Sezóna 2016-17

TJ Snack Dobřany

Šneci se opět sešli na Silvestra
Jak jinak než hokejbalovým duelem zakončuji rok 2016 Šneci z Dobřan. "Stará" dobrá Snack aréna tak byla na Silvestra od 10h. svědkem poslední bitvy ( Žlutí vers. Tmaví), kterou svedli dobřanští hokejbalisté mezi sebou.
V utkání, v kterém si nikdo nic nedaroval, se proháněly po šnečím "dosluhujicim" stadionu téméř všechny klubové kategorie. Po skončení sportovního kláni následoval přípitek, všichni aktéři si popřáli a nezapomnělo se i na velký sen a velké přání v podobě nového "krytého" zázemi Šneků. Čeká nás náročný(tradičně), ale možná že i pestrý a zajímavý nový rok.
Tak tedy závěrem - Šneci přejí pevné zdraví, hodně štěstí a úspěchů, nechť se Vám všem, a nejen hokejbalistům či sportovcům, daří v roce 2017.
(Šle)

Sestavy 31.12. 2016
Žlutí:
Markos Hájčís, Dan Hůrkyč, Vena Bumbito, Ondrýs Šlehy, Dan Čechýno,
Tom Duchkáč, Dejvid Čejda a Míša Hrubej

Tmaví:
Inža Maty, Hanzi Marek, Mladej Šlehy, Alda Duchek, Mates Malotin, Pája Smolda, Magic Neumayer a Starej Šlehy

,, Jó a vyhráli Tmaví a jak jinak, než zaslouženě..."

Foto: Silvestr 2016 v šnečím podání

 

Krásné a pohodové svátky vánoční,  úspěšný rok 2017 přejí všem Šneci z Dobřan.

 

 

 

Železná Ruda aneb Šneci zakončují sezónu
Šneci zakončili sezónu tradičním krátkodobým soustředěním. Tentokráte po letech vyměnili lokalitu a Přimdu nahradili Šumavou, resp. Železnou Rudou. Cestu podnikli Šneci vláčkem a v samotné Rudě pak krom úvodního výšlapu odehráli několik fotbalových bitev ve zdejší školní hale. O náboj bylo postaráno v každém utkání, nejvíce táhl tým "starých", na který se všichni dokonale namotivovali, leč opět zbytečně.... Krátkodobé soustředění regeneračního charakteru zakončují Šneci rovněž tradičně na dobřanském kolbišti. Čerstvý šumavský vzduch a fotbalovou halu vyměňují za dvojzápasový hokejbálek. V prvním duelu nastoupili starší žáci proti namixovaném týmu trenérů a fotbalistů SK Bukovec, kteří k nám jezdí rovněž rok co rok na ukončení sezóny. My zase v létě k nim na oplátku zahrát si fotbálek v rámci naší letní přípravy....
Za tým trenérů nastupuje i Václav Šůcha ze spřáteleného klubu Buldoci Stříbro a pozor, v brance starších žáků se objevuje legenda nejen mladoboleslavského hokejbalu - Jaroslav Fukárek st., naproti tomu mladičký Matěj Malotín putuje do branky staršího výběru "hokejbalistů". S odřenými zády a o jednu branku vítězí trenéři s fotbalisty Bukovce. V druhém zápase si to rozdali Šneci mezi sebou, resp. muži vers.dorost. Úspěšnější byli asi starší, ale to nebylo vůbec podstatné. Důležité bylo, že Šneci zakončili sezónu jak jinak, než sportem. Starší hráči, vedení klubu a pochopitelně i fanoušci poté "vyhodnotili" podzim v klubové pivnici Hájek-Hájková, což také patří k šnečí tradici.
Závěrem je třeba dodat, že akce Železná Ruda byla podpořena GLOBÁLNÍM DOTAČNÍM TITULEM města Dobřany, za což náš klub děkuje.
(Šle)

 

 

Šneci v mládežnických reprezentacích ČR
Posledními Šneky, kteří o něco hráli, byli kluci Tomáš Duchek, Jan Matoušek a Matěj Malotín, nominovaní minulý týden do Mostu, kde se sešla ČR U16 pod vedením hl.trenéra Jiřího Christa. Tento víkend měla dostaveníčko v Plzni česká "dvacítka", kam byli pozváni trenéry Maršnerem a Donauschatlem Ondřej Málek a Pavel Sloup. Tihle kluci, a možná že i další Šneci, se budou prát o reprezentační dres, o tom, co proto musí udělat, asi netřeba cokoliv psát....(Šle)

 

 

 

Šnečí přípravky hrály 3.a 4.12.v Plzni

Nejmenší Šnečí potěr nastoupil první prosincový víkend na posledních turnajích v tomto roce. Tentokrát jsme se popasovali se soupeři z jihu Čech, proti kterým měli naši mladíci prémiéru. Týmy, které nás vyzvaly, byly z Blatné, Písku, Č.Budéjovic a Suchdolu. I když jsme výsledkově nezazářili, všichni hráči a hráčky si turnaje užili a z turnajů si odvezli medaile. I ty nejmenší čeká po vánoční pauze zimní příprava, pro kterou budeme využívat dobřanskou sportovní halu a věříme, že všichni se zase posunou o pomyslný krůček dál. U některých ,capartů, jsme i za krátke učinkováni v dobřanském dresu zaznamenali veliký progres a dalši je jisté budou následovat. Klukům, děvčatům a pochopitelně rodičům patrí dík za tuhle půlsezónu.

Snimek pořízen v neděli, kde se v Plzni představila přípravka, v sobotu jsme měli rovněž želízko v ohni, to zde nastoupila naše minipřípravla.

                        

 

 

Skvělé vystoupení Šneků na závěr podzimu
Rondo Teplice-TJ Snack Dobřany 2:5
(1.NHBL,muži, 27.11. neděle, Krupka)

Branky: Kobr(Šlehofer V.ml.+Kovářik J.), Šlehofer V.ml.(Kodýtek), Kobr(Skála), Skála(Zelenka), Skála
Úvod jsme sice nezvládli, ale o první pauze jsme si spoustu věcí konkrétně pojmenovali. Od té chvile a po brzkém vyrovnáni s námi měli domácí problémy. Druhou část jsme ovládli a utekli do dvoubrankového vedení. Ve třetí jsme, i přes mladý kádr, cennou a zaslouženou výhru zkušeně dotáhli do úspěšného konce. Terén nám neseděl, ale dokázali jsme zareagovat a to je pro nás důležité. Pochvalu zaslouží celý mančaft. Když pomineme očekávané kvalitní výkony opor, pak je třeba za dnešek vyzdvihnout sotva 16-letého
Hůrku a další dorostence, za všechny - Zelenka, Kobr, Babor či Málek.
(Šle)
Sestava:
Marek
Babor Málek
Kůrka Kobr
Šlehofer V. Hůrka Kovářík J.
Zelenka Skála Juráň Kodýtek
Trenéři: Jan Matoušek a Václav Šlehofer st.

 

V bojích byli i další Šneci

TJ Snack Dobřany – Hbc Plzeň 2:3ss
(26.11.so, Extraliga st.dorostu, 11h., Snack aréna)

Branky: Kovářík 2
Byli jsme odhodlaní odčinit debakl z plzeňské haly a i přes prohru po nájezdech si myslíme, že se nám to povedlo. Naši kluci za dnešní výkon pochvalu zaslouží. Už i proto, že vymazali dvoubrankové manko nabrané z první části. Od poloviny zápasu jsme byli ,,o fous, lepším týmem, proti nám ale stál silný protivník, který obrat nedopustil a v nájezdech si sebral druhý bodik navíc. Ke kvalitnímu dorosteneckému derby duelu přispěly oba týmy. Bohužel ne až tak rozhodčí, svými verdikty kupili chyby na obě strany. Škoda... V obou
,kasách, zachytali gólmani, Vítek Čapek v naší kleci, u soupeře David Hrubý. V našem dresu vynikl Jan Kovářík. Nikoli kvůli vstřeleným brankám, ale hlavně hrál jako skutečný lídr a svým výkonem vybičoval ostatni spoluhráče k super výkonům.
Tedy - na svůj tým jsme po dlouhé době, a i přes dvoubodovou porážku, mohlí být s kolegou Matouškem pyšní.
Nezbývá, než soupeři z Plzně k výhře sportovně pogratulovat.
(Šle)

Sestava Šneků:
Čapek
Málek Michálek
Sloup Babor
Kovářík Kobr Truchlý
Zelenka Mužik Šlehofer O.
Čech a Hrubý

TJ Snack Dobřany - Hbc Prachatice 9:1
(26.11.sobota, mis.ČR, sk.Střed, 13h., Snack aréna)
Další parádní výkon předvedli naši starší žáci, když přehráli silného soupeře z jihu Čech. Drtivý výsledek ale neodpovídá, neboť hosté vedeni Honzou Turkem svoji kvalitní hrou dlouho drželi se Šneky krok. Vše rozhodla druhá polovina utkání. Kluci zaslouží za celý podzim pochvalu. Tým trenérů Václava Šlehofera mladšího a Miroslava Kodýtka bude v nabité 12-ti členné republikové konkurenci přezimovat na skvělém druhém místě v těsném bodovém závěsu za vedoucími Kelty z Berouna, ale pozor na záda nám dýchá pouze o skóre výtečná Hostivař s vyjimečným talentem Janem Čejkou a další těžcí protivníci s minimálními bodovými odstupy.
Poděkováni míři do Střibra - za perfektni vzájemnou klubovou spolupráci "šéfovi" Buldoků Vaškovi Šůchovi a nepochybně stříbrským hráčům za jejich výkony v našem dresu.
(Šle)

TJ Snack Dobřany - Hbc Prachatice 3:4ss
(26.11.sobota, Přebor ml.žáků, 15h., Snack aréna)
Opět jsme zapracovávali i přípravkáře a Ti se odměnili výtečným a nebojácným výkonem. I tady náleži pochvala Šnečkům.
(Šle)

Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 10:0
(26.11.sobota, Přebor ml.žáků, 11h., hala - Plzeň)
Totéž hodnocení jako s Prachaticemi. Navíc zápas ovlivnil i náš nízký počet hráčů, který se navýšil právě v odpol.utkání s Prachaticemi.
(Šle)

TJ Snack Dobřany B -Shc Viktoria Plzeň 8:3
(26.11.sobota, 2.NHBL-muži-Západ, 18.30h., Snack aréna)

Branky:Skála 3, Šlehofer V.st. 2, Juráň, Kovářík D.ml. a Marek
V tomto utkání jsme chtěli po serii výprasků či proher zabrat a povedlo se. Velmi dobře zachytal Milan Kadaník a od toho se odrazila celá hra šnečí mužské rezervy. (Šle)

TJ Snack Dobřany C -ZKZ Horní Bříza B 3:5
(27.11.sobota, Krajská ligai-Západ, 18h., Snack aréna)

 

 

 

 

Šneci doma opět vítězí
TJ Snack Dobřany - Chlumec nad Cidlinou 7:3
(20.11.neděle, 1.NHBL-muži, 15h., Snack aréna)

Branky: KováříkJ.(Kobr+Kodýtek), Stráský(Kovářík J.), Skála(Šlehofer V.ml.+Kodýtek),       Kovářík J.(Zelenka), Skála(Kobr), Skála(Šlehofer V.st.), Skála(Šlehofer V.st+Málek)
Důležitá výhra Šneků ze všech možných pohledů.... Zápas odstartovali lépe hosté, když hned v 15 vteřině šli do vedení. Vývoj skóre jsme sice brzy otočili, nicméně do druhé části se šlo se stavem 2:2. Právě v prostřední třetině Šneci oskakují na rozdíl tří branek (5:2). V závěrečné fázi přidávají dvě branky navrch, hosté pouze skóre korigují na konečných 7:3 pro Dobřany. Konec podzimu nás čeká za týden v Teplicích, takže je třeba stále se mít na pozoru...
(Šle)
Sestava:
Marek
Málek, Sloup, Kaňák N., Juráň a Kodýtek,
Kovářík J., Stráský, Zelenka, Šlehofer V.ml., Kobr,
Skála a Šlehofer V.st.

