2005-2006...

V Dobřanech májí mistry Evropy v hokejbale

Plzeňský deník - 22.6.2006 Autor: Václav Štál Strana 22

Dobřany - Dalšího velkého úspěchu dosáhli mladí hokejbalisté TJ Snack Dobřany Jakub Šebo a Jan Majer. Oba si přivezli z rakouského Villachu, kde se začátkem června hrálo mistrovství Evropy v hokejbale hráčů do 16 a 18 let zlaté medaile, a tím i titul mistra Evropy. Jakub v kategorii do 18 let a Honza v kategorii do 16 let. Stejné ocenění se dostalo Adamu Roušarovi, který byl ve výběru do 18 let, ale pro zranění nemohl do bojů zasáhnout.
Ve Villachu startovala v obou kategoriích stejná družstva: Česká republika, Slovensko, Švýcarsko a domácí Rakousko. Osmnáctka si postupně ve skupině poradila se Slováky 4:2, Švýcary 7:2, ale pak překvapivě podlehla domácím mladíkům 0:2. Na stejného soupeře naše osmnáctka narazila i ve finále, kde Rakušanům po dramatickém boji oplatila porážku a po těsné výhře 3:2 (1:2, 2:0, 0:0) se mohla radovat ze zisku zlatých medailí a titulu mistra Evropy. "Nominace mě hodně překvapila, ale zároveň i potěšila. Je to můj zatím největší úspěch a také velká herní zkušenost, kterou bych chtěl zužitkovat zejména v kategorii dospělých. Je to pro mne zároveň velká výzva - rád bych pokračoval v reprezentaci do 20 let a později i v dospělých a určitě mě láká zahrát si i extraligu v hokejbale," řekl nám šťastný držitel zlaté medaile a čerstvý mistr Evropy v kategorii do 18 let v hokejbale, obránce Jakub ŠEBO. Reprezentační osmnáctka byla vybrána v pěti přípravných kempech. Z konkurence sta hráčů bylo nakonec nominováno 23 reprezentantů. Stejně dramaticky se odehrávala i kategorie do 16 let. Naše šestnácka porazila nejprve domácí mladíky 4:1, pak doslova rozdrtila Švýcarsko vysoko 13:0, ale v duelu se Slováky podlehla těsně 2:3. I šestnáctiletí mladící dostali šanci na reparát ve finálovém duelu a Slováky porazili rovněž po velice dramatickém průběhu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) a i oni mohli začít slavit evropský primát. "Pro mne to byla premiéra v reprezentaci České republiky a dosavadní vrchol mé hokejbalové kariéry. Rád bych se i nadále udržel v reprezentačních výběrech a velkým snem je zahrát si jednou extraligu za Dobřany," dodal k svému velkému úspěchu útočník Jan MAJER  Ten se do reprezentace dostal po dvou přípravných kempech, kde se o hokejbalový dres České republiky ucházelo čtyřicet mladíků.

HODNOCENÍ SEZÓNY DOROSTU 2005/2006: (Zdroj: www.hokejbaldobrany.estranky.cz ) Hokejbalová sezóna 2005/2006 byla pro dobřanský hokejbal premiérová v extralize staršího dorostu. Před sezonou byl určen jasný cíl, kterým bylo udržení v extralize. Jenže se ukázalo,že tým poskládaný z vesnických kluků dokáže hrát velmi kvalitní hokejbal. A tak se stalo, že náš tým místo toho aby se tápil někde v druhé půlce tabulky se vyšvihl do čela,  kde se pohyboval celou sezónu. Nasbírali jsme mnoho nových zkušeností a hodně kluků si zvedlo seběvedomí. Po třetím prohraném utkání v sérii s Třincem nás to moc mrzelo, protože jsme chtěli ještě sérii vrátit zpět do Dobřan. Bohužel se to nepovedl, takže máme po sezoně. S koncem sezoný také přichází nucené odchody opor do týmu  mužů. Tímto bych chtěl poděkovat Péťovi "Pajdovi" Majerovi, který nám vždy velmi pomohl v zápasech jako výborný utočník se zkušenostmi  reprezentanta, ale také jako osobnost, kterou každý poslechl. Dále golmanovi Fandovi Manišovi, který byl ze začátku sezoný dvojka, ale postupem času udělal velký pokrok a ke konci základní části se z něj stala výborná opora. Jarda Pancurák byl takový obránce, který si spíše hrál to, co měl a snažil se používat svoje fyzické předpoklady. Péťa Kleisner je hráč, který má hodně zkušeností z HBC Škoda Plzeň a také se snažil všechny tyto zkušenosti prodat jak na hřišti tak současně  jako osobnost v šatně. U Honzy Marka ještě není jasné, jestli bude chytat jen za  muže nebo i za dorost.  KLUCÍ DĚKUJEM.

