Sezóna 2013 -14

TJ Snack Dobřany opět úspěšní

 

Starší dorost - vypadl v semifinále a skončil v Extralize s mladým týmem na skvělé 4.příčce!!!

 

Muži v 1.NHBL-Západ - 10.místo s týmem, v kterém z většiny figurují opět úspěšní dorostenci. Je od čeho se odrážet.

 

Starší žáci - 5.tým v ČR z celkového počtu 33celků v republice, čili bezesporu obrovský úspěch pro 6-ti tisícové Dobřany!!!

 

Mladší žáci - 4.tým skupiny Západ, na to, že někteří se s hokejbalovem teprve seznamují, opět úspěch!!!

 

Přípravka - hrála jen turnaje, jinak pro ni platí totéž, co pro mladší žáky!!!

Šneci vezou do Dobřan z MS JUNIORŮ v Bratislavě STŘÍBRO a BRONZ Velkého úspěchu dosáhli čeští hokejbalisté na MS JUNIORŮ v Bratislavě ve všech věkových kategoriích. V kategorii U-18 se Češi probojovali poprvé v historii do finále MS, když porazili týmy Švýcarska, Velké Británie a USA. V zkl. části nestačili pouze na Slovensko a Kanadu. V semifinále však Kanadě prohru vrátili, aby ve finále smolně prohráli opět se Slovenskem a skončili tak celkkově druzí. Mezi čerstvými vicemistry světa z ČR nastupovali i hráči hájící v sezóně barvy našeho klubu TJ Snack Dobřany. Kapitánem týmu ČR U-18 byl Václav Šlehofer, dále pak  v českém výběru nastoupili další Šneci-Ondřej Ulm, Adam Bárta, Filip Suchý, Lukáš Kaňák a Jan Voves.            V kategorii ČR U-16 nastoupil v brance mj. v důležitém utkání o bronz proti Švýcarsku (výhra 4-1) další Šnek Petr Ulrich.                                                                                                              V exibičním utkání výběrů U-14 nastoupil v národním dresu poslední Šnek Nicholas Kaňák.             Všichni výše zmínění hráči TJ Snack Dobřany zasluhují pochvalu  za vzornou reprezentaci českých výběrů, ale i našeho hokejbalového klubu v Dobřanech.  Věřím, že v rozdělané  práci  budeme nadále pokračovat. Měla by to být vzpruha a motivace pro všechny mladé naděje alias Šneky,                    nás ,,dospělé" nevyjímaje.                                                                                                          Petr Chvojka

P.S. Sluší se dodat, že nejstarší výběr ČR U-20 přiváží z Bratislavy rovněž stříbrné medaile a i on nechal za sebou silné týmy  z USA a Kanady.

Na snímku šnečí výprava v Bratislavě                                                                      Stojící zleva: O. Šlehofer (SŽ), P. Ulrich, F.Suchý, N. Kaňák, L.Kaňák, J.Voves, A.Bárta a V.Šlehofer  Dole zleva: J. Matoušek (SŽ),  J. Matoušek st., D.Kovářík, V.Šlehofer st. a O.Ulm

 

 

MS JUNIORŮ aneb Šneci v dresu repre ČR                Před blížícím se MISTROVSTVÍM SVĚTA juniorů, které uspořádá ve dnech 23.-30.6. metropole Slovenska - Bratislava, odtajnili trenéři reprezentačních výběrů ČR nominační listiny do jednotlivých kategorií.  Městečko z jihu Plzeňska alias Dobřanští Šneci budou mít na světovém šampionátu mladíků opět hojné zastoupení. Oproti poslednímu šampionátu, který se uskutečnil před dvěma roky v Písku, se počet našich úspěšných mladíků ze šnečího tábora opět navýšil...V Bratislavě tak budeme mít ještě širší zastoupení. V klubu však máme ještě spoustu dalších šikovných hráčů, to určitě není žádné tajemství..... a na to určitě nesmíme a nechceme zapomínat....!!! Věříme, že potenciál za pár let patřičně zúročíme. To je jistě jasný signál, jakou cestou v klubu chceme jít, či jdeme.  

V kategorii  U-18 budou tedy reprezentovat ČR, ale také Dobřany naši Šneci: Šlehofer Václav, Ondřej Ulm, Jan Voves a Adam Bárta (hostuje mezi Šneky již 2sezóny)                                  Do kategorie ČR U-16 se probojoval právem a opravdový talent - brankář Petr Ulrich. Připravený zasáhnout do bojů na MS bude další Šnek - bojovník a dříč Miroslav Vísner.               V nejmladší kategorii ČR U-14 se představí kapitán a hlavní lídr letošnícho úspěšného šnečího týmu straších žáků Nicholas Kaňák. (Šle) 

Na snímcích Zleva dolů - V. Šlehy, O. Uli, A. Bártič, J. Vovsík, P. Uli, Niky Kani a M. Vízi

 

Důležitá schůze vedení klubu s rodiči                                           Dne 19.6. ve čtvrtek od 19.30h. se v Snack aréně  koná schůze vedení klubu TJ Snack Dobřany s rodiči hráčů našeho oddílu všech kategorií od přípravky až po dorost. Důležié body: příprava, soustředění, tr.jednotky, složení kádrů, jednotlivé soutěže, atd. (Šle)

 

Pohár Prahy aneb Šneci v akci                               Na nedávno skončeném turnaji v Praze, kde se střetly výběry regionů (U-15) z celé ČR a reprezentační výběr U14, zvítězil Plzeňský kraj, když ve finále porazil právě reprezentaci ČR U14.                               TJ SNACK DOBŘANY měl na této akci zastoupení a dokonce ve finále. Ve výběru Plzeňského kraje nastoupil Ríša Vild.                                                                                                                   Ríša Vild: V Praze se mi líbilo, měli jsme dobrou partu. Poznal jsem nové hráče a kamarády. Nastupoval jsem v lajně s R.Hurtem a O. Slámou. Byla to pro mě změna a nová zkušenost.                                     V reprezentačním dresu řádil kapitán Šneků a  lídr našich letošních žáků Niky Kaňák.                        Nicholas Kaňák se v reprzentaci ČR U14  díky svým výkonům  po zásluze dostal i do All star celého turnaje. Oba hráči tak vzorně reprezentovali náš klub na prestižním turnaji mládeže v Praze. Kluci, dobrá práce - gratulace ! (Šle)

Na snímku zleva: N. Kaňák a R. Vild

 

 

Avizované hodnocení sezóny.......

Hokejbal  v TJ Snack Dobřany 2013-14

1.Česká národní hokejbalová liga – MUŽI                                                                                                (realizační tým – hl.trenér:Chvojka  hrající trenér: Šlehofer   vedoucí:Vísner)                                               Těsně pod hranicí play off skončila naše nejstarší šnečí kategorie, tedy mužský tým. Po celou sezónu jsme měli výsledkové i herní výkyvy zapříčiněné většinou častými obměnami kádru, suma sumárum - nestálá forma, ale koncepční práce v zabudovávání mladých hráčů nám určila konečnou desátou příčku v druhé nejvyšší soutěži v ČR. Přesto si myslím, že sezóna úplně marná nebyla. Pro mladičký nezkušený kádr doplněný  pouze pár ostřílenými hráči jsou to další neocenitelné sportovní zkušenosti, třeba i do života.  Nelze se věnovat pouze mládeži, mužský tým tu zkrátka je a věřme, že si ho za pár let po nás mladí převezmou, lépe řečeno - jestli si ho už pomalu nepřevzali. Už letošní rok nám totiž ukázal, že kluci se opět herně posunuli, ačkoliv působí , respektive patří věkem stále mezi dorostence....  Z celkového pohledu to ale letos v seniorském týmu  nebylo ono, i na tom bychom v budoucnu chtěli zapracovat. Netřeba zde velkohubá prohlášení, mladý tým určitě potřebuje čas na vyhrání či na vyzrání. I tak se pokusíme v této kategorii posunout o pomyslný krůček dál. (Šle)                                                                                 Hlavní trenér a zároveň předseda klubu Petr Chvojka  dodává:  Kdybych měl hodnotit sezónu z komplexního hlediska, pak jsme odvedli velký kus práce a to nejen po sportovní stránce. Převažují pozitiva, naše práce je koncepční a cílená. Soustředíme se prioritně na mládež, čekají nás  i důležitá jednání v jiné oblasti rozvoje hokejbalu..... V tomto případě  prozatím konkrétní nebudu.                               

 Extraliga staršího dorostu                                                                                                                             (real. tým - trenéři: Šlehofer, Matoušek a Kovářík  kondiční: Havránek vedoucí:Vísner kustod Voler)      Po zkl. části skončili naši kluci na 5. místě a do vyřazovacích bojů jsme tak měli nevýhodu v tom, že jsme úvodní duely nastupovali na hříštích soupeřů. V play off  si naši Šneci vedli zdatně, když  ve čtvrtfinále vyřadili Pardubice ¨3-1 na zápasy. Ve vyrovnaných bojích se nám podařil první duel v Pardubicích, který jsme dokázali vyhrát a přes porážku v dalším utkání potvrzujeme výhodu domácí Snack arény a Pardubice doma dvakrát porážíme, čímž míříme do semifinále. Naším soupeřem se stává rival z Plzně. Vyrovnané zápasy strhává na svoji stranu vždy soupeř a zavírá nám letos dveře do finále. Rozhodly chyby, dále naše mladší věkové ročníky hráčů a kvalita na straně soupeře. Tohle všechno by  kluky- šneky mělo posílit do budoucna a dát jasný impuls, pracovat na sobě dále. Dostali jsme se mezi čtyři nejlepší týmy v ČR a to není málo, i když na nás nakonec zbyla nevděčná bramborová medaile, je to určitě úspěch. (Šle)                                                                                                                                                           Vydařenou sezónu hodnotí hlavní klubový vedoucí pan Miroslav Vísner: Působil jsem několik let v ledním hokeji..., ale tady v hnedle šestitisícových Dobřanech prožíváme se synem nádherné  období. V loňské sezóně titul, nyní semifinále, je to velký sportovní úspěch. Zamrzela mne hloupá a smyšlená nařčení některých lidí především z tábora plzeňského soupeře, ale také z okruhu jiných...  My jsme chtěli hrát hokejbal a otázka motivace a přemotivace si myslím, že byla na obou stranách. Šanci dostali u nás všichni hráči, i ti, kteří během utkání byli mezi náhradníky. Tihle kluci nastupovali vždy v závěru, když byl stav rozhodnutý i oni si tedy šli zahrát. Mezi nimi byl i můj syn, který na svoji šanci čeká, protože patří ročníkově mezi nejmladší hráče. Myslím, že tady se s mládeží pracuje velmi dobře, na disciplíně a kázni je to tu vše založené a to mně se velmi líbí. tak by to totiž mělo být vždy a všude. Vím, o čem mluvím a mohu porovnat s hokejovým prostředím. Už nyní se těšíme na další sezöny, na partu skvělých a zapálených lidí, kteří dobřanský hokejbal dělají již několik let. Jsem sice z Domažlic a také z Domažlic se synem dojíždíme, ale pracovat pro dobřanský hokejbal a s lidmi jako Václav Šlehofer, Jan Matoušek, Petr Úbl, Petr Chvojka, Josef Hájek, Jaroslav Voler, Bohuslav Havránek, Daniel Kovářík, to je jedna velká paráda. Tihle pro tým TJ Snack Dobřany opravdu dýchají.