 

Vítězí dorost a prvně i mladší žáci
TJ Snack Dobřany-Hbc Zliv 4:0
(Extraliga st.dorostu, 19.11.sobota)

Branky: Kobr 3 a Kovářík
Upachťaná výhra, tak by se dal hodnotit dnešní zápas. Šneci dnes nehráli dobře a v podstatě se na vítězství strašně nadřeli. Příští víkend dorazí do Dobřan kvalita v podobě Škodovky z Plzně, to bude pro náš tým opravdové měřítko, s dnešním výkonem by nás Plzeň sfoukla jako svíčku, stejně jako nedávdno na hale. O náboj je tedy postaráno.
(Šle)

TJ Snack Dobřany - Olymp Jin. Hradec 4 : 2
(čtvrtek 17.11., 14h, přebor MŽ)
První vítězství si připsali mladší žáci, když na domácí půdě otočili nepříznivý vývoj utkání. První sice vstřelili branku domácí Šnečci, ale soupeř ještě do konce druhé třetiny srovnal a odskočil o jednu branku na 1:2. Třetí třetinu pak domácí využili chyby v obraně soupeře a třemi slepenými góly otočili zápas ve svůj prospěch. Celkově byl zápas velmi vyrovnaný a pro diváky napínavý. Kluci makali a zaslouží pochvalu. (Šle)

foto: Mladší žáci po výhře doma s Jin.Hradcem

 

Ml.žáci prohráli a také rezerva mužů 2x padla
TJ Snack Dobřany - Blatná Datels 3:6
(20.11.neděle, Přebor ml.žáků, 11h., Snack aréna)
Kluci nezopakovali výhru ze čtvrtka, kdy porazili Jindřichův Hradec. Přesto, srdnatý výkon vedl alespoň k vyrovnání skóre na 3.3, pak ale udeřili hosté a třemi góly rozhodli o své výhře. V našem týmu jsme opět dali prostor ročníkově mladším klukům -tedy přípravkářům a "pinďové si vedli velmi zdatně. Střelecky se blýskl hattrickem Matyáš Úbl, věkem rovněž přípravkář. Všichni aktéři utkání včetně soupeře zasluhují pochvalu za své předvedené výkony.
(Šle)

2.NHBL - muži, sobota a neděle 19.11. a 20.11., dvojkolo:
Tatran Třemošná B - TJ Snack Dobřany B 5:1
Fireball Plzeň - TJ Snack Dobřany B 13:3

 

 

Šikulové aneb Minipřípravka v akci
17.11. odehrála naše minipřípravka turnaj na domácím hřišti v Dobřanech. Za účasti týmů Stříbra, Třemošné, Litic, Plzně a pochopitelně domácích Šnečků strávili všichni aktéři spolu s rodiči a fanoušky příjemné sváteční sportovní dopoledne.(Šle)

Sestava Šnečků pro oba zápasy se Stříbrem a Hbc Plzeň:
Vajda
Plajner, Pokorná, Děd
Eichler, Sloup O., Tichota
Šlehofer J., Česák, Poslední
Hradský, Soukup, Dostál a Radvanovský

 

Foto minipřípravky po utkání se Stříbrem:                                                                zleva:Pokorná Tereza, M.Pokorný, Sloup Ondřej, Šlehofer Jan, V.Šlehofer st., Děd Dominik, Poslední patrik, Plajner Radek, Soukup Lukáš, P.Úbl                                                                               ležící: Vajda Pavel
 

Sestava Šnečků:
Vajda
Plajner, Pokorná, Děd
Eichler, Sloup O., Tichota
Šlehofer J., Česák, Poslední
Hradský, Soukup, Dostál a Radvanovský

 

 

 

 

 

Derby zvládly Dobřany
TJ Snack Dobřany-Hbc Litice 4:0
(1.NHBL-muži, 13.11.ne, Dobřany)

Branky:Kovářík J., Juráň(Šlehofer V.st.+Skála), Juráň(Šlehofer V.st.),                              Šlehofer V.ml.(Sloup+Šlehofer V.st.)
Důležité utkání pro oba týmy, navíc derby v druhé nejvyšší mužské soutěži v ČR pro mančafty, které jsou od sebe vzdáleny sotva 20km. Chtěli jsme vyhrát, kdo by ne. Problémy s marodkou vyřešili dorostenci a nutno dodat, že odehráli slušný part.Kapitána Kůrku alias Steva nahradil v jeho roli Zdeněk ,Zelí, Zelenka. Hosté byli v začátku zápasu aktivnější, leč brankově nic nevyjádřili. Šneci se ujali vedení a do konce třetiny ještě náskok navýšili. Ve druhé části se výsledek zopakoval. V té třetí zkusili hosté opět udeřit na začátku a opět bez gólového efektu. Domácí poté hráli to, co bylo třeba, přičemž spoustu tutovek ještě Šneci spálili. Výsledek 4:0 tudíž zůstal nezměněn a tři bodíky navíc si do tabulky připočtou Dobřany.
Vloni byli úspěšní Litičtí, v letošním dvojzápasovém derby
tedy vše berou Šneci, když oba duely vyhráli. Pořád platí, že to je jen sport a v něm je to jako na houpačce, úspěch-neúspěch, v našem připadě jde dnes stále jen o dílčí úspěch, neboť za týden se hraje zas. Ještě je třeba zmínit nulu Honzy Marka v brance, a tak věříme, že jako správný kasař týmu i sám nějakou kačkou za dnešní neprůstřelnost přispěje.
(Šle)
Sestava:
Marek - Hájek(SD)
Juráň, Málek(SD), Kaňák N.(MD)
Kodýtek, Sloup(SD)
Skála, Šlehofer V.ml., Šlehofer O.(SD)
Kovářík(SD), Zelenka(SD), Šlehofer V.st, Kobr(SD),, Babor(SD)

 

Úspěšný dorost i st.žáci                                                                                            TJ Snack Dobřany – W. Chomutov 14:0                                                                            (12.11.sobota, Extraliga SD, 12h., Dobřany)
Branky: Šlehofer O. 6, Kobr 3, Hůrka 2, Sloup, Matoušek a Kovařík
Hosté vzdorovali v úvodní části, od druhé se hrálo utkáni v režii domácích. Další komentář netřeba, ani jednomu týmu by neprospěl...
(Šle)

TJ Snack Dobřany – Kovo Praha 7:1                                                                                    (12.11.so, mis. ČR,sk.Střed-SŽ,14h., Dobřany)
Branky: Matoušek, Vaníček, Gawenda, Kopf, Bárta, Rejda a Duchek T.
Šnečci to dnes opět odmakali a zaslouženě vítězí. Svoji vůli , poctivostí, bojovností, ale nepochybně i umem, šli dnes naši kluci výhře naproti. Naše barvy čekají další zápasy a celý žákovský tým tak musí zůstat ve střehu, jelikož podzim ještě nekončí.

 

Mladší žáci nestačili na Stříbro, hrály i mužské rezervy
TJ Snack Dobřany - HC Buldoci Stříbro 2 : 4
(neděle 13.11., přebor MŽ, 11h)

Branky: Úbl 2
Vyrovnaný zápas v poli, ovšem výhru berou hosté ze Stříbra. Šnečci spálili několik velkých možností, kupř.sólové úniky na brankáře, apod. Hosté ty své však také zahazazovali a to i díky Jaroslavu Dostálovi, který si pomalu osvojuje pozici gólmana. Přesto byli Buldoci v mušce přesnější o dva střelecké zásahy do černého. Výborným výkonem se blýsklo duo Aleš Duchek a Matyáš Úbl, pochvalu ale zaslouží všichni aktéři zápasu, tedy i Buldoci ze Stříbra. Nejbližší utkání čeká naše mladší žáky ve čtvrtek 17.11. od 14h proti Jindřichovu Hradci a v neděli 20.11. pak od 11h s Blatnou, oba duelyse uskuteční na domácím hřišti. Přijďte kluky podpořit.
(Šle)
Sestava:
Dostál
Duchek, Gawenda, Úbl, Vajda, Sloup, Děd, Čížek, Malý

HBC Rolling Balwans Plzeň - Snack Dobřany B 11:3
(2.NHBL- Západ-muži, hala Plzeň, 13.11.neděle 12.30h.)

Plzeň-Litice C - Snack Dobřany C 4:5
(Krajská liga - Západ, muži, sobota 12.11., 15h. hř.Štr. sady-Plzeň)

 

 

 

 

 

Šneci o víkendu
TJ Snack Dobřany-Hbk Karviná 5:8
(1.NHBL-muži, 5.11.sobota, 15h.)

Branky: Stráský(Šlehofer V.ml.+Skála), Kovářik J.(Skála+Málek), Stráský(Šlehofer V.st.), Stráský(Skála+Kůrka), Stráský(Šlehofer V.st.+Málek)
V sobotu jsme vyhořeli zejména v obranné fázi. Zatímco jsme se dokázali přitáhnout na rozdíĺ branky či dvou, takřka ihned přichází soupeřova branková odpověď. Ne, ne, dnes to nebyli Šneci a díky své naivitě nám body z našeho stadionu odváží celek z Moravy.

Opava-TJ Snack Dobřany 6:2
(1.NHBL-muži, 6.11.neděle,12h.)

Branky: Kovářík J.(Kobr), Stráský(Kovářík D.+Šlehofer V.st.)
Ani v Opavě se nepodařilo zabodovat. První část je sice nadějná, ale od druhé už dominuji pouze Opavští. Upřímně řečeno, my jsme to i naší naivitou domácím usnadnili. Nyni se musime soustředit především sami na sebe, vše smazat, jít do příštího utkání řádně nachystaní a plně koncentrovaní.

 

Suchdol n.L.-Snack Dobřany 1:11
(mistrov.ČR, st.žáci, 5.11.sobota)

Suchdol n.L.-TJ Snack Dobřany 8:3
(Přebor mladších žáků, 5.11.sobota)

Trenér Petr Úbl hodnoti: Výjezd busem obou žákovkých kategorií na jih Čech přinesl výhru i prohru pro oba mančafty. Nejprve mladší žáci vinou hrubých chyb v obranném pásmu inkasovali tři vcelku zbytečné branky a tím nechali soupeře brankově odskočit. Z chyb se musíme poučit a připravit na nedělní zápas mladších žáků proti Stříbru. Naopak starší žáci opláceli, když soupeře nepustili k výraznější akci, vytvářeli pohledné kombinace a s přehledem kontrolovali zápas. Další soupeř, pražské Kovo, čeká starší žáky tuto sobotu. Pochvalu zaslouží celý žákovský tým, od nejmenších po nejstarší tahouny!!!