Hokejbalové derby pro Dobřany

Plzeňský deník - Plzeň-jih
Datum : 29.3.2006
Autor: VÁCLAV ŠTÁL
Dobřany - V neděli odpoledne přivítali hráči TJ Snack Dobřany na svém hřišti v derby jihu proti severu v 1. české národní hokejbalové lize Třemošnou. Pikantní byl souboj pro některé hráče, kteří v minulosti oblékali dres jednoho ze soupeřů, např. dnes dobřanský Šlehofer, který byl dokonce třemošenským kapitánem. V tomto zajímavém derby se utkala mužstva z čela tabulky. Dobřanům patřilo před zápasem druhé místo a Třemošná byla v tabulce pátá.
Hned od úvodních minut bylo jasné, že to bude derby se vším všudy. Plné bojovnosti, pěkných a rychlých kombinačních akcí a s perfektním výkonem obou brankářů.
Domácí nastoupili v kompletním složení, hosté z Třemošné se museli obejít bez několika hráčů základní sestavy, které sužují zdravotní problémy, a tak nastoupili pouze se dvěma kompletními pětkami. Už ve druhé minutě se však hosté dokázali prosadit a jejich kapitán Komanec je poslal do vedení 0:1. Za třicet vteřin však bylo vyrovnáno na 1:1. Střela už zmiňovaného Šlehofera prošla až do sítě branky hostů. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou. Další branky se necelá osmdesátka fanoušků dočkala až těsně před koncem první třetiny. Nejprve hosté využili přesilovku Vodrážkou a ujali se vedení 1:2. Dlouho se však neradovali. Třicet vteřin před koncem tečoval domácí Mužík střelu Kováříka od modré čáry a bylo srovanáno na 2:2.
V prostřední části byla hra poměrně vyrovnaná, v jejím závěru se pak domácí snažili vystupňovat temto, ale Třemošná odolala. Po druhé části tak svítil na ukazateli stavu výsledek 2:2.
Do třetí třetiny však vlétli domácí jako politi živou vodou a Třemošná se z tlaku dostávala jen za cenu vyhození míčku přes všechny čáry. S přibývajícím časem se na domácí hokejky vkrádala nervozita a hostující Stráský se dvakrát dostal do brejku po špatné rozehrávce domácích zadáků. Bohužel ani jednou se mu nepodařilo na domácího brankáře Marka vyzrát. Tlak domácích sílil, ale třemošenský brankář Kubeš byl k nepřekonání. Ve 41. minutě však kapituloval. Přesně se trefil domácí Brückner a Dobřany vedly 3:2. Těsné vítězství udržely i při hře hostů bez brankáře a přesilovce 5 na 6 a následně při domácím vyloučení brankáře za úmyslné zdržování hry i 4 na 6. Domácí však už těsné vítězství ubránili.
TJ Snack Dobřany - Tatran Třemošná 3:2 (2:2, 0:0, 1:0).
Branky: Šlehofer, Mužík a Brückner - Komanec a Vodrážka. Rozhodčí: Kettner, Šulc. Vyloučení: 5:4. Diváků: 78.

