřaňáka" Marka Princla předvedla super práci. Děkujeme také klukům ze Stříbra. Kluci, udělali jste našemu klubu a městu další skvělou reklamu v těžkém popasování s daleko slavnějšími a většími, za což Vám patří velké díky. Jsem moc a moc rád, že jsem mohl být spolu s ještě pár úspěšnými dorostenci úzce přítomen alespoň po část tohoto parádního mládežnického podniku. Nesmutněte, jak už je někde uvedeno, není to jen o medailích. Za čas Vám dojde, že i tato parádní příčka je pro naše městečko obrovský úspěch. Jsme v klubu na Vás pyšní !!! Vše ještě dohrajeme na plánované závěrečné rozlučce se sezónou. (,,V.Šlehy")

 

Šampioni míří do Snacku
Oslavná jízda starších dorostenců s poháry pokračuje.
Čerství mistři ČR z Dobřan doplňují tekutiny na benzině v Praze. Jízdu mistrů zakončíme u prezidenta klubu váženého pana Josefa Hájka v jeho a naší klubové restauraci v Dobřanech. Hokejbalové Hlavní město z jihu Plzeňska tak opět na nohou. Titulu v nejprestižnější mládežnické kategorii si v konkurenci daleko ,většich a slavnějších, nesmírně vážíme!!! 

23.5.2016 Klubové info:
Pro včerejší avizovaný zájem vypravuje vedení TJ Snack Dobřany na hokejbalové finále extraligy staršího dorostu do Pardubic autobusy pro naše fanoušky, rodiče hráčů, atpod. Přihlášky a bližší info do středečních 12h.,                                      kont.osoba p.Pokorný, tel.číslo 724004389 (Šle).

Šneci dvakrát vítězně aneb Úvod finále za námi
TJ Snack Dobřany - Aut.Pardubice 7:0, 6:3
(1.a 2. Finále extraligy SD, hř.Dobřany)

Branky sobota: Suchý(Bureš),Kovářík J.(Kaňák L.), Suchý(Kovářík J.), Šlehofer V.(Kopta+Kodýtek), Šlehofer V., Rubner(Kobr+Suchý)
Branky neděle: Görges(Šlehofer V.+Kodýtek), Šlehofer V.(Suchý), Suchý(Kobr+Rubner), Málek(Suchý +Kodýtek), Rubner(Suchý), Suchý(Kodýtek).
Úvodní dva finálové zápasy zvládli dvěma výhrami Šneci. Stav serie je tak 2-0 pro Dobřany. V sobotu i v neděli se hrál kvalitní a svižný mládežnický hokejbal na obou stranách bez ohledu na skóre. Pochvalu tudíž zasluhují úplně všichni. Vynikl Marek Hájek v brance Šneků. Finále se stěhuje do Pardubic, kde se bude hrát v sobotu v 19h a v neděli pak v 11h. Pátý zápas se uskuteční opět v Dobřanech. (Šle)

 

 

Přípravka opět válela
TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň-Litice 6:4
TJ Snack Dobřany - TJ Tatran Třemošná 5:2

Vydařený turnaj se povedl nejmladší kategorii Šnečků, týmu přípravky.
Více už zhodnotil
Petr Úbl:
V posledním klání této sezóny nejprve kluci porazili tým Litic posílený o hráče kategorie mladších žáků a poté si poradili i s týmem Třemošné. Nutno dodat, že oba dva zápasy se prakticky rozhodovaly až v závěrečné třetině. Pro kluky tímto turnajem skončila sezóna a tak obdrželi od zástupce regionálního svazu - Západ p.Václava Šůchy medaile za celosezónní snažení. Kluci díky, přestože jsme tento turnaj byli o několik hráčů oslabeni, sehráli jste ho výborně!!! Poděkování nejen za tuto akci, ale i za celou sezónu patří též rodičům našich hráčů!

 

 

 

Béčko zakončuje sezónu prvenstvím...
Vrány Černíkovice- TJ Snack Dobřany B 5:7
(Krajská liga - muži, 14.5. sobota, hř.H.Bříza)
Branky: Šlehofer V.st.(Šlehofer V.ml.), Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st.), Babor(Šlehofer V.st+Smola), Šlehofer V.st.(Sloup), Šlehofer V.st.(Kovářík D.ml.+Pokorný), Čech(Zelenka+Kovářík D.ml.) a Pokorný(Čech+Sloup)

Kapitán Pavel Smola se po 17letech vrátil do kádru Šneků a hned se svým týmem získává celkové prvenství v Krajské lize Západ. V tomto posledním zápase sezóny šlo sice jen o prestiž, neboť Šneci o vedoucí pozici přijít nemohli, ale i tak zakončila rezerva sezónu výhrou a tak by to i mělo být. V samotném utkání se ale hrála vyrovnaná partie, a ačkoliv Šneci utekli už na rozdíl pěti branek, domácí tým to nezabalil a třetí třetinu vyhrál 3:0. Záložní tým Šneků tedy v této soutěži vítězí, po utkání přebral kapitán Pavel Smola od předsedy ligové komise Západ pana Patrika Kříže pohár pro vítěze, dále pak několik ocenění včetně individuálních cen, ale nejvíce si v našem klubu ceníme vítězství v soutěži fair play!!! Nejspíš nejsme tak špatní .... Poděkování patří pochopitelně i dalším klukům (Za všechny: Marek, Skála, Páv, Košňar, Plaček, Hájek, Málek, Kočka, Dušek Stanislav, Dušek Dominik, Kobr, Kovářík D.st., Kodýtek M., Hůrka, Belfín, Kunc, Mužík T., Ulrich, Kaňák N., Šlehofer O. a další, kteří dres mužské rezervy v sezóně rovněž oblékli. URČITĚ JSEM NA NĚKOHO ZAPOMNĚL, POCHOPITELNĚ SE TÍMTO VŠEM OPOMENUTÝM OMLOUVÁM.... (Šle)
Sestava v sobotu v H.Bříze:
Průcha
Čech, Smola, Babor, Sloup, Pokorný, Kovářík D.ml., Zelenka, Šlehofer V.ml. a Šlehofer V.st.


 

 

15.5. 2016 Klubové info:
Žáci jsou mistry sk.Jih !!!
Skvělého úspěchu dosáhli naši starší žáci, když pod vedením trenéra Petra Úbla a Luboše Duchka vítězí v nadstavbové části ve své zkl.skupině Jih a ve finále poráží Blatnou i podruhé.
Kluci, za celý náš klub Vám náleží velká gratulace a poděkování!!!
(Šle)

TJ Snack Dobřany - TJ Blatná Datels 4 : 3 (1:2,2:2,0:0)
(Mis.ČR, sk.jih, starší žáci, so 14.5. 14h, 2.finále)
Trenér Petr Úbl: Oba celky daly do posledního zápasu sezóny vše a souboj to byl velice vyrovnaný. Chvílemi se hrálo pouze v obranné třetině hostů, chvílemi se zápas přeléval ze strany na stranu. Divácky atraktivní utkání skončilo ve prospěch domácích a to i přesto, že Šneci nabídli soupeři minutu před koncem přesilovou hru. Soupeř výhodu nevyužil a Šneci tak brali ocenění nejvyšší. Nejen domácím, ale i Datlům patří díky za skvěle sehraná finálová utkání. Oba týmy se opět potkají za dva týdny v Příbrami na celorepublikovém turnaji o celkového mistra ČR. Držte Šnekům palce!!!

 

15.5. 2016 KLUBOVÉ INFO:
Také přípravka válela a znovu pod vedením Petra Úbla
TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 5 : 3
TJ Snack Dobřany - Buldoci Stříbro 6 : 2

Dalším turnajem pokračovaly souboje přípravek, které se o nedělním dopoledni sjely do Dobřan. O tom, že nám mezi Šneky vyrůstají další skvělí hokejbalisté, jsme nepochybně přesvědčeni. Ostatně, kluci to i dnes svými výkony potvrdili. Turnaje se dnes zúčastnily i týmy Třemošné a Litic. Více k dnešní akci už Petr Úbl: Nejmenší Šnečci si dnešní výhry v obou zápasech domácího turnaje zasloužili. Oba zápasy odmakali naplno a zodpovědnou hrou udělali radost nejenom sobě, ale i rodičům. Hoši výborně!!!

 

Šneci ve finále aneb Mládež na výbornou
Elba Ústí n.L.-TJ Snack Dobřany 0:9                                                             (semifinále extr.SD, serie 0:3)
Branky: Kopta2, Babor, Suchý, Rubner, Kaňák L., Šlehofer V., Juráň a Kobr
As.:Suchý 3, Šlehofer V. 3, Gôrges 2, Rubner, Kopta a Kaňák L.
Šneci vítězí i ve třetím zápase, když v Ústí byli lepším týmem po většinu zápasu. S týmem Honzy Fedáka se měříme takřka permanentně rok co rok a je to doopravdy jako na houpačce. Kupř. vloni jsme se poroučeli v semifinále extraligy pro změnu my a stopku nám vystavilo právě Ústí. Tedy jede se nejspíš ve stylu - jednou Elba, jednou Šneci. Ale vždy vše v rámci sportovních výkonů. Letos jdou dál Šneci a sezona nám stále pokračuje. Čeká nás v Dobřanech další finále v posledních několika sezónách v mládežnické kategorii.Pochvalu za dnešek zaslouží celý kádr, ale nade vše vynikl bezchybný brankář Marek Hájek. Odráži se zde práce Jana Marka, který si vzal mladého gólmana pod svá křídla. Navíc ,"Márovi" jistojistě pomohla i výhra v nájezdech ve včerejší předzápasové tréninkové jednotce s ...
(Šle)
Sestava:
Hájek
Górges, Juráň
Babor Bureš
Sloup Zelenka
Suchý Šlehofer O. Kopta
Kobr Kaňák L. Stráský
Rubner Málek Šlehofer V.

 

Šneci v Blatné vítězně aneb Parádní krok k prvenství
TJ Blatná Datels - TJ Snack Dobřany 4 : 6 (0:4,2:0,2:2)
(Mis.ČR, sk.jih, starší žáci, so 7.5. 13h, 1.finále)

1.finálový zápas nadstavby starších žáků skupiny Jih se Šnekům v Blatné povedl. Odveta se bude hrát v Dobřanech v sobotu 14.5. od 14h., čímž zveme všechny naše fanoušky, poněvadž kluci-Šneci podporu budou potřebovat. Nehledě na to, že to bude poslední vystoupení našich starších žáků v domácí Snack aréně v letošní sezóně.
Dále čeká tento tým už " jen republika" v Příbrami....
Šneci se tedy budou pochopitelně snažit o celkový triumf v této skupině, kde jsme v měření sil s týmy z jihu Čech jediní zástupci našeho regionu. Dalšími soupeři včetně Blatné letos byly týmy: Prachatice, Č.Budějovice, Suchdol a Jin.Hradec.
K systému finále sk.Jih: Ať 2.zápas dopadne jakkoli, v sobotu se v Dobřanech rozhodne, neboť se odehrají (počítají) pouze dva zápasy (první v Blatné již za námi) a z nich se vyhodnotí dle výsledků lepší tým. Za Á tedy platí, že Šneci po úvodní výhře mají vše ve svých rukou, ale pozor, je tu i "Bé", a sice, že v případě domácí prohry o dvě branky se pojedou nájezdy.....
(Šle)
K zápasu v Blatné přidává hodnocení trenér Petr Úbl:První třetina, kdy si Šneci vytvořili náskok čtyř branek a soupeř své šance nevyužil, byla rozhodujícím bodem zápasu. Přesto Datlové stáhli výsledek na dvě branky a ukázali svoji sílu. Repete si žáci odbydou tuto sobotu na domácím hřišti od 14hodin a Blatenští budou chtít jistě poslední zápas sezóny urvat pro sebe. Máme se na co těšit a i my se na těžkého soupeře připravíme!

 

Šneci končí na šesté příčce
TJ Snack Dobřany-Teplice 1:2
(čtvrtfinále 1.NHBL-muži, serie 1-2)

Branka:  Kaňák L. (Šlehofer V.st. a Görges)
V rozhodujícim utkání prohrávaji Šneci v domácím prostředí 1:2 a končí tak na celkové 6.příčce v 2.nejvyšší soutěži. Hosté šli stejně jako včera opět do vedeni. Domáci rychle zakontrovali a vyrovnávaji. Hra měla spád a Šneci bohužel nevyužili gólovek, a když už byl výborně chytajici brankár hostí překonaný, pomohla mu tyč. Nutno uznat i kvalitu soupeře. Prostě, oba týmy chtěly, ale postoupit může jen jeden... Známá a obehraná to písnička. Tedy emoce stranou, gratulace soupeři k postupu, poděkování divákům za skvělou atmosféru, i těm ne kolikrát přívětivým hostujícím fanouškům, ale i tohle k hokejbalu patří. Za celou sezonu je třeba pochválit náš z drtivé většiny dorostenecký mančaft a poté "pár" starších kluků na čele s Janem Markem v brance. Nyní již síly tříštit nebudeme a enegii, čas a vůli přesuneme ke staršímu dorostu.
Kluci, mezi chlapy to byla ve dvacetičlenném pelotonu i tak parádní jízda, diky Vám všem, kteří jste se na ní svojí určenou roli podíleli.
(Šle)

Sestava Šneků:                                                                                                                                                     b:Marek - Hájek                                                                                                                  o:Čechura-Málek                                                                                                                     o:Kaňák L.-Görges                                                                                                                  ú:Skála-Šlehofer V.ml.-Kodýtek                                                                                        ú:Stráský-Kovářík D.ml. - Suchý                                                                                          ú:Kopta-Rubner-Šlehofer V.st.

 

O víkendu hráli starší žáci a přípravka                                                              SK Suchdol nad Lužnicí - TJ Snack Dobřany 3 : 5 (0:1, 2:1, 1:3)
(Mis.ČR, sk.jih, starší žáci, ne 1.5. 12h, 2.semifinále)
Po druhém semifinálovém utkání si kluci vydřeli postup do boje o zlato. Výhra se nerodila snadno, naopak - houževnatý tým domácích velmi rychle otočil zápas již na začátku druhé třetiny díky našim tragickým chybám. Vše rozhodla třetí třetina, kde Šneci byli bojovnější a rozhodli tak o postupu. Chvála patří nejen do vlastních řad, ale i do řad soupeře - utkání mělo výborný náboj a hrál se pohledný zápas.


TJ Snack Dobřany - TJ Tatran Třemošná 4 : 6
TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň-Litice 13 : 0

(9.turnaj přípravek, so 30.4., Třemošná)
Sobotní výkon našich nejmenších byl jako na houpačce. První zápas jsme ke konci ztratili - chyběla bojovnost a střelba. Co v prvním chybělo, to kluci dali do druhého a soupeře z Litic téměř nepustili ke hře. Již za 14dní čeká Šnečky turnaj na domácím hřišti.

 

1.5. 2016 neděle
Šneci mají mečbol v Snack aréně                                                 TJ Snack Dobřany - Rondo Teplice      3:2 p                                      (30.4. so, 2.čtvrtfinále, play off, 1.NHBl-mužů, hř.Dobřany, serie 1:1)
Branky: Šlehofer V.st.(Skála), Kaňák L.(Šlehofer V.st.+Skála), Suchý(Marek+Šlehofer V.st.)         Šneci zvládli úvodní odvetu doma v Dobřanech a vynutili si tak třetí rozhodující zápas. Hosté však o sobotním nádherném odpoledni udeřili jako první. Své vedení udrželi zuby nechty až do první pauzy. Ve druhé části si začali domácí hráči získávat herní převahu a svými závary dostali Teplice několikrát pod tlak. V této fázi se Šnekům podařilo zápas otočit v jejich prospěch (2:1). Tvrdé utkání, které mělo jasný náboj vyvrcholilo ve třetí třetině, kdy domácí tým nevyužil několik gólových příležitostí a za to byl potrestán vyrovnáním. O tom, že se bude hrát i v neděli se zasloužil velkou měrou gólman Honza Marek nejen svým výkonem v brance, ale-i založením gólové a vítězné trefy, když si zdánlivě ztracený míček urval pro sebe Filip Suchý a přesně zacílil. Nyní tedy zbývá poslední krok, ale ten budou chtít udělat i velmi dobře hrající hosté z Teplic. V očekávání je tedy napínavý hokejbal. Domácí tým půjde do boje s atributy, které nás zdobí a zdobily nejen v této sezóně. (Šle)

 

 


S Ústím dobře rozehráno                                                       TJ Snack Dobřany - Ústí n.L.  2:1, 7:2
( 29.4.,30.4., Extraliga SD, 1.-2.semifinále, série 2-0)                                                    Branky v pátek: Rubner, Kopta                                                                                        Branky v sobotu: Kopta(Ulm), Rubner(Görges), Kaňák L.(Juráň), Ulm(Rubner+Juráň), Rubner(Suchý+Kaňák L.), Kobr(Šlehofer O.), Bureš(Stráský)                                               Šneci potvrdili roli favorita a zvládli obě domácí utkání. Jednoduché to ale nebylo. Aby také ano, když jsou ve hře již jen čtyři nejlepší týmy nejvyšší soutěže v nejstarší kategorii mládeže. Zejména v pátek jsme to nebyli my. Ve hře byla zbytečná křeč a svázanost. I proto bylo nesmírně důležité, že to kluci ,,ubouchali“. V sobotu se hrála jiná partie a především v režii domácích. První třetina skončila 3:0 a to byl základ. Poté branky přibývaly hlavně do sítě hostů, a tak dostala šanci i šíře kádru. Vstup do úvodního dvojkola mají tedy Šneci za sebou a nyní se serie stěhuje na sever Čech. První zápas odehrají Dobřany v Ústí nad Labem v pátek 6.5. v 17.30h., další pak v sobotu, pokud nebude rozhodnuto. V případě, že Šneci neuspějí ani jednou, hrálo by se rozhodující utkání v Dobřanech následující víkend, ale to již předbíhám.... (Šle)