 

Mužské rezervy hrály také                                                                                              TJ Snack Dobřany B - ZKZ Horní Bříza 0:6                                                                (2.NHBL, muži - Západ, 5.11. Dobřany)

 

TJ Snack Dobřany C - Vrány Černíkovice 2-3                                                         (Krajská liga - Západ,  muži, neděle 6.11., Dobřany)

 

 

Úspěšní muži, žáci i připravka, ale také velký smutek
TJ Snack Dobřany-Rondo Teplice 10:1
(1.Nhbl-muži, 30.10.ne, Dobřany)

Branky: Šlehofer V.ml.(Stráský+Kaňák L.), Kovářík J.(Kopta+Šlehofer V.st.), Sloup(Šlehofer V.ml.+Šlehofer V.st), Šlehofer V.st.(Kaňák N.), Sloup(Kaňák L.+Šlehofer V.ml.), Kodýtek(Šlehofer V.st.+Kaňák N.), Kaňák L., Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st.), Kovářik J.(Šlehofer V.st.+Kaňák L.), Kodýtek(Zelenka)
Začnu jednou nesmírně smutnou zprávou, v sobotu nás navždy opustil vynikající hokejbalista, skvělý človék a nejen náš kamarád-pan Libor "Topol" Topolánek. Je mi to, a určitě nejen mně, nesmírně líto!!! Všichni aktéři dnešniho utkáni uctili památku tohoto borce minutou ticha.
Nyní k zápasu, který oproti včerejší tragické události není vůbec důležitý!!!:
Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale Šneci otáčeli vývoj utkání, když úvodní třetinu prohráli 0:1. Od druhé třetiny však nastoupili jiní Šneci a soupeře jasně přehráli.
(Šle)
Sestava mužů:
Marek
Kodýtek Kůrka
Kaňák L., Kaňák N.
Sloup Babor
Šlehofer V.ml., Zelenka, Šlehofer O.
Kopta, Kovářík, Stráský
Šlehofer V.st.

 

Blatná Datels-TJ Snack Dobřany 7:0
(Extraliga st.dorostu, 29.10.)
Domácí nám uštědřili lekci z produktivity. Jednoduchý hokejbal na nerovném asfaltovém terénu splnil účel a slavil úspěch. My jsme si dnes nezasloužili vyhrát i vzhledem k tomu, že jsme několikrát netrefili prázdnou branku Datlů. Dokázali jsme spálit neskutečné šance a i díky tomu Blatná vítězí zaslouženě. Utkání hodně ovlivnilo zraněni našeho gólmana Vítka Čapka ještě v 1.třetině, když jej fauloval v našem brankovišti domácí hráč. Vysokou výhru si tedy připisují Datlové, tím je řečeno vše.
(Šle)

Žáci opět vítězí                                                                                                            TJ Snack Dobřany - Alpiq Kladno 4:0
(mistrovství ČR, sk.Střed, st.žáci, 30.10. ne 12.30h., Snack aréna)
Kluci potvrdili dobře rozjetou sezónu a poráží doma Kladno. V tabulce se tak naši žáci posunuli na třetí příčku. Špička je však hodně vyrovnaná a tak nesmí "hošani" usnout na vavřínech... Nyní nás čeká výjezd na jih Čech-konkrétně do Suchdolu n.L.
(Šle)

Přípravka prvně vyhrála
Šnečci se prvně v sezóně radovali, když na sobotním turné v Dobřanech pod vedením Petra Úbla a Michala Pokorného okusili první letošní radost z výhry. V druhém svém utkáni nestačili na Tŕemošnou. Přesto zasluhují velkou pochvalu.(Šle)

Na snímku naše přípravka 29.10. na domácím turné.
Zleva stojí:trenér Míša Pokorný, Terka Pokorná, Honzík Duchek, Matýs Úbl, Ráďa Vajda, Dandy Malý, trenér Péťa Úbl
Pod nimi zleva: Honzík Šlehofer, Ráďa Plajner a Domík Děd
Ležící gólmánek: Pája Vajda

 

 

Důležitá výhra v derby
TJ Snack Dobřany - Tatran Třemošná 5:2 (1:1),(2:0),(2:1)
(1.NHBL-muži, neděle 23.10., 15h., Snack aréna)

Branky: Kůrka(Šlehofer V.st.+Skála), Šlehofer V.st.(Kůrka+Skála),                               Skála(Šlehofer V.st.+Kodýtek), Šlehofer V.st.(Skála), Šlehofer V.st.(Šlehofer V.ml.+Skála)
Dnes vyhrál lepší tým, který dominoval od počátku utkání. Hosté se sice ujali vedení, ale domácí Šneci výsledek otočili a vrací Třemošné smolnou porážku z prvního vzájemného duelu, navíc s větším brankovým rozdílem. I tento fakt může třeba hrát svoji roli.... A to ještě výborný gólman Jásek spoustu šancí Šneků pochytal. Na domácí straně vynikl při ojedinělých výpadech hostí tradičně Jan Marek v šnečí brance. V samotném utkání dnes předvedli výtečný výkon stále ještě věkem dorostenci Pavel Sloup, Ondřej Málek, Daniel Michálek, Zdeněk Zelenka, Ondřej Šlehofer a Jan Kovářík, čímž tak potvrdili včerejší kvalitu v extralize SD doma s Kladnem. Ostaní Šneci jim dnes velmi dobře sekundovali. Pohyb, aktivita, bojovnost, i proto je dnešní výhra zasloužená, ale pořád je to jen dílčí úspěch. Čeká nás stále hodně práce....
(Šle)
 

Sestava Šneků:
Marek
Málek Sloup
Kodýtek Michálek
Šlehofer O. Šlehofer V.ml. Zelenka
Skála Kopta Kůrka
Kovářík J. Šlehofer V.st.

 

 

Dorost vítězí
TJ Snack Dobřany-Alpiq Kladno 2:1
(Extraliga SD, so 22.10., Dobřany)

Branky: Kobr(Truchlý+Málek), Kobr(Málek+Kovářík)
Těžký zápas zvládli Šneci na výbornou. Obětavosti, disciplínou a přesně plněnými úkoly porazili velmi těžkého soupeře, kterým mančaft kladenského kouče Pepy Moravce rozhodně byl a je. V naší kleci se velmi dobře prezentoval Vít Čapek. Zaujalo také slavné jméno, které řádilo na dobřanském stadionu v letech minulých a s naším klubem má hodně společného...Syn slavného otce, sotva 16-ti letý šikula Martin Fořt. Asi by ale nebylo fér vyzdvihovat jednotlivce. Dnes si totiž zaslouží pochvalu celý náš tým. Šneci tedy kráčí krůček po krůčku....
(Šle)

Tým víkendu - náš extraligový dorost  (22.10. 2016)        Zleva stojí:  Kobr, Sloup, Zelenka, Michálek, Hrubý, Kovářík, Málek a O.Šlehofer      Pod nimi zleva:Babor, Hájek, Fořt, trenéři-Šlehofer a Matoušek, Truchlý                    Ležící: Čapek

 

Bojovník, který nikdy nic nevzdává
Ve srovnání s daleko většími kluby a městy, které mají nepochybně větší možnosti,  se hokejbalové Dobřany  pyšní několka mládežnickými úspěchy v posledních letech. Provinční  klub z malého a hlavně hrdého města z jihu Plzeňska získal několik titulů mistra ČR a medailí z cenných kovů, velký podíl na těchto úspěších má i bojovník, jenž do šnečího tábora zamířil z nedaleké Třemošné. Původem fotbalista se nyní věnuje prioritně hokejbalu. Je to týmový a talentovaný hráč, tak ho vidí kabina a především trenéři. Jaké má cíle, jak zvládá školu, dojíždění, ale i samotný hokejbal............  Pro klubové a fb stránky odpovídá na pár otázek dříč a poctivák Zdeněk "Zelí" Zelenka    více.......
 
 
 

 

Muži dnes odehráli super partii
TJ Snack Dobřany-Svítkov Stars Pce 4:0
(1.NHBL-muži, 15.10.sobota, Snack aréna)

Branky: Skála(Kodýtek,Šlehofer V.st.), Skála (Juráň, Šlehofer V.st.), Kopta (Šlehofer V.st., Juráň), Kopta(Šlehofer V. st.)
Dnes jsme konečně zabrali nejen výsledkem, ale i hrou. V Dobřanech se představil velmi kvalitní tým, který si také zakládá na práci s mládeží. Pod umělým osvětlením se hrál kvalitní hokejbal. I proto má šnečí výhra svoji váhu. Ono je třeba si přiznat, že výsledek je pro Pardubice dost krutý. Po dlouhé době jsme také konečně hráli doma a to je pochopitelně při velké vyrovnanosti 2.ligy velká výhoda. Závěrem: Celý tým zaslouží za dnešní výkon pochvalu, ale pozor, je to jen dílči úspěch. (Šle)
Sestava:
Marek
Juráň Šlehofer V.
Gôrges Sloup
Skála Šlehofer O. Zelenka
Kůrka Kodýtek Kovářík D.ml.
Rubner Stráský Šlehofer V.st.

 

V Brně bez bodu
Buldogs Brno-TJ Snack Dobřany 3:1
(1.NHBL-muži, 16.10., Brno)

Branka: Skála(Kopta, Šlehofér V.)
Dnes jsme nezopakovali včerejšek.
Zápas se nám nepovedl. Domáci chytli začátek a rychle vedli. Skóre se do třetiny přesto srovnalo. Smolný gól ve třetí části v naší siti hodně napověděl, kdo že dnes zvítězí. Navíc kvalitní tým trenéra Honzy Emmera přidal třetí a rozhodující úder, tím už bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Včerejší zápas nás stál hodně sil, k tomu jsme dle
,losu, podstoupili dnešní ranní 320km dlouhý přesun na brněnský hrubý asfalt a i to mělo vliv na to, že jsme výborný sobotní výkon nezopakovali. Nezbývá, než kvalitnímu soupeři z Moravy pogratulovat k vydřené, a asi je třeba sportovně uznat, že i k zasloužené výhře a nachystat se na další duely.
(Šle)
Sestava:
Marek
Juráň Skála Šlehofer V. Górges Kopta Kůrka Kodýtek Málek Šlehofer V.st.

 

Mladší žáci urvali bod, hráli i ostatní Šneci
TJ Snack Dobřany - Hbc Hostivař 1:5
(MČR SŽ, sk.Střed, 15.10. sobota, Snack aréna)
Trenér V.Šlehofer mladší: V přímém souboji o vedoucí pozici této skupiny vítězí pražská Hostivař, která byla lepším týmem po většinu zápasu. Naši kluci tradičně bojovali, dnes to ovšem na výborného soupeře nestačilo. Je to naše první porážka v normální hrací době. Určitě se ponaučíme, jelikož jsme spoustu chyb udělali. S klukama jsme spolu s kolegou Mírou Kodýtkem chvilku při sobě, takže to chce také trošku čas, ale budeme bojovat dále, to k nám totiž patří a toho se budeme držet.

Blatná Datels - TJ Snack Dobřany
(neděle 16.10., přebor MŽ)
Trenér Petr Úbl: Konečně se zadařilo i mladším žákům, kteří přivezli první bod z Blatné. Přestože Šneci byli první, kdo šel do vedení, museli nakonec dotahovat závěr zápasu. Klukům patří velké díky.