Mis.ČR - starší žáci, skupina Západ                                                                                                            (realizační tým - trenéři:Matoušek, Šlehofer  kondiční: Havránek vedoucí:Vísner)                                         Naši kluci končí ve skupině Západ na druhém místě   a díky více uhraným bodům v poměru  48-39 vůči Opavě, která hrála skupinu Morava-sever, postoupili na finálovou část mezi deset nejlepších týmů v republice. Velké finále pro Top deset týmů uspořádaly na konci května České Budějovice. Naši Šneci se opět neztratili a zakončili krásnou sezónu skvělým 5.místem. Ve skupině smolně prohráváme s Aut. Pardubice 1-2, když rozdílovou branku dostáváme minutu a dvacet sekund před koncem zápasu, poté  jsme porazili Vsetín 3-1, Ústí n.L. 3-2 a prohráli  s domácím favoritem vysoko 0-6. Skupinu zakončujeme na třetí příčce a čekal nás tedy boj o celkové  5.místo s týmem z Písku. Řeklo by se až o páté?  Není jedno,  zda jste pátí či šestí v ČR, ALESPOŇ TAK SE K TOMU V KLUBU STAVÍME !      V souboji o pátou příčku naši kluci hráli o prestiž klubu, čest či hrdost. Písek kluci poráží 5-1 a to je další skvělá práce.  Nechali jsme tedy pod sebou určitě větší města či hokejbalové bašty z Pardubic (Svítkov), Vsetína, Ústí n.L., Kladna a Písku. Vítězem a Mistrem ČR se stal domácí suverén Pedagog Č.Budějovice, když ve finále přehrál pražskou Hostivař. Pro někoho možná málo, ale kluci vydřeli pátou příčku a nechali za sebou slavnější jména týmů, a co hlavně, viděli a měli možnost se popasovat s nejlepšími týmy v ČR. Čili, další vzácná zkušenost. Hokejbalové dostaveníčko v Českých Budějovicích nám všem tedy minimálně otevřelo oči a ukázalo, jaký jsme tým, kde nás tlačí bota a na čem můžeme v budoucnu pracovat.(Šle)                                                                                                    Hlavní trenér Jan Matoušek hodnotí finále Mis.ČR v Českých Budějovicích: Kvalifikovali jsme se na žákovský vrcholný šampionát a už to jsme brali jako úspěch. Měli jsme tak opět možnost střetnout se s nejlepšími týmy v ČR v této kategorii. V samotných zápasech byly k vidění velké rozdíly ve všech oblastech. Naši kluci se neztratili a to je dobře. Všechny z nás by to mělo motivovat k dalšímu zlepšení.

 Mis.ČR - mladší žáci, skupina Západ                                                                                                        (realizační tým: trenér Úbl, vedoucí: Gawenda a Duchek)                                                                                V zkl. skupině Západ končí nakonec naši nejmladší na konečné čtvrté příčce, což je také velmi dobrá práce. Zde se zaměřujeme na úplné začátky a kluci se lepší každým tréninkem a zápasem. Na výsledek opravdu nekoukáme a prioritou je posun sportovních dovedností. Tuhle velmi těžkou sportovní robotu vykonává v klubu a velmi dobře trenér Petr Úbl. V ostatních a neméně důležitých věcech  Petrovi sekundují L.Gawenda a L.Duchek.  Za odvedenou práci pro klub se sluší poděkovat R.Vildovi, který u nás skončil (rodinné důvody). (Šle)                                                     Trenér  Petr Úbl: V rozdělané práci bychom chtěli pokračovat dál. Udělat to dětem pestré a pokud možno i přes prázdniny. Návraty hráčů samotných pak bývají složité...                                                                                                

Každopádně  poděkování náleží za celou sezónu všem Šnekům bez rozdílu kategorie, dále pak rodičům, sponzorům   a městu Dobřany za podporu po celou sezónu. Vám všem patří velké díky!  (Šle)

 

Starší žáci ve Stříbře                                                     V sobotu 31.5.2014 udělali tečku za sezónou i naši starší žáci, když na stříbrském turnaji obsadili druhé místo. V prvním utkání jsme s domácími Buldoky odehráli vyrovnanou bitvu, ale rozdílovou trefu jsme soupeři uštědřili my. Ve druhém utkání Šneci přejeli hokejový tým HC Tachov 6:0 a v dvojzápase s Plzní s výsledky 1-2ss a 1-3 z našeho pohledu nakonec končíme na druhém místě. Na této akci si zahráli oba naši brankáři i i v poli. Petr Ulrich se prezentoval výtečnou prací holí a skvělým pohybem, je to opravdový talent ,,příroďák". Na co sáhne, to mu jde. Reprezentační srazy ČRU-18 navštěvuje právem. Čenda Sedláček pro změnu zavěsil gól a navíc proti Plzni, ukázal tak našim střelcům, jak na to.  No a  v brankářské výzbroji vynikl (i přes zákaz ...) Radek Mužík. Byla to akce, kterou jsme si prostě všichni Šneci a právem po náročné sezóně  vychutnali. Turnaj skončil, my však nikoli. Pátý nejúspěšnější tým v ČR z městečka na jihu Plzeňska alias naši žákovští Šneci se nyní mají možnost scházet dvakrát v týdnu k hokejbálkům.  23.7. nám startuje společná letní příprava na další sezónu, kdy většina kádru vymění žákovský dres za dorostenecký..... (Šle)     Foto po turnaji ve Stříbře:                                                                                         Stojící zleva:Ondřej Šlehofer, Jakub Brtník, Daniel Čech, Michal Belfín, Petr Ulrich, Václav Šlehofer, Miroslav Vísner ml. a Miroslav Vísner st.                                                                              Přikrčeni zleva: Daniel Hůrka, Richard Vild, Nicholas Kaňák, Marti Fořt, Radek Mužík, Filip Sýkora, Tomáš Mužík,Tomáš Truchlý a Jan Matoušek                                                                                     Ležící: Čeněk Sedláček

Víkendový program Šneků aneb Opět perná sobota     V sobotu 31.5. si na své poslední vystoupení v sezóně míří naši úspěšní starší žáci, když změří své síly na turnaji ve Stříbře. Startující týmy: Buldoci Stříbro, Hbc Plzeň, HC Tachov a naši Šneci.Sraz je hromadný  a to v 8.30h. ve Stříbře, plus určení hráči v 8h. v Snack aréně.                                                          Na domácím hřišti se představí naše přípravka, když Snack aréna bude svědkem dalšího regionálního turnaje nejmladších hokejbalových nadějí za účasti dvou týmů z Plzně, Stříbra a domácích Šneků.            Vrcholem celé soboty bude tzv. Závěrečná, kde se střetnou naši talentovaní dorostenci se speciálně sestaveným výběrem. Sraz na tuto akci se plánuje na 17h.  Poté bude následovat tradiční ale zasloužené vyhodnocení v restauraci Snack Hájek Hájková.... Oficiální klubové hodnocení sezóny bude na našich webových i FB stránkáchv nejbližších dnech. Tím však sezóna nekončí, budeme se nadále scházet v Snack aréně dvakrát v týdnu  k ,,hokejbálkům" až do konce června, v tomto termínu to i odpískáme. Pak bude následovat delší pauza, a dál....., ale to už předbíhám. (Šle)
 

Důležitá klubová informace: Dnešní trénink zrušen, to abychom vyšetřili síly na sobotu.....

 

 

Rozpis Snack arény pro  týden 26.-31.5.                                                     středa:     Tr.jednotka        -   17.30h.  dorost                                                                 čtvrtek:      Tr.jednotka        -    16.30h. MŽ, 17.30h. SŽ                                                  pátek:          Tr.jednotka       -   17.30h.  dorost                                                             sobota:    turnaj přípravek v Dobřanech, turnaj SŽ ve Stříbře                                                            31.5. sobota -   Závěrečná od 17h., zápas dorost vers. zbytek světa......
 