 

 

 

 

V Teplicích první pokus neúspěšný
Rondo Teplice-TJ Snack Dobřany 6:1
(1.čtvrtfinále, 1.NHBL-mužů)
Branky: Skála(Čechura a Juráň)
V této fázi soutěže se kvalita pochopitelně zvedá. Navíc "Národka" je hodně obohacená hráči se střídavými starty z extraligy, o to více jsou zápasy náročnéjší a nepochybně i kvalitnější. Škoda nerovného terénu v Krupce. Hokejbal tam musíte hrát jinak... a to se Šnekům dnes nepodařilo. Domácí si, už jen vzhledem k rozdílu skóre, výhru vybojovali a zasloužili. Byli lepší. Teplice jsou tedy v zápasovém vedení a přebírají roli favorita. Za týden nás čeká odveta s velmi silným soupeřem v Dobřanech.
(Šle)
Sestava Šneků:
Marek
Čechura Juráň
Kodýtek Kovářík D.ml.
Skála Ulrich Pokorný
Ulm Dušek Gôrges

Šnečí dorost v semifinále
Kometa Polička - TJ Snack Dobřany 2:3
(extralíga SD, čtvrtfinále, serie 0:3)

Branky: Rubner(Suchý), Šlehofer O.(Bureš), Rubner(Šlehofer V.+Suchý)
Třetí výhra Šneků znamená postup do semifinále extraligy st.dorostu. Šnečí tým se ale hodně nadřel. Domácí se ujali vedení a uhráli i tím třetinu. Naši kluci se, po brzkém ranním vstávání, po důraznější přestávkové domluvě, ale také redukcích v sestavě, probrali až od druhé části, když výsledek otočili. Bitva měla pokračování v části číslo 3. Polička v zápase o všechno přece jen srovnala. Šnečí kontr byl bleskurychlý a v podstatě vše rozhodl. Bylo to vydřené a o to více je postup cennější. Dobřanská mládež si tak i letos pověsí kovy na krk. Nyni se budou Šneci rvát
"pouze" o kvalitu medailového lesku. Čekají nás další těžké souboje a my, počínaje dneškem, na ně začínáme ladit...
(Šle)

Žáci doma vítězně, rezerva mužů opět ztratila
TJ Snack Dobřany - SK Suchdol nad Lužnicí 4 : 3 (3:2, 1:0, 0:1)
(Mis.ČR, sk.Jih, starší žáci, so 23.4 12h, 1.semifinále)
Žáci odehráli nadstavbovou část skupiny Jih, do které vstoupili vítězstvím s nepříjemným soupeřem z jihu Čech.
Více už Petr Úbl: První semifinálový zápas mají starší žáci za sebou. Z nevyužitého tlaku v několika částech zápasu a ze zbytečných vyloučení Šneků vyšel výsledkově velmi vyrovnaný zápas. Soupeř odehrál partii na plastu výborně a nyní nás čeká nedělní odveta na suchdolském asfaltu a již teď víme, že to jednoduché nebude. V týdnu se na to musíme připravit.

Taurus Plzeň - Snack Dobřany B 6:3
(Krajská liga Západ, muži, 23.4., hř.Plzeň-Štr.sady)
Další ztráta dobřanské rezervy. Naši kluci nezvládli zápas s bojovným týmem z Plzně a připisují si pátou porážku v sezóně. Dvě kola před koncem se tak náskok z vedoucí pozice ztenčil na případný pouhý bod, neboť druhá Horní Bříza ztrácí aktuálně 4body, přičemž má zápas k dobru. Ve čtvrtek 28.4. od 18h. odehraje naše "Béčko" doma předehrávku s týmem Litice C a vzhledem k vzájemným soubojům v sezóně s touto "druhou" rezervou Litic, je co napravovat.. (Šle)

 

 

Srdcař z Domažlic                                                                                      Skvělý parťák do kabiny a hlavní klubový vedoucí, jak má být, ale také osobnost, která svou pracovitostí a spolehlivostí pozvedla pomyslnou laťku o další level výš. V novodobé práci s hokejbalovou mládeží v Dobřanech má za osmiletý cyklus velký podíl na dosažených úspěších. Na pár vět jsme pro klubové stránky vyzpovídali pana Miroslava Vísnera z Domažli...více(klikni)

 

 

Postup dál aneb Šneci otáčí serii
TJ Snack Dobřany - Tygři Mladá Boleslav 11:2, 6:2 (serie 2:1)
(play off 1.NHBL -muži, 1.kolo, so+ne, hř.Dobřany)
                                                                                                                                    Branky neděle:Rubner(Skála+Šlehofer V.st.), Suchý(Šlehofer V.ml.+Rubner), Skála (Kovářík J.), Kodýtek (Šlehofer V.ml.+Skála), Kopta(Kovářík J.),
Šlehofer V.st.(Suchý+Marek)
                                                                                         Branky sobota:Skála(Šlehofer V.ml.), Šlehofer V.ml.(Suchý+Juráň), Suchý(Šlehofer V.ml.+Šlehofer V.st.), Šlehofer V.ml.(Suchý), Suchý(Šlehofer V.st.), Kopta(Kodýtek), Skála(Görges+Kopta), Kodýtek(Kopta), Skála(Kopta), Kopta, Skála

Ač to možná nevypadá, byla to pro Šneky nesmírně těžká serie zápasů ze všech možných pohledů. Přispěl k tomu pochopitelně kvalitní soupeř. Sobotní duel se podařilo zlomit v šnečí prospěch po dvou třetinách, pak už to bylo jen o skóre a přípravě na neděli. V neděli se už muselo rozhodnout, kdo že tedy postoupí dále. Hosté s obměněnou sestavou udeřili jako první a to hned v 1.minutě, když potrestali šnečí chybu. Třetinu umydlili na 0-1 z domácího pohledu. V druhé části přišlo pro domácí kýžené vyrovnání a i vedení, hosté přesto stav srovnají, načež Šneci udeří půl minuty před koncem prostřední části. Domácí hrají v závěrečné části nadále s elánem a přidávají další a tentokrát nejspíš nejdůležitější branku na 4:2 v přesilovce Mírou Kodýtkem. Navíc ještě zacílí po pohledné akci na 5:2 a dílo dokončí do odkryté klece hostí na konečných 6:2. Dobojováno. Po oba dny byla v Dobřanech i velmi slušná návštěva a ve skvělé atmosféře se Šneci divákům odměnili sedmnácti vstřelenými brankami. Vynikli oba brankáři, Jan Marek v dresu domácích a hostující Michal Turczyn. Domácí mladý tým zaslouží pochvalu za to, že nesložil zbraně i při nepříznivých vývojích v celé sérii. Nyní se bude hrát čvrtfinále a opět na dva vítězné duely, přičemž úvodní kolo míří Šneci do Teplic, odveta se bude hrát stejným systémem jako s Ml.Boleslaví - tedy v Dobřanech. (Šle)

 

Dorost se ujímá vedení, hráli i žáci s ,,Benfikou"
TJ Snack Dobřany - Kometa Polička 5:3, 6:0
(extraliga SD, čtvrfinále, so+ne, serie 2-0, hř.Dobřany)
Branky sobota: Görges, Kovářík, Stráský, Babor a Suchý
Branky neděle: Kopta 2, Kovářík, Kaňák L. Málek a Stráský
Oba duely byly velmi těžké, neboť Polička je kvalitní soupeř, zejména pak v sobotu hosté z východu Čech Šneky potrápili. Upocená výhra domácích ale byla pro vývoj důležitá a v neděli to již byla jiná kubatura. Přesto musí každý tým vyhrát třikrát a to není nic jednoduchého pro žádný mančaft. V Poličce se bude začínat znovu od nuly, čili o náboj je postaráno.
(Šle)

 

SK Suchdol nad Lužnicí - TJ Snack Dobřany 8 : 0
(Mis.ČR, sk.Jih, starší žáci, so 16.4 12h)

Trenér Petr Úbl: Poslední zápas jsme dali šanci ročníkově mladším klukům, aby i oni získali zkušenosti s vyššími kategoriemi. Hrálo se s velmi silným protivníkem z jižních Čech a navíc byli naši kluci v roli hostů. Domácí si po zásluze odnesli vysokou výhru, Šnečci právě zmiňovanou zkušenost do dalších zápasů a tréninků.

TJ Snack Dobřany B - Chvojkovice Brod 2:1 ss
(Krajská liga-muži, Západ, so 16.4. 18h., Snack aréna)                                                                 Záloha vítězí pouze za dva body, když se velmi dobrým výkonem prezentovali především oba brankáři. V naší kleci Venca Průcha, v hostujíécí Milan Kadaník. V nájezdové loterii zaúřadoval starý pardál Daniel Kovářík, když rozhodl ve čtvrté serii. Výhra za ,,pouhé" dva body snížila náskok ve vedoucí pozici našim pronásledovatelům.
                                                                               Sestava ,,Benfiky": Průcha - Smola, Kovářík D.st., Dušek S., Dušek D., Páv, Kobr, Čech, Pokorný, Mužík T. a Ulrich

V Boleslavi první pokus neúspěšně                                Mladá Boleslav-TJ Snack Dobřany 3:1                          (9.4.,so 17h., Mladá Boleslav, 1.osmifinále play-off, 1.NHBL muži)
Branka: Górges(Kovářík J.+Skála)
Tygři výhru na těžkém, velmi kluzkém terénu urvali. Vedli a dokonce 2-0, to se nakonec ukázalo jako klíčové. Šneci snížením zadělali na drama. Závary v tygřím revíru před brankou gól nepřinesly, a tak třeti úder míří do opuštěné kasy Šneků. Nic, zítra je taky den a za týden odveta... (Šle)

 

V neděli v akci úspěšná mládež
TJ Snack Dobřany - Blatná Datels 3:1
(extraliga SD, ne 10.4., 10h., Snack aréna)
Branky: Šlehofer V.(Juráň), Juráň(Kovářík+Stráský), Babor (Šlehofer V.+Málek)
Soupeř těžkého kalibru dorazil v neděli dopoledne do Dobřan. Do tempa oběma mužstvům reprodukoval hudbu tradičně DJ Šelma, viz snímky na klubovém FB, tentokrát coby ,,Ozzy Osbourne".
Zpět k pohlednému utkání: Vyrovnaný zápas rozhodli Šneci, když od druhé třetiny se nejdříve ujali vedení, a poté skóre navýšili na rozdíl tří branek. Hosté v závěru ještě výsledek upravili na konečnýc 1:3 z jejich pohledu. Byl to poslední duel skupiny B a od příštího týdne je na programu již play off, do Dobřan míří Polička. Zápasy se uskuteční v sobotu a v neděli, série se bude hrát na tři vítězná utkání.
(Šle)

Turnaj přípravek ve Stříbře aneb Výborné výkony Šnečků
TJ Snack Dobřany - HC Buldoci Stříbro 5 : 6
TJ Snack Dobřany -
HBC Plzeň 13 : 2

Trenér Petr Úbl: Dalším turnajem pokračovali nejmenší Šnečci - přípravka. Na favorizované domácí Stříbro o jedinou branku nestačili. Poté si poradili s týmem Plzně, proti kterému určovali tempo hry. Za zmínku stojí výborná trefa ze samostatného nájezdu, kterou vsítil nejmladší z hráčů - Patrik "Skalík" Poslední. Paráda kluci!!!                                                                                          Snímek Šnečků ve Stříbře v neděli 10.4.2016

 

Víkendový maratón v podání Šneků

Muži dvě výhry, dorost víězí v derby

TJ Snack Dobřany - Buldogs Brno 3:1
(1.NHBL-muži, so 2.4., 16h., Snack aréna)
Branky: Málek(Kovářík J.+Šlehofer V.ml.), Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st), Kobr(Skála+Šlehofer V.st.)

TJ Snack Dobřany - Loko Česká Třebová 8:3
(1.NHBL-muži, ne 3.4., 11h., Snack aréna)

Branky:Kobr(Görges+Šlehofer V.st.), Skála(Šlehofer V.ml.+Málek), Juráň(Görges), Juráň(Kodýtek), Kopta(Kovářík J.), Skála( Šlehofer V.st. + Kodýtek), Skála(Šlehofer v.ml.), Babor(Kodýtek)

HBC Plzeň -TJ Snack Dobřany 1:6
(extraliga SD, ne 3.4., 16h., hala - Plzeň)
Branky: Kopta (Sloup + Šlehofer V.), Görges, Voves(Šlehofer V.+Kovářík), Juráň(Stráský), Rubner(Šlehofer V.+Görges), Kovářík

,,Národka" mužů měla na programu poslední dvojkolo v zkl.části, přičemž Šneci jej odehráli doma. První utkání s Brnem nabídlo velmi vyrovnaný souboj, v němž Šneci rozhodují duel dvěma zásahy až v závěrečné části. V Dobřanech se ale představil velmi silný protivník. V neděli chtěli Šneci zvítězit, neboť věřili v posun v nabité tabulce a zejména pak v jejím středu. Vysoká výhra přinesla našim barvám konečnou a velmi dobrou 4.příčku, čímž na Dobřany ve vyřazovacím systému vyšli třináctí Tygři Mladá Boleslav. Začíná se příští víkend, nejprve v M.Boleslavi a co hlavně - úspěšné 4.místo ve 20členém pelotonu už nikoho zajímat nebude.... Jede se od nuly !!!
Dorostenecké derby hned po týdnu se odehrálo tentokrát na hale. Již nic neřešící nadstavba skupiny B tak nabídla alespoň kvalitní hokejbal na mládežnické úrovni. Šneci se ujali vedení, domácí kontrují a vyrovnávají skóre. Šneci do konce 1.části odskočíí na rozdíl 2branek. Ve vyrovnané 2.třetině padá do domácí branky další gól. Ve třetí části začíná Plzeň náporem, který Dobřany ustojí a navíc ještě dvakrát udeří, čímž je o výhře rozhodnuto. V poslední kole nadstavby nás čeká příští neděli Blatná. Skupina B v extralize SD tak bude zakončena. (Šle)

Snímek z haly v Plzni po vítězném zápase Šneků v extralize dorostu.

 

 

Dorost a žáci úspěšní, rezerva mužů opět vítězí

TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.Budějovice 7:3
(extraliga SD, so 2.4., 11.45h., Snack aréna)
Branky:Kopta(Kovářík), Kovářík(Kopta), Málek(Šlehofer V.+Kopta), Šlehofer V.(Juráň), Kovářík(Sloup), Kovářík(ŠlehoferV.), Málek(Görges)
Hosté z Č.Budějovic byli opět nepříjemným soupeřem, což u zde v Dobřanech předvedli v této sezóně podruhé. Zápas se zlomil až v závěru, kdy byl vyloučen vyšším trestem nejlepší hráč hostí Adam Bárta. V těchto pasážích Šneci odskakují na rozdíl tří a poté čtyř branek, čímž je výhra dokonána.

TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.Budějovice 1:5, 3:2
(Mis.ČR, sk.Jih, starší žáci, so 2.4. 10h. a 13.45h.,Snack aréna)
Žáci podstoupili těžký boj o konečné druhé místo ve skupině, které zaručuje postup do finálové části mis.ČR. První utkání nevyšlo, ale hrál se velmi kvalitní žákovský hokejbal z obou stran. V druhém střetnutí vyrovnaných týmů rozhodují Šnečci zápas ve svůj prospěch v samotném závěru utkání tahounem a lídrem týmu Janem Matouškem. Šnečci se tak po roce opět podívají do republikového finále, v kterém se popasuje 10 Top týmů z ČR. Ještě předtím však absolvují nadstavbovou část v této skupině.
Komentář přidává trenér Šnečků Petr Úbl: Napínavé dvě utkání sehráli žáčci Šneků a Pedagogu. Zatímco soupeř hrál o lepší postavení v tabulce a o účast v playoff skupiny jih, Šnečci si naopak mohli zajistit druhé místo ve skupině. První utkání začal lépe soupeř, když po polovině utkání udeřil a to celkem pětkrát. Šnečci byli pomalejší a pouze korigovali výsledek jednou brankou. O to důležitější byl vstup do utkání druhého, které co do tempa Dobřanských bylo o poznání rychlejší. I díky tomu se dařilo hrát vyrovnaně a poslední trefa Honzy Matouška zajistila důležité 3body. Kluci děkujeme!

TJ Snack Dobřany B - H.Bříza B  10:5
(Krajská liga, Západ, so 2.4. 18h., Snack aréna)
Rezerva mužů ve večerním utkání zakončila sobotní nabitý program plný hokejbalu. V přímém souboji o první příčku tabulky byli úspěšnější domácí Šneci, kteří hostům vrátili podzimní porážku na jejich hřišti a upevnili si tak prvenství v Krajské lize Západ.