Šebo oslavil premiéru brankou
Plzeňský deník - Plzeň-jih - 10.03.2006
PLZEŇSKO/SPORT - Autor: VÁCLAV ŠTÁL - Strana: 11

Hokejbalisté TJ  Snack Dobřany mají za sebou domácí jarní premiéru.
Po boji remizovali s CSKA Karlovy Vary.
Dobřany - Velká spokojenost s výsledkem utkání proti tradičnímu rivalu z Karlových Varů asi nevládla po jeho skončení v kabině domácích Dobřan. Jejich hráči totiž ještě deset minut před koncem vedli 4:1, ale v samém závěru se strachovali i o bod za remizu 4:4, když v poslední minutě brankář Lokajíček jen reflexivně vyrazil tvrdou střelu jednoho z hráčů Karlových Varů. Od úvodních minut bylo jasné, že to bude tvrdý, bojovný a hlavně dramatický zápas. Domácím se herně nedařilo tak, jak by si představovali, zejména vázla kombinace a toho se hosté snažili využít. Nedokázali však vypracované šance proměnit. Ve 12. minutě se ukázal novic v domácí sestavě Šebo, když ve svém premiérovém utkání v 1. české národní hokejbalové lize tvrdou střelou od modré poslal Dobřany do vedení 1:0. Stejným stavem skončila i první třetina. Hned v úvodu prostřední části hry se prosadili hosté. V 19. minutě se přesně trefil Jakub Fryč a vyrovnal na 1:1. Ve 22. minutě zachránila domácí od pohromy v podobě branky tyč. Ve 25. minutě však poslal do vedení 2:1 domácí Hajna, když využil přesilovku pět na tři. Tím bylo uzavřeno skóre druhé třetiny.
Úvod poslední části vyšel lépe domácím. Ve 34. minutě využil další přesilovku pět na tři Šlehofer a Dobřany vedly 3:1. Ve stejné minutě přidal čtvrtý gól domácích po individuální akci v přesilové hře pět na čtyři Mužík. V tu chvíli se zdálo, že Dobřany mají hru plně pod kontrolou a bude jen otázka času, kdy opět posunou skóre ve svůj prospěch. Opak však byl pravdou. Hostům se podařilo ve 36. minutě snížit na 4:2, když se trefil druhý z bratrské dvojice Fryčů, Jan. Tato branka jako by přinesla na domácí hokejky nervozitu a ve 38. minutě inkasovali další branku. Na kontaktních 4:3 snižoval opět Jan Fryč. Nevydařenou pětiminutovku domácích završil ve 39. minutě hostující Bauer, který srovnal na 4:4. S blížím se koncem zápasu stoupaly na obou stranách emoce a trestná lavice nestačila vychladnout. Na to doplatil ve 43. minutě domácí Majer, který dostal osobní desetiminutový trest a šel se předčasně sprchovat. Nerozhodný výsledek 4:4 pak nezměnilo ani závěrečné trestné střílení. Z pěti hráčů na obou stranách proměnili svoje šance vždy jen dva. Větší radost ze zisku bodu měli ale hosté.

Dobřany startují boj o první místo
Plzeňský deník - Plzeň-sever - 02.03.2006
Plzeňsko/sport - Autor: VÁCLAV KOZÁK - Strana: 09