26.5. Šneci končí letos na páté příčce v ČR                                  V celkové konkurenci 33 týmů z ČR zakončují naši starší žáci sezónu na konečné páté  příčce. Finálová část, kterou uspořádaly České Budějovice, se odehrála            v turnajovém jednorázovém režimu, který byl rozložen do tří zápasových dnů.          Do metropole jižních Čech se sjelo nejlepších deset týmů z regionálních základních skupin. Naši Šneci se představili ve skupině  B, kde hned v pátečním  úvodním zápase prohráli s týmem Aut. Pardubice díky rozdílové brance, kterou nám soupeř vsítil minutu a dvacet sekund před koncem utkání. V druhém utkání Šneci poráží HBC Vsetín 3:1 a vrací se do hry o medaile. V sobotu šanci ještě přiživují, když ve vypjatém ranním utkání vítězíme nad Elbou Ústí nad Labem 3:2. V posledním zápase však nestačíme na domácího suveréna z Českých Budějovic a prohráváme drtivým rozdílem 0-6. Zbývá na nás tedy pro někoho asi nepříliš atraktivní duel o 5.místo. Jenže takhle to v našem táboře nevidíme, vždy je o co hrát. Prestiž klubu, zkušenosti, hrdost, prostě zápas, a tak jdeme naposledy do boje a kluci poráží Písek vysoko 5:1. Škoda smolného  utkání s Pardubicemi, mohlo to být možná ještě lepší, ovšem kdo viděl sílu všech soupeřů, pak asi uzná....  Pro někoho možná málo, ale kluci vydřeli pátou příčku a nechali za sebou slavnější jména týmů, a co hlavně, viděli a měli možnost se popasovat s nejlepšími týmy v ČR. Čili, další vzácná zkušenost. Hokejbalové dostaveníčko v Českých Budějovicích nám všem tedy minimálně otevřelo oči a ukázalo, kde nás tlačí bota a na čem můžeme v budoucnu pracovat.  Každopádně  poděkování náleží všem Šnekům za předvedené výkony, klukům z dorostu za podporu a pomoc během turnaje, dále pak rodičům, sponzorům a městu Dobřany za podporu po celou sezónu včetně této akce.                                     Vám všem děkujeme ! (Šle)

Na dolním snímku ti, kteří vzorně reprezentovali šnečí barvy na Mis.ČR v Č.Budějovicích:                      Horní řada zleva: J.Brtník, T.Mužík, M.Princl a A.Štolba                                                           3.řada zleva: Miroslav Vísner-vedoucí týmu, D.Čech, P.Erhart, J.Matoušek - trenér, D.Hůrka, F.Sýkora, P.Ulrich a O.Šlehofer                                                                                                                                     2.řada zleva:M.Belfín, T.Truchlý, N.Kaňák, M.Fořt, R.Vild, J.Matoušek, V.Šlehofer st. a R.Mužík           1.řada zleva: L.Kaňák, Č.Sedláček, V. Šlehofer ml., O.Ulm a v. Průcha

 

 

22.5.Příprava na žákovskou ,,Republiku v Budějkách" vrcholí

Šneci ladí poslední detaily čtvrtečním lehkým tréninkem (od 10h.) v domácí Snack aréně , poté následuje společný oběd v Dobřanech, naložení hokejbalové bagáže do speciálně vypraveného vozidla (Michal Pokorný) a přesun na vlakové nádraží.... V Českých Budějovicích si dnes naši kluci
v předzápasové tr.jednotce osáhnou zdejší povrch a zítra se již půjde do finálových bojů. Za umožnění tréninkové jednotky chceme touto cestou poděkovat kamarádům, hráčům , vicemistrům světa z kategorie Masters - veteránů, Jirkovi Švejdovi a Milanu Hoffmanovi. O tom, co nás zítra čeká, víme. Několik ,,Republik" jsme již zažili. Úspěšných i poučných... Shrneme-li celý turnaj, který máme před sebou, pak nám vyjde jednoznačně jedno slovo a to je kvalita. Realizační tým tudíž pojede rovněž na plné obrátky a to ve složení: Trenéři Jan Matoušek, Václav Šlehofer a nově Ondřej Ulm, kustod Michal Pokorný a vedoucí Miroslav Vísner. Jedno je jisté, těžký turnaj odkryje slabiny, ukáže sílu a určí směr další práce v klubu. My se nechceme upínat pouze na jednu šikovnou kategorii viz ml. či st.dorost, jedeme to a velmi dobře již
od přípravky (trenér Petr Úbl), nyní jsou na řadě starší žáci.....! Takže kluci do boje !!!
(Šle)
Rozpis zápasů našich Šneků:
Pá 23.5. 11:00 HBC Aut.. Pardubice - TJ Snack Dobřany
Pá 23.5. 15.30 TJ Snack Dobřany - HBC Vsetín
So 24.5 10:30 Elba Ústí n. L. -TJ Snack Dobřany
So 24.5. 15:00 TJ Snack Dobřany - SK Pedagog Č. Buděj.

 

 


     

 

 

Mis.ČR sk.Západ, starší žáci, so 17.5. Stříbro, vložené dvojkolo

TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň 1:2            (11.30h., hř.Stříbro)

TJ Snack Dobřany - Tatran Třemošná 6:1     (16h., hř.Stříbro)   Oslabeni především o Nicholase Kaňáka zakončili naši kluci učinkování ve skupině Západ na druhém místě a získávají tak stříbrné medaile. V prvním utkání šla do vedení Plzeň, Šneci dokázali do třetiny srovnat. Ve druhé části jsme však na gólový úder soupeře neodpověděli a branka se nakonec ukázala jako vítězná. Opět prohra, opět o chlup. Škoda prospaného začátku, tam jsme byli ihned potrestáni. Kluci však makali až do konce a za to zaslouží pochvalu. Ve druhém dějství jsme byli lepším týmem nežli Třemošná a to takřka ve všech herních činnostech a po zásluze vítězíme vysokým rozdílem. Tatran v okleštěné sestavě hrozil pouze rychlými brejky, přičemž jeden i proměnil. Šneci sváděli na dálku boj o poslední postupové místo s druhým týmem ve skupině MORAVA-SEVER. Díky zisku 48bodů ku 39, které získala Opava, postupují starší žáci do finálové části Mis.ČR, kterou pořádají České Budějovice. Tento turnaj, kde se střetne Top 10 týmů z celé ČR, dává záruku dalšího sportovního posunu mladých Šneků.... Vzhledem k tomu, že na Západě jsme skončili druzí a suverénní Plzeň jsme dokázali letos porazit pouze jednou a to navíc se štěstím, PAK NETŘEBA BÝTI NA HRUŠCE. Čili jako favorit do metropole jižních Čech rozhodně nepojedem. Minimálně načerpaní dalších zkušenosti (nejen pro hráče) z výsluní žákovského hokejbalu však našemu klubu jen a jen prospěje.... (Šle)

 

 

 

Mis.ČR sk.Západ, starší žáci, 10.5. so 12h., hř.Štr.sady, Plzeň
Hbc Litice - TJ Snack Dobřany 2:8                                    Tak trochu ve stínu svých starších kamarádů a spoluhráčů ,,z jednoho dresu
" - tedy našich úspěšných dorostenců, zůstali o víkendu naši starší žáci, kteří pro dobřanské barvy vybojovali další velký sportovní mládežnický úspěch!  Díky sobotní vysoké výhře nad Liticemi ve Štruncových sadech se totiž probojovali na mistrovství ČR do Č.Budějovic a to ještě zbývají odehrát dvě kola do konce zkl.části, v našem případě skupiny Západ, ve které obsadíme konečnou druhou příčku. V sobotu 17.5. tedy dohrajeme dvě utkání ve Stříbře proti Plzni a Třemošné a následující prodloužený víkend (23.-25.5.) nás čeká republika v ,,Budějkách". Ve skupině budeme mít Vítěze skupiny Východ (Pardubice - Svítkov), dále vítěze Moravy-sever Vsetín, domácí Pedagog Č.B. coby druhý tým sk.Jih a druhý tým sk.Střed-Sever  Ústí nad Labem.  Druhá skupina buda obsazena Týmy: HC Písek, Plzeň, Kladno, Autos. Pardubice a Hostivař.  Čili naše kluky- Šneky opět čeká republiková hokejbalová smetánka a to je přece další nesporný úspěch pro naše malé ale hrdé extraligové město a velká vzpruha do další mnohdy nevděčné práce.(Šle)

 Na snímku úspěšný tým starších žáků TJ Snack Dobřany po výhře nad Liticemi:
Nahoře zleva: D.Hůrka, R.Mužík, T.Truchlý a T.Mužík                                                                    Pod nimi zleva: V.Šlehofer, R.Vild, J.Brtník, D.Čech, M.Belfín, J.Matoušek a O.Šlehofer
Dole zleva:Č.Sedláček, F.Sýkora, P.Erhart, N.Kaňák, M.Fořt a P.Ulrich

 

Malí Šnečci na turnaji přípravek ve Stříbře 11.5.2014 ....klikni

                 

Víkendové utkání Šneků aneb Opět jedeme na plné obrátky

3. semifinále play off Extraligy st.dorostu
10.5. so 18.30h., hř.Snack aréna

TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň 2:4
Pod umělým osvětlením se hrál mládežnický hokejbalový zápas, na který do dobřanské Snack arény dorazilo přes 550diváků (bráno podle zápisu), což bude nejspíš v Dobřanech rekord. Pod kvalitními světly trénujeme v Dobřanech často, tak proč to nevyzkoušet naostro. Skvělá divácká kulisa na obou stranách své týmy doslova táhla. Trošku předběhnu, našim fanouškům patří velké poděkování, neboť i přes prohru proběhla pozápasová "děkovačka" a to asi nikdo z nás nečekal. K zápasu: V samotném vypjatém utkání jsme se jako domácí ujali vedení brankou Lukáše Kopty (as.Šlehofer, Suchý) a stav 1:0 platil i po dvou třetinách. Škoda neproměnění dalších gólových šancí, které by rozdíl navýšily, neboť tudy vedla cesta k nedělnímu utkání. Bohužel jsme tedy ve třetí části inkasovali my a navíc hosté vývoj otočili, to pro nás byla těžká rána a než jsme se dokázali vzpamatovat, inkasovali jsme potřetí. Plzeň byla v těchto fázích na koni a my jsme nenašli účinnou protizbraň, navíc hloupými fauly, kdy jsme nedokázali potlačit emoce, se připravujeme o poslední jakýkoli možný gólový kontr. Naši Šneci se i přes několikeré zklidňování trenérů nedokázali ukočírovat a při nerovnovážném stavu jsme sílu na obrat v sobě již nenašli, ačkoliv snižujeme brankou Jardy Kobra (as.J.Kovářík) a to mne mrzí. V tomhle nás čeká další těžká práce, neboť pokud kluci pochopí, že prioritou je maximální soustředěnnost a koncentrace na svůj a týmový výkon, pak se můžeme měřit s kýmkoli. Škoda, ale opakuji, je to jen sport.
U týmu soupeře vynikli v serii výtečný brankář Petr Kráčina, v poli Marek Švarc a Lukáš Vodrážka. Všechny tři zmíněné hráče si pamatujeme ještě ze žákovských let, i tehdy nám v dresu Tatranu Třemošná zle zatápěli svojí sportovní kvalitou.
Je konec, postupuje Plzeň a my se zde držíme hesla: ,,Přej a bude ti přáno."   Čili soupeři sportovně gratulujeme k postupu a i my pokračujeme dál, alespoň v to zde všichni věříme.
Všem Šnekům patří poděkování za celou parádní sezónu, ačkoli bereme ,,jen" brambory.
(Šle)