TJ Snack Dobřany C - Litice C 1:5
(16.10. neděle, 18h., Dobřany, krajská liga -muži)

Hbc Plzeň B - TJ Snack Dobřany B 9:3
(2.NHBL-muži, 16.10. neděle, 16h., hř.Plzeň)

 

Radost z výhry měli pouze naši žáci

Tat. Třemošná - TJ Snack Dobřany 2-1
(1.NHBL -muži, 9.10.neděle)

Branka: Skála(bez asis.)
Zápas na nerovném a kluzkém asfaltovém povrchu se Šnekům v lesním prostředí v nedaleké Třemošné nepovedl. Selhali jsme ve střelbě. Na jeden gól se vyhrává těžko. Branku jsme navíc vstřelili při hře bez brankáře pár sekund před koncem. V derby tedy berou všecno domácí.
(Šle)

 

TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.B.  9 : 1

(Mis.ČR, starší žáci, 8.10. 12:00)

Šneci nastupovali do zápasu s odhodláním oplatit soupeři prohru mladších žáků z právě odehraného utkání (viz níže). Úvod byl trochu vlahý, ale ve druhé třetině nás soupeř nechal výrazně odskočit ve skóre, což rozhodlo zápas.

 

TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.B.  4 : 10                                                                                  (Přebor mladších žáků, 8.10. 10:00)                                                                                          Celkem vyrovnaný zápas nám pokazily zbytečné chyby v obraně, na kterých musíme zapracovat. Soupeř toho využil, naopak nám tam nespadly další jasné gólovky.

 

Hbc Plzeň-TJ Snack Dobřany 7:1
(Extraliga SD, 8.10.sobota,, hř.Plzeň)

Branka:Šlehofer O.(Kovářík J.)
Dnes to byl zápas formule s TRABANTEM. Bohužel my - Šneci jsme byli ti, kdo se po hale vozili v TRABANTU. Formuli tímto bakelitem zákonitě chytit nešlo, natož ji předjet.
Teď vážně, domácí byli bezpochyby lepší v drtivé většině moderních hokejbalových atributů, neboli minimálně po atletické stránce, dále více bojovali a i více tzv. chtěli, zaslouženě proto vítězí. Čili, gratulace k výhře míří soupeři do Plzně. My tedy nyní musíme spadnout z hrušky, stáhnout krovky, sednout si na "zadek", přestat "nesmyslně" létat v mistrovských oblacích a začít znovu pečlivě, poctivě a pravidelně makat již v tréninku, jiná cesta k nasednutí do formule nevede.
S TRABANTEM se v extralize st.dorostu jaksi závodit nedá... Příští týden jedeme do Ústí nad Labem a i tam nás pochopitelně čeká těžký soupeř v podobě domáci Elby. Přípravu na tento duel začneme hned pondělkem...
(Šle)

 

 

 

Z Berouna s bodem, hrály i další šnečí kategorie            Kelti Beroun - TJ Snack Dobřany 4:3ss
(1.NHBL-muži, 2.10. neděle)

Branky: Skála(
Šlehofer V.st.+Kodýtek P.), Skála(Görges+Šlehofer V.st), Kůrka(Šlehofer V.st.+Šlehofer V.ml.)
Nakonec bod z venku. Je to asi škoda vzhledem k vývoji utkání, neboť Šneci třikrát vedli, přičemž Kelti pokaždé vyrovnali. V nájezdech byli šikovnější domácí a berou o bod navíc. Náš tým dnes nehrál špatně, v poli jsme v celkové hrací době měli i navrch, na výhru to přesto nestačilo. Takže, nezbývá, než dodat, berene každý bod a koukáme dopředu. Hrajeme sérii venkovních duelů a ta je vždy hodně těžká(doposud jen dvakrát doma). Další zápas míříme do nedaleké Třeminy a to bude opět těžká zkouška. (Šle)
Sestava:
Hájek
Kůrka Kaňák L.
Gôrges Juráň
Kodýtek P., Šlehofer V.ml., Kopta
Kodýtek M., Kovářík D., Kobr
Skála, Šlehofer V.st., Kovářík J.

 

Hbc Zliv-TJ Snack Dobřany 0:5
(Extraliga SD, 1.10.sobota)

Branky: Kobr 2, Kovářik, Hůrka a Sloup

Jihočeši jsou doma na nerovném povrchu hodně nepříjemní a potvrdili to i dnes. Šneci odehráli zápas přesně dle stanovených not, což přineslo kýžené ovoce. Soutěž je však stále na samém začátku a tak je zapotřebí vše cílit k dalšímu duelu. (Šle)

 

 

Žáci opět vítězní, vyhrála i první rezerva
Nové Strašecí - TJ Snack Dobřany 1:9 (0:4,0:1,1:4)
(Mis.ČR, starší žáci, 1.10. sobota, hř.Nové Strašecí)
Naši starší žáci opět zvítězili, tentokrát na půdě Středočeského Strašecí, více už hodnotí trenér
Miroslav Kodýtek: Kluci potvrdili roli favorita a dokázali zvítězit, ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, zápas to nebyl vůbec lehký. Soupeř kousal od začátku do konce a dostával se do nebezpečných příležitostí, které Matěj Malotín vychytal. Jediným hráčem, kdo ho dokázal překonat byl Jan Matoušek, který si nešťastně srazil balonek do vlastní brány a překazil tak Matějovi čisté konto. Kluci dnes podali výborný týmový výkon, zvítězili tak počtvrté za sebou, ale stále to nic neznamená. Jsme na začátku sezóny a každý zápas je jiný, je třeba neustále makat na tréninku jako do teď a pečlivě se připravit na další zápas s Českými Budějovicemi.
Sestava:
Malotín
Kopet - Duchek
Matoušek - Hošťálek
Vaníček - Kopf - Úbl
Krejčí - Bárta - Gawenda
Neumaier

TJ Snack Dobřany B - Tatran Třemošná B  6:1
(2.NHBL-Západ, muži, 1.10. sobota, Snack aréna)

První výhra v sezóně znamená, že se první šnečí mužská rezerva minimálně odlepila ode dna tabulky....

HC Buldoci Stříbro - TJ Snack Dobřany  0 : 8

(Přebor mladších žáků, 2.10., 14:00)

Kluci především vinou nemocí opět nastoupili v nejužší možné sestavě, přesto hráli se zdviženou hlavou až do konce zápasu a zaslouží pochvalu.

Z Boleslavi s porážkou                                                 Mladá Boleslav-TJ Snack Dobřany 6-3
(1.NHBL, muži, 25.9., hř.Ml.Boleslav)

Branky:Kovářík J.(Kodýtek), Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st.+Gôrges), Kovářík J.(Juráň+Šlehofer V.st.)
Šneci začali náporem. Udeřili ale domácí, když slepenými góly získali potřebný náskok. Připravovali jsme se na určité herní situace Ml.Boleslavi, bohužel v reálu jsme je nedokázali eliminovat. Náš tým se probral až v poslední třetině. To už stačilo pouze na zkorigování nepříznivého stavu. Herní projev špatný zejména v poslední třetině nebyl, za umělecký dojem se ale body nerozdávají.
(Šle)
Sestava:
Hájek
Gôrges, Juráň
Kovářík D.ml., Kůrka
Kovářík J., Kodýtek, Kobr
Šlehofer V.ml., Kopta, Babor
Šlehofer V.st.

 

Hrála i mládež, dorost a st.žáci vítězně                                    Chomutov-TJ Snack Dobřany 1-4
(Extraliga SD, 24.9., 3.kolo)

Branky Šneků: Kobr 2, Kovářík a Babor
Po dvou vydřených výhrách vyrazili Šneci klubovým busem k prvnímu utkání na hřiště soupeře. Výkon však nebyl dobrý a domácí výhry zdaleka nepotvrdil. Upachťaná výhra na severu Čech má přesto své klady. Přinejmenším si zahrála šíře kádru Šneků a plný bodový zisk putuje do Dobřan. Velmi dobře zachytal gólman domácích, kterým se Chomutovšti na Šneky posílili. Ještě jedno pozitivum je třeba zmínit nebo lépe řečeno vyzdvihnout, a sice krásný hokejbalový areál v Chomutově - včetně jeho zázemí. Také věříme a těšíme se na avizovanou hokejbalovou halu u nás v Dobřanech.
Zpět k extralize SD. Za týden nás čeká další z kategorie nevyzpytatelných týmů, soupeřem našich Šneků bude v jeho prostředí Jihočeská Zliv. Tam budeme muset přepnout na jiný level.
(Šle)

TJ Snack Dobřany-Hbc Plzeň 2:1ss
(Mis.ČR, 24.9., zkl.část, st.žáci)
Kluci prohrávali po 2.třetinách 0-1.
V závěrečné třetině se podařilo Janu Matouškovi po vyhrané buly přesně zacílit. Po vyrovnané bitvě se šlo do nájezdů, v kterých náš golman Matěj Malotín všechno pochytal, a když Martin Rejda prostřelil plzeňského brankáře, nebylo co řešit. Šnečí výhra byla vydřená a o to vyšší hodnotu má.
(Šle)

Na snímku starší žáci po výhře nad Plzní 24.9.

 

 

Hráli i nejmladší a mužské rezervy

Šneci vyslali do bojů obě kategorie přípravek, také starší "piňdové" v kategorii mladších žáků si zahráli zápas, přičemž ve všech těchto zmíněných nejmladších kategoriích na výsledky opravdu nehledíme. Pro spoustu kluků to byla premiéra a my jsme do všech bojů posílili i nové realizační týmy. Starší kluci si přeci musí vychovat své nástupce.... Všem aktérům zápasů, tedy nejen dětem, musíme za jejich snahu poděkovat a do šnečího éteru vzkazuji - jedem dál, počínaje tréninkovými jednotkami. (Šle)
 

Na snímku šnečí minipřípravka v Třemošné....

 

Obě mužské rezervy Dobřan odehrály další své zápasy...

Souhrn výsledků:
TJ Snack Dobřany B - Fireball Plzeň 4:6
(24.9.so, 2.NHBL-muži)

TJ Snack Dobřany C - Horní Bříza B 7:3
(Krajská liga Západ, ne 25.9.)

Minipřípravka v Třemošné dne 24.9.:
TJ Snack Dobřany - Stříbro 0:12
TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň 0:6

Přípravka v Plzni Š.sadech dne 25.9.:
TJ Snack Dobřany - Hbc Litice 8:8
TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň 2.8

Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 17:1
(Přebor ml.žáků, 24.9. Plzeň-hala)

 

Šneci vítězní                                                                     TJ Snack Dobřany - Hbc N.Strašecí 4:2
(1.NHBL-mužů, neděle 18.9.,4.kolo )

Branky:Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st.a Kovářík J.), Kodýtek(Kůrka), Michálek, Kovářík J.(Michálek a Kobr)
Trenérský štáb posílil po několika letech Petr Chvojka a mohlo se jít do boje. Zlepšený výkon Šneků oproti předchozím duelům mohl paradoxně, vzhledem k zisku bodů, přijít vniveč. Jednoduše proto, že místy z drtivého tlaku Šneci nevytěžili po dvě třetiny ani jednu branku. Naopak hosté se střelou osamoceného Jana Falaře "z útočné modré" ujali vedení.Třetí část byla přece jen ve znamení domácich. Korektury v sestavě, využitá přesilovka, pokračujíci uragán Šneků a rázem to bylo ve 35.minutě zápasu 4-1. Hosté ješté v početní výhodě snižují. Tři body zůstávají doma, pořád je co zlepšovat, to ale určitě víme..
(Šle)
Sestava:
Marek,Hájek
Kůrka, Michálek
Gôrges, Juráň
Málek, Kovářík D.ml.
Babor, Zelenka, Sloup
Šlehofer O.,Kodýtek, Kobr
Šlehofer V.ml., Kovářík J.,Kopta
Šlehofer V.st.