 

Derby v ,,Národce" vítězné, ale plné kontrastů...
Tatran Třemošná - TJ Snack Dobřany 3:4 po náj. (0:1),(2:1),(1:1)
(1.NHBL-muži, 27.3., 14h., Třemošná)

Branky: Skála(Šlehofer V.st.), Šlehofer V.st.(Skála), Görges (Skála+Šlehofer V.ml.),            Šlehofer V.st.(nájezd)
Šneci na Třemošnou vlétli v úvodu zápasu a vytěžili z toho vedoucí gól. Škoda nerovného povrchu, poněvadž některé povedené akce, a to na obou stranách, mohly mít lepší řešení.., ale hřiště je stejné pro oba týmy..... Zpět k utkání: Ve druhé třetině hráli pouze domácí a díky vynikajícímu J.Markovi v brance hostí otočila Třemošná skóre pouze o branku. V závěru této části se i přes špatný herní projev Šneci radují z vyrovnání skóre. Ve třetí třetině jdou Třemošenští opět do vedení, a když už to vypadá, že body zůstanou v ,,lese", udeří opět hosté a 15s před koncem utkání si vynucují nájezdy po dorážce Pavla Görgese. Obr v brance Dobřan všechny domácí pokusy likviduje. Hosté jsou úspěšní jednou a to stačí ke dvěma bodům v jejich prospěch. Ne, ne - dnes to nebylo ono. Pozitivní je výhra po dvou porážkách a hlavně i vzhledem k vývoji dnešního derby.
V soutěži o 20týmech se bude hrát ještě dvakrát a poté se půjde do play off.
(Šle)

 

V nedělním derby výhra Šneků
TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 4:2 (2:2),(0:0),(2:0)
(extraliga SD, 27.3., 10.30h., Snack aréna)

Branky: Šlehofer V.(Juráň), Šlehofer V.(Görges), Kovářík(Málek+Čechura), Juráň(Kovářík+Görges)
V domácím prostředí Šneků se hrálo derby v dorostenecké extralize. Hosté se brzy ujali vedení, domácí vývoj otočili, avšak Plzeń do přestávky skóre srovnává. V druhé třetině se hrál vyrovnaný hokejbal se šancemi na obou stranách. V závěrečné části Šneci dvakrát skórují a výhra tak zůstává v Dobřanech. Kluci za svůj výkon zasluhují pochvalu. Vynikl tradičně Marek Hájek v brance, své úkoly plnili jak lídři týmu, tak i hráči mladších ročníků. Stále se však jedná o dílčí úspěch. Soutěž pokračuje nadstabou, kde Šneci změří síly opět s Č.Budějovicemi, Plzní a Blatnou, přičemž dosud získané body se započítavají do celkového pořadí. Stále se tedy hraje jakási zkl.část, a až po odehraní nadstavbových utkání bude následovat play off.
(Šle)
Sestava Šneků:
Hájek
Juráň, Kaňák N., Čechura, Sloup, Görges
Kopta, Zelenka, Šlehofer O., Babor, Kobr, Voves, Průcha, Kovářík, Málek, Šlehofer V.

Dorost na jihu Čech vítězně, ,,Béčko" také úspěšné
Pedagog Č.Bud.-TJ Snack Dobřany 1:6 (0:1),(1:2),(0:3)
(extraliga SD, 26.3. 11h., Č.Budějovice)
Branky:Kopta(Šlehofer V.),Šlehofer V.(Kovářík), Málek(Voves), Voves,                          Šlehofer V.(Juráň+Görges), Voves(Görges+Babor)
K dalšímu utkání extraligy SD odcestovali Šneci klubovým busem do metropole jižních Čech.
Zápas se hrál z převážné většiny v režii hostujících Dobřan. Vítězství se i přesto nerodilo lehce. Zejména pak v době, kdy domácí Pedagog snížil na 1:3. Čtvrtá branka ze strany hostí rozhodla o osudu utkání. Kvalitním výkonem se prezentovala posila z Berouna Jakub Bureš. V brance byl jistotou a tradiční oporou Marek Hájek. Celkově však zasluhují pochvalu všichni Šneci včetně fanoušků, kteří náš tým přijeli podpořit.
(Šle)
sestava:
Hájek
Bureš-Juráň, Sloup - Málek a Kaňák N.
Görges-Voves-Zelenka, Babor-Šlehofer O.-Šlehofer V.-Kovářík-Kopta

TJ Snack Dobřany B - Vrány Černíkovice 14:0
(Kr.liga-Západ, 26.3., 18h.,Snack aréna)
Rezerva mužů opět vítězí drtivým rozdílem.... Stále tak vede Krajskou ligu Západ.

 

Na snímku dorost po výhře v ČB.                                                                                       Zleva stojí: Šlehofer O., Zelenka, Juráň, Görges, Kovářík, Babor, Šlehofer V., Kopta a Voves                 Pod nimi zleva: Šlehofer V.st., Kaňák N., Sloup, Matoušek, Málek a Bureš

V derby neúspěšně, v akci i vítězná mládež                                 TJ Snack Dobřany - Hbc Litice 1:3
(1.NHBL, muži, 20.3.ne, 15h.)
Branka: Šlehofer V, ml.
(Kodýtek M.)
V derby byly úspěšnější Litice. Šneci dnes dobře nehráli, to je fakt.Hosté ,posíleni, několika hráči na střidavý start z Plzně byli lepši zejména v uvodni třetině. Zde ziskali i důležité vedení, které již nepustili a výsledek si téměř po celý zápas kontrolovali. Domácí dokázali pouze zakontrovat na 1-2, to ale, co se týče branek, bylo vše. Gratulace soupeři, ač posílen, byl dnes lepši. Náš tým nebyl kompletni, což určitě není alibi, naopak, čeká nás s mladíky moře práce. Přesto víme, že každý zápas nás posouvá dál, zejména ten prohraný. To je známý fakt. Pochopitelně, pokud si z něj vezmete to správné.... Pochvalu za dnešní výkon zaslouží Marek Hájek v brance, Jaroslav Kobr a kapitán Ondřej Málek.
Sestava:
Hajek-Marek
Málek-Kodýtek
Sloup-Kovářík D.ml.,
Juráň-Páv
Kopta -Kovářík- Zelenka
Kobr -Babor -Šlehofer V.ml.
Görges- Šlehofer O.- Šlehofer V.st.

 

TJ Snack Dobřany - Hbc Zliv 16:0
(extraliga SD, so 19.3., 12h.)

Branky: Šlehofer V. 6, Kopta 3, Sloup 2, Zelenka, Kobr, Babor, Páv a Juráň
Asistence: Šlehofer V. 6, Kopta 4, Babor 4, Málek 2, Šlehofer O. 2, Juráň 2, Zelenka, Kobr a Páv

Souboj prvního s posledním byl rozhodnut již v úvodu utkání. Další komentář k zápasu netřeba, oběma celkům by totiž mohl ublížit..... Pochvaly či kritika nejsou na místě. (Šle)

Olymp J.Hradec-TJ Snack Dobřany 1:5
(MČR, st.žáci, sk. Jih, 19.3.so, 11h.)                                                                            Branky a as.: Neumaier (Duchek A., Mužík), Mužík 2, Mužík (Malotín), Mužík (Vaníček)
Důležitá výhra Šnečků na jihu Čech prodloužila úspěšnou serii Dobřan v konfrontaci všech kategorií (SŽ,SD, muži) mezi oběma kluby.
Dále už trenér Petr Úbl: Naši kluci neplnili na začátku to, co jsme si dali za cíl. Jen shodou náhod nedošlo při několika přečísleních před naší brankou ke vstřelení gólu. Naštestí soupeř přes urputnost nedokázal vytěžit z těchto šancí a naopak rychlými přechody a důrazem před brankou jsme získali zápas na svou stranu. Celý tým zasluhuje pochvalu!

 

Muži se střídavým výsledkem, hrála i mládež s rezervou

V Hradci důležitá výhra
Olymp J.Hradec-TJ Snack Dobřany 1:6
(1.NHBL, muži, 12.3. )
Branky: Kovářík D.ml.(Šlehofer V.st.), Kovářík J., Skála(Šlehofer V.ml.), Kovářík J.(Kopta), Šlehofér V.st.(nájezd), Skála(Šlehofer V.st.+Görges)
Ani drobná porucha nás neovlivnila a v JH vítězíme. Poděkování míří Ondřeji Průšovi za vstřícný postoj k nahlášenému problému Šneků na cestě. Dobřany tedy po nakonec úspěšně zvládnutém přejezdu z Blatné poráži i Olymp na jeho hřišti. Po většinu zápasu byli hosté lepším týmem. Domácí pouze snížili na 1-2, pak neproměnili nájezd za stavu 1-3, ale to již bylo vše. Šneci zápas pod taktovkou Jana Marka v brance ovládli a v důležité konfrontaci dvou sousedů ve vyrovnané tabulce si píší tři body navrch.(Šle)
Sestava:
Marek-Hájek
Juráň-Málek, Sloup-Kodýtek, Kovářík D.ml.
Skála-Kobr-Šlehofer V.ml.
Šlehofer O.- Görges - Kovářík J.
Zelenka-Kopta-Šlehofer V.st.

 

V Suchdolu to domácí urvali                                                                                    Suchdol n.L.-TJ Snack Dobřany 2:1
(1.NHBL-muži, 13.3. neděle)
Branka: Skála(Šlehofer V.st.)
Domácí hráli o život, náš mladý tým o prestiž a pochopitelně o další posun vyrovnanou tabulkou vpřed. Náboj souboje brzdil nerovný a opět hrbolatý terén jako včera v Blatné. Škoda, pač pak se hraje uplně jiný hokejbal... Zkrátka jakýsi paskvil s hokejkou, ale je to věc názoru. Někomu to třeba může vyhovovat... Řeklo by se, chceš-li kritizovat, zameť si nejdřive před svým prahem. Čili popravdě řečeno, pak v Dobřanech je položen odlišný povrch od hrubého, nerovného asfaltu a ten také ne všem sedí..., kupř. při nepřizni počasí, to bez debat. Nářky a výmluvy tedy nejsou na místě. Domácí si dnes těsnou výhru doslova ubojovali. Početní fanoušci tak byli ve varu až do samého závěru. Nezbývá tedy nic jiného, než mému kamarádovi Standovi Landovi a jeho Suchdolu sportovně pogratulovat. Naše barvy držel v brance opět výborný Jan Marek, ale zapotřebí je dnes znovu pochválit celý šneči mladý výběr, poněvadž dnes i přes prohru a chybný začátek si to kluci opravdu zaslouži!!! Všem hráčům - Šnekům, věrným fans a výtečnému řidici patří poděkování za celý super víkend. Jedeme dál...
(Šle)
Sestava dnes v Suchdolu:
Marek-Hájek
Sloup-Kodýtek, Juráň-Kovářík D.ml.
Skála-Zelenka-Šlehofer O.
Kobr-Kovářik J.- Görges
Šlehofer V.ml.-Šlehofér V.st.  

                                                                                                                                              (Na snímku víkendová  výprava Šneků na jihu Čech)

 

 

V Blatné vítězně
Blatná Datels -TJ Snack Dobřany 1:3
(extraliga SD, 12.3.)

Branky: Šlehofer V.(Görges+Kovářik), Šlehofer V., Sloup(Kovářík)
Šneci vyrazili k trojzápasu na jih Čech (Blatná, J.Hradec a suchdol n.L.) ,klubovým zájezdovým busem,. Na těžkém, nerovném terénu v Blatné Vám pouhá kvalita nestači. Náš tým oproti podzimu zde přidal i věci navíc..., na kterých jsme ,nejen,
v týdnu zapracovali a výsledek se dostavil. Šneci vítězí po zásluze. Krom spolehlivě hrajících lídrů zahráli velmi dobře mladíci Sloup a Málek, dále Kobr a dalši ,holubi, Zelenka a O.Šlehofer. Nade vše vynikl tradičné Marek Hájek v naši kleci. U domácích se nám svým kvalitním výkonem líbil Michálek a Maňaska.
(Šle)

 

Žáci doma padli s Blatnou                                                                           Rezerva na střídačku ... a s divokými výsledky

TJ Snack Dobřany B - Blatná Datels 1:6                                                           (mis. ČR, st.žáci, sk. Jih 13.3.)                                                                                                V neděli se doma představili Šnečci a v oslabené sestavě nestačili na lídra z Blatné. Ke sportu však patří i porážky a ty je třeba přijmout. My ale věříme, že po uzdravení opor a dalších kvaltních tr.jednotkách malí Šnečci ukáží, jaká je v našem klubu síla....

                                                                                                         
TJ Snack Dobřany B -
Taurus Plzeň
19:11
Hbc Litice C - TJ Snack Dobřany B 6:5 ss                                                        (Krajská liga-Západ, 12.-13.3.)
V sobotu si to rozdali naši záložní Šneci v Plzni s ,,Céčkem" Litic a znovu s tímto soupeřem padli. ,,To si tedy kluci odskáčou......." V neděli v podvečer si rezervní tým spravil chuť a doma rozstřílel plzeňský Taurus vysokým skórem. Střelecky se blýskl
,,gólman - obojživelník" Jan Marek a navrátilec po dlouhém zranění míra Kodýtek, oba zacílili 5x. svým výkonem a parádními robinsonádami se blýskl ,,Venda Průcha-Bombito" v naší kleci. Béčko nadále vede Krajskou ligu, ale na záda mu dýchá záloha Horní Břízy.

 

 

 

 

 

Muži na jaře prvně padli, hrála i mládež

Hbc Rakovník – TJ Snack Dobřany 6:2 (5:0),(1:0),(0:2)
(4.3.pátek, 18.30h., 1.Nhbl-muži, hř.Rakovník)

Branky a as.: Kovářík J.( Šlehofer V.st.+Kopta), Kovářík J.(Šlehofer V.ml.+ Skála)
První velká zkouška ohněm čekala mladý šnečí tým na horké půdě v Rakovníku. Domácí si počínají v této soutěži naprosto suverénně a celou ligu opanují. V jejich řadách se to hemží výbornými hráči, kteří mají zkušenosti zejména z extraligového Kladna, ale také z reprezentačních výběrů ČR. Zápas začal ve velmi vysokém tempu a bohužel první smolný gól padl do naší sítě, což hodně ovlivnilo další průběh utkání. V pasáži mezi 11. a 15.minutou inkasují Šneci 4gólové údery , když nepomohl ani oddechový čas. V tu chvíli to s ,,mladíky" z Dobřan vypadalo na ručník. Ve druhé části se hra zklidnila, Šneci zahodili ostych a hru nepatrně vyrovnali. Přesto domácí ještě skóre navýšili. Ve třetí části se bojovalo v podobném duchu, ale třetinu ovládli Šneci, tedy minimálně výsledkem. Dva zásahy v přesilové hře do sítě domácích určily celkové skóre zápasu. Prohra je zasloužená, domácí byli lepší.
(Šle)
Sestava Šneků:
Marek-Hájek
Málek -Juráň, Babor-Dušek, Kovářík D.ml.
Šlehofer V:ml-Skála-Šlehofer O., Zelenka-Kopta -Kovářík J., Šlehofer V.st.

 

TJ Snack Dobřany – Suchdol nad Lužnicí 10:0
(5.3. sobota, extraliga SD,sk.B, Snack aréna 12h. )

Branky a as.: Kopta(Málek+Šlehofer V.), Zelenka(Šlehofer O.+Babor), Kopta(Málek), Juráň(Šlehofer O.), Šlehofer V.(Juráň+Kovářík), Málek(Šlehofer V.+Šlehofer O.), Kopta(Šlehofer V.), Babor(Kopta+Kunc), Juráň(Šlehofer V.), Zelenka(Kunc)
Zápas hraný v režii domácího týmu. První třetina skončila s přívětivým skóre 4-0 pro domácí a ve stejném stylu se i pokračovalo v té druhé. Závěrečná část už jen další vysokou výhru potvrdila. Soutěž pokračuje dál hned v příštím týdnu, kdy Šneci zajíždí do Blatné.
(Šle)

TJ Snack Dobřany – Suchdol nad Lužnicí 2:1
(5.3. sobota, MČR SŽ ,sk.Jih, 14h. )
Branky a as.: Svoboda (Mužík), Neumayer(Matoušek,Mužík)
Bitva o druhou příčku v tabulce sk.Jih měla náboj po celé utkání. Vyrovnaný boj nakonec rozhodli pro sebe Šnečci, když vítěznou trefu zaznamenali minutu a půl před koncem zápasu. Za nasazení a týmový výkon, zasluhují všichni velkou pochvalu.

Také rezerva vysoko vítězí
Chvojkovice Brod - TJ Snack Dobřany B  3:15 (6.3.hala Plzeň)
Vysokou výhrou potvrdil záložní tým svoje postavení v Krajské lize -Západ. Příští víkend odehraje dvojkolo, když nejdříve v sobotu 12.3. zavítá do plzeňských Štruncových sadů k souboji s Liticemi C a poté v neděli od 18h. přivítá šnečí rezerva na domácí půdě Taurus Plzeň.

Důležitá výhra na startu 1.NHBL mužů aneb Super víkend
TJ Snack Dobřany - Kelti Beroun 10:1 (1:0),(5:1),(4:0)
(28.2.neděle, 1.NHBL-muži, Snack aréna)

Branky a as.: Šlehofer V.ml.( Skála+Šlehofer V.st.), Kodýtek(Kovářík J.), Zelenka(Kodýtek+Kobr), Skála (Šlehofer V.st.+Šlehofer V.ml.), Šlehofer V.st.(Skála+Kodýtek), Kodýtek(Šlehofer V.st.), Skála(Šlehofer V.st.), Skála(Šlehofer V.st.+Kopta), Skála(Šlehofer V.st.), Skála(Šlehofer V.ml.)