Dobřany - Z druhé příčky s jednobodovým mankem na lídra tabulky odstartují hokejbalisté TJ Snack  Dobřany boj o vítězství v 1. české národní hokejbalové lize. Jarní část sezony začíná už v neděli, kdy Dobřany hostí od 14 hodin tým CSKA Karlovy Vary. 
Snack
má za sebou tvrdou zimní přípravu, která vyvrcholila minulý týden na kondičním soustředění na Přimdě. "Už několik sezon se pohybujeme na čele ligy, ale zatím se nám ji nepodařilo vyhrát. Letos máme velkou šanci, proto jsme přípravu přizpůsobili tak, abychom boj o prvenství fyzicky zvládli," říká trenér Petr Chvojka. Hráči absolvovali na Přimdě náročné výběhy v zasněženém kopcovitém terénu, které doplnilo posilování v hale a plavání v bazénu. "Nebylo to nic příjemného, ale to prostě ke sportu patří. Chceme úspěch, takže musíme něco vydržet," podotýká kapitán týmu Martin Fořt.
Hned při nedělní jarní premiéře čeká Dobřany náročný test - Karlovy Vary jsou sice v tabulce až desáté, ale jejich fyzická tvrdá hra na hranici pravidel je hodně nepříjemná. "Doufáme, že nás opět přijde podpořit početná skupina našich výborných fanoušků a poženou nás nejen v prvním zápase, ale celé jaro," věří Martin Fořt. Na hřiště by měla vběhnout sestava podobná té podzimní.  Snack totiž v zimní pauze nehlásil žádný hráčský odchod, naopak v přípravě se výborně ukázal mladý obránce juniorky Jakub Šebo, do týmu se na jaře definitivě vrací i útočník Martin Špetík a objevit by se mohla i staronová posila - hokejista IHC Písek Vladislav Kubeš.

Hokejbalisté zahájili přípravu na jaro (23.1.2006)

Boj o premiérové vítězství v 1. České národní hokejbalové lize čeká na jaře tým TJ Snack Dobřany. Mužstvo nezahálí ani v zimě a důležitosti jarní části sezóny přizpůsobilo přípravu.

Na hřiště hokejbalisté vyběhli už poslední lednový týden, nejnáročnější část přípravy ale mají naplánovanou na polovinu února. „Vyjíždíme na soustředění na Přimdu, kde se chceme věnovat fyzické kondici. Náročný třífázový trénink by se nám měl na jaře zúročit,“ řekl trenér Snacku Petr Chvojka. Na Přimdě tým absolvuje tvrdé výběhy a posilování. „Od vytrvalosti přecházíme k intenzivnímu tréninku zaměřenému na výbušnosti a sílu. Vše proložíme fotbálkem, plaváním a rehabilitací,“ prozradil kondiční kouč týmu Marek Kindl.

Hráči zimní přípravu mimo hřiště zrovna nemilují, ale ví, že je třeba. „O výbězích do kopce k přimdské kapličce se mi zdají noční můry. Na soustředění jezdím s jediným plánem: přežít. Ale jestli chceme ligu vyhrát, musíme zatnout zuby. Z tvrdé přípravy můžeme těžit až do konce jarní části,“ říká obránce Václav Kozák.

První soutěžní zápas čeká Snack na začátku března – 5.3. přivítá na domácím hřišti tým CSKA Karlovy Vary. „Důležité bude, aby se v přípravě nikdo nezranil, abychom trénovali kompletní a k prvnímu zápasu byli připraveni v plné síle,“ doplnil trenér Chvojka. (KK)

Snack přišel o neporazitelnost i o první místo (22.11.2005)

Do druhé poloviny se přehoupla sezóna hokejbalistům TJ Snack Dobřany v 1. České národní lize. Zatímco v první fázi ročníku Dobřany soutěži s přehledem vládly, v odvetách zatím ze tří pokusů ani jednou nevyhrály.

První polovinu základní části ligy uhrál Snack bez jediné porážky, když v posledních dvou zápasech remizoval v derby v Třemošné a zvítězil na horké půdě v hale pražského Kertu. „Body byly hodně cenné. K oběma zápasům jsme nastupovali dost oslabeni, bez nejproduktivnějších hráčů, které trápila zranění. V Třemošné jsme dohrávali dokonce na sedm hráčů v poli. Proto jsem si vážil nasazení a obětavosti s jakou kluci těžké souboje zvládli,“ řekl trenér Petr Chvojka. Po jedenácti zápasech měl Snack na čele tabulky druhé nejvyšší soutěže náskok 5 bodů.