 

 

 

Mis.ČR, sk. -Západ, mladší žáci 8.5.2014 12h. a 14.30h., Dobřany
TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.Budějovice   9:1
TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.Budějovice 13:2


Naši Šnečci se dnes vytáhli a svému soupeři z jihu Čech nedali v ani jednom utkání šanci. Soupeř vzdoroval pouze první třetinu úvodního utkání, kdy se i ujal vedení, pak již dominovali naši nejmladší Šnečci. Díky dvěma dnešním výhrám jsme se odpoutali od samého dna tabulky a poskočili tak na 4.příčku, když za námi jsou právě Č.Budějovice a rezerva Plzně. Opět a již tradičně v Dobřanech skvělá divácká kulisa s doprovodem hudebních songů našeho klubového DJ Šelmy vytvořila dětem velmi pěkné sportovní odpoledne ve sváteční den. (Šle)
Trenér Petr Úbl: Celkově jsem spokojený se vším a to jak s předvedenou hrou, tak i s dvěma vysokými výhrami, kterými jsme zakončili pro nás úspěšnou sezónu. Klukům od nejstarších po nejmladší za ni děkuji a s mladšími, jichž je většina, se ještě přemístíme k přípravkám. Dnes i přes smolný první gól vynikl velmi dobře chytající brankář Matěj Malotín a hru v poli určovali Radek Mužík a Marek Princl, ostatní se přidali a z toho zde máme radost.

 

 

Vážení sportovní přátelé,

chtěl bych Vás všechny upozornit, že sobotní i případné nedělní utkání extraligy staršího dorostu mezi TJ Snack Dobřany a HBC Plzeň budou provázet na přání ligové komise ČMSHb mimořádná bezpečnostní a organizační opatření. Celé hlediště bude rozděleno do dvou sektotů pro domácí a hosty, které budou odděleny a hlídány pořadateli. Sektor hostů bude umístěn hned po vstupu do areálu po pravé ruce, fanoušky domácích prosím, aby obešli celou tribunu k bufetu a tam si našli své místo. Celá strana hřiště u střídaček obou týmů a za brankou u bytovek zůstane veřejnosti uzavřená. Zároveň bych chtěl všechny fanoušky požádat, aby se zdrželi vulgárních a jinak nesportovních gest a pokřiků vůči hráčům, rozhodčím a ostatním činovníkům. Kdo bude porušovat tato pravidla, může být z areálu hokejbalového hřiště pořadateli vykázán.

SPORTU ZDAR a HOKEJBALU ZVLÁŠŤ, FANDĚME, ale zůstaňme LIDMI!!!

Děkuji za pochopení. Petr Chvojka, předseda oddílu hokejbalu

 

 

Mis.ČR sk. Západ, starší žáci 6.5. úterý 2014 17.30h.

TJ Snack Dobřany - Buldoci Stříbro 6:1                                                           Šneci vítězí, když o osudu utkání rozhodla zejména druhá třetina, do té doby se hrál vyrovnaný zápas.(Šle)

 

 

 

Víkend plný Škodovky aneb Prohraná derby s Plzní  

3.5. so 18h. + 4.5. ne 14h. , 1.-2.semifinále play off Extraligy staršího dorostu, hala Plzeň      Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 5-3

Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 7-4

Dá se to zhodnotit jednoduše. My v Dobřanech na výsledek nekoukáme a nehrajeme a kór v mládeži. Jasně, prohrálo se , tak proč tak neučinit. Krásné alibi, že?                                            Ale kdeže, na výsledek hrají úplně všichni a všude, tedy i  naši soupeři z Plzně a ve všech kategoriích. Ale popravdě, my jsme prostě tento víkend úspěšní nebyli. Naši dorostenci se nadřeli jako koně, už jen tím, že jsme neustále dotahovali skóre. A když jsme brankový účet v 1. utkání dorovnali i z neskutečných 0-3, takřka ihned hloupě inkasujeme a takový byl obrázek po oba dny.   V poli si subjektivním názorem dovoluji i říct, že jsme byli i lepší (pokud se tedy vyvarujeme školáckým chybám), ale na to se samozřejmě nehraje. U domácího týmu měla navrch do této chvíle pohotová a jednoduchá střelba, a co hlavně - převaha hráčů ročníku narození 95. V příští sezóně by měli ,,devadesátpětky" v dorostu zůstat....  Čili za dva roky budou na scéně ročníky 96 a mladší kluci, tedy naši loňští Šneci coby mistři ČR v extralize mladšího dorostu, dále naši Šneci coby mistři ČR v kategorii starších žáků, medaile ani nepočítám.....  My tudíž letos vzhledem k složení kádru nemůžeme mít velké oči. Hokejbaloví odborníci jistě ví, co se tím myslí.  Že jich je dost, snad ani říkat nemusím. Zkrátka pro laika, každý rok u hráče navíc je v mládežnické kategorii poznat.             Zpět: Na zápasy zatím prohráváme 2-0, série se stěhuje k nám do Dobřan a všichni pevně věříme, že Šneci potvrdí své nesporné kvality a obě utkání vyhrajeme. Přes dvě smolné porážky zasluhují dobřanští kluci za vystoupení v Plzni pochvalu. Z nároků, striktních klubových pravidel,                    z pravidelného a poctivého tréninku však neustoupíme. Třeba se nám to jednou vrátí.... (Šle)


4.5. ne 16.30h. Mis. ČR starší žáci, sk. Západ, Snack aréna                                               TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň  3-5                                                                 Předně bych chtěl poděkovat plzeňskému trenérovi Liborovi Hrubému a paní Ottové za vstřícný postoj v otázce domluvení termínu odehrání tohoto utkání, což nás mile překvapilo, soutěž přece není o jen o Dobřanech.... Že ,,hrajeme" týmově, dokazuje fakt, že drtivá většina našeho klubu, fanoušků či šnečích realizačích týmů, byla podpořit starší Šneky alias naše dorostence v play off        v Plzni na hale.  K zápasu: Naši Šneci šli do dvoubrankového vedení, přesto odjíždí s vítěznou náladou soupeř. My jsme selhali bohužel za stavu 3-2 v náš prospěch, když jsme dopřáli soupeři několik dorážek a poté hosté výsledek dokonce otočili. Branka hostí do odkryté klece již nic neřešila. (Šle)

 

3.5. so 13.30h. Mis. ČR mladší žáci, sk. Západ, Snack aréna                                                TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň  0-13                                                         Jednoznačná záležitost lídra skupiny, který ještě v sezóně neokusil porážku. I tady se dá říct, že jsme rádi, že mladší žáky máme. Ročníkově sice Šnečky poskládané jako v Plzni nemáme, ale přesto je práce s nejmenšími asi ze všech nejzajímavější. U našich kluků je vidět zlepšení každým tréninkem a to nás v klubu hřeje. Největší zásluhu na této práci nese trenér Petr Úbl a z rodinných důvodů odstoupivší trenér Richard Vild. Zápas hodnotí trenér Péťa Úbl: Jako jeden z posledních v sezóně odehráli naši mladší žáci zápas tuto sobotu 3.5. a to jako první z víkendových duelů proti Plzni. Přestože byl zápas do poloviny hrací doby vyrovnaný, našim Šnečkům se bohužel nepodařilo z řady velkých šancí vstřelit ani jedinou branku. Naopak soupeř bez váhání proměnil všechny větší šance, odvezl si tak výrazné skóre 0:13 a zůstal i nadále neporažen. Našim klukům patří pochvala, odehráli pěkný zápas. Nejvíce překvapili svým velmi dobrým výkonem Honza Brtník a Vašek Bartovanec. Naší snahou je kluky motivat a občasné výhry nám k tomu dopomáhají. (Šle)

 

 

 

 

 

 

Dobřany vyřadily z dalších bojů Pardubice

26.4. so 16h. + 27.4. ne 10h. , čtvrfinále play off Extraligy staršího dorostu

TJ Snack Dobřany - Autosklo Pardubice     3-0                       

TJ Snack Dobřany - Autosklo Pardubice       5-1                        

branky:   sobota: Voves2 a Kopta  neděle: Šlehofer 2, Rajal, Kopta, Voves

 Naši Šneci postupují přes Pardubice do dalších vyřazovacích bojů v play off. V sobotu se hrál hokejbal s převahou domácího týmu. Na obou stranách drželi  ve hře své spoluhráče oba neprůstřelní  brankáři. V naší kase Voler, u hostujícho celku Chmelík. Do vedení se dostali v poli lepší Šneci a skóre postupně navyšovali až na konečný rozdíl třech gólů. Závěr utkání jsme si pohlídali a zaslouženě zvítězili. Tohle utkání bylo pro obě strany stěžejní, neboť vítězný tým si vybojoval mečbol a do tohoto zápasu nastoupily oba týmy odpočati a odhodláni zvítězit. My jsme tomu podřídili určité věci samozřejmě už v týdnu...... Nedělní bitva už mohla určit semifinalistu, naproti tomu Pardubice hrály o všechno. Stínem zápasu bylo neúmyslné zranění pardubického hráče a zároveň reprezentanta ČR U-18  Ondřeje ,,Džeryho"   Novotného, který si při otáčivém pohybu pohmoždil kolenoo. Vyhrát, to ano, ale ne na úkor zraněněného soupeřova hráče. I to je naše heslo ve šnečím táboře. bohužel i tyhle věci se stávají, i my jsme to zažili, když loni v Jihlavě přijela ,,Rychlá" pro našeho hráče. Ondrovi přejeme brzké uzdravení a účast na světovém šampionátu letos v Bratislavě. Zpět k zápasu. Oba týmy  začaly ještě více ,,jezdit" a první gólová radost patřila opět domácím. Hosté hru i zápas srovnávají, načež domácí Šneci strhávají vedení na svou stranu a na konto připisují další a další rozdílové branky. Pardubičtí ještě při hře 5-3 odvolávají brankáře za stavu 1-4 z jejich pohledu, ale ani z této situace branku nedávají. Šneci pátým úderem definitivně rozhodují zápas ve svůj prospěch. Zbytečný faul ze strany hostí, který je poprávu potrestán 5minutami plus do konce utkání, již nic neřeší. Dobřany postupují do semifinále přes Pardubice a co dál?  Klukům bych chtěl touto cestou za výkony poděkovat, ovšem maká se dál, žádné úlevy či sebeuspokojení. Samozřejmě  se v týdnu připravíme na dalšího soupeře a uvidíme. Je to jen sport a to platí prioritně a pořád. (Šle)        Očima kustoda týmu Jardy volera st.: Hrál se hezký hokejbal na obou stranách. My jsme tomu obětovali hodně, kluci si tzv. plnili a odměnou nám všem je postup dál. Samozřejmě, že chceme jít co nejdál, ale to chtějí vždy obě strany....
                                       