V úvodním jarním kole čekal domácí Šneky tým z Berouna. Hosté drželi krok 1.třetinu, kdy svoji hru orientovali spíše k poctivému bránění. V úvodu druhé části i vyrovnali stav, poté domácí tým přepnul na větší otáčky a zápas zcela ovládl. Výsledkem byla další vysoká výhra o tomto velmi zdařilém víkendu v podání Šneků. Je to však pouho pouhý začátek jara...(Šle)
Sestava:
Marek - Hájek
Sloup-Málek, Juráň-Kodýtek, Páv-Čech
Zelenka-Kobr-Šlehofer O., Babor-Skála-Šlehofer V.ml.,
Kovářík J.-Kopta-Šlehofer V.st.

 
Dorost zakončil víkend další kanonádou
TJ Snack Dobřany – Suchdol n.Lužnicí 18:4 (8:1),(4:2),(6:1)
(28.2.neděle, extraliga st.dorostu, 14.30h.)

Branky: Juráň 3, Šlehofer V. 3, Šlehofer O. 3, Páv 2, Kopta 2, Kovářík J. 2, Sloup 2 a Zelenka.
Šneci pokračovali ve střeleckých hodech a i doma vysoko vítězí. Zápas byl v jasné režii domácích.
(Šle)

 

Šneci rozstříleli Jindřichův Hradec na jeho hřišti                                Olymp Jin.Hradec - TJ Snack Dobřany 1:13 (1:5),(0:6),(0:2)
(27.2.sobota, extraliga SD, 14h., hř.Jindř.Hradec)

Branky:Málek 4,Kopta 3,Juráň 2, Šlehofer V.st., Šlehofer O.,Babor a Kovářík J.
Asistence: Šlehofer v. 6, Kopta 3, Kovářík J. a Juráň po 2, Málek a Görges
Sobotní výlet autobusem se dobřanským dorostencům v extralize vydařil. Šneci si v Jindřichově Hradci otevřeli střelnici a od začátku domácí tým jasně přehrávali. Olymp po nepříznivém skóre po dvou třetinách vystřídal i prvního gólmana, ale ani to mu nepomohlo šnečí ataky zastavit. Dobřany se prosadily a hned dvakrát i v třetí části hry, kdy se spíš už viděly v autobuse.
(Šle)

Na snímcích Šneci na úspěšné misi v Jin.Hradci.

Rezerva si zastřílela....
TJ Dobřany Snack B - Česká Bříza 12:4 (4:1),(2:2),(6:1)
(26.2.pátek, Krajská liga-muži, 18.30h.)

Branky: Skála 4, Marek 2, Kodýtek M. 2 a Kovářík D.st. , Průcha a Šlehofer V.st.
Asistence: Kovářík D.st. 3, Kodýtek M. 3, Skála 3 a Šlehofer V.st.3, Hájek, Páv, Průcha a Čech

Béčko odstartovalo v pátek zápasový víkendový maratón Šneků. Od začátku měli domácí převahu a diktovali tempu duelu. V třetí části skórovali dokonce šestkrát, čímž dali podnět k dvouciferné výhře.
Sestava B-týmu TJ Snack Dobřany:
Hájek
Páv-Smola, Kovářík D.st-Marek
Průcha -Skála- Kodýtek M.- Čech- Šlehofer V.st.

 

 

Šnečci za dvě vydřené výhry...                                                                       Starším žákům nové dresy přinesly štěstí

TJ Snack Dobřany – HBC Prachatice 4:3ss (1:1, 1:2, 1:0 – 1:0)                  Branky a as.: Mužík (Kopf), Mužík (Matoušek), Mužík (Svoboda), rozh.nájezd Svoboda          (27.2. sobota, dvojkolo mis.ČR, sk.Jih,st.žáci,  11h. a 13.30h, Snack aréna)

TJ Snack Dobřany – HBC Prachatice 3:2ss (1:2, 0:0, 1:0 – 1:0)                     Branky a as.: Mužík (Svoboda), Mužík (Svoboda), rozh.nájezd Matoušek
Více hodnotí trenér Petr Úbl:
První dva zápasy jarní části si Šnečí kategorie starších žáků odbyla v nových dresech na domácím hřišti proti hráčům z Prachatic. Přes výrazně početnější družstvo hostů byly oba týmy vyrovnanými soupeři a hrál se pohledný, ale tvrdý hokejbal na obou stranách. V několika pasážích obou zápasů to hodně jiskřilo, přesto se dařilo bujaré mládí držet v mantinelech a k udělení většího trestu nedošlo. Jak v prvním, tak i v druhém utkání museli domácí Šneci stahovat v poslední třetině jednobrankové vedení prachatických a nakonec diváci viděli d vakrát rozhodnutí v nájezdech, pro domácí v obou případech vítězné. Díky patří všem hráčům za podané výkony a také pořadatelům za zklidnění prachatických fanoušků.

 

 
Poslední generálky před jarem...
Hbc Nové Strašecí - TJ Snack Dobřany 3:8
Poslední příprava a zároveň generálka na jaro čekala Šneky v sobotu
20.2. v Novém Strašecí. Našim možnostem, velikostí města, ale i hokejbalovou organizací velmi blízký klub, který působí rovněž v 1.NHBL mužů, sehrál se Šneky zajímavý duel. Ač počasí zápasu příliš nepřálo, odehrál se férový mač. Délku utkání jsme po dohodě s domácími upravili na nestandardních 3x20čist.času a tak měla obě mužstva dostatek času na zkoušení... Vysokou výhru Šneků netřeba zveličovat. Za týden jsou totiž na programu již ostré zápasy a ty budou postupně hodnotit zimní martyria... včetně ,,přáteláků".(Šle)
Sestava:
Marek - Hájek
Juráň-Málek, Kovářík D.ml.- Páv, Skála-Sloup
Babor-Zelenka-Kunc,
Kovářík J.- Kobr-Ulm,
Šlehofer V.ml.-Kopta-Šlehofer V.st.

 

HC Kert Praha - TJ Snack Dobřany 7:4 (1:1),(4:2),(2:1)
(19.2.pátek, 18.30h., př.zápas, Praha-Lužiny)
Šneci absolvovali další ze serie přípravných utkání, tentokrát v Praze a soupeřem byl pod umělým osvětlením extraligový pražský Kert. Kluci tak okusili rozdíl mezi soutěžemi, neboť domácí patří k velmi dobrým mančaftům extraligy. Byla to tudíž pro náš mladý tým zajímavá a velmi kvalitní prověrka. Ano, najde se spousta věcí, na kterých pracujeme a snažíme se poctivě pracovat. Špatné budeme postupně odbourávat, dobré neustále pilovat. To je automat.... Nicméně, kluci dnes za svůj odvážný herní projev a výkon zasluhují pochvalu. Poděkovat bych chtěl Davidu Kunovi za umožnění odehrání zápasu. Věříme, že na oplátku k nám Kert Park dorazí na letní turnaj, který pořádáme takřka každoročně na konci srpna.
Závěrem: Zítra míříme do Nového Strašecí, kde přípravná utkání zakončíme. Za týden se už pojede naostro...
(Šle)

Sestava:
Hájek - Marek
Juráň-Görges, Skála-Kovářík D., Páv-Čech
Zelenka-Šlehofer O.-Babor,
Kopta-Šlehofer V.-Kovářík J.,
Kobr-Málek-Ulm

 
Snímek po utkání v sobotu 20.2. v Novém Strašecí
 
 
 
 
 
14.2. 2016 klubové info:
Miniturnaj v Č.Budějovicích vítězně
Šneci nastoupili v sobotu 13.2. na hřišti českobudějovického Pedagogu, kde se v rámci miniturnaje popasovali s celky 2.NHBL -Jih. V prvním měření sil zvítězili hokejbalisté TJ Snack Dobřany nad týmem Betonova Č.B. 6:2 a v druhém měření sil si Šneci poradili s domácím Pedagogem vysoko 10:1, čímž v turnaji o třech ,, mančaftech" zvítězili. Vzájemné utkání českobudějovických mužstev skončilo vítězstvím domácího pořadatelského Pedagogu, který Betonovu přetlačil gólovým rozdílem 2:1. Hrálo se na velmi kvalitním plastovém povrchu Speedo, který je položen i v Dobřanech. Vzhledem k příznivému počasí, které turnaj doprovázelo, se tak v metropoli jižních Čech mohl hrát i kvalitní hokejbal. Za zmínku stojí výtečný výkon brankáře Pedagogu Petra Mikla st. a rovněž i měření sil s našimi bývalými hráči nastoupvšími v dresech soupeřů. Jmenovitě - bratři Adam a Ondřej Bártovi a Matouš Smudek, všichni Pedagog ČB, dále pak Radek Khuebach, Betonova ČB.             Také 1. branka našeho odchovance v dresu Á-týmu Daniela Čecha se počítá...  Tradičně vysokou kvalitu předvedl po oba zápasy vynikající mládežnický gólman Šneků Marek Hájek. Také dorostenec Pavel Görges coby jeden z kapitánů týmu a lídr obranných řad potvrdil obrovský herní potenciál. Zkrátka, ostřílenější z řad mladíků, co měli svůj um předvézt, svůj úkol splnili, no a další mladíčci  se   ,,pomaloučku" posouvají výše.., čas však  ukáže...                                                                  Poděkování míří do řad vedení týmu Pedagogu ČB (za všechny p.B.Smudek a L.Bárta) za umožnění kvalitní herní zkoušky v zimním období.
Šneci tím absolvovali povedený zápasový dvojboj (obě utkání klasicky 3x15min), který leccos napoví, přičemž jsme si vědomi, že až ostré zápasy ukáží skutečnou sílu mladého týmu z jihu Plzeňska jak v extralize SD, tak i v 1.NHBL mužů.
V rámci přípravy jsou pro Šneky ještě v plánu zápasy v pátek 19.2. na Kertu a v sobotu 20.2.
v Novém Strašecí. Tím se seriál přípravných utkání zakončí. Pak už se pojede naostro.... (Šle)
 
Výsledky miniturnaje:                                                                                                     Pedagog ČB - Betonova ČB 2:1
Betonova ČB - TJ Snack Dobřany 2:6
Pedagog ČB - TJ Snack Dobřany 1:10
                                                                                                                                                                              Na snímku Šneci 13.2. 2016 v Č.Budějovicích                                                       Zleva stojí: D.Čech, V.Šlehofer ml., P.Sloup, O.Šlehofer, D.Babor, L.Kopta a J.Kovářík                       Pod nimi zleva: P.Görges, J.Kobr, Z.Zelenka, V.Šlehofer, D.Kovářík a O.Málek                                Ležící: M.Hájek
 

 

 

 

 

4.1.2016 Začátek zimní přípravy

Sraz dorostu + mužů v 17.30h.

 

 

31.12.2015
ŠNEČÍ TURNAJ NA SILVESTRA
Ani na Silvestra Šneci nelenili a v domácím prostředí odehráli klubový turnaj. Od 11h. tak vypukly boje, v kterých měly zastoupení všechny klubové kategorie. O výsledek tentokrát nešlo, no nešlo.... Pravda, někdy se také zajiskřilo, ale to k hokejbalu prostě patří. Černé barvě přál příznivý a hlavně spravedlivý los........
Jedno však bylo jasné před turnajem, a sice že ze třech nastoupivších týmů vyhrají hráči ve šnečích barvách.....

Hokejbalový klub TJ Snack Dobřany přeje upřímně touto cestou všem hodně zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce 2016. (Šle)

 

Na snímku zleva stojí:
Petr (Peťan) Ulrich, Ondřej (Malinský) Málek, Petr (Ery) Erhart, Lukáš (Koptič) Kopta, Jan (Hanz) Marek, Dominik (Babič) Babor, Jan (Kovář) Kovářík, Pavel (Sloupík) Sloup, Marek (Mára) Hájek, Karel (Karlos) Páv, Daniel (Čechíňo) Čech, Ondřej (Ondrýs) Šlehofer a Petr (Péťa) Úbl

Pod nimi přikrčeni zleva:
Pavel (Smolda) Smola, Václav (starej Šlehy) Šlehofer, Jan (malej Maty) Matoušek, Petr (Steve) Kúrka, Nicholas (malej Kani) Kaňák, Jan (starej Maty) Matoušek

Sedící zleva:
Václav (Bumbito) Průcha, Václav (Šlehy) Šlehofer, Daniel (Dádula Kovář) Kovářík, Michal (Magic) Neumayer a Matyáš (Mates) Úbl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Pohodové a klidné svátky vánoční,                              úspěšný rok 2016 přejí hokejbaloví Šneci z Dobřan.

 

 

20.12.2015
Klubová závěrečná
TJ Snack Dobřany -SK Tornádo Bukovec 8:2                                                Exibiční zápas na závěr sezóny odehrál šnečí výběr doplněný Jardou Fukárkem z Mladé Boleslavi a Milanem Hoffmanem z Českých Budějovic, kteří přijali pozvánku a zavítali do našich řad. Soupeřem našemu mužstvu byl spřátelený fotbalový oddíl SK Bukovec hrající aktuálně 1.B třídu. Výsledek na konci sezóny nebyl tentokrát důležitý, přesto výhra zůstala v Dobřanech. Odvetu by měli Šneci odehrát v letních měsících na novém trávníku v Plzni - Bukovci, jenže ta už bude bez hokejek ....Zapotřebí totiž budou kopačky a fotbalový míč....., hráčům Bukovce tímto děkujeme za super zápas i za nezbytné večerní posezení v Černotíně. (Šle)

Také žáci zakončili úspěšný podzim
Poslední zápas po podzimní části odehráli naši žáčci, když si to rozdali v přímém souboji s rodiči....
Více už trenér Petr Úbl: Po několika měsíční odmlce nastoupili k zápasu rodiče těch nejmenších - přípravkářů a žáčků, aby poměřili síly proti svým ratolestem. Přestože se rodiče dostali v úvodu zápasu do dvoubrankového vedení, žáčci zabrali a konečným skórem 9:4 své maminky a tatínky porazili. Děkujeme všem za účast.

Přimda 2015
Tradičního soustředění na horské Přimdě se zúčastnili dobřanští Šneci. Výšlap na zříceninu, fotbálek v hale či bazén s vířivkou. Šneci to tentokrát pojali trošku jinak, nejelo se za nabíráním fyzické kondice. Přesto zejména sálový fotbal splňoval všechny atributy moderních sportů. Parádní podívanou pro sebe ovládli staříci, kteří mlaďasům nedali šanci a po zásluze zvítězili....
Konec sezóny se tedy povedl náramně. Také jsme se chtěli během třídenního pobytu poznat trošičku i po jiné stránce, nežli je tomu při hokejbalových výjezdech....
Celá akce byla podpořena Grantovým dotačním titulem města Dobřany.
(Šle)

 

 

 

13.12.2015
Klubové info:

Šnečci letos naposledy v Plzni
Přípravka absolvovala poslední letošní turnaj v Plzni na hale, který měl i kvalitní obsazení. Šnečci pod vedením trenéra Petra opět vzorně reprezentovali náš klub a uzavřeli tak herní plán roku 2015. Více už Petr Úbl: Nejmenší šnečí potěr v neděli 13.12. změřil síly s třemi celky z jihu Čech na společném turné regionů západ a jih . Z dalších dorazivších z jihu se jednalo o kluky z Blatné a Suchdolu nad Lužnicí a ze západu o klasickou sestavu Stříbra, Třemošné, Karlových Varů, Litic a Plzně. Všechny tři zápasy hráli kluci dobře od zadu, bohužel ne všechny vypracované šance skončily brankou. Ti nejmenší Šnečci se stále rozkoukávají a přestože jejich výkony byli slabší, jejich čas ještě přijde. Ti starší potvrdili roli lídrů a snažili se odmakat práci za sebe a i za ty menší. Jeden za všechny a v šichni za tým. Hlavně si ale kluci rozšířili okruh soupeřů a patří jim pochvala, když statečně bojovali ve všech kláních.

Snack Dobřany - HC ŠD Písek 3 : 4

Snack Dobřany - Pedagog České Budějovice 4 : 3

Snack Dobřany - HBC Prachatice 3 : 3

 

Nikdy není pozdě aneb Obyčejný kluk z vesnice….

Jedná se o dalšího hráče ze spádových vesnic z okolí Dobřan jako jsou Chlumčany, Horní Lukavice, Dolce, Vstiš, atd.  I tímto směrem jde náš klub.

Začalo to skutečně tak, že svojí poctivostí, snahou, ale i výtečnými výkony se dokázal za velmi krátkou dobu vypracovat mezi kvalitní hráče našeho šnečího týmu.

S hokejbalem odstartoval letos na podzim teprve 3.sezónu !

Na pár otázek odpověděl další šikovný mladík v dobřanském týmu, 18-ti letý Dominik ,,Domík“ Dušek z nedaleké Vstiše u Dobřan.