Současně s přelomem ročníku do druhé půlky však na Dobřany padla krize. Z dvojutkání na východě Čech přivezly pouze vydřený bod. Ve Vlašimi nastoupil Snack už s uzdravenými hráči, ale výkonu chyběla jiskra. Domácí dokonale využívali malého hřiště a soustředili se hlavně na osobní souboje, ve kterých Dobřany přehrávali. Utkání se nepovedlo ani brankáři Snacku Vlastovi Lokajíčkovi a výsledkem byla jednoznačná a zasloužená porážka 4:1. O den později to na hřišti Jestřábů z Přelouče vypadalo o něco lépe, ale střelecky se hosté stále trápili. Skórovat a vyrovnat jednobrankový náskok soupeře se jim podařilo se štěstím až v závěru. Jestřábi pak lépe zvládli rozhodující samostatná střílení a v Přelouči tak Dobřany nechaly dva body. „Jeden bod ze dvou zápasů je hodně málo. V každém utkání jsme dali jen jeden gól. Neskórovali jsme dokonce ani jednou z nájezdu. Netlačíme se do šancí, nestřílíme,“ hodnotil výjezd na východ Petr Chvojka.

Předposlední podzimní utkání odehrál Snack už opět před domácím publikem. Ale i v odvetě proti pražskému Kertu výsledkově zklamal. „Ani tentokrát nám nepomohli brankáři. Začátek nevyšel dosud výtečnému Honzovi Markovi, laciný gól dostal i střídající Vlasta Lokajíček,“ popsal kapitán týmu Martin Fořt. Po první třetině tak domácí prohrávali 3:1. Přesto se nevzdali a k vidění byl kvalitní dynamický hokejbal. Do sestavy Snacku se vrátil útočník Martin Špetík. „Nehráli jsme špatně, ale po výborné první půlce sezóny se od nás trochu odklonilo štěstíčko,“ dodal Fořt. Dobřany tak klesly na třetí příčku tabulky, odstup na první Vlašim a druhou Novou Včelnici je ale minimální.

K poslednímu utkání podzimní části sezóny nastupují Dobřany v neděli 27.11. v Praze proti rezervě Kova. Liga pak má až do začátku března zimní pauzu, kterou Snacku vyplní soustředění na Přimdě. „Chceme divákům, sponzorům i nadšencům kolem hokejbalu poděkovat za přízeň a popřát jim hezké Vánoce a štěstí do nového roku. I my ho budeme potřebovat,“ uzavřel kapitán Martin Fořt. (KK)

 

 

Dobřany hokejbalovou baštou (9.11.2005)

Velmi úspěšnou sezónu zažívá letos hokejbal v Dobřanech. V polovině soutěžního ročníku vládnou muži 1. České národní lize, přední pozice tabulky atakují i dorostenci v premiérové sezóně extraligy. „Takové výsledku tu ještě nebyly. Začíná se úročit obětavá práce všech lidí, kteří pro klub pracují,“ říká prezident TJ Snack Dobřany Josef Hájek.

Muži v druhé nejvyšší tuzemské soutěži ještě neprohráli, po polovině sezóny mají na kontě 9 vítězství a dvě remízy a ligu vedou s pětibodovým náskokem. V neděli Dobřany porazily druhý tým tabulky Kert Park Praha na jeho půdě 2:1. „Máme úzký kádr, několik zraněných opor, přesto bojovností a obětavostí dokážeme soupeře porážet. V Praze šlo o vyrovnaný zápas na vysoké úrovni, o vítězství jsme rozhodli v poslední třetině. Drží nás brankáři, tým má vnitřní sílu,“ popisuje trenér Petr Chvojka. Na postup do extraligy ale prý v Dobřanech nemyslí. „To by bylo předčasné. Čekají nás odvetné zápasy a play off. My musíme hrát zápas od zápasu, nelétat v oblacích. To by se nám vymstilo. Náš styl je založený na bojovnosti, nemáme na to, abychom vyhrávali se zvednutým nosem,“ dodává kouč.