 

26.4. so 13.30h. Mis. ČR mladší žáci, sk. Západ

TJ Snack Dobřany  - Hbc Plzeň B  14:2                                                   Nejmladší Šnečci rozstříleli Plzeň vysokým rozdílem, když hosté z Plzně drželi krok pouze první třetinu. Vyrovnaná hra všech našich tří lajn zápas brzy rozhodla. Prosadily se střelci ze všech tří formací a to je pro nás velké plus.                 Za zmínku stojí branka benjamínka  a nejmladšího Šnečka Matýska Úbla. (Šle)

                         

 

Rozpis Snack arény v  týdnu od  po 28.4. do pá 2.5.:                           pondělí:    Tr.jednotka     -  15.45h.  SŽ 
   
úterý:     Tr.jednotka     -  16.30h. MŽ, 17.30h. dorost
    středa:   Tr.jednotka     -  15.45h.  SŽ 
  čtvrtek:   Tr.jednotka     -   16.30h. MŽ,
     pátek:   Tr.jednotka     -   15.45h.  SŽ , 17.30h. dorost

 

22.4. Brankářská tréninková jednotka                                      Odchovanec dobřanského hokejbalu a současná brankářská ikona plzeňských Mečounů nezapomněla, kde hokejbalově vyrůstala... Mladým brankařským Šnekům přišel předvést tréninkovou jednotku jeden             z nejlepších gólmanů, ne-li nejlepší gólman v ČR Jan Marek. Čtyři šnečí gólmani či gólmanci se mají stále co učit, to je jasný, a i proto vyrazili do akce s Honzou. Pevně věříme, že spolupráce s naším odchovancem bude tudíž pokračovat. (Šle)

 

 

Šneci v sobotu a v neděli v Pardubicích aneb je tu play off

19.4. so 17h. + 20.4. ne 10h. , čtvrfinále play off Extraligy staršího dorostu

Autosklo Pardubice   -  TJ Snack Dobřany  3:4                                    Branky: Kobr, Šlehofer V., Ulm a Michel

Autosklo Pardubice   -  TJ Snack Dobřany  5:2                            Branky: Voves a Ulm                                                                                                                                             

V Pardubicích odehráli naši Šneci dvě úvodní partie této série.                                                   Nahráli jsme si v sezóně, co jsme si nahráli.... Prohry, výhry, zbytečné ztráty. ......                                   Zkrátka, všichni víme, že tady se jede vše od znova.  Konečná pátá příčka nás poslala na úvodní kola ven. Možná, že to je i lepší, ale to ukáže další vývoj v soutěži.  Pořád je to však jen sport.                          K zápasům: V prvním zápase jsme byli lepší, přestože jsme nezachytili začátky prvních dvou třetin a vždy po těchto zkratech inkasovali a domácí tím tak hloupě pouštěli do vedení. Tento zápas nás stál opravdu hodně sil a možná, že i zbytečně.  Ve druhém utkání tempo mírně opadlo a to na obou stranách. Po úvodní části jsme prohrávali 0:1 a na koni byli domácí. Ve druhé části jsme inkasovali ještě dvakrát a o přestávce to bylo již 0-3 z našeho pohledu. Řeklo by se play off, hotovo. Ale kdeže, takhle se na to v Dobřanech nedíváme.... Ve třetí části jsme skórovali dvakrát a najednou bylo o co hrát. Bohužel 3minuty před koncem faulujeme a domácí v přesilovce utíkají opět o dva góly.  Poté už to bylo z naší strany vyloženě hop nebo trop a domácí z nic neřešícího nájezdu 14sekund před koncem skóre vylepšují.  Závěrem: Stav série 1:1. My jsme možná měli po sobotní výhře velké oči a mysleli si, že vše půjde samo, ale....   Upřímně, kdo chce prohrát,  lépe řečeno prohrávat ve vrcholné části sezóny?          Čili my si musíme uvědomit, že žádný soupeř se neporazí sám a vrátit se k naší poctivé hře, nota bene plnit si do puntíku stanovené konkrétní úkoly !  V Dobřanech to bude boj, to je jasný. Očekáváme dvě vyrovnané bitvy. V úvodu sezóny jsem tvrdil, že soutěž bude vyrovnaná, a že každý může porazit každého a to se potvrdilo a potvrzuje včetně již vypadnuvších Kova a Jihlavy. (Šle)

 

 



Šnečci proti Plzni aneb První prohra doma

16.4. středa, Mistrovství ČR, sk. Západ, starší žáci, 17.30h., hř.Snack aréna                        TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň  0:2                                                                                    Hrálo se pěkné žákovské utkání z obou stran. Na podzim jsme na hale měli štěstí my, dnes ho měli hosté. Domácí nebyli horším týmem, přesto výhra putuje do Plzně. Úvodní branka padla v 9. minutě třetí třetiny. Ve snaze o vyrovnání jsme zhruba 15 sekund před koncem při hře vabank, resp. bez brankáře inkasovali podruhé. Přesto se jede dál. (Šle)


 

 

 

Víkendová utkání Šneků:                                                          11.4. pátek, Extraliga staršího dorostu, 17.45h., hř.Ústí n.L.
Elba Ústí nad Labem   -  TJ Snack Dobřany   1-2ss                                     

12.4. sobota, Extraliga staršího dorostu, 10.30h., hř.Polička                                         Kometa Polička   -  TJ Snack Dobřany      4-2                                    

13.4. neděle , Mistrovství ČR, sk. Západ, starší žáci,  12.30h., hř.Dobřany                          TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň Litice 17-0

Hodnocení zápasů:
V pátečním podvečeru se hrál v Ústí velmi dobrý hokejbal, ne snad že bychom vyhráli, ale v zápase bylo nasazení, góly a maximální snaha obou týmů vyhrát. Vše rozsekly nájezdy, v nichž byli úspěšní v našich barvách Šlehofer V. a Juráň, načež domácí se prosadili pouze jednou. Branky Šneků: Šlehofer V. a Juráň (rozh. nájezd)

Po nočním přes 200km dlouhém přejezdu a přespání v Holicích jsme se pokusili bodovat i v Poličce, ale pohyblivější domácí nám i díky únavě určili pátou příčku v tabulce a zároveň i další výjezd do Pardubického kraje. Branky Šneků: Voves a Kovářík D.

V neděli jsme v naší Snack aréně uspořádali vložené kolo Mis. ČR sk.Západ starších žáků, v němž se představily týmy: Hbc Plzeň Litice, Tatran Třemošná, Hbc Plzeň a samozřejmě naši Šneci, kteří rozstříleli tým HBC Plzeň Litice. Těžší zápas nás čeká tuto středu od 17.30h., kdy opět doma přivítáme druhý plzeňský tým.
(Šle)

11.4.2014

Dorostenci měli zápasovou pauzu a nyní vyráží na dva venkovní duely po sobě, které rozluští tajenku o celkovém umístění. Matematika říká, že pokud Šneci dvakrát zvítězí  či získají čtyři body, pak začnou play off doma, ale ...... Čekají nás velmi těžcí soupeři a ti přemýšlí úplně stejně... Nebudeme sice kompletní, ale zase se mohou předvézt hráči ze širšího spektra našeho kádru. Mládežnická líheň se nám začíná hojně naplňovat a rozšiřovat a to jsou pro nás kroky do budoucna a zároveň známka, že to zde na západě Čech v malém ale hrdém a stále extraligovém městečku nejspíš úplně špatně neděláme.....                      Prioritou je a bude pro nás mládež.  Na přestup do šnečího týmu přichází z Plzně Jaroslav Kobr a svými výkony v domácí extraligové premiéře proti Ústí a Poličce potvrdil, že se jedná o kvaliního hráče a dalšího šikovného mladíčka roč. narození 97 v našem kádru. Mezi ,,devět pětkama" si vedl znamenitě.             Jádro týmu je už přes tři sezóny omláceno mužskou ,,Národkou", čili není se čeho bát, naopak.            Detaily si necháme do kabiny... Pro nás v podstatě play off začíná již dnes.                                     Starší žáky aktuálního lídra MIs.ČR skupiny Západ čeká doma tým z Plzně.  Litice sice uzavírají tabulku, nicméně my jsme poučeni z posledního vzájemného souboje a zápas určitě nepodceníme. V Dobřanech se představí v neděli navíc týmy Třemošné a Plzně, které si v rámci vloženého kola zahrají proti sobě.         Volno mají naši nejmladší - mladší žáci, respektive přípravka, která předvedla velmi dobrý výkon o minulém víkendu v domácím turnaji, který jsme dokázali uspořádat i přes velmi pozdní oznámení návrhu  k pořadatelství.... Rovněž kategorie mladších žáků má volno, o minulém víkendu táhl a předával svůj um svým o několik let mladším spoluhráčům Radek Mužík a byl skutečně u všeho. Favorita z Plzně hodně trápil a častokrát si s ním domácí hokejbalisté nevěděli rady, vzhledem k obrovským věkovým rozdílům v tomto našem ,,přípravkářském"  kádru tady na výsledek skutečně nekoukáme.                                                  Ale zpět k nadcházejícím zápasům: ,,Kluci - Šneci prodejte všechno, co jste natrénovali a co ve Vás je, protože velký potenciál by byla škoda zahodit." (Šle)

 

 

                                                                                               Mistrovství ČR, sk.Západ, starší žáci, neděle 6.4., 10.30h., hř.Horní Bříza                   Tatran Třemošná  - TJ Snack Dobřany    0:9                                                           Nedělní dopoledne se povedlo starším žákům TJSnack Dobřany, neboť po předchozích nepříliš povedených zápasech odehráli naši Šneci konečně dobré utkání. Nebylo to sice 1A, ale byly tam pasáže, které se rozhodně musely líbit. Stále je však zapotřebí, mít se na pozoru, neboť soupeři také nespí... Tým zaslouží pochvalu, spolehlivý výkon podal opět reprezentační brankář v kategorii U-16 Petr Ulrich, dobře zahráli Petr Erhart a Jan Matoušek a příjemně překvapil Richard Vild, mančaft se nám začíná pomalu zvedat. (Šle)

Mistrovství ČR, sk.Západ, mladší žáci, neděle 6.4., 14h., hř. hala Plzeň - Košutka Hbc Plzeň "A"  - TJ Snack Dobřany       10:2
Zápas hodnotí trenér Petr Úbl:                                                                                                Naši Šnečci měli tuto neděli nelehký úkol v podobě souboje s doposud neporaženým soupeřem Plzně. Šnečí sestava hráčů doplněná z třetiny o kluky z přípravky hrála celý zápas naplno a i díky tomu se nám podařilo pár branek vstřelit.  Naše sólové úniky za stavu 2:2 vedené Markem Princlem na začátku utkání zůstaly proměněny jen z části a to byla velká škoda. Přestože soupeř neměl výrazně více ze hry, měl lepší koncovku, která nás nakonec zlomila. Domácí ale byli celkově lepším týmem.
 