 

Co tě přivedlo k hokejbalu?........klikni

 

 

 

 

 

2.12.2015 středa - klubové info:
Šneci v reprezentačních výběrech
O nadcházejícím víkendu se uskuteční mládežnické reprezentační srazy v Čechách a ,,Dvacítka" míří na Slovensko, přičemž i hráči našeho klubu byli na tyto akce nominováni.Všem nominovaným přejeme hodně úspěchů a nové sportovní zážitky. (Šle)
                                                                                                                                              ČR u-20 Gajary (SVK): Kovářík Jan a Šlehofer Václav
ČR u-18 Plzeň: Málek Ondřej a Hájek Marek
ČR u-14 Most: Matoušek Jan, Malotín Matěj a Malát Sebastián

 

 

Muži zdolali výbornou Opavu
TJ Snack Dobřany – SHC Opava 4:3
(28.11. sobota, 15h., 1.NHBL -muži, Snack aréna)
Branky:Šlehofer V.ml.(Skála), Kopta(Šlehofer V.st.+Skála), Pokorný(Görges), Kovářík J.(Šlehofer V.ml.)
Nechytli jsme začátek zápasu a v 7.minutě to bylo 0-2 po dvou našich hrubkách. Probuzení a poctivý výkon znamenal vyrovnání, jenže ještě před pauzou jde Opava znovu do vedení. Ve druhé části se prosazuje tradičním zakončením Michal Pokorný a srovnává účet. Výborná Opava spaluje ve 3.třetině několik šancí i díky tradiční překážce v brance v podání našeho Jana Marka. A tak po pasu, těžkém zpracování a následném brejku, rozhoduje zápas ve šnečí prospěch blafákem dobřanský ,,Bolt" Jan Kovářík. Tři body mají svou cenu zvlášť po tom, co se dá upřímně říci, že v Dobřanech hrál po Rakovníku, při vší úctě ke všem týmům, nejlepší mančaft. Šneci tak před zimní pauzou končí v konkurenci 20týmů v 1.NHBL na čtvrté pozici s jedním bodem ztráty na třetí Přelouč a čtyřmi na druhou Jihlavu. Oba týmy mají však o zápas navíc. Čili rozdíly na vršek minimální, ovšem je třeba respektovat i soupeře, kteří nám dýchají na záda. Tady stačí jakákoli ztráta a hned padáte dolů a tahle cesta je vždycky snazší..... Tou ale jít nechceme !!!
(Šle)

Sestava Šneků: Marek - Hájek,
Kovářík D.-Pokorný, Babor-Görges, Páv-Sloup,
Juráň-Skála-Šlehofer V.ml., Kobr-Kovářík J.-Šlehofer O.,
Kopta-Zelenka-Šlehofer V.st.

 

Šnečí dorost vítězí i v Plzni na hale
Hbc Plzeň -TJ Snack Dobřany 2:5 (1:1),(1:2),(0:2)
(29.11. ne, extraliga SD, 13.30h., hala Plzeň-Lochotín)
Branky: Šlehofer V.(Rubner), Suchý(Kobr+Kaňák), Kovářík(Suchý), Suchý(Kopta), Kodýtek(Kaňák)
Očekávaný zápas se konečně obešel bez vzájemných nesportovních věcí. Nepočítám ,,drobnosti", které k derby a ke sportu patří. Věděli jsme, že na hale to bude utkání jiného rázu, nežli tomu bylo u nás.. A také se to potvrdilo. Mladí trenéři na domácí střídačce tým připravili k výbornému výkonu a chtěli hrát hlavně hokejbal. Oba (,,Máca+Semič") také v Plzni v minulosti ,,něco" odehráli a mají tak mladíkům bezpochyby co předat. Navíc jsou to oba opravdoví ,,klubisti".

Zpět k zápasu: I my jsme se tedy na zápas patřičně připravili. Obávali jsme se ,,malinko" únavy u některých hráčů z víkendových zápasů. Vždyť třeba Domink Babor nastoupil k již čtvrtému zápasu během soboty a neděle, ale zvládl to s bravurou. Navíc nám chyběli střelci Voves a Ulm, ale ostatní kluci je řádně zastoupili. Nastoupil i Marek Rubner, který k nám v létě přestoupil po vleklých průtazích z Hbc Litice. Jsme rádi s kolegou Matouškem, že s námi hráli i ,,Sucháč s Kanim", oba zde válí od žáčků a mají chuť být s dobrou partou a hrát za malé ale hrdé městečko z jihu Plzeňska, toho si upřímně ceníme, tak proč ne. Dveře do našeho týmu mají určitě otevřené. Výkony jednotlivců ale z tohoto duelu nelze hodnotit, poněvadž se hrál kvalitní mládežnický špíl v kolektivním sportu, v němž vynikli oba brankáři domácích a pochopitelně i náš Marek, nikoli tradičně Jan, ale ,,Mára Hájek".
Závěrem:Oba týmy předvedly opravdu výborné výkony. Hrálo se nahoru -dolů. Diváci zaplnili plzeňskou hokejbalovou arénu. Skutečně bylo na co koukat. Je třeba respektovat soupeře, protože i jeho výkon se na kvalitě duelu podepsal. Mile nás s kolegou Matouškem překvapila velká podpora diváků z Dobřan, z domácí strany jsme ji samozřejmě očekávali.
V tabulce jsme tak díky této výhře poskočili na 1.místo, stále je to však jen podzim... Na jaro se musíme náležitě nachystat, to už je zajisté otřepaná fráze... (Šle)

Po výhře v Plzni dne 29.11.2015
Extraliga SD, sk.B

TJ Snack Dobřany:
Zleva stojí:Jaroslav Kobr, Zdeněk Zelenka, Pavel Görges, Jan Kovářík, Jakub Juráň, Dominik Dušek, Marek Rubner, Lukáš Kopta, Dominik Babor, Filip Suchý a Václav Šlehofer ml.
Dole zleva: trenér Jan Matoušek, Lukáš Kaňák, Petr Kodýtek, Václav Šlehofer st., Marek Hájek, masér Miroslav Kodýtek a Ondřej Šlehofer

 

Záloha padla v neděli v Horní Bříze
Horní Bříza B - TJ Snack Dobřany B 8:4
(29.11. ne,10h., Krajská liga-muži, hř. Horní Bříza)
Branky: Skála(Šlehofer V.st). Skála(Páv), Skála(Šlehofer V.st.), Skála
Také B-tým mužů nastoupil v neděli k utkání, jenž ale nezvládl a poslední podzimní duel tak prohrál s rezervou H.Břízy. Šneci zahazovali šance, kdežto domácí tým bojující s velkou chutí šel výhře naproti. (Šle)

Sestava:
Průcha - Páv - Kovářík D.st., Babor - Smola, Skála-Marek- Plaček, Sloup-Šlehofer V.st.

 

 

 

 

 

Dorost v sobotu vítězně

TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.Budějovice 3:1
Branky: Šlehofer V.(Kovářík), Kobr(Šlehofer O.+Babor), Kovářík(Šlehofer V. + Kopta)
Zápasu uškodilo počasí, to bezpochyby. Zima, déšť, sníh - to není nikomu příjemné. Jenže tomu neporučíte, bohužel... Šneci v tomto utkání vytěžili jen výhru, o kráse to moc nebylo. Vedlo se již 3:0 a hosté snižovali na 3:1, k žádnému dramatu ale nedošlo. České Budějovice však u nás odehrály daleko lepší zápas, nežli tomu bylo v 1.utkání na Pedagogu. V zápase dostala prostor i šiře našeho kádru...., neboť většina hráčů nastoupila i k hlavnímu utkání dne a to se hrálo takřka ihned po skončení tohoto duelu, kdy se v 1.NHbl mužů popasovali domácí Šneci s Opavou. Do tabulky extraligy SD si tak náš tým navýšil konto a pomalými krůčky šplhá vzhůru.
(Šle)

 

Žáci na výbornou
SK Pedagog České Budějovice - TJ Snack Dobřany 4 : 5
Branky a as: Duchek T.(Svoboda), Duchek T.(Svoboda), Rejda (Duchek A.), Šmíd (Brtník Jan), Kopf

SK Pedagog České Budějovice - TJ Snack Dobřany 0 : 1
Branky a as: Duchek T.

Kluci Šnečci nám udělali velkou radost a jsou jasnými jedničkami víkendu, když dvakrát vítězí v metropoli jižních Čech a vyšvihují se rázem na druhé místo mis.ČR sk.Jih. Celému týmu starších žáků náleží poděkování za předvedenou práci v podzimní části soutěže a rovněž za vzornou reprezentaci klubu. (Šle)
Více k duelům už trenér Petr Úbl: Poslední dva zápasy podzimní části nás čekal výjezd na dvojzápas do Českých Budějovic. Cílem bylo nejen si oba zápasy užít, ale také se poprat o nějaké body do tabulky. Bylo nám velkým potěšením se zůčastnit slavnostního ceremoniálu a úvodního buly, při kterém Českobudějovičtí představili nový plastový povrch. Přestože po mrazivé noci bylo hřiště zprvu hodně kluzké, kluci obou týmů hráli s velkým nasazením, o čemž vypovídá i průběh zápasů. V tom prvním si Šneci připsali hned dvě branky, kdy se dvakrát za sebou trefil Tomáš Duchek při přihrávkách Martina Svobody. Přestože naši kluci ještě navýšili vedení v úvodu druhé třetiny z hole Martina Rejdy, domácí zabrali a naopak my jsme dělali chybu za chybou. V rychlém sledu pak domácí zápas otočili a byli to oni, kdo se radoval na konci druhého dějství. Ponaučením a zvýšením obrátek se zadařilo vyrovnat střelou Kuby Šmída a zápas spěl k remíze. Ale tlak, který v závěru zápasu Šneci vytvořili byl po zásluze odměněn trefou Pepy Kopfa na vítězných 5:4, které jsme už ve zbylých 26 vteřinách nepustili. Druhý zápas měl úplně jiný vývoj. Hřiště již neklouzalo a hrál se opět vyrovnaný, avšak opatrný hokejbal, kdy hlavním cílem obou týmů bylo především zodpovědně bránit. I přes relativně jasnou převahu soupeře při střelách na branku 20:13 to byli právě Šnečci, kteří vstřelili první a jediný gól zápasu a to z dorážky Tomáše Duchka. Zbylou polovinu zápasu kluci stoprocentně dodrželi taktiku a podrželi Matěje Malotína, který si připsal další nulu. Závěrem je třeba poděkovat nejen našim hráčům za odvedené výkony a výbornou hru, ale i hráčům soupeře a vedení Pedagogu za krásně strávenou sobotu, příjemnou atmosféru, pohoštění a popřát hodně úspěchů na novém povrchu. Pro odvetu u nás máme především po stránce pohoštění co oplácet...smiley

 

 

 

Povedená sobota Šneků, neděle jen výsledkem.....
TJ Snack Dobřany - SK Jihlava 6:0
(21.11. so,16h., 1.NHBL-muži, hř. Snack aréna)
Branky: Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st+Görges), Kovářík D.ml.(Šlehofer V.st+Šlehofer V.ml), Šlehofer ml., Kopta(Šlehofer V.st.), Šlehofer O.(Kovářík J.), Skála
V souboji s jedním z favoritů soutěže předvedli Šneci velmi dobrý výkon, dá se říct, že nejlepší v této sezóně. Hra plná nápadů, ofenzivní pojetí hry a především pohyb, dělal Jihlavě problémy. Zasloužená výhra znamená přísun třech bodů do vyrovnané soutěže. Dnes zahrál mladý tým domácích opravdu parádně. Utkání byl přítomen i starosta města Dobřany pan Martin Sobotka spolu s místostarostkou paní Lenkou Tomanovou a o 1.přestávce převzali Šneci od vedení našeho města finanční odměnu za loňskou vydařenou sezónu jak na republikovém mládežnickém poli, tak i na mužském. Nejen této podpory si v našem klubu hodně vážíme a prioritní snahou zůstává vzorná reprezentace malého ale hrdého extraligového města z jihu Plzeňska.

Snack Dobřany - Jestřábi Přelouč 3:2 ss
(22.11. ne,11h., 1.NHBL-muži, hř. Snack aréna)
Branky:Šlehofer V.st.(Kaňák), Kaňák(Šlehofer V.st.+Šlehofer V.ml.), Kobr (nájezd)
Upřímně řečeno, dnes byla od druhé části lepší Přelouč a my jsme v tomto zápase přes všechny možné změny nedokázali potvrdit výbornou sobotu. V souboji o třetí místo měl zápas co do kvality hodně daleko. I po vedení 2-0 po 2.třetinách si Šneci nechali hloupě vyrovnat, ale jak už bylo zmíněno, dnes by výhra za 3body nebyla spravedlivá. Po léta s naším klubem spřátelená Přelouč bojovala po celé utkání a bod si zcela zaslouženě vydřela. Dva body jsou tudíž pro náš tým zlaté. Velkou kvalitu při vší úctě k ostatním hráčům předvedl dnes pouze Jan Marek v brance domácích.

Sestava Šneků po oba dny:
Marek(Hájek), Görges- Kaňák, Skála-D.Kovářík ml., Kopta-Kovářík J.- Kobr, Šlehofer V.ml. - Šlehofer O.- Málek, Babor - Zelenka- Šlehofer V.st.

Vrány Černíkovice - TJ Snack Dobřany B 5:10
(22.11. ne,16h., Krajská liga-muži, hř. Horní Bříza)                                                Branky:Kovářík J.(Kobr), Babor(Kobr), Šlehofer V.st.(Šlehofer V.ml.),Průcha, Páv(Smola+Belfín), Kobr(Kovářík J.+Šlehofer V.ml.), Kobr, Pokorný(Šlehofer v.ml.+Kovářík J.), Šlehofer V.st.(Pokorný+Kobr), Kobr(Šlehofer V.st.+Kovářík J.)
Výhrou na hřišti v Horní Bříze, které využívají Vrány z Černíkovic, odčinila rezerva minulou porážku z domácího prostředí a nadále vévodí Krajské lize.

Sestava: Hájek, Belfín-Babor, Kobr-Kovářík J.-Průcha, Šlehofer V.ml. - Smola, Pokorný - Páv-Belfín a Šlehofer V.st.

 

Mládež Šneků v sobotu vítězně
Hbc Zliv - TJ Snack Dobřany 0:6
(21.11. so, extraliga SD, 10h., hř.Zliv)
Branky a as: Málek(Dušek+Kopta), Kopta(Kobr+Málek), Šlehofer V., Kopta(Málek), Kobr(Šlehofer V.), Kovářík (Zelenka+Málek)
Na jihu Čech to nebyl dobrý zápas z pohledu Šneků. Ani domácí žádnou kvalitu nepředvedli. Možných příčin je spousta, ale vždycky se hraje na dvě branky. To, jaký je povrch, jaké jsou míčky, jestli máte marody v sestavě, jestli vstáváte brzy ráno, to opravdu nikoho nezajímá. Navíc jsme věděli, že většinu aktérů tohoto utkání v barvách Dobřan čeká podvečerní důležitý zápas 1.NHBL mužů s Jihlavou v naší Snack aréně a dle toho jsme i zápas dohráli. Nakonec tedy Šneci splnili nepsanou povinnost a zvítězili, což je asi nejdůležitější. Následoval poklidný přesun busem 130km nazpět do Dobřan.
(Šle)

TJ Snack Dobřany - Olymp Jin.Hradec 9:1
(21.11. so, 11h., mis.ČR st.žáci, sk.-Jih, hř. Snack aréna)
Naši kluci splnili roli favorita tohoto zápasu a deklasovali Jihočeský celek vysokým rozdílem. Ve vyrovnané tabulce jsou Šnečci čtvrtí s 18body, přičemž na druhý Suchdol ztrácí 3body. Dva zápasy k dobru pro Dobřany však dávají záruku vyrovnaných bojů v této republikové skupině Jih. Hned příští dvojkolo čeká naše barvy výjezd do Českých Budějovic.
(Šle)

 

Šnečci bojovali v Třemošné
Naši nejmenší - tedy přípravka, startovali na dalším podniku budoucích hokejbalistů, který tentokrát pořádal náš nedaleký soused - Tatran Třemošná. Šnečci odehráli dvě utkání, přičemž v jednom zvítězili a ve druhém se s domácím výběrem rozešli smírně. Pod vedením trenéra Petra Úbla a Luboše Duchka tak i ve sváteční den vzorně reprezentoval dobřanský potěr náš hokejbalový klub a hrdé extraligové městečko z jihu Plzeňska. (Šle)
Trenér Petr Úbl: Sváteční den jsme si s nejmenšími užili.
V samotných zápasech jsme předvedli dobré herní prvky, ale objevily se i chyby a na jejich odstranění budeme stále pracovat. Nejen hráčům bych chtěl za dnešní den poděkovat.

TJ Snack Dobřany - CSKA Karlovy Vary 7:2
TJ Snack Dobřany - TJ Tatran Třemošná 3:3

 

Rezerva podruhé padla
TJ Snack Dobřany B - Litice C 3:4
(Krajská liga - Západ, sobota 14.11., 18h., Snack aréna)
Branky a as.: Babor(Hůrka), Kovářík ml.(Sloup), Sloup(Průcha a Páv)
Náš záložní mužský tým prohrál podruhé v sezóně, stále však drží před svými pronásledovateli vedoucí pozici. Škoda jen, že tato porážka byla před domácími fans. Přesto platí, že ne všechno a pokaždé vyjde.