 

 

Dorost v drama vítězí
TJ Snack Dobřany - Most 4:3
(17.9., sobota, extraliga SD, hř.Snack aréna)

Branky:Málek 2, Truchlý a Kovářík
Šneci svedli těžký souboj s možným favoritem celé extraligy. Most se bude rvát o příčky nejvyšší, vždyť je s tímto ročníkem mistrem extraligy v kategorii ml.dorostu. Naopak náš tým doznal změn, do mužské kategorie poskočili loňstí mistři ČR a zároveň lídři tehdejšího mančaftu. Zápas měl grády a výsledek se přetáčel na obě strany. V závěru inkasují hosté vyrovnávací gól v oslabení. A chvilku na to vsíti rozhodující úder Jan Kovářík. Kluky musíme pochválit, neboť nesložili zbraně za nepříznivého stavu a za bojovnost, přesně plněné pokyny, byli odměněni v již zmíněném závěru zápasu.
(Šle)

 

Starší žáci vítězní, hrály i mužské zálohy
SK Kelti 2008 - TJ Snack Dobřany 4:5 ss
(MČR starší žáci střed, sobota 17.9.)
Starší žáci odehráli druhé kolo opět na hřišti soupeře, tentokrát v Berouně a přivezli si dva cenné body.
Více již trenér Petr Úbl:Oba týmy se nechtěly smířit s prohrou, bojovaly do poslední vteřiny a na obou stranách padla nešťastná branka - to vše je třeba hodnotit pozitivně a připravovat kluky na další těžké zápasy. Velkou oporou na střídačce Šneků byl další trenér v mládeži Míra Kodýtek, který si při koučování vedl velmi dobře. Klukům patří velké díky za nasazení. Další zápas tuto sobotu proti Plzni nás již čeká na domácím hřišti a je se na co těšit. Proti tomuto rivalovi nastoupí ve stejný den i mladší žáčci, které čeká první zápas sezóny a to na hřišti soupeře, tedy na Košutce.

TJ Snack Dobřany B - Rolling Balwans 2:2 nedohráno (porucha um.osvětlení)
(2.NHBL muži, sobota 17.9.)

Litice C - TJ Snack Dobřany C 5:2
(Krajská liga Západ, muži, 17.9.)

Na snímku starší žáci TJ Snack Dobřany po výhře v Berouně 17.9.2016

 

Také přípravka půjde do boje
Šnečí přípravka se poctivě připravuje na své úvodní zápasy. Do tréninkových jednotek naskočily i budoucí nové hvězdy. V týmu jsou i pětiletí kluci a pochopitelně i hráči spadající do věkové kategorie přípravek. V klubu nás čeká ještě důkladnější práce s nejmenšími, neboť věříme v další návaznost na úspěšné hráčské produkty z oblasti šnečí mládeže z let předchozích. (Šle)                                          

Na snímku přípravka TJ Snack Dobřany pro sezónu 2016-17

 

 

 

 

 

Dvojkolo za 4body....

TJ Snack Dobřany - Jin.Hradec 1-2ss
(1.Nhbl,muži, 11.9., neděle)

Branka Šneků: Šlehofer V.ml.(Šlehofer V.st. a Kůrka)
Na jeden gól se vyhrává těžko. Hosté předvedli v Dobřanech slušný výkon. Šneci dnes tahali nohy. Výhra našich barev by nebyla spravedlivá, to je třeba si přiznat. V nájezdech jsme snad prvně po ...sto letech... padli. Opět citelně chyběl Kopta, který byl bez potrestání viníka zraněn v oblasti obličeje v Liticích. I bod může mít svoji hodnotu. Chtěli jsme uhrát za dvojkolo více, kdo asi ne, ale je třeba respektovat, že proti Vám stojí soupeř a ten chce pochopitelně to samé.
( Šle)
Sestava:
Marek, Hájek
Kovářík D.ml., Juráň
Kůrka, Gôrges
Michálek, Šlehofer V.ml., Babor
Málek, Kobr, Kovářík
Šlehofer O., Zelenka, Šlehofer V.st.

 

Hbc Litice - TJ Snack Dobřany 1-2
(1.Nhbl - muži, hř.Plzeň,10.9.,sobota)

Branky Šneků: Šlehofer V.ml.(Šlehofer st. a Kůrka), Kobr(Šlehofer V.ml. a Juráň)                 Výhra z kategorie vydřených a hlavně důležitých. V úvodní části byli lepší domácí, ve druhé se hra vyrovnala, více gólovek si vypracovali Šneci. V této části padla i jediná branka do klece Litic. Třeti část tedy měla vynést ortel. Litice vyrovnávají, Šneci kontrují. Opětovné vyrovnáni mají na hokejce domácí, ale trestné střílení likviduje Jan Marek. Tři velmi cenné body putují do Dobřan.(Šle)

 

Tři body pro dorost na úvod                                                         TJ Snack Dobřany - Blatná 3:2
(Extraliga SD, sobota 10.9.)
Úvodní kolo Extraligy SD nabídlo zajimavý duel. Šneci vedli již 3-0, přesto zápas houževnati hosté nezabalili. Na začátku třetí části se přitáhli na rozdíl branky a o náboj bylo postaráno. Skvělý Marek Hájek soupeře vychytal i při nařízeném nájezdu, a tak první tři body do tabulky si připisují Šneci.
(Šle)

 

Žáci na severu vítězní, rezervy mužů se střídavým úspěchem Starší žáci vyrazili do dalekého Ústí nad Labem a zvítězili vysokým rozdílem. Start se povedl, ale jde pouze o začátek soutěže. Více už trenér Petr Úbl: Výsledek je zavádějící, domácí Elba nastoupila s novými hráči a její výkon je třeba vyzdvihnout, když ani za velmi nepříznivého stavu nesložila zbraně. Naši kluci si výhru zasloužili. Příští zápas v Berouně s Kelty bude o poznání těžší.
Hrály i naše mužské rezervy. B-tým v okleštěné sestavě prohrál vysokým rozdílem v Horní Bříze. C-tým doma udolal Černíkovice.

Výsledky:
Elba Ústí nad Labem - TJ Snack Dobřany 1:13
(MČR starší žáci střed - sobota 10.9.)

Horní Bříza - TJ Snack Dobřany 11:0
(2.NHBL - Západ, neděle 11.9., H.Bříza)

TJ Snack Dobřany - Vrány Černíkovice 3:0
(Krajská soutěž-Západ, muži, 11.9., hř.Dobřany)

 

 

Šneci v Přelouči smolně padli
Přelouč-Dobřany 4-2
(1.Nhbl-mužů, 1.kolo)

Branky Šneků: Kovářík D.ml.(Kodýtek), Zelenka
Pohyblivý šnečí hokejbal nadělal domácím hodně paseky nejen v jejich obranném pásmu. Vedení Šneků 2-0 v prostřední části po dvou slepených brankách nabídlo zajímavou zápletku. Přelouč však se zkušenými hráči ( a našimi kamarády, za všechny - Šmíd a Komůrka)
účet ještě do konce 2.části srovnává. Bojovné utkání rozhodla sporná branka ze 42min., kterou v síti chtěli vidět domácí. A potom ji, jak jinak, vidéli i rozhodčí. Byla, nebyla? Není video, takže pouhé dohady, kdo to tzv. rozsekne. Sudí ale byl dost blízko..., náš gólman také. Oni dva asi budou vědět nejvíc. Pro barvy Šneků nespravedlnost, pro Přelouč klíč k výhře. Odsud se body moc vozit nebudou. Domácím k šťastné výhře pomohl i chytrý tah a náleží jim i tedy sportovně gratulace, i oni dřeli. Taky je třeba mrknout do vlastních řad. Hloupé chybky, neproměné šance, atd. Vysokou kvalitu předvedl opět Jan Marek. Zkrátka - práce a práce dál, to ale umíme. Šneci tedy určitě hrábnou, máme v týmu další nové hráče z mládežnické líhně. Kluci se stále obehrávají a získávaji tolik potřebné zkušenosti. Bude to pochopitelně ještě nějakou chvilku trvat, než si to tzv.sedne. Kádr ale potenciál má a již ho doplňovat nechceme. Jediný, kdo nás doplní v dalších zápasech, je další mladík Lukáš Kopta, který nám dnes citelně chyběl. Touhle cestou tedy i půjdeme dál, což je poctivá, pravidelná a již zmíněná práce nejen v tréninku a to by bylo...
(Šle)
Sestava:
Marek, Hájek
Kovářík D.ml., Kůrka(C)
Juráň, Michálek
Sloup
Šlehofer V.ml., Kovářík J., Málek
Babor, Zelenka, Šlehofer O.
Kodýtek, Kobr, Šlehofer V.st.h

 

Šneci chtěji nadále vychovávat odchovance
"Pouhé" nábory Vám hráče nezaručí. To další navazuje. Chceme se zaměřit i na kvalitu výchovy, ne si jen udělat tzv. čárku. To ani není šnečí styl v posledních letech, to bychom nebyli Šneci ... Hezky se to sice říká, ale my se budeme a chceme snažit tak, jak je nám to po několik posledních sezón vlastní. Pětitisícové městečko z jihu Plzeňska k hokejbalu patří. Nadále se chceme měřit s republikou a navázat na úspěchy, i proto tahle z intezivněná cesta. Je to však ze všech možných pohledů "setsakramentsky" těžký úkol. Ovšem, držení se hesla- Kdo nic nedělá, nic nezkazí, nám dává sílu a tolik potřebnou energii.
K tomu všemu věříme a sníme v avizovanou výstavbu nové ryze hokejbalové kryté haly v příštím roce na stávající ploše našeho hokejbalového areálu.
Na zářijových akcich na Kotynce a Z.Š. se podíleli Šneci:Petr Úbl, Jan Marek, Michal Pokorný, Václav Šlehofer ml. a st. a dobřánští hokejbalisté z kategorie žáků.. Vše za velké podpory města Dobřany. Všem patří velké díky.
(Šle)

 

Šneci mezi dětmi
1.9. na koupališti Kotynka podnikli Šneci náborovou či chcete-li propagační akci našemu sportu. Nešlo jen o hokejbal, neboť se na dobřanském biotopu prezentovali i jiní zástupci sportů, které sdružuje TĚLOVÝCHOVNÁ JEDNOTA Dobřany, dále pak i členové zájmových kroužků. Svůj "mini plac" měli Šneci přímo u vody. Akce byla směřována prioritně dětem, kteří nastoupily do 1.tříd zkl.škol. 2.9.učinili Šneci další krok k ještě větší intezitě k práci s mládeží. Přímo na školním hřišti byl položen povrch Speedo, hokejbalový plácek obklopily nízké mantinely, tím pádem se mohlo uskutečnit příjemné hokejbalové dopoledne s dětmi dobřanské Z.Š. z 1.stupně včetně krátkých pohovorů s dětmi, předváděcích akcí, ale i samotné hry v podání žáků Z.Š. se Šneky. Všichni odcházeli s pěknými pocity a zážitky. Šneci tedy uspořádali akce, které nejen dobřanským rodičům a dětem náš sport ještě více přiblížily. (Šle)