Turnaj přípravek v Dobřanech                                               Narychlo upečený..... turnaj přípravek se odehrál v sobotu 5.4.Dobřanech,            do bojů tak vyrazili již pošesté v letošní sezóně i nejmenší Šnečci pod vedením Petra Úbla.

A opět se hrály velmi pěkné zápasy.                                                                                                     Trenér Petr Úbl zhodnotí výkony šnečí přípravky u nás v Snack aréně.                                        První zápas jsme neodehráli podle našich představ, všichni kluci byli ještě trochu ospalí a bohužel jsme neuplatnili naší zbraň z předchozích turnajů a tou je pohyb.Ovšem soupeř na tom byl podobně. Přestože se Plzeň ujala vedení, snažili jsme se gólově vyrovnat zápas a to se nepovedlo, když míček nahozený mimo branku jsme si vlastní neopatrností srazili do vlastní sítě. Poslední minutu a půl si kluci vyzkoušeli hru bez brankáře a přes tlak a ostřelování soupeřovy svatyně se zápas otočit nepodařilo a soupeř už jen navýšil své vedení.
Do druhého zápasu jsme nastoupili poučeni a namotivováni a dle toho se samotné utkání vyvíjelo. Velmi dobrou hrou v obraně se nám dařilo blokovat nepříjemné střely a nakonec skončil celý duel remízou, což je proti soupeři ze Stříbra výsledkově nejlepší utkání v tomto roce.
V hned následujícím třetím utkání se snad vinou únavy nedařila koncovka a počet trefených tyček či střel těsně mimo branku byl výrazně nejvyšší ze všech našich dnešních tří utkání. Hned tři branky padly do naší sítě z tlačenice před brankářem, když se nám nepodařilo uhlídat všechny dorážející hokejky soupeře.
Z pohledu výsledků turnaje se nám oproti předchozímu ve Stříbře herně příliš nepovedl, zejména nám chyběly střely na branku. Co nás těší je remíza s celkem Stříbra, kdy jsme s nimi jako jediní uhráli vyrovnané skóre. Přestože byl turnaj na domácím hřišti utkán horkou jehlou, podařilo se i díky pomoci některých rodičů hráčů uspořádat pěkné 4hodiny podívané na nejmladší hráče hokejbalu.
Děkujeme klukům za odvedené výkony a rodičům za ochotu.

Výsledky Šnečků:                                                                                                                                                  TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň B   0:3
TJ Snack Dobřany -
Buldoci Stříbro 2:2   branky Šnečků: Duchek Aleš 2x
TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň A   2:5     branky Šnečků: Gawenda Jakub 2x

 

Konec seony aneb  Á-tým Šneků letos dohrál ......                               Šneci se v ,,Národce" neprobojovali do bojů play-off a letos tak sezóna končí. Ovšem tento případ se vztahuje všehovšudy na zhruba 4,5-6 hráčů, neboť převážnou část kádru tvořili naši mladíci, kteří souběžně nastupovali, respektive nastupují v Extralize staršího dorostu a ta se blíží k vyvrcholení.     Přesto neúčast v bojích play-off v mužské kategorii považujeme za zklamání. Ano, odehráli jsme pěkná utkání, ale také jsme jich spoustu pokazili. Dá se říct, že se jedná o mladý tým opřený o pár (ale to doslova) zkušených matadorů, a proto takové výkyvy. Problém  však hledáme úplně někde jinde....., a sice....   Je třeba si  přiznat, že i na druhou nejvyšší soutěž v ČR se prostě musí každý hráč náležitě připravit, zejména pak po tréninkové stránce a tu si plnili zejména již zmiňovaní dorostenci.  Prostě ani mužská "Národka" se nedá hrát v našem složení tzv. z  "voleje"!!!  Bude a je to pro nás ponaučení do příští sezóny , neboť budeme zase všichni o rok starší..... (Šle)

 

 

Hbc Plzeň Litice  - TJ Snack Dobřany 6:3         (SOBOTA 29.3., 14h., hř. Štrun. sady) Sobotní prohrou jsme si definitivně zavřeli dveře do play off. Prohrávali jsme sice 0-2, ale trpělivým výkonem dokázali vývoj obrátit. Do třetí části jsme tedy šli s vedením 3-2, bohužel v této fázi začali úřadovat muži v pruhovaném a zápas nabral jiného charakteru. Domácí tým byl v přesilovkách úspěšnější a to rozhodlo. Škoda, poněvadž při rovnovážné hře na nás Litice neměly. Je to také zkušenost..... Sezóna nám přesto nekončí, dle předsezónního rozpisu by se měla hrát ještě 4 vložená kola mezi celky ze spodku tabulky. Čekají nás tedy ještě týmy Kladna a Mladé Boleslavi ve stylu doma - venku.(Šle)                         Branky: Suchý, Kodýtek a D. Kovářík ml.

 

1.NHBL - muži víkend 22. - 23.3.                                                      TJ Snack Dobřany - SK Suchdol n.L.  5:2                                                         Branky: Suchý 2, Šlehofer ml., Kovářík J. a Šlehofer st.

TJ Snack Dobřany -Olymp Jin. Hradec  0:5                                             Šneci v týdnu posílili trenérské vedení a mezi muže se posunul Jan Matoušek. Sobotní premiéru (oficiální) na střídačce  jsme mu usnadnili velmi dobrým výkonem především ve druhé třetině  a svého soka v této části zápasu nepustili téměř k ničemu. Ve třetí části jsme si již důležitou výhru pohlídali. Bohužel jsme DOBRÝ výkon ZE SOBOTY nedokázali zopakovat v neděli. Namlsaní výhrou nad třetím Suchdolem jsme si nejspíš mysleli, že se Jindřichův Hradec přijede porazit sám, ale opak byl pravdou i v tom, že jsme chtěli brzy získat vedení, a být tzv. na koni. Soupeř vedl totiž již v 5.minutě 3-0 a to se těžko obrací. Ačkoliv jsme chtěli, nevyšlo nám téměř nic, všude jsme byli druzí, odražené balónky sbíral pouze soupeř, navíc při honbě za kontaktním gólem jsme kupili chybu za chybou, k tomu si připočtěme těžké nohy po sobotním vydání se se Suchdolem, zkrátka - všechno se nám to tak nějak nakupilo, že z toho vyšel den BLBEC. Je škoda, že zrovna nyní, když byly ve hře důležité body, nicméně netřeba paniku, i takový je někdy sport. V týdnu tvrdě potrénujeme a poctivě se připravíme na další boje, jak v ,,Národce", tak i v extralize staršího dorostu. Minimálně v tomhle je oproti letům minulým naše síla. Poděkování míří klukům za sobotu a možná i pro někoho překvapivě i za nedělní bojovnost od druhé části zápasu, ačkoliv to dnes  opravdu nikomu nešlo. Pochvalu ale zasluhují naši věrní fanoušci, kteří nás přišli povzbudit po oba dny. (Šle)

 

Přípravka ve Stříbře 23.3. aneb Zlepšení a dvě výhry nad HBC Plzeň
Zápasy hodnotí trenér Petr Úbl, který vyrazil s našimi nejmenšími Šnečky do Stříbra:                 Zatím naprosto nejlepší utkání sehráli naši nejmenší šnečci v kategorii přípravky tuto neděli 23.března, když v třízápasovém turnaji ve Stříbře vybojovali dvě vítězství.

TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň B 5:1
Od začátku utkání se nám dařilo hledat si příležitosti ke střelbě a naopak zneškodňovat šance soupeře. Nebýt jednoho smolného gólu v závěru utkání, mohli jsme zápas uhrát na nulu.
Góly: Bartovanec, Urban, Duchek 2x, Frajdl

TJ Snack Dobřany - Buldoci Stříbro 2:6

Dlouhou dobu vyrovnané utkání se nám dařilo držet až do stavu 2:2. Poté jsme dostali hloupé góly díky chybám v obraně a přes tlak v závěru se nám nepodařilo zápas korigovat a soupeř ještě navýšil skóre.
Góly: Bartovanec, Duchek

TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň A 6:4

Prakticky nejvyrovnanější utkání ze všech tří. Dařilo se nám blokovat střely soupeře především díky osobní obraně nejvýraznějších hráčů soupeře. Prosadili jsme se konečně i při střelách z větší vzdálenosti. A tak jsme odskočili o tři branky a kromě jediného zaváhání jsme takto vydrželi až do konce zápasu.
Góly: Urban 2x, Duchek 3x, Neumaier

Kluci, za vedení TJ Snack dobřany nezbývá nic jiného, než vám za vaše výkony a vzornou reprezentaci našeho klubu poděkovat, od trenéra počínaje a  nejmladšími Šnečky konče. Zvláštní poděkování náleží rodičům za pomoc s dopravou hráčů k turnaji ve Stříbře. (Šle)

 

Šnečci neuspěli v kategorii mladších žáků v Plzni na hale         HBC Plzeň B - TJ Snack Dobřany 6:0  (Mis. ČR, sk. Západ, ml. žáci 22.3. so) Hodnocení zápasu poskytl pro klubový web trenér Petr Úbl:                                                     Dnešní zápas mladších žáků byl poznamenán sestavou, kdy skoro všichni naši Šnečci patřili do nižší kategorie, tedy přípravky. Čelili tak hráčům o hlavu vyšším. Přesto, že konečný výsledek jasně ukazuje převahu soupeře, u většiny hráčů je znát posun k lepšímu a patří jim za dnešní zápas pochvala.