Sestava:
Jablonický
Babor-Páv, Kovářík st.-Smola, Sloup-Čech-Belfín, Hůrka-Kovářík ml.-Plaček, Průcha

8.11.2015 neděle
Šneci dvakrát vítězní
TJ Snack Dobřany – Tatran Třemošná 6:3  (2:1,1:2,3:0)
(8.11. neděle 15h., 1.NHBL mužů)
Branky a as: Kovářík D.(Kovářík J.), Kopta(Šlehofer V.st.),
Kobr (Šlehofer V.ml.+Ulm), Skála(Ulm+Zelenka),
Skála(Šlehofer V.st.+Kovářík J.), Zelenka
Domácí vedli již 2-0 brankami Kováříka D. a Kopty, přesto hosté srovnali. Znovu jdou do vedení domácí, trefuje se šikovný Jaroslav Kobr a opět Třemošná srovnává účet. Nejdůležitější momenty utkání přišly právě za stavu 3:3, kdy oba týmy mohly strhnout vedení na svoji stranu. Byli to Šneci, kteří se po serii neproměněných tutovek na obou stranách ujali vedení Petrem Skálou potřetí, což se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor. V závěru utkání ještě zkusila Třemošná hru bez brankáře, ale po faulu na unikajícího Jana Kováříka po buly v obranném pásmu domácích se o rizikovou hru sama připravila. V početní výhodě Šneků, kdy hosté zkoušeli překvapit vysunutým napadáním domácích, padá v pořadí již 5.branka domácích opět z hole Petra Skály a zápas ještě kosmeticky upravují kuriozním gólem Zelenky. Dnes se hrálo derby z domácí strany o šest bodů, hosté naopak bodové manko na Šneky mohli srovnat. Vyšla tedy varianta číslo jedna, ale pořád to nic neznamená, ačkoliv se zkl.část přehoupla do druhé poloviny. Do konce podzimu odehrají Šneci ještě 3velmi těžké a důležité domácí duely. Za 14dní dvojkolo Jihlava, Přelouč a poté dorazí do Snack arény Opava. Čili - stále je o co hrát... (Šle)

Sestava: Marek-Hájek
Šlehofer V.ml.-Skála, Málek-Kovářík D.ml.
Kopta-Kobr-kovářík J., Ulm-Babor-Šlehofer O.,
Zelenka -Šlehofer V.st.- Juráň

Taurus Plzeň - TJ Snack Dobřany B 2:8
(Krajská liga-Západ, 8.11. neděle, 11h., Štr.sady)

Branky a as.:Dušek(Sloup+Babor), Babor, Kovářík D.ml(Babor+Kovářík D.st.), Průcha(Páv), Průcha(Kovářík D.st.), Kovářík D.ml.(Babor), Smola(Hůrka+Babor), Průcha(Hůrka+Sloup)
Doplední utkání se po většinu hracího času hrálo v režii šnečí rezervy. Vyjma pasáže ve třetí části, kdy útlum a lelkování Šneků potrestali domácí snížením na 2:5, pak jsme byli nuceni udělat pár změn v sestavě a vítězství si pohlídali. Výhra mužské rezervy Dobřan ale zasloužená byla. (Šle)

 

Žáci neuspěli v Blatné
Blatná Datels -TJ Snack Dobřany 4:0
(8.11. neděle 10h., MČR-st.žáci)
Po sobotním vítězství nad Suchdolem okusili starší žáci i hořkost prohry, když jsme podlehli Datlům 4:0 a svůj domácí výkon nezopakovali. V Blatné jsme bohužel nepředvedli žádný závar ani tlak a střel na branku bylo po skrovnu. Šneci proto zaslouženě prohráli, přesto byl u některých hráčů vidět herní posun.
Zápas zhodnotil trenér Petr Úbl.

Na snímku Béčko po výhře s Taurusem Plzeň:
Zleva stojí: Dušek, Babor, Kovářík D.ml., Smola, Hůrka, Belfín a Kovářík D.st.
Pod nimi zleva: Čech, Páv, Šlehofer V.st., Košňar, Průcha a Sloup

 

 

Šnečí mládež doma úspěšná
TJ Snack Dobřany – Blatná Datels 8:1 (1:0, 3:1, 4:0)
(7.11. sobota 12h., Extraliga SD)
Branky a as: Kaňák L.(Kovářík a Šlehofer V.),
Šlehofer V.(Rubner), Kopta(Málek a Kaňák L.), Rubner(Kaňák L. a Dušek), Kovářík(Babor a Málek), Kopta(Šlehofer V. a Kaňák L.), Šlehofer O.(Zelenka), Rubner(Kaňák L.)
Šneci chtěli odčinit porážku z úvodu soutěže právě v Blatné. Neustálá snaha o dobytí branky soupeře byla odměněna a po zásluze i pěknými brankami, což ocenila i slušná návštěva v ochozech Snack arény. Hosté nastpupili s vyčkávací taktikou na brejky. To dnes ale na domácí soubor nestačilo. Snížení Blatné v závěru druhé části na 4:1 pro Dobřany ještě nabízelo do závěrečné fáze utkání určitý náboj. Jenže domácí Šneci skóre ještě vylepšili dalšími čtyřmi brankami navrch. I přes vysoké vítězství Šneků se jedná pořád jen o dílčí úspěch. Ještě je ve hře spousta zápasů.....

TJ Snack Dobřany – SK Suchdol n.L. 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
(7.11. sobota 14h., MČR-st.žáci)
Kvalitní výkon předvedli dobřanští žáci, kteří chtěli soupeři vrátit porážku z jejich domácího prostředí. Po dvou třetinách to vypadalo nadějně. V závěrečné části se hostům přece jen podařilo vstřelit branky a zápas zdramatizovat. Naši kluci si však výhru přece jen vydřeli a ve vyrovnané tabulce se posouvají na třetí příčku za vedoucí Blatnou a druhé Prachatice.

 

 

 

1.11. 2015 neděle
,,Chalupáři" vezou do šnečího hnízda výhru z Chlumce...

Hbc Chlumec n.C. - TJ Snack Dobřany 2:6
(11.kolo, 1.NHBL-muži, 31.10. neděle, 14h.)

Branky a as: Málek(Juráň a Kovářík J.), Šlehofer V.st.,
Zelenka(Šlehofer O.), Ulm(Šlehofer V.st. a Skála),
Skála(Šlehofer V.st. a Kovářík J.), Zelenka(Kovářík J.)
Nedělní odpoledne stalo se..... Úvodní třetinu na nás vlétli domácí ve snaze udeřit hned v začátku. Šneci se postupně rozkoukávali, přičemž důležité bylo, že se domácím nepodařilo dostat do vedení. Prsty v tom měl samozřejmě Jan Marek v brance Dobřan. Nedáš - dostaneš opět zafungovalo a vedoucí branky vsítili hosté. To bylo pro další vývoj hodně důležité. Překvapila vysoká návštěva, kteráý hnala domácí tým do boje. bohužel atmosféře podlehli tentokrát i chybující rozhodčí, kterým prostě zápas nevyšel. Myšleno na obě strany. Ale chyby dělají týmy, hráči a i sudí. Chybují všichni, to je také fakt. Stínem zajímavého zápasu bylo zranění a dohrání jednoho z našich stěžejních hráčů před domácí brankou. Šneci dnes výhru vydřeli a tak mateřská školka veze z Východu Čech do městečka na jihu Plzeňska další tři bodíky z venkovního hřiště. Krůček po krůčku, zápas po zápase, sezónka po sezónce, uvidíme kam s tou lodí doplujeme.....
Závěrem: Výlet alá Chalupáři se v 1. listopadovou neděli vydařil. Poděkování patří všem účastníkům zájezdu a především dobřanské TJ a městu Dobřany za podporu našeho klubu!!!!
(Šle)
 

Sestava v utkání 1.NHBL-mužů 1.11.2015 v Chlumci nad Cidlinou:
Marek
Šlehofer v.ml. -Babor
Kovářík D.- Kopta
Ulm-Kovářík J.-Málek
Skála- Šlehofer V.st. - Juráň
Šlehofer O. -Zelenka

Na snímku: Chalupáři alias TJ Snack Dobřany s fans v Chlumci nad Cidlinou

 

 

Tabulka 1.NHBL -11.kolo

1. HBC Rakovník Rakovník 13 11 2 0 0 68:16 37
2. SK Jihlava SK Jihlava 12 10 1 0 1 58:16 32
3. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec Olymp J.Hradec 12 8 0 1 3 51:32 25
4. SK Kometa Polička Polička 11 7 1 1 2 45:22 24
5. SHC Opava SHC Opava 11 7 1 1 2 39:23 24
6. TJ Snack Dobřany Snack Dobřany 11 6 1 0 4 44:28 20
7. HC Jestřábi Přelouč Přelouč 11 6 0 1 4 45:27 19
8. TJ Tatran Třemošná Tatran Třemošná 11 5 1 0 5 31:38 17
9. HBC Plzeň-Litice Plzeň-Litice 11 4 2 1 4 26:34 17
10. HbC Chlumec nad Cidlinou Chlumec n./C. 11 4 2 0 5 31:39 16
11. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice Svítkov Stars 11 5 0 0 6 36:42 15
12. HbC Rondo Teplice Rondo Teplice 10 4 0 2 4 26:20 14
13. HBC Kovodemont Most B Kovodemont Most 12 4 0 1 7 27:48 13
14. HBC Tygři Mladá Boleslav Tygři M.Boleslav 11 4 0 0 7 29:39 12
15. TJ Lokomotiva Česká Třebová Č.Třebová 11 3 0 2 6 24:35 11
16. SK Suchdol nad Lužnicí Suchdol n./L. 11 3 0 1 7 31:41 10
17. HBK Bulldogs Brno HBK Bulldogs Brno 12 3 0 0 9 27:53 9
18. SK HBC CSKA Karlovy Vary CSKA K.Vary 11 2 1 0 8 22:73 8
19. HBC Nové Strašecí Nové Strašecí 11 2 0 1 8 24:48 7
20. SK Kelti 2008 Kelti 2008 10 2 0 0 8 31:41 6

 

 

31.10. v sobotu Šneci úspěšní

SK Suchdol - TJ Snack Dobřany 0:4
(7.kolo, extraliga SD, 31.10. sobota , 12h.)

Branky a as.: Šlehofer V.(Šlehofer O.), Babor(Šlehofer V.), Šlehofer V.(Juráň), Babor(Kopta)
V dalekém Suchdolu na jihu Čech si Šneci připisují výhru, avšak jednoduché to ani při pohledu na výsledek určitě nebylo. Domácí bojovali a jejich snažení v podobě několika nepříjemných závarů zakončených pohotovou střelbou pochytal výborný a jistý Marek Hájek v brance Dobřan. V důležitých fázích utkání na sebe vzali odpovědnost starší hráči Šneků, čímž zápas definitivně zlomili. Cesta busem nazpět tím nebyla tak dlouhá...

TJ Snack Dobřany – Chvojkovice Brod 14:5
(Krajská liga, Západ, muži B, 31.10.sobota, 18h.)

Branky:Skála 6, Marek 5, Šlehofer V.st. 2 a Kovářík D.st
asistence: Šlehofer V.st. 7, Plaček 5, Kovářík J. 2, Průcha 2, Kovářík D.st. a Smola
V podvečerním duelu si naše rezerva mužů s chutí zastřílela, a když gólově udeřili i hosté, vznikla z toho oetvřená střelnice. Hojný počet diváků, který do Snack arény dorazil, tak viděl 20branek a spoustu dalších pohledných akcí a to u obou týmů. Hrál se hokejbal nahoru - dolů, bez žádné taktiky a tak je to v těchto soutěžích asi i nejlepší. vidíte góly, pohledné akce, pěkné zákroky brankářů. Zkrátka - uvolněný hokejbal.

Na snínku po zápase v Suchdolu:
zleva stojí: Kovářík J., Kopta, Málek, Hůrka, Sloup, Babor a Šlehofer O.
Dole zleva: Šlehofer V.ml., Hájek, Šlehofer V.st., Juráň a Zelenka

 

Neděle úspěšná
Svítkov Stars Pardubice - TJ Snack Dobřany 2:4
(25.10., neděle, 11h., 1.NHBL-muži)

Branky a as.Šneků: Šlehofer V.st.(Kopta a Šlehofer V.ml.), Kobr(Kovářík J.),                        Šlehofer V.ml.(Kobr), Málek (Šlehofer V.ml. a Skála)
Šneci ve snaze odčinit porážku v Poličce a neodjet z 700km dalekého výletu s prázdnou, museli přepnout do jiných otáček. V zápase tahali pokaždé za delší konec provazu, když domácí pouze dvakrát srovnali stav. Výhra Šneků v Pardubicích je při pohledu na vyrovnanou tabulku velmi cenná. Ještě nás čeká další výjezd na východ Čech hned za týden, čímž dlouhou serii venkovních utkání zakončíme. Poté budeme hostiteli domácích zápasů my a hned pětkrát po sobě. Čili uvidíme, sezóna resp.zkl část se hraje na 23kol a účastníci 20-ti členého pelotonu týmů jsou někde před polovinou odehraných ,,špílů", takže netřeba ještě dělat jakékoli závěry. Za dnešní odbojovaný zápas zasluhují Šneci pochvalu, nejen za výhru, ale-i za bojovnost a nasazení, především pak naše aktivní hra dělala domácím problémy.

Sestava: Marek-Hájek
Dušek-Juráń, Kovářík D.ml.-Babor
Málek- Skála-Kobr, Kopta-Kovářík J.-Zelenka,
Šlehofer V.ml.-Šlehofer O.-Šlehofer V. st.

TJ Snack Dobřany - Snímek po výhře v Pardubicích:                                                                    Zleva stojí: Dušek, Málek, Kovářík J., Babor, Skála, Juráň, Marek, Kopta a Šlehofer V.ml.               Pod nimi v podřepu zleva:Kovářík D.ml., hlavní trenér Matoušek, Šlehofer V.st., Zelenka, Hájek, Šlehofer O. a Kobr

 

24.10. sobota aneb Úspěšnost z jedné třetiny
Olymp J.Hradec -TJ Snack Dobřany 0:6
(24.10. sobota 10h., Extraliga SD)
Branky a as.Šneků:
Kovářík(Šlehofer V.), Kopta, Šlehofer V.(Kopta a Málek), Dušek(Kovářík), Juráň(Šlehofer O.), Kopta(Juráň)
Jednoznačná záležitost Dobřan v Jin. Hradci, domácí v podstatě neohrozili Marka Hájka v brance Šneků.

Kometa Polička - TJ Snack Dobřany 4:1
(24.10., sobota, 1.NHBL-muži)                                                                                                branka Šneků: Kovářík J.(bez asist.)
Domácí tým vsítil vedoucí gól těsně před první pauzou a to Poličku nakoplo. Po našich chybách jsme Kometě darovali další šance a ta jimi nepohrdla. Naopak, my jsme šance neproměňovali a to rozhodlo. Skóre kosmeticky upravil v závěru náš Jan Kovářík. Dnes si Šneci body nezasloužili a bohužel výbornému Markovi Hájkovi jsme premiéru v ,,kase" mužů neusnadnili.

Sestava: Hájek-Marek, Juráň-Kovářík D.ml., Babor-Dušek, Šlehofer V.ml.-Skála-Kopta, Kobr-Kovářík J.-Málek, Šlehofer O.-Zelenka-Šlehofer V.st.

Česká Bříza - TJ Snack Dobřany B 5:1
(24.10. sobota 11.30h., Krajská liga mužů, hř.Třemošná)

Branka Šneků: Plaček(Pokorný a Belfín)
První porážka šnečí rezervy mužů v sezóně. Každá serie jednou končí a pokaždé nová začíná....

Sestava Benfiky: Jablonický-Kovářík D.st. - Smola - Čech, Plaček-Pokorný-Hůrka, Sloup-Košňar-Belfín

 

 

Neděle úspěšná ,,na střídačku"
TJ Snack Dobřany – Hbc Plzeň 8:0
(18.10. neděle 10h., Extraliga SD)
Branky a as: Šlehofer V.(Kopta), Kovářík(Kobr+Ulm), Kopta(Babor), Ulm(Suchý), Suchý(Šlehofer V.+Kaňák), Kopta, Šlehofer(Suchý+Juráň), Kovářík(Juráň)
Osm tref Šneků a nula na kontě hostů. Soupeř nás překvapil pěti hráči z Litic a Třemošné nastoupivšími na střídavý start. To ale bylo vše. Na hřišti dnes dominovali Šneci. Nemá cenu zde zmiňovat kdo-co - komu-proč a nač, či někoho kritizovat, vyzdvihovat, anebo kopat okolo sebe. Výsledek dnes hovoří za vše, pořád je to jen sport a ačkoliv se jedná o regionální mládežnícké derby, je to pouze jeden zápas v sezóně, navíc - za týden se hraje zas, za měsíc také a sezóna je a bude dlouhá....
(Šle)

HBC Litice - TJ Snack Dobřany 3:1
(18.10. neděle, 13h., 1.NHBL-muži)

Branka a as.: Ulm(Kobr)
Velmi dobře hrající dobřanský Ondřej Ulm, který umocńuje svoji kvalitu v extraligovém Mostu, sice otevřel skóre v náš prospěch, ale domácí zápas otočili. Skvěle nás tradičně držel i náš Honza Marek v brance, ani to však nestačilo. Posílené Litice hráči HBC Plzeň šly dobrému výsledku naproti. Sluší se přiznat, že od druhé poloviny utkání byli domácí aktivnější a výhru si vybojovali. Nás ,maličko" vyšťavil dopolední zápas dorostenců, to však nechci nijak znehodnocovat výkon Litic, my jsme se totiž i na tohle v tréninkovém procesu připravovali.... Sezóna je dlouhá, uvidíme, jak to půjde dál. Upřímná gratulace k výhře tudíž míří trenéru domácích Karlu Topinkovi. (Šle)

TJ Snack Dobřany B – Horní Bříza B 11:5
(18.10. neděle 18h., Krajská liga mužů)

Branky: Šlehofer V.st. 3,Kovářík D.ml. 2, Kodýtek 2, Kovářík J., Smola, Skála a Juráň
as:Kodýtek 3, Šlehofer V.st.3, Kovářík J. 2, Juráň 2, Skála 2, Čech, Belfín, Kovářík D.st.
Nedělní výhra mužské rezervy Šneků se i přes 6gólový rozdíl nerodila lehce. Zvítězila ofenzivní strategie obou týmů s mnoha brankami na obou stranách.
                                                          

(Na spodním snímku zápas extraligy st.dorostu 18.10.2015 mezi Šneky z Dobřan a HBC Plzeň, v tomto momentě právě střílí gól s číslem 7 dobřanský Lukáš Kopta, situaci jistí Dominik Babor)

 

Sobota pro Šneky úspěšná

Tři zápasy a tři výhry, čili sobota se vydařila. Turnaj v Dobřanech uspořádal pro přípravky náš klub a za to patří všem zainteresovaným díky. Výsledky z klání nejmenších se nepočítají, tudíž díky za výkony patří všem zúčastněným hráčům a týmům.