 

 

 

V Dobřanech kralovala "Bolka"
V sobotním parném dni se na jihu Plzeňska uskutečnil hokejbalový podnik. Velkým tahákem byla, při vší úctě k ostatním plejerům, bezesporu účast mladé nastupujíci hvězdy světoveho hokeje Davida Pastrňáka a pochopítelně i hvězdy světového hokejbalu Martina Kručka. Oba po
tvrdili své kvality. Skvělé výkony v úmorném vedru ale podávali i další borci. Za všechny Jaroslav Fukárek, Tomáš Wintr (oba M.Boleslav), Jan Čížek, Ondřej Duchoň(N.Strašecí), Martin Pala, Filip Koch, Martin Davídek(Ml.pušky U20), Petr Kůrka, Jakub Juráň(Šneci), Adam a Ondra Bártovi, Václav a Milan Dlugošovi(Pedagog Č.B.). Akce svůj účel splnila, a sice - bavit se naším oblíbeným sportem se zachováním soutěživosti a představit tento sport na nejvyšší úrovni i široké veřejnosti a hlavně našim nejmenším adeptům.
Závěrem: Poznali jsme ale i jiné věci, než hokejbal. Hráč NHL a vycházející hvězda světového hokeje David Pastrňák všem přítomným ukázal, že je to také jen člověk z masa a kosti. Pro dobřanské žáky, dorost a muže to byl a bude nezapomenutelný zážitek, sdílet s touto Star šnečí kabinu. David se zachoval jako super člověk, skromný, obyčejný kluk, velký sportovec a stoprocentní profesionál. Do jeho další kariéry mu všichni přejeme jen to nejlepší. A třeba zase někdy naviděnou u nás v Dobřanech.
(Šle)

 

 

SOUBOJ MĚST

Příměstský tábor dětí a mládeže zaměřený na hokejbal proběhl pod vedením hl.trenéra Petra Úbla v posledním týdnu školních prázdnin. Vrcholem celé akce byl v sobotu 27.8.2016 Souboj měst, v kterém dobřanští mladíci vyzvali mladší dorost Mladé Boleslavi a turnaj si v Dobřanech zahráli i mladší žáci domácího TJ Snack Dobřany, Buldoci ze Stříbra a dva týmy našeho spřáteleného klubu z Nového Strašecí. Výsledky podstatné rozhodně nebyly, nýbrž radost dětí , ale také z odvedené práce nejen pro dobřanskou hokejbalovou mládež. Je to pro nás jediná cesta, jak hokejbal posouvat dál, neboť nám přijde, že stav ohledně hokejbalu, není zrovna ideální, přičemž některé věci právě (a nejen) v mládeži jsou minimálně k zamyšlení.... Turnaj byl podpořen z Grantového Dotačního titulu města Dobřany.Více už hl. trenér Petr Úbl: S Mladou Boleslaví se hráči vydali ze všech sil a předvedli naprosto vyrovnané zápasy. Hrál se pěkný a férový mládežnický hokejbal s výsledky Dobřany - Mladá Boleslav 2:3ss a 3:1. Souboj měst patřil však i těm nejmenším. Smíšené týmy mladších žáků a přípravek Buldoků Stříbro, Nového Strašecí a dobřanských Šneků se za horkého dne utkaly v přípravných zápasech před novou sezónou. Pro některé hráče a hráčky se jednalo o vůbec první žákovské zápasy hrané na celé ploše hřiště. Kluci i holky se vedli skvěle, ani odpolední žár je neodradil a sáhli si na dno sil. Turnaj vyhrál tým Nové Strašecí 2, který ze všech zápasů prohrál pouze jednou a to na nájezdy proti domácím Šnekům. Druhou příčku obsadili dobřanští Šneci, kteří byli v prvním zápase posíleni o mladoboleslavského Tygra Jardu Fukárka ml.v brance a ve dvou následných duelech o tři hráče v poli z týmu Stříbra. Bronz bralo Nové Strašecí 1 a čtvrtou příčku obsadili Buldoci ze Stříbra. Tentokrát však více než o výsledky šlo o zapracování těch nejmenších do vyšší kategorie, o vyzkoušení nabytých zkušeností z příměstského hokejbalového tábora a o srovnání a konfrontaci s týmy, které budou ve stejné kategorii soutěžit i v sezóně. Všem, hráčům, rodičům, fanouškům i organizačnímu týmu patří velké díky. Souběžně s tímto turnajem mohli příznivci hokejbalu shlédnout i několik zajímavých exhibičních zápasů dospělých, ve kterých se představilo několik reprezentantů a významných osobností tohoto sportu.

 

 

Šneci o víkendu k prověrkám v Souboji měst
 

Lídři týmů odpovídají........
Na tři jednoduché otázky odpověděli hráči, kteří by se měli v sobotu objevit v dobřanské Snack aréně.

1. Jak trávíš letní prázdniny?
2. Jak se těšíš na sezónu a co si od ni slibuješ?
3. Co očekáváš od dobřanského turnaje?

Martin Kruček (Ml.Boleslav - mj. nejlepší hokejbalista ČR)
1.Jako každý rok. Sportovně , pracovně. Na typickou dovolenou mě moc neužije. Ale to tim ,ze jsem ještě nikdy nebyl u more a tak netuším, zdali by se mi to zalíbilo a nejezdil bych pak několikrát do roka.
2.Jelikož je to sezóna před MS, tak se těším zvýšené konkurenci a co si od ni slibuji ? Aby poslední zapas byl vítězný.
3.Nechám se překvapit.

Tomáš Wintr (M.Boleslav- lídr týmu, také hráč Kovo Praha)
1. Už nějakej ten rok prázdniny ani neregistruju. Takže pracovně, tak jako celý rok.
2. Těšim se. Takhle jsem o víkendech neměl co dělat a musel jsem je trávit v barech. Doufám, že se letos konečně vyhneme bojům o záchranu a zahrajeme si play off.
3. Očekávám, že se nezranim a zahraju si hezkej hokejbal. Jsem rád za každou příležitost "osahat si to" před sezónou.

Jaroslav Fukárek (M.Boleslav-brankářská legenda v ČR)
1.Díky tomu, že jsem se v červnu zůčastnil veteránského mistrovství světa v Kanadě, tak o prázdninách chodím normálně do práce a také díky tomu, že nám babičky fungují, tak jsem měl i trošku času na mé oblíbené rybaření. Ale teď už se společně s mými syny pilně připravujeme na následující sezonu.
2.Já se od patnácti let těším na každou sezonu ůplně stejně.Díky mému věku už nebudu stoprocentně na všech zápasech, ale budu trénovat tak, abych mému týmu byl schopen kdykoliv pomoct, když to bude potřeba. Já osobně doufám v play off.
3.Já se Dobřan vždycky moc těším,protože tam tomu šéfuje top hokejbalista,obrovskej srdcař, super člověk Venca Šlehofer a já jsem hrdý, že je to můj kamarád, ale je tam i dost dalších lidí, které rád uvidím.Od turnaje očekávám hlavně kvalitní přípravu na sezonu, ale i velkou zábavu. Jsem rád, že tam bude i náš mladší dorost, který má před sebou první sezonu v této kategorii, a tak budou mít možnost okusit, jak se to tam hraje.

Adam Bárta ( Č.Budějovice, lídr týmu, v dresu Dobřan se stal v roce 2013 mistrem ČR v mladším dorostu)
1. Letní prázdniny trávím na brigádě, kde denně nazvedám několik tun v podobě zlatavého moku. Jen jsem na týden odjel s přítelkyní do Chorvatska.
2. Na sezonu se samozřejmě těším, i když na ní nejsem moc připraven, protože jsem se k tréninku ještě pořádně nedostal. Cíl na příští sezonu je jasný. Česká republika hostí nadcházející mistrovství světa v Pardubicích, tak bych se chtěl poprat o místo v národním týmu. Také předpokládám, že reprezentační trenéři sledují i 2.NHbl a hodí mi udičku s reprezentační pozvánkou. Letos jsem tuto návnadu sice okusil, ale bohužel se mi nepodařilo projít sítem na MS U20 v Anglii jak po herní, tak po morální stránce. Doufám, že to tedy tentokrát vyjde.
3. Dobřanský turnaj nabídne velice zajímavé soupeře, tudíž očekávám vysokou úroveň turnaje.

Ondřej Bárta (Č.Budějovice, lídr týmu z jihu Čech, působil i dvě sezóny v Dobřanech)
1. Letní prázdniny trávim jako skoro každý a to v práci. Dovolené jsem si užil minuly týden.
2. Na sezónu se těším jako každý rok a jako každý rok doufám v lepší umístění, než třetí místo.
3. Od turnaje očekávám doladění drobných nedostatků, které nás zlobí a jako každý budeme pohlížet na ty nejvyšší příčky.

Milan Dlugoš (Č.Budějovice, opora Pedagogu)
1. Letní prázdniny už se mě bohužel netýkají,takže léto trávim prací a dovolenou,když jsem si byl odpočinout v Bulharsku. Dále se připravuji lehce v posilovně. Byl jsem na kvalitním Highlanders cupu v Prachaticích a na neméně kvalitním pivním turnaji v Suchdole nad Lužnicí,který se hrál na novém plastovém povrchu.
2. Na novou sezonu se těšim,snad by mohlo vyjít finále.
3. Od turnaje očekávám kvalitní hokejbal,hlavně se nezranit a udělat si žízeň na večer.

Jakub Haisman (ČR U20, velký talent kladenského hokejbalu)
1. Většinu letních prázdnin trávím doma, nebo s kamarády a přítelkyní u vody. No a klasicky taky na letní přípravě.
2. Těším se jako každý rok moc,nová sezóna, nová výzva. Neslibuji si asi nic, jenom doufám, že dokráčíme o ten jeden krok dál.
3. Očekávám hlavně srandu, a že si to s klukama z repre ťukneme a vyhrajeme(smich).

Tomáš Fejfar (ČR U20, talent a nejlepší nováček mužské extraligy 2015-16)
1.Prázdniny trávím hokejbalově, myslel jsem si, že si od něj odpočinu, ale naskytlo se tolik dobrých příležitostí, že nebyl týden bez něj. Ať už to bylo MS či několik turnajů nebo světový pohár. Teď mám za sebou soustředění v mateřském klubu a prázdniny zakončim na turnaji v Dobřanech.
2.Máme hodně nový tým, plno změn a omlazení. Jsem zvědavý, co od toho budu moct očekávat, ale těšim se hodně a věřim, že dojdeme s Kertem dál, než do prvního kola play-off.
3. Máme se tam sejít s klukama, co jsme byli v Anglii, sejde se opět skvělá parta lidi nejen od nás. Vím, že účast přislíbil i oblíbenec Šlehyho Jr. - Martin Kruček takže i kvalita turnaje by měla být vysoká a bude to pěkné zakončení prázdnin.

Martin Pala (ČR U20, nadějný talent, odchovanec Karviné)
1. Snažím se věnovat přátelům a kamarádům a hlavně se připravovat na následujici sezónu v hokejbale.
2. Tak na novou sezonu se těším hrozně moc, asi jako každý hráč . A přál bych si, abych se hlavně bavil hokejbalem a to co přijde, už bude jenom bonus .
3. Hlavně si chci pořádně užít zase chvili s klukama, se kterýma se bohužel nevidam tak často a pořádně si zahrát hokejbal s lidma, ktere mám rád.