Šneci konečně doma aneb Do Dobřan zavítají týmy z jihu Čech - 1.NHBL - muži    Dobřanští Šneci budou mít o tomto víkendu napilno. Dorost má sice pauzu, ačkoliv začala nadstavba extraligy, ale my jako 5.tým tabulky, čili nejhůře postavený ve skupině druhého, třetího a našeho celku, budeme hrát dvojkola. Nicméně nyní se nám volno hodí tz. do krámu a veškerou snahu upneme do mužské kategorie. Na dvojzápas se Suchdolem a s Jin.Hradcem tak bude dostatečný výběr hráčů. Věříme, že  náš mladičký tým obalený staršími ,,pardály mákne" a odejde ze hřiště s minimálně  dobrým pocitem odvedené práce. Po ne příliš povedeném dvojkole v Praze, kde nás nejdříve zválcoval lídr druhé nejvyšší soutěže v ČR  Kovo, a poté smolná prohra v Hostivaři, kde jsme zapli motory až ve třetím dějství, bychom chtěli výkony napravit. Podotýkám, že nespíme a stále na sobě pracujeme a všichni. Rozhodně to není tak, že bychom se chtěli scházet pouze na zápas. Minimálně dorost a pár jedinců z mužské kategorie poctivě trénuje.  Stále však berme v potaz, že to je jen sport, když se daří, je pohoda a radost, ale maká se, když se nedaří, svět se nezboří, ale maká se jednou tolik, alespoň tak se na to díváme ve šnečím táboře. Zveme tímto naše fanoušky na víkendové duely a věříme, že se po dlouhé přestávce v Snack aréně představíme zase lepší, nežli na podzim. (Šle)

Mladší žáci alias přípravka také do boje aneb Šnečci mákněte                                       Nejmladší Šnečci coby mladší žáci vyráží nejdříve v sobotu do haly v Plzni k zápasu ve starší kategorii ,,pinďů", poté v neděli má téměř totožný kádr  přesun do ještě mladší kategorie (přípravky), která má dostaveníčko ve Stříbře. Trenérům Petru Úblovi a Richardu Vildovi přejeme pevné  nervy a dobrý pocit z vykonané práce. Samotným hráčům sportovní úspěch a zážitky, neboť spousta z nich s hokejbalem začíná.  (Šle)                                                                                                                                                    

Rozpis víkendu:

sobota 22.3.2014                                                                                                                                               HBC Škoda Plzeň B - TJ Snack Dobřany                         (Mis. ČR, sk.Západ, ml. žáci, 12:30h.)   TJ Snack Dobřany - SK Suchdol nad Lužnicí                               (1.NHBL-muži, 14h.)                  Zápas našich SŽ ve Stříbře přeložen na pá 28.3., 17.15h.  
neděle 23.3.2014                                                                                                                   TJ Snack Dobřany - TJ Olymp Jindřichův Hradec                       (1.NHBL-muži, 14h.)      

Přípravka míří v neděli 23.3 do Stříbra                                                                        Zápasy Šnečků:                                                                                                                   TJ Snack - Hbc Plzeň B     11h.
TJ Snack - Buldoci Stříbro  12h.                                                                                                               TJ Snack -Hbc Plzeň A       12.30h.                                                                                        Sraz hráčů v 9h.-Dobřany, příjezd do Dobřan cca 14.30-15h., svačiny a pití s sebou.

Náročný víkend Šneků aneb Vítězní pouze žáci

16.3.neděle - 1NHBL - muži                                                                                                      HBC Hostivař - TJ Snack Dobřany         3:2                                                                             Po dvou třetinách vedli domácí již 3-0 a byli lepší. V deštivém počasí to chvílemi bylo o zdraví, ale podmínky jsou pro oba týmy stejné a to platí na každém hřišti. Redukce v sestavě nám ve třetí části prospěla a najednou měli starost domácí. To nám sudí ještě neuznal branku, neboť se domníváme, že míček se otřel o polstr pod spojnicí břevna s tyčí. Nicméně dřeli jsme až do samého závěru, kdy jsme ještě do odkryté poloviny branky nastřelili tyč 20sekund před koncem. Velká škoda, protože    v tu chvíli na nás domácí nenašli vůbec žádný recept.  Jsme hodně mladý tým opřený o pár starých bardů a je naším přáním, aby si tyto zápasy zejména mladíci pamatovali, neboť by to mohlo pomoci v budoucnu úplně všem Šnekům... O tom, že jsme tentokrát ostudu neudělali, je asi zbytečné psát, ale vyvarovat se hloupým chybám, na které jsme se před zápasem upozorňovali, to bude důležitý úkol pro příští utkání v domácím prostředí. V naší Snack aréně přivítáme celky z jihu Čech a tam jsme rozhodně neukázali dobrý hokejbal, čili bude čas na nápravu či na vendetu !?  (Šle)

 

15.3.sobota - Extraliga starší dorost                                                                          Hbc Vsetín -TJ Snack Dobřany         3:2                                                                                                   Zápas hodnotí kustod Jaroslav Voler: Po dlouhé cestě nás přivítal deštivý Vsetín, nic jsme nepodcenili a přijeli včas, přesto šli do vedení domácí. My jsme zápas dokázali otočit na 2-1 a místo toho, abychom skóre navýšili, jsme si nechali dát hloupé góly a zápas díky tomu prohráli. Šancí jsme měli mraky, ale na ty se žádný sport nehraje. Je jen dobře, že druhou porážku v řadě jsme utrpěli v pravý čas. Všichni si totiž musí uvědomit, že nastolenou cestu musí podpořit perfektním přístupem už v tréninku a samozřejmě i v zápase. Teď nám začne nová soutěž a kdo neprodá maximum, nemůže počítat s nekonečnou tolerancí našeho trenéra, protože těch chyb a úletů už bylo fakt hodně.  Je zapotřebí tomu dát prostě trochu víc, ale to si v kabině doladíme, přesto věřím, že ukážeme znovu naší zarputilou šnečí tvář a to úplně všem.  Kluci to určitě prodají, o tom jsem přesvědčen,            s mládeží se totiž tady  pracuje perfektně.                                                                                                       Vedoucí týmu Miroslav Vísner: Šance byly, bohužel  platilo nedáš - dostaneš, a tak se to ve sportu holt stává. Prohrál lepší tým.                                                                                                                                               Hráč Pavel Görges: Bojovali jsme, ale góly jsme nedali, šancí bylo hodně, co víc k tomu říct?                                                                                                                                                                                                                                               

 

15.3.sobota - Mis.ČR - st.žáci, sk.Západ                                                              TJ Snack Dobřany  - Hbc Litice    3:1                                                                                                     Zápas hodnotí trenér Jan Matoušek: Hra byla rozháraná, podepsalo se na nás i nepřející deštivé počasí. Utkání jsme rozhodli až v závěru a získali tak alespoň důležitou výhru. Sice jsme bojovali, ale vázla nám souhra, určitě máme na čem pracovat a to také uděláme.                                                 Asistent trenéra Bohuslav Havránek: Někteří kluci mne doslova naštvali, takže to si v týdnu dohrajeme. I když málokdy chválím jedince, tak nyní pochvalu za celkový přístup k zápasu zaslouží Ondra Šlehofer.

8.3.sobota - Extraliga starší dorost                                                                          Polička -TJ Snack Dobřany         4:1                                                                                                        Domácí nebyli lepší, ale trpělivější a to rozhodlo. My se musíme poučit z hloupých dárečků v podobě školáckých chyb a být soustředěni po celé utkání. (Šle)                                                                                                                                                     

9.3.neděle - 1NHBL - muži                                                                                                      Kovo Praha - TJ Snack Dobřany         8:1                                                                             Zápas se nám vůbec nepovedl a domácí nás přejeli rozdílem třídy.
Ryhlý nástup Kova a v první třetině svítilo na tabuli již 0-3 z našeho pohledu.....                            Ovšem to už je teď minulost, rychle zapomenout a připravit se na další boje, to teď bude prvotní. (Šle) 

                                                                                                   

1.3.sobota - Extraliga starší dorost:                                                                          TJ Snack Dobřany - Hradec Králové 7:1                                                                                                       Šneci nedali Hradci Králové sebemnší šanci uhrát dobrý výsledek. Od začátku utkání jsme soupeře přehrávali takřka ve všech herních činnostech a vydželi v tomto trendu až do konce. Ve třetí části dostali prostor i kluci ze širšího kádru potažmo ze starších žáků. Soupeři jsme  vrátili smolnou podzimní porážku s jednobrankovým rozdílem na jeho půdě. (Šle)                                                    

1.3.sobota - Mis.ČR sk.Západ, starší žáci:                                                            HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany         6:2    (hala - Košutka)                                                          Hlavní faktorem byla naše okleštěná sestava. Domácí tým byl však jasně lepší a po zásluze vysoko vítězí. I přesto bych chtěl devítce odvážných v poli poděkovat, že to nezabalili a bojovali až do konce. Je zapotřebí přijmout i porážku, a kort od týmu, který byl lepší. Prohráli jsme , svět se nezboří,  musíme se oklepat a začít znovu od píky. Pochvalu zasluhuje Petr Ulrich v brance, neboť hlavně díky němu jsme neodjížděli s ještě větším debaklem. (Šle)                                           

 