Pedagog Č.B. - TJ Snack Dobřany 0:3
(17.10. sobota 11h., Extraliga SD)

Branky a as.:Voves(Šlehofer V. a Juráň), Kovářík J., Voves (Šlehofer V.)
Těžké utkání podstoupili Šneci na jihu Čech a duel hraný na nekvalitním povrchu byl dlouho otevřený. Poměr střel 38:9 pro Šneky o lecčems svědčí, jenže hraje se na branky a ty zde v ČB jaksi nepadaly. Gólový účet otevřel Jan Voves a to bylo důležité. Honza Kovářík vedení navýšil a po pěkné akci zakončené znovu pohotovým Vovsem byl zápas rozhodnut v náš prospěch. Je to výhra z kategorie vydřených.
(Šle)

TJ Snack Dobřany B – Černíkovice 10:1
(17.10. sobota 18h., Krajská liga mužů)

Branky a as.: Šlehofer V.st.(Kovářík J.), Juráň (Šlehofer V.st.), Kobr(Babor a Kovářík D.ml.), Kovářík J.(Čech a Juráň), Kobr(Smola), Šlehofer V.st.(Kovářík D.ml.), Kobr(Šlehofer V.st. a Kovářík D.st.), Juráň(Šlehofer V.st. a Kovářík D.ml.), Šlehofer V.st.(Čech), Juráň (Šlehofer V.st.)
Záloha mužů zvítězila i v dalším kole a dosud neztratila ani bod.

Olymp Jin.Hradec- TJ Snack Dobřany 3:4
(17.10.sobota,mistrovství ČR, sk.Jih, st.žáci)

Branky a as.: Malát (Šmíd), Šmíd (Matoušek), Malát (Šmíd), Malát (Šmíd)
Trenér P.Úbl: Začátek zápasu se soupeři oťukávali a míček se hrál na obou stranách hřiště. S přibývajícím časem se dařilo více a více okupovat polovinu domácích a brankář Olympu měl plné ruce práce. Bohužel ale první skórovali domácí a další nepříliš těžkou střelou navýšili své vedení. Zdálo se, že Olymp má i přes velký tlak hostů utkání na své straně, ale v závěrečných několika minutách se strhla přestřelka. Nejprve Šnečci prolomili výborně hrající obranu soupeře a otočli zápas na 3:2, poté domácí za pár vteřin vyrovnali a nakonec opět Šneci půl minuty před koncem zápasu celkem snadno prošli obranou domácích a vstřelili vítěznou branku. Kluci díky, výborně jste makali.

 

Šneci padli aneb Neděle a koneckonců i sobota se nepovedla
TJ Snack Dobřany – Hbc Rakovník 1:6
(7.kolo, 1.NHBL-muži, 11.10. neděle, 15h.)
Branka a as.: Skála (Šlehofer V.st.)
Po vychladnutí hlav je na místě si přiznat, že dnes vyhrál bezpochyby lepší tým. V šnečím táboře se nenosí - kopat okolo, svádět vinu na tohle, na tamto a hledat chyby všude možně jen ne u sebe, to opravdu ne. Hráči Jan Pospíšil, Leoš Gerlich či bratři Tvarůžkové a spol. nás dnes přehráli v mnoha herních činnostech. I my máme v našem kádru velkou kvalitu v podobě Jana Marka, Petra Skály či dalších šikovných mladíků, což ale dnes nestačilo. 1.třetina = rychlé vedení hostů, vyrovnání domácích, přesto vedení hostů 1-3. Po dvou třetinách stále 1:3, nedali jsme branku v tutovce do odkryté klece a nepřitáhli se tak na rozdíl jediného gólu..., navíc v začátku třetí části hrubka na obranné modré a 1:4, to se proti síle dnešního soupeře těžko obrací. V závěru zápasu jsme hloupě polevili, načež hosté výhru ještě kosmeticky dokrášlili. Víme tedy, kde jsme chybovali, kde nás soupeř přehrával a kde se zápas zlomil. Detaily si určitě rozebereme, přičemž z toho všeho se pokusíme odrazit k lepším zápasům a výkonům. Určitě je to v našich silách. Především pak bude naší snahou, se z této porážky rychle oklepat a jít dál.

Závěrem: I tento zápas, byť prohraný, se dá nazvat termínem-velká škola pro náš mladý tým. (Šle)
Sestava:                                                                                                                         Marek-Hájek
Juráň, Görges, Kovářík D.ml., Babor
Kopta- Kobr-Kovářík J., Šlehofer V.ml.-Skála-Dušek,
Šlehofer O.-Málek - Čech a Šlehofer V.st.

TJ Snack Dobřany – Hbc Zliv nehráno, soupeř nepřijel......
(3.kolo, extraliga SD, 10.10. sobota , 12h.)
Raději bez komentáře.......

TJ Snack Dobřany – Blatná Datels 1-5
(4.kolo, st.žáci, mistrovství ČR-sk.Jih, 11.10. neděle, 10h.)
Dnes vyhrál lepší tým. Šneci nepotvrdili výhru z Blatné. Škoda zranění Radka Mužíka, který právě oproti střetnutí v Blatné citelně v sestavě chyběl......

 

 

 

V Mostu zlaté body aneb Návrat ,,ztraceného syna"

Kovodemont Most B - TJ Snack Dobřany 3:4 ss
(4.10. ne, 14h.,1.NHBL-muži, zim.stadion Most)
Branky a as.: Kovářík D. ml. (Šlehofer V.ml. a Skála),Ulm (Voves a Kovářík J.), Kopta(Šlehofer V.ml. a Kovářík D.ml.),
roz.nájezd - Skála
Po první prohře v sezóně v sobotu v Teplicích jsme přijeli do Mostu s jasnou vizí nápravy. Domácí se ujali vedení, my jsme dokázali skóre do přestávky srovnat. Poté se hra houpala na obě strany, přičemž Most se dostal díky našim velkým chybám do dvoubrankového trháku. Šneci utkání nezabalili a nejdříve snížil dobřanský ,,navrátilec" - Ondřej Ulm na rozdíl jediné branky a zhruba minutu před koncem se prosazuje Lukáš Kopta a posouvá utkání do nájezdů. Úvodní dva šnečí pokusy jsou proměněny (Skála a Šlehofer V.st.), naproti tomu náš obr v brance Jan Marek obě penalty s tradiční bravurou vykrývá. Dva body z Mostu mají pro nás cenu zlata, zvláště po nepříznivém vývoji. Z Mostu se totiž (dle mého soudu a v dnešní domácí sestavě) moc body vozit nebudou. Jedeme dál, pro nás je teď sezóna někde v jedné čtvrtině zkl. části a znáte to s těmi zajíci, kteří se sčítají až .... Všem klukům bez rozdílu bych chtěl za dnešní výkon poděkovat.
(Šle)
Sestava: Marek - Hájek,
Juráň-Görges, Kovářík D. - Babor
Kopta -Voves -Kobr, Šlehofer V.ml. - Skála- Šlehofer V.st., Zelenka - Ulm - Kovářík J.

Foto po výhře v Mostu:                                                                                                                                Zleva stojí: Skála, Ulm, Kovářík J., Babor, Marek, Zelenka, Kopta, Šlehofer V. ml., Voves a Kovářík D.ml.      V podřepu zleva: Görges, Juráň, Dušek, Šlehofer V.st., Hájek a Kobr 

 

 

Sobota ve znamení Bé-nfiky aneb První padák Áčka v sezóně
Rondo Teplice - TJ Snack Dobřany 3:1
(3.10. so, 13h., 1.NHBL-muži, hř.Krupka)

Branka a as.: Skála(Šlehofer V.st)
Zasloužená výhra domácích, kteří byli po celé utkání na velmi nekvalitním povrchu v Krupce lepší, aktivnější a bohužel pro nás, i snaživější. My jsme sice dokázali vyrovnat, ale domácí strhli výhru na svou stranu díky naší naivitě a hloupým chybám. I takové zápasy se hrají a nám nezbývá, než se oklepat a kráčet s pokorou dál. (Šle)

Sestava: Marek - Hájek,
Juráň-Görges, Kovářík D. - Babor
Kopta -Voves -Kobr, Šlehofer V.ml. - Skála- Šlehofer V.st., Zelenka - Šlehofer O. - Kovářík J.

Plzeň Litice C - TJ Snack Dobřany B 0:5
(3.10. so, 15h., Krajská liga-Západ, Štrun.sady - Plzeň)

Branky a as.: Pokorný (Hůrka), Pokorný (Sloup), Pokorný (Belfín),
Hůrka (Pokorný a Sloup), Sloup (Hůrka)
Rezerva Dobřan opět vítězná, když ve Štruncových sadech se čistým hattrickem blýskl Michal Pokorný, čímž zadělal na již pátou výhru po sobě v této sezóně. Naše Bé-nfika tak doposud vévodí Krajské lize, sk.Západ s plným počtem 15bodů.                                                                 
Sestava: Košňar
Kovářík D.st. - Smola a Sloup
Belfín - Hůrka - Pokorný, Čech - Málek - Průcha

SK Suchdol n.L. - TJ Snack Dobřany 6:0
(4.10. ne, 14h., mis.ČR -Jih, hř.Suchdol n.L.)                                                                               Domácí byli po všech stránkách lepší a Šnečkům to dnes v oslabené sestavě nevyšlo. Možnost opravy budou mít kluci za týden, kdy v domácí Snack aréně přivítáme Blatnou.

 

V sobotu facka, v neděli na výbornou

Kelti Beroun 2008 - TJ Snack Dobřany 2:7
(27.9. ne, 15h., 1.NHBL-muži, Beroun-Hlinky)
Branky a as.: Šlehofer V. st.(Kovářík D.), Kovářík D. (Šlehofer V.st. a Šlehofer V.ml.), Kovářík D. (Šlehofer V.st. a Šlehofer V.ml.), Kobr (Voves), Kovářík J. (Görges), Kovářík J.(Šlehofer V.st.), Kovářík D.(Kovářík J. a Juráň)                                                                             Šneci vyrazili v neděli k těžkému utkání do Berouna. Očekávali jsme, že po loňských úspěších s Kelty to nebude jednoduché utkání a ani nebylo, ačkoliv může výsledek vypadat všelijak. Nic a nikoho nelze v této soutěži (a vůbec celkově) podceňovat, je to sport a je to ,,kulatý".... Zápas jsme dobře odstartovali, což bylo důležité pro jeho další vývoj. Celko vě jsme podali velmi dobrý výkon, palec nahoru míří zejména bratrům Kováříkům - ,,Dádulovi s Hanzem" a v brance nás standardně podržel i přes zdravotní indispozici Jan Marek. Někteří kluci odčinili propadák v Blatné... Přesto - sezóna bude dlouhá a pořád jsme na jejím začátku, čili další zápas za námi a před námi dvojkolový výjezd na sever republiky.   (Šle)    Sestava Šneků v Berouně:                                                                                                                               Marek - Hájek
Juráň, Görges - Babor, Kovářík D. - Kobr, Kopta, Voves - Skála, Šlehofer V.ml., Kovářík J. - Zelenka a Šlehofer V V.st.

 

TJ Snack Dobřany B -Taurus Plzeň 12:1
(27.9. ne, 18h., Krajská liga -Západ, Snack aréna)

Branky a as.: Kobr(Kovářík J.), Skála (Šlehofer O.), Skála (Šlehofer V.st.), Kovářík J.(Kobr), Voves, Smola (Kovářík J.), Kobr (Kovářík J.), Hájek (Voves), Skála (Šlehofer V.ml.), Plaček (Šlehofer V.st. a Voves), Kobr (Skála a Kovářík D.st.), Kovářík J.(Kobr a Kovářík D.st.)
Doprovodná hudba během zápasu DJ Šelmou, občerstvení v provozu, to je u nás klasika a to v jakékoli kategorii či soutěži. Zkrátka o nedělním podvečeru před velmi slušnou návštěvou a při umělém osvětlení nastoupila v dobřanské Snack aréně nakombinovaná sestava Šneků v dresech ,,Bénfiky", aby zakončila zápasový víkend. Mužská ,,dvojka" po sobotní venkovní výhře v Plzni na hale potvrdila výhru i doma a dostala se do čela této soutěže. Za zmínku stojí výtečný výkon a zároveň debut Václava Průchy v brance, který svými obětavými zákroky nedal soupeři šanci korigovat výsledek. Své kvality mezi třemi tyčemi prokázal několikrát v tréninku a nyní to přenesl i do soutěžního utkání. Na druhou stranu brankář Marek Hájek opět v poli skóroval. Takže i tady zdvižený palec. K prvnímu zápasu mezi muži nastoupil Daniel Čech a v Snack aréně další ml.dorostenec Michal Belfín. Víkend se celkově povedl a i přes nepovedený zápas v Blatné je třeba brát na zřetel, že soupeř jde do zápasu s tím, že také nechce prohrát a o tom sport je.
(Šle)
Sestava ,,Bénfiky": Průcha - Kovářík D.st. a Smola - Šlehofer V.ml. a Skála -Kovářík D.ml. a Čech - Kobr, Kovářík, Belfín - Plaček, Šlehofer O., Šlehofer V.st. - Hájek, Babor, Voves

 

Blatná Datels - TJ Snack Dobřany 4:2
(26.9. so, 11h., extraliga SD, odjezd bus 8.15h., hř.Blatná)

Branky a as.: Voves(Šlehofer V.a Kopta), Kopta(Šlehofer V.)
Narazila kosa na kámen. Domácí bojovali po celý zápas a dokázali otočit i nepříznivý stav 1-2, svojí snahou a vůlí vítězí zaslouženě. My si musíme sednout na prd.l, to především. Chyby, herní situace a další věci si rozebereme v kabině. Je to pořádná facka, z které se všichni budeme snažit ponaučit a je dobře, že přišla v úvodu soutěže.
(Šle)

 

STS Chvojkovice Brod -TJ Snack Dobřany B 2:10
(26.9. so, 15.30h., Krajská liga-Západ, hala Plzeň)

Branky a as.: Kovářík D.ml.(Šlehofer O.), Kobr (Kovářík D.st.), Šlehofer V.st.(Plaček), Kobr, Kovářík D.ml. (Šlehofer V.st. a Málek), Plaček, Šlehofer V. st. (Šlehofer O. a Plaček), Málek (Kovářík D.ml.), Plaček (Málek a Kovářík D.ml.), Hájek (Kobr)
Šnečí mužská rezerva opět vítězí, v tomto kole vysoko v Plzni na hale. Za zmínku stojí branka brankáře Marka Hájka, který se tentokrát představil v poli a ukázal, že v Dobřanech nemáme pouze klasické gólmany, nýbrž hráče ovládající i jiná herní posty. Pochvalu zaslouží i brankář Marek Kośnar, který při našem ,,lenošení" pokryl několik útočných výpadů soupeře.
(Šle)                                       Sestava šnečí ,,dvojky": Košňar - Kovářík D.st., Smola -Málek, Kovářík D.ml. - Kobr, Hájek, Belfín - Plaček, Šlehofer O., Šlehofer V.st.

Na snímku vítězný tým,,B-énfiky" proti týmu Chvojkovice Brod v Krajské lize.                       Zleva stojí:Hájek, trenér Kočka, Plaček, Smola, Šlehofer O., Málek, Belfín. Pod nimi zleva: Šlehofer V.st., Košňar, Kobr a Kovářík D.ml. (chybí Kovářík D. st. - nedohrál)

 

Víkend v Snack aréně opět vítězný

TJ Snack Dobřany B - Česká Bříza 4:0 (1:0,2:0,1:0)
(19.9.so, 18h., Snack aréna, Krajská liga -Západ)
Branky a as: Šlehofer V.st.(Skála), Smola(Kovářík J.a Šlehofer V.st.), Plaček(Šlehofer V.st. a Skála), Skála(bez as.)
Sobotní podvečer pod umělým osvětlením si vyzkoušela i šnečí mužská rezerva, která splnila povinnost a v domácí tvrzi potvrzuje výhru z minulého kola v Horní Bříze. Vynikli všichni tři brankáři, když se blýskli několika pěknými zákroky. Na straně hostí Netrval a v domácí kleci oba Markové - Košňar a Hájek, kteří si zápas tzv.podělili. Příští týden čeká rezervu dvojkolo... (Šle)
Sestava ,,Béčka" :
Košňar-Hájek, Smola-Dušek, Skála-Kovářík D.st.,
Kopta-Babor-Průcha, Kovářík J.-Plaček-Šlehofer V.st.

 

TJ Snack Dobřany - Olymp Jin.Hradec 10:1 (4:0, 3:0, 3:1)
( 19.9., so, 14h., Snack aréna, mistr.ČR-sk.Jih)
Branky: Matoušek 2x, Rejda 4x, Frajdl, Gawenda, Duchek Aleš, Tintěra
Zápas očima trenéra domácích Petra Úbla:
Hosté přijeli do Dobřan ve velmi okleštěné sestavě a s pouhými sedmi hráči v poli, a proto od prvních minut byla znát na hřišti jasná převaha domácích Šneků. Nakonec i soupeři se podařilo vstřelit jednu branku a tak neodjížděl s prázdnou, a proto je třeba pochválit i hráče soupeře za odhodlání a boj do poslední minuty. Všem Šnekům patří také díky za skvěle odehraný zápas.