Jan Falař (hlavní kouč spřáteleného týmu -Hbc Nové Strašecí)
1. Jelikož již několik let pracuji, tak vlastně nevím, co letní prázdniny znamenají. Ale každoročně si toto období zpestřuji dětským táborem, kde zastávám funkci hlavního vedoucího. A pak také hodně času zaberou přípravy na námi pořádaný hokejbalový turnaj.
2) Na sezonu se těším, nemám úplně v lásce volno mezi ročníky, které je ke konci již dost dlouhé. A co si od ní slibuji? Nechci říkat nějaké cíle, ale chtěli bychom, aby se nám dýchalo o něco lépe než poslední dva roky. Vloni jsme byli již na hraně sestupu a tomu se chceme letos vyhnout. Ukázali jsme se na domácím turnaji v dobrém světle, pevně věřím, že výkony z něho dokážeme převést do sezóny. Z čeho mám ale nejlepší pocit je, že konečně vidím na hráčích uvolněnost a radost z hokejbalu. A o té zábavě to vše je.
3. Od turnaje očekáváme dobrou herní přípravu na začátek sezóny. Budu chtít dát šanci některým hráčům z "B" mužstva a také aby se mi co nejvíce ukázali hráči, o kterých stále nemám jasno. Sportu zdar!

Jan Čížek (opora spřáteleného týmu Hbc Nové Strašecí)
1. Tak když nebudu počítat čas, který strávím na tréninku nebo na brigádě, tak jsem v červenci nejvíc času věnoval naší rodinné čtyřnohé kamarádce, protože se jí měli začátkem srpna narodit štěňata. Začátkem prázdnin jsme byli také s celou rodinou na dovolené a v srpnu jsem se snažil volné chvíle trávit sledováním LOH.
2.Na sezonu se těším a doufám,že bude vydařenější než loni. Cílem bude pravděpodobně vyhnutí se sestupovým pozicím a být někde okolo středu tabulky a když by se dařilo,tak klidně zabojovat o play off.
3.Na dobřanském turnaji se snad podaří navázat na výkony z našeho domácího turnaje. Zatímco ve Strašecí jsme ale museli povětšinou jen odolávat tlaku soupeře, tak teď s papírově vyrovnanějšími soupeři bude snad víc prostoru na to, zaměřit se také na práci v útočném pásmu.

Ondřej Duchoň (opora spřáteleného týmu Hbc Nové Strašecí)
1. Letni prazdniny travim vsemi moznymi zpusoby. Casto jsem v praci, letni priprava, posledni dny pak byly venovany tradicnimu turnaji O pohar mesta Noveho Straseci. Na konci cervence jsem byl na dovolene a zbytek volneho casu travim s prateli.
2. Na sezonu se moc tesim. Doufam, ze se nam bude vic darit, nez tomu bylo v predchozi sezone a budeme se pohybovat v klidnejsich vodach tabulky. Na turnaji ve Straseci jsme sehrali velmi slusne zapasy, tak doufam, ze na to v sezone navazeme.
3. Od turnaje v Dobranech ocekavam kvalitni pripravne zapasy. Cim vic zapasu v priprave, tim lepe. Na turnaj v Dobranech se tesim a verim, ze sehrajeme dobre zapasy.

Jaroslav Fukárek ml. nar.2004 (M.Boleslav, syn legendy v brance Bolky před dvojbojem s Dobřany v kategorii mladšího dorostu )
1. Chodím ven, jinak jsem třeba večer chvíli na počítači a teď máme letní přípravu a soutředění.
2. Ano těším se hodně a bude to pro mě poprvé, co budu chytat za mladší dorost a je to nová zkušenost a doufám, že to dotáhnem daleko.
3. Vyhrát první místo a snad dostat cenu nejlepšího gólmana.

Filip Fukárek (M.Boleslav, 2.syn brankářské legendy "Jardy Fugase", rovněž nastoupí za mladší dorost "Bolky".)
1. Prázdniny trávím venku na kole a bruslích nebo hrajeme hokejbal.
2. Na sezonu se těším moc, hlavně, jak budem jezdit na turnaje.
3. Určitě chceme vyhrát.

A domácí Šneci:
Jan Marek - gólmanská Star nejen v Dobřanech
1. Bohužel, mě už se letní prázdniny netýkají, tak sem jen trávil dovolenou na kolech na Moravě a v Krkonoších,kterou sem završil turnajem v Přelouči.
2. Sezóna se rychle blíží a jelikož sem měl zranění kotníku, tak se potřebuji uzdravit na 100%, abych mohl dohnat fyzický fond ostatních. Myslím, že nový systém play off, kde postupuje jen 8 z 18 bude těžší než loňska sezóna. Každý tým tam bude chtít být. Tudíž dá do každého zápasu maximum.
3. Na turnaj se moc těším, jen doufám, že noha bude sloužit. Hlavně pak na domácí fanoušky, kterých dorazí snad mnoho a udělají super atmosféru přesně tak, jako na ligové zápasy. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří dorazí a popřát mnoho sportovních úspěchů.

Jakub Juráň - vycházející hvězda, praváček -šikula
1. Letní prázdniny trávím hlavně pracovně, přípravou do nové sezóny a i nějakou tou dovolenou.
2.Na novou sezónu se těším, naše příprava je tvrdá a náročná, věřím, že to dotáhneme daleko.
3.Tak turnaj pořádáme doma, měli bychom ukázat, jak jsme se těžce připravovali a jít do toho s tím, že turnaj vyhrajeme před domácíma fanouškama.

Na snímku v žlutomodrém Martin Kruček, na 2. snímku brankář Jaroslav Fukárek se svými syny. více foto na klubových fb stránkách.

 

 

 

Šneci v Novém Strašecí šestí
Dobřany se po roční pauze vrátily na velmi kvalitně obsazený turnaj do Nového Strašecí. Zkoušku v dobách dovolených, brigád, apod. absolvovali Šneci v okleštěné sestavě, kdy náš tým ještě ke všemu zkolila zranění v průběhu turnaje. Výkony byly střídavé. Po pátečním rozjezdu s extraligovým vicemistrem z Kladna přišla na řadu porážka 1-6. V sobotu jsme nastoupili do pole i s reprezentantem do 14 let Janem Matouškem a ukázali jsme slovenskému velkoklubu z Ružinova, že i v Dobřanech se hraje dobrý hokejbal. Porážka 1-2 nemrzela, poněvadž jsme hráli útočný a nebojácný hokejbal. V posledním utkání skupiny nás vyzvalo extraligové Ústí n.L. a pouze naše výhra nám dávala záruku postupu do vyřazovacích bojů. Opět hra plná pohybu a odhodlanost učinila své. Nepříznivý stav 0-1 Šneci otáčí a výhrou 2:1 postupují do nedělního čvrtfinále s domácím Strašecím. Ústí díky této prohře tak hrálo o 7.místo se Slovanem Bratislava.
V neděli už nastupuje pouze sedm hráčů do pole a výsledkem je prohra s pořadatelem turnaje 1-4. 4.dól už padá do opuštěné klece vynikajícího Hájka, který na turnaji předváděl výborné výkony. V zápase o 5.místo vítězí extraligové pražské Kovo 5:1. Šneci tedy končí šestí. Vítězem turnaje se stal reprezentační Á-tým ČR, 2.Ružinov, 3.Kladno, 4.Nové Strašecí, 5.Kovo, 6.Dobřany, 7.Ústí n.L. a 8.Slovan Bratislava

Branky Šneků: Kovařík J. 2, Šlehofer V.ml. 2, Kovářík D.ml. a Babor

 

8.8.2016 klubové info:
Šneci v přípravě
Úvodním tréninkem (26.7.) začali svoji přípravu na novou sezónu i Šneci z Dobřan. Nadále tak v pravidelném rytmu pondělí, středa a pátek ladí formu na blížící se sezónu. V herní fázi přípravy čeká Dobřany o víkendu 19.-20.-21.8. velmi kvalitně obsazený turnaj v Novém Strašecí, kde Šneci změří síly již v pátek s extraligovým Kladnem, v sobotu pak s Ústím n.L. (rovněž extraliga) a také se slovenským Ružinovem Bratislava. Dle umístění v zkl.skupině se bude hrát o konečnou příčku v neděli.Tedy - náš tým čeká hodně těžká prověrka. Týden na to pořádáme v našem areálu tradiční turnaj Souboj měst. V tomto termínu se představí souběžně mužské a mládežnické republikové týmy včetně těch našich - šnečích. (Šle)

 

 

Dva Šneci ocenění v Sheffieldu
Oba jsou kovaní Šneci, oba háji barvy hokejbalových Dobřan od žáčků, oba jsou také hokejisté, přičemž mladší N.Kaňák stále válčí za plzeňské Indiány a oba také patří mezi opory šnečí mládeže. Na nedávno skončeném světovém šampionátu juniorů byli vybráni do ALL STAR TEAMU ISBHF Sheffield 2016 v U20, resp. U16. Na pár vět odpoví reprezentanti České republiky, ale také našeho klubu: Václav Šlehofer ml. a Nicholas Kaňák (video na klubových fb stránkách).

Co Ti MS juniorů dalo?
Šlehy:Především velkou zkušenost do dalšího rozvoje v mé kariéře. Mohl jsem si udělat obrázek, jak a kam se hokejbal zase posunul. Co mohlo být lepší, co se povedlo. Je toho fakt hodně. Zkusil jsem si vyhodnotit, na čem ještě musím zapracovat. Prostě, Byla to pro mě velká škola.
Kani:Dalo mi to mnoho. Např. jsem poznal, jaké to je hrát na mezinárodní úrovni, a že už vím, že každý gól může být rozhodující, pak je totiž strašně těžké zápasy obracet.

Jaký zápas se tobě a týmu povedl?
Šlehy: Myslím, že to byl druhý zápas s USA v zkl.části. Povedlo se nám vstřelit čtyři rychlé góly, potom jsme si s Amerikou hráli to, co nám stačilo k vítězství. Závěr jsme si trošku zkomplikovali, možná i trochu podcenili a nechali Američany zkorigovat na konečných 6-2 v náš prospěch. Přesto si myslím, že to bylo asi tohle střetnutí. Potom také asi se Slováky. To jsme nehráli špatně, snad se dá i říct, že jsme v poli byli lepší, ale bohužel jsme měli smůlu. Výsledkově to ale nevyšlo. Slováci neměli takovou kvalitu jako na minulých šampionátech a na nám i nepřálo štěstí. Škoda.
Kani: Byl to zápas ve skupině proti USA, kdy jsme pokaždé prohrávali a pak jsme to dokázali obrátit. V tomto utkání si myslim, že se projevila naše největší zbraň a to české hokejbalové srdce, kdy jsme ani na vteřinu nepřestali věřit, že ten zápas zvládneme. Jeli jsme na krev a to nám přineslo vyrovnaní a pak nakonec i celkové vítězství v tomto těžkém zápase. . Prostě jsme se chovali jako tým a klaplo to.

Naopak, na který bys nejraději zapomněl?
Šlehy:Asi na Kanadu, ta byla lepší. Předčili nás snad ve všem. Věřili jsme pořád ve finále, ale tam vedla cesta jen přes výhru právě v tomhle utkání a ještě ke všemu snad o dva góly. To tedy nevyšlo a my tak museli hrát o bronz.
Kani:Nejradši bych zapomněl na zápas se Slovenskem , kdy jsme začali hrát až v poslední třetině a to bylo už pozdě. Druhý smolný zápas, na který chci zapomenout, byl o 3.místo a znovu proti USA, kdy jsme měli střeleckou i herní převahu, ale nedokázali jsme ji proměnit v gól a nezískali pohár pro 3.místo a bronzové medaile. To mě mrzí.