Radost klubu i domácím divákům dělá nastupující generace hokejbalistů. Dorostenci letos postoupili do extraligy a hned se zařadili mezi její favority. „I mladíci mají za sebou půlku sezóny a takový výsledek jsme opravdu nečekali,“ říká Hájek. Po jedenácti zápasech se Snack Dobřany dělí o první místo v extralize staršího dorostu s pražskými Ďábly, když naposled porazil v neděli doma Vsetín 5:1. „Kluci dokazují, že peníze a čas, který tady do hokejbalu dává parta nadšenců, nejsou zbytečnou investicí. Klub má slibnou budoucnost,“ dodává Hájek. (KK)

 

Dobřany drží neporazitelnost už devět kol (25.10.2005) Osm vítězství, jedna remíza – taková je bilance hokejbalistů TJ Snack Dobřany po devíti odehraných kolech 1. České národní hokejbalové ligy. Dobřanští zatím jednoznačně dominují tabulce celé soutěže. Doslova nejtvrdším oříškem byl pro Snack tým CSKA Karlovy Vary. Souboj na konci září ve Varech byl více než cokoliv jeiného přehlídkou likvidačních a zákeřných zákroků domácích. Dobřany sice v úvodu nabraly díky využitým přesilovkám náskok 3:0, pak se ale hráči nevyrovnali s tvrdou hrou soupeře, nechali se zastrašit a zbytečně opláceli neodpískané fauly. Výsledkem bylo snížení CSKA a nervózní závěr. V něm Snack nakonec uhájil výhru o jedinou branku.
Prvním říjnovým soupeřem byli Dobřanským Tygři z Mladé Boleslavi. Tým složený z řady hráčů s extraligovými zkušenostmi sice v Dobřanech dlouho zlobil, ale domácí ho trpělivou hrou dokázali zlomit. V závěru se projevila i lepší kondice hráčů Snacku. „Po dvou třetinách jsme o dvě branky prohrávali, ale poslední část jsme ovládli a vyhráli ji 4:0. Výkon měl však do ideálu hodně daleko,“ nebyl spokojený trenér Dobřan Petr Chvojka.

Další víkend čekal hokejbalisty výlet do jižních Čech – v Táboře zvítězili 4:2, přestože na malém a nekvalitním hřišti nepředvedli o moc lepší výkon než proti Boleslavi. Den na to přišly Dobřany o první body po remíze v Nové Včelnici. „Byli jsme hodně oslabení, hráli jsme jen na dvě kompletní řady a brzy prohrávali 2:0. Tým se ale semkl a snad poprvé v sezóně ukázal, co umí. Sice jsme zachránili už jen bod, ale hra mě konečně potěšila,“ řekl trenér Chvojka.

Také minulý víkend hrál Snack v sobotu i v neděli. Domácím diváků se představili soupeři z Pardubic a České Třebové. Pardubice předváděly celý zápas nepohledný obranný val, i proti nim museli Dobřanští dotahovat. „Opět se nám nedařilo. Dostali jsme gól, vázla souhra, navíc si hráči mysleli, že když jsme první v tabulce, vítězství nám budou padat do klína,“ zlobil se kouč. Ve třetí třetině přece jen domácí defenzivu Pardubic prolomili a alespoň patnáct minut obecenstvo těšili zlepšenou hrou.

Česká Třebová předvedla v Dobřanech sympatický výkon, ale mladý tým na zkušenější domácí nestačil. Snižovat dokázal jen, když hráči Snacku polevili, jinak fyzicky ani kombinačně nemohl Dobřanům konkurovat. Výsledkem byla drtivá výhra Snacku 12:3, když domácí kanonýr Tomáš Hajna potvrdil svou pozici nejproduktivnějšího hráče soutěže pěti góly. „Tentokrát jsme soupeře nepodcenili, hráli jsme důrazně, rychle, s přehledem. Pobavili jsme diváky. Pokud pominu několik zbytečných vyloučení a chvilkové polevení v druhé třetině, byl jsem spokojený. Doufám, že nám vysoké vítězství pomůže k lepším výkonům proti těžším soupeřům. Ale hráči musí zůstat na zemi a dřít pro tým,“ varoval trenér Chvojka. (KK)