 

 

Pracovitý nadějný mladík,  skromný kluk a skvělý parťák do kabiny

O ,,pár“ slov se podělíme s Dominikem Baborem alias ,,Babičem či Babinským", hráčem, jenž v Dobřanech válí již třetí sezónu. Student sportovního gymnázia v Plzni, kterého letos čeká mj. další životní krok v podobě složení maturitní zkoušky. Náš klub posílil tento šikovný a nadějný mladík  po přestupu z Litic před loňskou sezónou, když předtím mezi Šneky pouze  hostoval. Více (klikni)

 

 

Víkend plný zápasů aneb Šneci vítězní na všech frontách

TJ Snack Dobřany – Mladá Boleslav 4:2
(3.kolo, muži, 1.NHBL, 13.9. neděle , 15h.)
Branky a as.: Kobr (Voves, Kovářík), Juráň (Šlehofer V.ml.),
Šlehofer V. st. (Kovářík D.ml.), Kovářík D. ml. (Görges)
Soupeř nepřijel do Dobřan v sestavě z lońské sezóny, přesto kousal. Naše naivní hra zejména zpočátku třetí části mohla být potrestána i zbytečnou ztrátou bodů. Nakonec jsme výhru ,,umlátili" a do tabulky připisujeme další tříbodový zisk. Spohlivý výkon předvedl tradičně Honza Marek a k němu si dnes zaslouží zdvižený palec Pavel Görges, v sestavě hostí se blýskl jak jinak Jaroslav Fukárek v brance, který dlouho držel tým Mladé Boleslavi ve hře. Nyní nás čekají výjezdy k venkovním zápasů a to určitě nebude žádná procházka růžovým sadem.
(Šle)
Sestava: Marek-Hájek o:Juráň - Görges - Kovářík D.ml. - Babor - Dušek ú: Kopta - Kovářík J. - Kobr, Skála - Šlehofer V.ml. - Šlehofer V.st., Voves a Hůrka

TJ Snack Dobřany – Jindřichův Hradec 11:0
(1.kolo, extraliga SD, 12.9. sobota, 12h.)
Branky: Šlehofer V. 3, Voves 3, Kobr, Kopta, Sloup, Görges a Juráň
Soupeř byl od začátku pod permanetním tlakem Šneků, lépe řečeno v kleštích, z kterých se velmi těžko dostával do útočného pásma. Výsledek po první části byl pouze 1-0, neboť Jin.Hradec držel v zápase velmi dobře chytající gólman Janák. Od druhé části padly góly v rychlém sledu po sobě a skóre narůstalo dál a dál. Šneci se snažili odehrát zápas i přes velmi příznivý vývoj se vší pokorou a hned na úvod soutěže je z toho dvouciferné vítězství, které však zdaleka nic neznamená. Uvidíme, jakou kvalitu nabídnou zápasy další.
(Šle)

Zkz Horní Bříza B -TJ Snack Dobřany B 3:5
(1.kolo, muži, Krajská soutěž, 13.9. neděle, 10h.)
Branky a as.: Pokorný(Šlehofer V.st. a Kovářík D.st.),
Pokorný (Kovářík D.st. a Šlehofer V.st.), Plaček (Pokorný a Kovářík D.st.),
Pokorný (Plaček a Šlehofer V.st.), Plaček (Šlehofer V.st. a Sloup)
Úvod zápasu byl v režii domácích, kteří Šneky drželi často v okolí velmi dobře a s jistotou chytajícího našeho Marka Hájka. Další plus pro domácí byl jiný povrch, než je v Dobřanech. Ale zápas se hraje vždy na dvě branky, takže jakákoli výmluva není na místě. V roli střelců se představil nejprve Michal Pokorný autor hatricku a po několika sezónách hostování i dvougólový autor Miroslav Plaček. Některé branky byly i celkem pohledné, nicméně Šneci vezou coby nováček v soutěži první výhru z horké půdy v H. Bříze. (Šle)

Sestava: Hájek - Málek - Kovářík D.ml., Kovářík D. st. - Sloup
Průcha-Čech-Hůrka, Šlehofer O. - Zelenka - Plaček, Pokorný a Šlehofer V.st.

Blatná Datels -TJ Snack Dobřany 2:6
(1.kolo, žáci, Mis.ČR-Jih sž, 12.9. sobota , 13h.)
Branky a as.: Mužík (Čech), Mužík (Tintěra), Matoušek (Mužík), Mužík, Gawenda (Matoušek), Neumaier
Žáci rovněž vítězí, ale na venkovním hřišti, i malí Šnečci nastartovali sezónu výhrou.                        Podrobněji Trenér Petr Úbl:Více než polovinu utkání byl zápas vyrovnaný s šancemi na obou stranách. První se na začátku druhé třetiny prosadili hosté, ale vyrovnání domácích v polovině utkání nastartovalo Šneky, kteří poté odskočili o několik branek a už nedali domácím šanci na návrat do zápasu. První zápas jsme sice zvládli výborně, nicméně již následující víkend nás čeká doma Jindřichův Hradec a je třeba se připravit na další boj o tři body.

 

 

Šneci odstartovali

Víkendové zápasy za námi aneb Dvě výhry Šneků
TJ Snack Dobřany - CSKA K.Vary 9:1 (2:0, 5:1, 2:0)
(1.NHBL, muži, 5.9., sobota,15h.,Snack aréna)
Branky a as.: Skála(Šlehofer V.st., Kovářík D.ml), Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st.a Juráň), Šlehofer V.ml.(Skála), Kovářík D.(Görges), Voves (KováříkD..ml.), Voves (Zelenka), Šlehofer V.ml.(Skála), Šlehofer V.ml. (Šlehofer V.st.), Kopta (Görges).
Šneci byli lepší po celý zápas a zaslouženě vítězí. Je to taková startovní výhra, čeká nás kolotoč zápasů a jeden vítězný zápas nic neznamená.                                                                   Sestava: Marek, Hájek - Juráň, Görges, Kovářík D. ml., Babor - Voves, Kopta, kovářík J., Skála, Šlehofer V.ml., Zelenka, Kobr, Kovářík D. st. a Šlehofer V.st.

TJ Snack Dobřany - HBC Nové Strašecí 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
(1.NHBL, muži, 6.9., neděle,15h.,Snack aréna)
Branky a as.: Kobr (Voves a Görges), Kobr(Kovářík D.ml.), Voves(Šlehofer V.ml. a Juráň), Kobr (Rubner), Kobr (Kopta a Zelenka), Voves (Šlehofer V.ml.a Juráň)
Nové Strašecí nezvládlo úvodní duel doma, a tak bylo jasné, že podruhé chtít prohrát nebude.        V kabině Šneků vládla pohoda, neboť úvod se naopak povedl. Ovšem hrálo se doma a bylo zapotřebí první výhru potvrdit. Po rovnoměrně rozložených třetinách to klaplo i podruhé. Tento zápas byl však jiného ražení, nežli tomu bylo v sobotu. Šneci mají úvod za sebou a připisují si za víkend do tabulky šest bodů. Příští týden, resp. v neděli zavítá do Snack arény Mladá Boleslav. 
Sestava: Marek, Hájek - Juráň, Görges, Kovářík D. ml., Babor - Voves, Rubner, Kobr., Skála, Šlehofer V.ml., Kopta, Šlehofer O., Zelenka a Kovářík J.(Šle)

 

 

 

Dobřany 2015 aneb Šneci vítězní

Domácí turnaj, jenž absolvovali Šneci v sobotu 29.8., je již minulostí. Vítězem se stal tým domácích - TJ Snack Dobřany. Finalový zápas skončil po rozh.nájezdu v úctyhodných 21h... Během turnaje došlo i k prestižní události, když mezi hráče a účastníky turnaje zavítal starosta města Dobřany pan Martin Sobotka a dekoroval spolu se sekretářem KLUBU VETERÁNŮ a letitou personou hokejbalu v Přelouči Liborem Komůrkou naše loňské bronzové medailisty v kategorii staršího dorostu., ale vezměme to pěkně od začátku.
V turnaji, jenž byl podpořen z GDT města Dobřany se zápasy odehrály nejdříve ve dvou zkl. skupinách, a poté následovala vyřazovací část.
Ve skupině A se představily týmy Stříbra (2.NHBL), Pedagogu České Budějovice (2.NHBL) a Mostu (1.NHBL). Skupinu B si odehráli hráči z Vltavy Č.Budějovice (2.NHBL), dále pak domácí Šneci (1.NHBL) a bezesporu nejočekávanějším výběrem byl tým ČR Masters. Skupinu A vyhrál celek Pento Most před druhým Pedagogem Č.B. a třetími Buldoky ze Stříbra. Ve skupině B triumfovali domácí Šneci, kteří v rozhodujícím duelu byli úspěšnější v penaltovém souboji s ČR Masters. Oba týmy porazily Vltavu Č.B.
Následoval KO systém, přičemž vítězové skupin měli jisté semifinále.
V úvodním čvrtfinále byla v derby úspěšnější budějovická Vltava, na Pedagog tak zbyl souboj o 5.místo. Ve druhém čtvrtfinále rozstříleli reprezentanti ČR Masters Buldoky ze Stříbra. Pátí nakonec skončili hráči Pedagogu ČB, když přehráli Stříbro(6.místo).                                               V semifinále č.1 vítězí domácí Šneci, kteří zvládli zápas s nevyzpytatelnou Vltavou ČB poměrem 3-0. Druhé semifinále bylo podstatně dramatičtější a v něm zvítězili reprezentanti veteránské kategorie 1:0 nad velmi dobře hrajícím Mostem. Jelikož k souboji o třetí místo kvůli vyčerpání a zranění hráčů Vltavy ČB nedošlo, pořadatel upravil program a Most tak přece jen nastoupil ještě jednou, a sice proti domácím Šneků, čímž nám tím pádem vznikla finálová trojice. Šneci tento zápas hodně vypjatý zvládli a zvítězili v něm 1:0. Na řadu přišel už skutečně poslední zápas, navíc v něm šlo o celkové prvenství, tedy finále jak má být.  ČR Masters měl totiž za sebou rovněž výhru nad Mostem, takže se hrálo, kdo z koho. Vyrovnané finále, v němž padly i pěkné branky(Skála 2-Švancar 2), muslely nakonec rozřešit penalty. Za repre se prosadil Švancar, za domácí vyrovnal Šlehofer V. ml. a parádní trefu ,,pod víko" výbornému Fukárkovi zavěsil Dan Kovářík mladší. Víétězem se tak stali domácí Šneci, 2.příčka patřila obětavě a symapaticky hrajícímu repre ČR Masters, 3.místo patří Mostu, 4.skončila Vltava ČB, 5.Pedagog ČB a peloton týmů uzavřeli na 6.příčce kluci ze Stříbra. Individuální ocenění zísakli hráči- Nejlepší hráč - Švancar (ČR MASTERS), Nejlepší gólman-Fukárek ((ČR MASTERS), nejlepší útočník - Skála (TJ Snack Dobřany), Zvláštní cenu získává - Dan Kovářík ml. za nejhezčí gól turnaje. Závěrem bych chtěl všem týmům poděkovat nejen za účast, ale i za vystupování po dobu turnaje. I přesto, že se v některých zápasech ,,hodně jiskřilo" si myslím, že v tropickém vedru se v Dobřanech uskutečnila další velmi povedená kvalitní hokejbalová a sportovní akce.
(Šle)

Přátelský zápas - 18h., 19.8. středa, hř.Most

Pento Most (mix) - TJ Snack Dobřany 9:4
(Hráno na 4x15min č.času)
Branky a as.: Kovářík D.ml. (Šlehofer V.ml.), Skála (Šlehofer V. ml.), Skála (Šlehofer V.ml.) a Kopta (Šlehofer V.ml a Skála)

Mostečtí v nakombinované sestavě s dorostenci, muži, ale i některými extraligovými hráči nás zaskočili hned od začátku svým pohybem a typickými prvky v jejich domácím prostředí. I náš tým dorazil do Mostu ve složení, kde tradičně převažovali dorostenci, neboť mužské zastoupení tvořili pouze Petr Skála a čerstvý ,,muž" Daniel Kovářík mladší (r.č.95). Nejstarší z Kováříků totiž nakonec nenastoupil kvůli zdravotní indispozici. Než jsme se rozkoukali a sžili s jiným povrchem, atd., svítilo na tabuli hrozivých 0-4, ale skóre bylo v jednu dobu také pouze 5-4, to už jsme konečně přeřadili na jiný level.... Domácí náš tým trestali zejména v přesilovkách, ale i v jiných herních činnostech. To si však na tréninku určitě rozebereme. Výsledek není pro nás směrodatný, i proto dostali šanci kluci, kteří ještě loni nastupovali coby ,,prvoročáci" v mladším dorostu. Takřka 13letý Jan Matoušek (r.č.2002) se s rolí benjamínka popasoval náramně! Jsme rádi, že nám zde v Dobřanech vyrůstá další talent, resp. talenti...
Za zmínku ještě stojí debut Romana Krýsmana, který náš klub reprezentoval v žákovských kategoriích a nyní se po letech pokouší o návrat z fotbalových hřišť coby hráč nedalekých Chlumčan. Přátelským utkáním by označení tohoto zápasu asi nebylo úplně výstižné, hrál se totiž svižný a důrazný hokejbal, nikoli zákeřný a to bylo důležité. Poděkování patří Ondrovi Šnajdrovi z Mostu za uskutečnění této kvalitní herní přípravy, navíc kluci z Mostu k nám dorazí za týden na náš turnaj. Sečteno - podtrženo, takové zápasy náš mladý tým hodně obohacují ve všech herních činnostech a z jakéhokoli možného pohledu.... Nyní pokračujeme v přípravě na blížící se sezónu počínaje páteční tréninkovou jednotkou.
(Šle)

Na snímku hráči TJ Snack Dobřany po zápase v Mostu:                                                                         Nahoře zleva: Dušek, Görges, Kovářík nejst., Skála, Juráň, Kovářík J., Kopta, Šlehofer O., Zelenka, Babor, Kobr, Šlehofer V. ml., Kovářík D.ml.                                                                                           Dole zleva: Matoušek st., Čech, Hůrka, Sloup, Krýsman, Matoušek ml., Šlehofer V.st.                               Ležící: Hájek

 

1.8. sobota Turnaj-Přelouč
Šneci vyrazili na východ Čech, kde se zúčastnili turnaje, který pořádala nám známá destinace z let minulých - Přelouč. Vloni jsme zde obsadili rovněž v konkurenci 8týmů bronzovou příčku, letos jsme si v rámci přípravy pohoršili o dva stupínky, ačkoliv jsme inkasovali za celý turnaj jeden jediný gól. Bohužel v nesprávnou chvíli (20s před koncem 3.zápasu ve skupině...). Tímto výjezdem za hokejbálkem jsme odlehčili letní ,,hrubou fázi" v dalekém městečku, ale za to v příjemném prostředí. Osm celků se postaralo o letní pohodovou hokejbalovou sobotu a o to šlo především.
Výlet ,,mašinkou" se prostě povedl....
(Šle)

Výsledky Šneků:
Skupina - celkově třetí místo
Snack  Dobřany - Fan Cl. Jestřábi 3-0 (Juráň, Babor a Šlehofer V.st.)
Snack Dobřany - Hbc Kolín 1:0 ss (Šlehofer V. st.)
Snack Dobřany - Mix T. Pardubice 0:1


O 5.místo:
Snack Dobřany - Kladno B 1:0 (Šlehofer V.ml.)

Na snímku v Přelouči:                                                                                                                                  Stojící zleva: Dušek, Kovářík J., Páv, Kovářík D.st., Babor, Šlehofer V.ml. a Kopta                                    Pod nimi zleva:Kovářík D. ml., Hájek, Šlehofer V. st. a Juráň

 

 

 

29.6.2015
Hoffman Cup v Č.Budějovicích
Šneci se zúčastnili turnaje v metropoli jižních Čech, čímž definitivně zakončili letošní ročník 2014-15. Za účasti týmů Vltava ČB, Hoffman team, Brno, Most a TJ Snack Dobřany končí Šneci na 4.příčce, když dokázali porazit Brno 5-0, remizovat s pozdějším vítězem turnaje Hoffman teamem 0-0 a dvakrát prohrát 1-3 s třetím Mostem a 1-4 s druhou Vltavou. Náš dres tentokrát oblékli v jedné kategorii bratři Bártové, po letech také Petr Kůrka alias Steve a dále žákovský odchovanec Pavel Smola. Vítěz turnaje má i šnečí stopu, neboť po celý turnaj ,,hrála" výborně dobřanská persóna - p.Miroslav Sikita alias DJ Šelma. Zpět ale k našim hráčům. Nyní následuje avizovaná pauza, po níž začíná 23.7. letní příprava na již novou sezónu..... (Šle)

Snímek pořízen po posledním utkání v ČB o třetí místo s Mostem...
Zleva stojí: Šlehofer O., Kučera, Bárta A., Kůrka, Zelenka, Kobr, Kovářík D., Bárta O. a Smola
Pod nimi zleva: Kovářík J., Hájek, Marek, Šlehofer V.st., Sikita alias DJ Šelma a Šlehofer V. ml.