Na co budeš nejvíce vzpomínat?
Šlehy:Asi nejvíc na partu, kterou jsme mezi sebou měli. Potom určitě na závěrečné ukončení turnaje, kde jsme dostali bronzové medaile. Byl jsem i hodně a mile překvapen mojí nominací do All STAR TEAMU MS U20. Také mi udělalo radost, že nás přijelo povzbudit hodně rodičů, kamarádů. Ale jak říkám, s klukama a s naší partou to bylo skvělé, je to pro mě veliká zkušenost, na kterou jen tak nezapomenu.
Kani: Budu vzpomínat na ten skvělý pocit, že jsem mohl obléct dres České republiky a mohl jsem reprezentovat svoji vlast, byl to pro mě nepopsatelný pocit. Také budu vzpomínat na naše vítězné zápasy, naše trenéry a kluky. Neustále jsme se podporovali a trenéři nám dávali nový impuls, za což jim všichni moc děkujeme. A ještě nesmím zapomenout na naše skvěle fanoušky. Jak rodiče, tak hráče z jiných kategorií, kteří nás podporovali, i když se nedařilo, za což jim taky moc děkujeme, hodně nám to pomohlo.

Co tě čeká dál ?, jak vidíš příští sezónu mezi Šneky?
Šlehy:Teď jsem trochu zregeneroval a už nám začíná příprava v Dobřanech. Naskytly se i nějaké nabídky hrát extraligu, tak ještě nevím, co bude. Mám toho hodně před sebou. Chci studovat vysokou školu a přitom hrát hokejbal. Dobřany mě vychovaly a já jim to určitě budu muset vrátit. Vím, kde jsem vyrostl. Ani vlastně jinou možnost nemám…(smích). V sílu Šneků jsem věřil vždycky a v každém zápase. To snad ani jinak nejde. Uvidíme ale, co všechno půjde stíhat.
Kani: Doufám, že dostanu možnost si zahrát za Dobřany, protože je to pro mě srdeční záležitost. V Dobřanech je to totiž super, jak trenéři tak hráči. A taky věřím, že se nám letos znovu povede dovést sezónu do vítězného konce a znovu slavit titul, ale to všechno je před námi. Je to ještě hodně dlouhá cesta, spousta dřiny a práce. Ale vim, že tým na to má a opět bude dupat.

(Na snímcích oba reprezentanti Šlehy+Kani)

 

 

 

 

Šneci se v daleké Anglii neztratili
Na čerstvě skončeném světovém šampionátu juniorů v dalekém Sheffieldu se představili Šneci a to ve všech startujících kategoriích. Malé, ale hrdé město z jihu Plzeňska mělo pětinásobné zastoupení. Náš klub, který je aktuálně suverénním mistrem ČR v extralize st.dorostu v klíčovém ročníku pro kategorii u20 v této odehrané sezóně, tak byl stále na nohou, neboť si někteří kluci protáhli sezónu.

V ČR U20 reprezentovalo šnečí barvy pod vedením trenérů Pavlíka a Kurce dvojnásobné dobřanské zastoupení, a sice útočníci-forvardi: Jan Kovářík a Václav Šlehofer. Nesmíme zapomenout (snad se Kelti neurazí) i na hosta z Berouna coby kvalitního beka a srdcaře - Kubu Bureše. Oba a "Burák" si přivezli z MS bronzové medaile.

V ČR U18 jsme měli rovněž dva plejery, a sice jedničku v brance, výtečného Marka Hájka a spolehliváka v obraně - Ondřeje Málka. I oni získávají pod vedením trenérů Milana Maršnera , Jana Donausachtla a Petra Ogurčáka bronz.

V ČR U16 nastoupil pod vedením trenérů Davídka a Semery v roli kapitána týmu další kovaný Šnek, lídr obránců, jenž letos pomáhal i v extralize ml.dorostu ve Stříbře - Nicholas Kaňák. Jeho tým bohužel neuspěl ve smolném souboji o bronz, kdy našemu týmu mladíčků byla upřena vstřelená regulérní branka. I přesto odehráli kluci parádní turnaj s dalšími získanými zkušenostmi.

Zvláštní ocenění a obrovskou a nezapomenutelnou poctu získali naši hráči v elitní sestavě MS, když byli vybráni do ALL STARR TEAMU MS juniorů Sheffield 2016.

isbhf.com :
V ALL STARR TEAM U20: Václav Šlehofer (viz odkaz světové federace hokejbalu isbhf.com )
V ALL STARR TEAM U16: Nicholas Kaňák (viz odkaz svět. federace hokejbalu isbhf.com)

Navíc ,,Niky" Kaňák jako kapitán "šestnáctek" byl vyhlášen hráčem utkání proti Slovensku.

Všem borcům (nejen našim Šnekům) k úspěchům gratulujeme.
Všem Šnekům děkujeme za vzornou reprezentaci našeho klubu a českých výběrů.
Dobřanská enkláva se prosadila v dalekém anglickém Sheffieldu i za podpory nejvěrnějších šnečích fans včetně rodičů či dalších hráčů našeho klubu, viz aktuální další
mistři ČR v extralize SD - Lukáš Kaňák, Petr Ulrich a Ondřej Šlehofer.

No a nezbývá než dodat, nezpychnout, pač pád na "hubu" je snazší a rychlejší, a že cesta na vrchol vede jen přes mj. náročnou a tvrdou práci...., ale to už všichni ve šnečím táboře známe. Stále je na čem pracovat, mezi Šneky je totiż dost talentů, u kterých musíme rozvíjet jejich nesporný obrovský potenciál.

Pěkné prázdniny a nelenit..., začátek letní přípravy Šneků se totiž datuje k 27.7., jedeme dál....

ALL-STAR TEAM U20 SHEFFIELD 2016:
Goalkeeper: Filip Surak /SVK/
Defenseman: Derrick Wong /CAN/
Defenseman: Jake Archambault /GBR/
Forward: Denis Hickey /USA/

Forward: Vaclav Slehofer /CZE/
Forward: Miroslav Olejnik /SVK/

ALL-STAR TEAM U16:
Goalkeeper: Jack Wakefield /GB/
Defenseman: Alexander Hvizdos /SVK/
Defenseman:
Nicholas Kanak /CZE/
Forward: Bastian Steiger /SUI/
Forward: Simeon Pjatak /SVK/
Forward: Kyle Lamont /CAN/

 

v

 

2.7.2016 sobota

Šneci odpískali sezónu v Č.Budějovicích
Tradiční turnaj na konci sezóny absolvovali Šneci v sobotu 2.7. v metropoli jižních Čech na hřišti Vltavy.
Za účasti ještě dalších tří týmů z Č.Budějovic ve složení Vltava, Čejkovice a Hoffi team se odehrál přátelský turnaj, který se zde v posledních letech stal tradicí. Škoda neúčasti avizovaného Kladna, kvalita týmů tak mohla být ještě vyšší. Šneci se představili tentokrát v oslabené sestavě, sešla se spousta omluvenek... Ovšem nahradivší kluci Dan Michálek, Sebastián Vaníček, Petr Kůrka či Marián Juráček předvedli velmi dobré výkony a skvěle mezi nás zapadli. Paradoxně jsme na této akci došli nejdál, a sice až do finále. V zkl.části se podařilo porazit silný pořádající Hoffi team 2-0, poté kvalitní Čejkovice 3-1 a i vzhledem k prohře s nakonec poslední Vltavou 3-5 putují Šneci k finálovému utkání opět s Čejkovicemi, které v zápase kdo z koho poráží 3-1 Hoffi team. V souboji o prvenství branka nepadá, když se několika skvělými zákroky předvedou oba brankáři, v té naší brance výborný Petr Ulrich. Vše tedy rozhodují nájezdy a ačkoliv byl v našem týmu nejlepší střelec (nestřelec) turnaje (V.Š. st.),  pak v této dovednostní disciplíně všichni Šneci selžou, když nás buď vykryje gólman nebo zradí povrch. Druhé místo ale bereme, alespoň bude motivace pro příště. Touto cestou děkujeme pořadatelům z ČB, ale také všem klukům, kteří na turnaj vyrazili a udělali tak tečku za skvělou sezónou.

Sestava TJ Snack Dobřany:
Ulrich
Juráň-Juráček, Kovářík D.ml.-Kůrka
Šlehofer O.-Zelenka-Michálek
Vaníček - Kobr - Šlehofer V.st.
Kovářík D.st. - Smola

 

Mistři ČR neuspěli v Bukovci
SK Bukovec-TJ Snack Dobřany 10:4 (2:2)                                                 (24.6. Liga Mistrů, Estadio Bou Camp)
Na zmodernizovaném trávníku v příměstské okrajové části Plzně vyměnili aktuální hokejbaloví mistři ČR v extralize st.dorostu nádobičko a obuli kopačky. Oba týmy nastoupily v nekompletnich sestavách a po úvodních 45minutách byl stav nerozhodný 2:2. Šneci však spálili několik gólovek, když nám nejspíš chyběly hokejky... 2.půli ovládli domácí. Uštědřili totiž hokejbalistům fotbalovou lekci z produktivity. Doma v prosinci tedy výhra 8-2 s hokejkou, v kopačkách v červnu padák 4-10. Serie se tedy stěhuje do Dobřan, kam spřátelený fotbalový klub, okolo Pepy Šestáka, Honzy Šlehofera, Ládi Lopatky, Jardy Planety, Martina Žemličky, prezidenta Rosti Boudy a dalších, na naší prosincovou závěrečnou opět pozveme. Našim soupeřům touto cestou děkujeme za velmi pěkné sobotní sportovní opoledne.
(Šle)
Sestava Šneků:
Na dolním snímku zleva stojí - P. Kůrka, V.Šlehofer ml., J.Marek, D.Babor, J.Kobr, L.Kopta a Z.Zelenka st.
Dole zleva-M.Pokorný, V.Šlehofer st., J.Kovářík, J.Juráň, Z.Zelenka ml. a D.Kovářík

 

 

Šneci v kopačkách...
Naši reprezentanti sice včera vypadli s Turky, ale fotbal umí hrát přece úplně všichni... a nejen Češi. Nejinak je tomu i v šnečím táboře..... Čerství hokejbaloví Šampioni, Mistři ČR v kategorii staršího dorostu, Šneci z Dobřan - obují kopačky a změří síly v nedaleké destinaci na okraji Plzně, a sice v po několik let spřáteleném Bukovci. Tamní domácí celek SK Bukovec hrající 1.B třídu plzeňského kraje si již na Šneky brousí zuby... Určitě nám má co vracet...
Na novém trávníku se uskuteční odveta za prosincové hokejbalové utkání - v rámci "podzimní závěrečné" - při zakončení poloviny sezóny 2015-16 v naší Snack aréně v Dobřanech. Zápas "Ligy Mistrů" se odehraje v sobotu 26.6. od 16h. na bukoveckém stadionu "Bou camp". Očekává se plný barák a také kvalitní sportovní podívaná.
Šneci tedy nezahálí ani po skončení úspěšné "zlaté" sezóny.
(Šle)

 

 

 

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)