Tygři kousali, ale odjeli s prázdnou

Plzeňský deník - Plzeň-jih - 04.10.2005
Plzeňsko/sport - Autor: VÁCLAV ŠTÁL - Strana: 11

Hokejbalisté Dobřan udrželi i po domácím zápase s Mladou Boleslaví vedení a na podzim ještě neztratili ani bod.
Dobřany - I po dalším kole I. České národní hokejbalové ligy si Dobřanští drží vedení a zatím nepoznali hořkost porážky, i když v domácím utkání proti HBC Tygři Mladá Boleslav hráli dlouho druhé housle. Za neustálého deště, který zřejmě odradil i spoustu domácích fanoušků, se hrál rychlý a důrazný hokejbal.
Od první třetiny byl zápas naprosto vyrovnaný, šance se střídaly na obou stranách, prim hráli oba brankáři a hlavně nepřesná muška střelců. Na začátku osmé minuty poslali rozhodčí hosty po faulu do čtyřech a dvě vteřiny před koncem přesilovky se domácí konečně prosadili. Po pěkné kombinaci celé pětky se přesně trefil v 10. minutě Kovář. Z vedení se však Dobřany dlouho neradovaly. Ve 14. minutě srovnal na 1:1 Jaroslav Čech. Stejným stavem skončila i první třetina.
Do druhé třetiny vlétli lépe hosté z Mladé Boleslavi a aktivní obranou se snažili zatlačit domácí na jejich polovinu. Nátlakovou hru využili hned v úvodu třetiny. Ve 2. minutě se prosadil druhý z bratrské dvojice Čechů, Martin a hosté vedli 1:2. Ve 4. minutě hrála Mladá Boleslav přesilovku a zle obléhala domácí branku. Když už se zdálo, že Dobřany oslabení přežijí a do jeho konce chyběly čtyři vteřiny, vyslal tvrdou ránu na domácí branku Kollman a hosté šli do dvoubrankového vedení 1:3. Další početní výhodu v 7. minutě už hosté využít nedokázali. Domácí trenér se snažil vyburcovat svoje svěřence k větší aktivitě, stáhl hru na dvě pětky, ale změnu skóre to do konce třetiny nepřineslo.
Domácí jako vyměnění vlétli do závěrečné části utkání a před brankou hostů to hodně jiskřilo. Hned ve druhé minutě dostali možnost hrát přesilovku a za minutu ji dokázali využít, když po rychlé kombinaci celé pětky snížil na 2:3 Kůrka. Aktivita domácích stále stoupala, ale další vypracované šance nevyužili. Běžela sedmá minuta poslední třetiny a domácí Pokorný srovnal tvrdou střelou skóre na 3:3. V osmé minutě poslal rozhodčí na trestnou lavici po jednom z hráčů na každé straně a hrálo se čtyři na čtyři. Méně hráčů na ploše vyhovalo spíše domácím, ale brankáře hostů překonat nedokázali. Až další početní výhoda ve 14. minutě přinesla otočení stavu utkání v domácí prospěch, když na 4:3 zvyšuje znovu Kůrka. Za dalších dvacet vteřin si hosté berou odechový čas a po jeho skončení odvolávají brankáře a posílají dalšího hráče do pole. Hosté pak sevřeli domácí do jejich obrané třetiny a pálili na domácí branku z každé možné pozice, brankáře Marka však překonat nedokázali. Deset vteřin před koncem vystihl rozehrávku na modré domácí Hajna, vypíchl míček a přízemní střelou ho poslal do opuštěné svatyně hostů. Tím stanovil konečný stav zápasu na 5:3 pro Dobřany. Pak už jen po závěrečné siréně propukla velká radost na domácí střídačce.

TJ  Snack
Dobřany - HBC Tygři Mladá Boleslav 5:3 (1:1, 0:2, 4:0).
Branky: Kůrka 2, Pokorný, Hajna a Kovář - J. Čech, T. Čech a Kollman. Vyloučení: 4:4. Rozhodčí: Kokoška - Böhm. Diváci: 60.
Dobřany: Marek (Lokajíček) - Šlehofer, Dušek, Kadaně, Kozák, Kovařík, Mužík, Fořt, Hajna, Pokorný, Winter, Plaček, Brückner, Kurka, Majer, Tykal.

Hokejbalisté Dobřan vlétli do sezóny bez zaváhání

Také o týden později hrály Dobřany před vlastním publikem, kterému los nabídl dokonce dvě utkání národní ligy za víkend. V sobotu se hráči TJ Snack přetlačovali o výsledek s Vlašimí. Nepříliš pohledný zápas plný osobních soubojů a hry u mantinelů nakonec vyhráli 5:4, ale soupeř ukázal, že bude patřit mezi favority letošní sezóny. V neděli do Dobřan přijeli Jestřábi z Přelouče. Domácí bohužel navázali na nepříliš výrazný výkon proti Vlašimi, soupeře navíc podcenili. A Jestřábi trestali – hned v úvodu si vypracovali dvoubrankové vedení. Týmu TJ Snack se naštěstí podařilo znovu nahodit motor a diváci nakonec nemuseli odcházet zklamáni. Po dotažení náskoku hostů si hokejbalisté Dobřan na hřišti pod nádražím otevřeli střelnici a v závěrečné třetině už vedli 8:3. Volnějšího závěru využil soupeř už jen ke snížení.
 
Během prvních tří zápasů tak Dobřany nasbíraly 9 bodů, nastřílely přitom 20 gólů. „Jsme rádi, že se nám podařil vstup do sezóny, navíc, když jsme první tři zápasy hráli před domácím publikem. Souboje s Vlašimí, ale i s Přeloučí však ukázaly, že naše hra má nedostatky a soupeři se rozhodně nebudou porážet sami. Naši hráči musí zůstat na zemi a nezapomínat, že uspět můžeme jen rychlostí a bojovností, která nás vždycky zdobila,“ řekl k vítězné sérii trenér TJ Snack Petr Chvojka.
 
Už v předsezónní přípravě se Snacku dařilo, když dvakrát jednoznačně porazil rezervu plzeňské Škodovky. „Jsme na začátku ročníku, výsledky zatím nemůžeme přeceňovat. Ale jsem samozřejmě rád za každé vítězství. Vypadá to, že se tým dobře vyrovnal s letními změnami v sestavě a pokud budeme hrát disciplinovaně, můžeme myslet vysoko. Chceme se pokusit minimálně o obhajobu loňského třetího místa,“ dodal Chvojka.

 Během léta odešel z Dobřan na hostování do extraligového týmu Plzně útočník Jaroslav Větrovec , do Plzně se vrátili i gólman Miroslav Krásný a mladý forvard Ondřej Krpal. Z rodinných důvodů skončil další útočník Martin Špetík. Snack naopak posílil navrátilec z hostování v Třemošné bek Václav Šlehofer a vedení týmu jedná i s bratry Vlčky z Klatov, kteří by mohli doplnit útok. (KK)

 

(20.9.2005) Plný bodový zisk zdobí konto hokejbalistů TJ Snack Dobřany po třech odehraných kolech 1. České národní hokejbalové ligy. Hned v úvodu se tak tým usadil na čele tabulky druhé nejvyšší domácí soutěže, kam ho vynesl hlavně efektivní útok. Dobřany zahájily sezónu 11. záři na domácím hřišti proti B-týmu KovoPraha. Snacku vyšel hned úvod zápasu - premiérový gól ročníku vstřelil Petr Kůrka, když zaskočil brankáře Kova přesnou střelou z velké dálky. První branka byla také poslední, která během utkání padla při plném počtu hráčů na hřišti. Běhaví Pražáci byli Dobřanům rovnocenným soupeřem, ale pouze do té chvíle, než začali pykat za sérii faulů. Domácí během utkání využili šest přesilových her, hrozivé skóre nechali soupeři zkorigovat až v závěru, kdy po špatné rozehrávce dostali gól také při vlastní početní výhodě.