2.3.neděle - Extraliga starší dorost:                                             TJ Snack Dobřany - H.A.K. Pardubice 4:1   (hř.Snack aréna)                                                                    V neděli dorazil do Dobřan soupeř težšího kalibru. Po jakékoliv naší ztrátě míčku moc dobře věděl, co s ním dělat..... Naši kluci byli ale lepší a ačkoliv první udeřily Pardubice, dokázali jsme po trpělivém a bojovném výkonu zápas otočit. I v tomto případě vracíme Pardubicím úder za podzimní smolnou prohru o gól na východě Čech. Výhra nás sice posouvá do první čtyřky v tabulce, nicméně pořád je ve hře dost zápasů, které určí startovní pozici do play-off. Poděkování patří všem hráčům za sobotu i neděli a našemu hojnému publiku za podporu po oba hrací dny. (Šle)                                                                           Po výhře doma nad ,,Pardubkama" - Zleva stojí: Suchý, Šlehofer O., Kovářík D.,Görges,Hůrka, Vísner, Dušek,Bárta, Kovářík J., Babor, Průcha,Kočka, Kopta a vedoucí Vísner st.                                                         Pdole zleva: Sedláček Č., Kaňák, L., Vild,Sedláček A., Voler ml., Šlehofer V., Šlehofer V. st., Voler st.a Ulm                                  Foto: Roman Turovský

Sobota 15.2. - Herní příprava Šneků aneb Vydřené a šťastné výhry         SK Pedagog České Budějovice    - TJ Snack Dobřany 5-6 (hř.Vltava Č.B.)                 České Budějovice (Výběr)             - TJ Snack Dobřany 2-3  ( hř.Vltava Č.B.)           Nekvalitní asfaltový povrch nenabídl pohledná utkání. Svoji roli také sehrál fakt, že nejspíš všechny týmy hrály letos poprvé. Nicméně Šneci oba zápasy vyhráli. V poli  to už tak slavné nebylo. V prvním utkání spíše boj a výsledkový obrat v závěru, kdy jsme zápas se štěstím otočili. Ve druhém duelu nás kvalitní soupeř proháněl celou první třetinu, ale vše jsme ustáli a ačkoliv jsme v průběhu prohrávali o gól, i tentokrát jsme zápas otočil na konečných 3-2. Obě utkání se hrála na 3x15minut čistého času, takže byla i možnost zkoušet různé herní varianty. Minimálně v tomhle splnilo dvojutkání svůj účel. Velmi dobrý výkon podal novic a fotbalový ,,divizionář "  Jan Matoušek a skvěle se prezentoval Daniel Hůrka (st.žák!!!). Nyní čekají Šneky další tréninkové jednotky a o nadcházejícím víkendu zajíždíme na turnaj do Berouna....... (ŠLE)

Sobota 15.2. - Přátelské zápasy mužů aneb Šneci letos prvně do boje...        SK Pedagog České Budějovice    - TJ Snack Dobřany 5-6 (11h., hř.Vltava Č.B.)                 České Budějovice (Výběr)             - TJ Snack Dobřany 2-3  (14h., hř.Vltava Č.B.)
 

Kádr mužů, který je převážně poskládán z dorostenců míří opět do metropole jižních Čech za herní přípravou, která by nám měla ukázat, jak dál..... K tomu nám poslouží dvě utkání hrané na třikrát 15minut čistého času, tedy standartní zápasová doba. Nejdříve změříme síly s účastníkem 2.NHBL, kde působí i naši spoluhráči bratři Adam a Ondřej Bártové a odpoledne nás čeká místní výběr poskládaný Milanem Hoffmanem coby reprezentantem ČR a vicemistrem světa v kategorii Masters. (ŠLE)

Přípravné období se blíží k finiši aneb Přichází herní fáze....                                        Nejhorší období v podobě nabíráni fyzické kondice mají z větší části Šneci za sebou. Každý Šnek či Šneček sám ví, jak se k tomu postavil a nyní nás čeká lepší fáze zimní přípravy - ta herní. V sobotu 15.2. by měl náš tým mužů (převážně dorostenci) odehrát dva duely v Českých Budějovicích. Nejprve bychom měli změřit své síly s domácím Pedagogem ČB a v odpoledním utkání s výběrem Č.Budějovic, který poskládá klubový ,,kámoš" a reprezentant ČR v kategorii veteránů Milan Hoffman. Následně 22.2. jsme obdrželi pozvánku na turnaj do Berouna, kde se popasujeme s místním týmem Kelti Nižbor hrajícím 2.ČNHBL a starým známým celkem HBC Nové Stašecí. Zápasová praxe by nám měla ukázat další důležité aspekty pro jarní část......                                                                                                                         Také naši starší žáci se po celou zimní přípravu poctivě připravují, avšak v okleštěné sestavě. V rámci přípravného období bychom měli sehrát duel na domácím hřišti v pátek 20.2. s týmem Buldoci Stříbro. Další sobotu1.3. již obě šnečí kategorie startují. Dorost v extralize přivítá Hradec Králové a Pardubice, žáci se představí v Mistrov.ČR  skupiny Západ podruhé v Plzni v hale na Košutce.....  Nechci opomenout naši nejmladší kategorii (mladší žáci+přípravka), která se rovněž pravidelně připravuje pod vedením trenérů Úbla a Vilda 3x v týdnu z toho jednou v hale. Tihle kluci startují jarní část rovněž v Plzni na hale a to  22.3. Věřím, že jsme se všichni Šneci opět posunuli o nějaký díl vpřed!!! (Šle)                                            

Dolní snímek pořízen z klubového archivu aneb Opět míříme do ,,Budějc"                          Sestava, která reprezentovala Šneky na letním turnaji Hoffi Cup v Č.Budějovicích:                zleva nahoře stojí - P.Görges, V.Šlehofer ml., D.Kovářík st., J.Šlauf a M.Vísner st.                                                pod nimi přikrčeniJ.Juráň, O.Bárta, V.Šlehofer st., A.Bárta, J.Voler ml., V.Průcha a M.Košňar                  vespod: M.Vísner ml., J.Voler st., O.Ulm a D.Kovářík ml. (chyběl A. Sedláček, který byl již na zpáteční cestě) 

  Sestava, která reprezentovala Šneky v Č.Budějovicích:                                                 zleva nahoře stojí - P.Görges, V.Šlehofer ml., D.Kovářík st., J.Šlauf a M.Vísner st.  pod nimi přikrčeni - J.Juráň, O.Bárta, V.Šlehofer st., A.Bárta, J.Voler ml., V.Průcha a M.Košňar vespod: M.Vísner ml., J.Voler st., O.Ulm a D.Kovářík ml. (chyběl A. Sedláček, který byl již na zpáteční cestě) 

Sportovec roku okresu Plzeň - jih

V kulturním domě Káčko v Dobřanech byli ve čtvrtek na slavnostním večeru oceněni nejúspěšnější sportovci okresu Plzeň-jih za rok 2013. Jako již tradičně v centru dění byli i naši Šneci, kteří posbírali hned několik ocenění:

 

Nejúspěšnější kolektiv v kategorii dorostu - družstvo mladšího dorostu TJ Snack Dobřany

 

Nejúspěšnějsí trenér - Václav Šlehofer st.

 

Nejúspěšnější dorostenec - Václav Šlehofer ml.

Hoši, jen tak dál :-)    (Petr Chvojka)

 

 

 


 

   

 

,,Slávista, Ípeesák, ale také Zenkl“.      Ovšem pozor, také bývalý ligový rozhodčí basketbalu. Klubový matador, bez něhož si hlavně ty současné Šneky asi ani nelze představit. Jednou skončí, dokonce vrátí i věci,  pak zase začne.... Také někdy používá slůvko já, ale kdo z nás to nedělá????  Hlavně mezi dětmi je ,,Bohoušek“ velmi populární a nejen mezi nimi.  Proslulá je jeho pila neboli člunkový běh a mohl bych pokračovat. Fotbalisté TJ Družstevník Vstiš také jistě vzpomínají na letní ,,záhul“ či galeje od Zenkla, když domů z tréninku od něj doslova odpajdali.  Před domácími zápasy se nebojí ujmout moderátorské role a hráče včetně soupeřova týmu pěkně jméno po jménu vyhlašuje - ať mají děti zážitek, to jsou jeho slova. Tak to  je prostě celý on.  Jedno je však jisté,  jeho postava je pro náš klub neodmyslitelná a je velmi oblíben, i on svojí rolí přispěl k novodobým mládežnickým úspěchům z poslední pětiletky, pro náš klub doslova žije. Na snímku se ,,Bóža" věnuje hráčům v silové přípravě.......
Pro klubový web odpovídá  stará ale dobrá škola pan ,,Bóža“ Bohuslav Havránek.

Jak dlouho pracuješ ve Šnečích barvách?                                                                                                     Myslím, že kroutím plus, minus s drobnými ......více (klikni)

 

 

 

Přimda 2014 aneb Šneci stále nabírají fyzickou kondici za finanční podpory Grantového dotačního titulu                                                                                               Ve čtvrtek 16.1. ihned po skončení tréninkové jednotky v naší Snack aréně následoval přesun na čerstvý vzduch na Přimdu. Na krátkodobé kondiční soustředění odjeli dobřanští Šneci zastoupeni všemi mládežnickými kategoriemi. Ačkoliv jsme se setkali s omluvenkami, konečný počet  31 ,,účastníků zájezdu" není k zahození. V pohotovosti byli i kluboví trenéři Matoušek, Úbl, Šlehofer, Vild a hlavní vedoucí klubu Vísner. Celá akce vyvrcholila sobotními modelovými zápasy, kdy proti sobě  nastoupily rozdělené klubové kategorie.                                                                Závěrem: Se startovní fází přípravy můžeme být spokojeni.  Soustředění určitě dává smysl, minimálně hráče poznáváte i mimo sportovní čas, atd.  Je toho samozřejmě více, ale to si vyhodnotíme v kabině. Dobřanští Šneci, tedy především mládež, tak pokračují v zimní zápasové přestávce dál..... (Šle)                                                                                  Řekli o nás: I za dvě noci se dá poznat spousta věcí. Do našeho sportovní centra zavítali úplně normální, skromní a slušní kluci pod taktovkou svých trenérů.  Dobře organizovaný tým má u nás vždy zelenou a přesně tak se u nás dobřaňští hokejbalisté prezentovali a navíc je v dnešní době vzácné, když takovou věc podpoří i jejich město.  Saliová Lenka - víceúčelový sportovní komplex www.primda.com

                                                                

Modelové utkání po návratu z Přimdy absolvovali:                                                                Stojící zleva: Babor, Kopta, Šlehofer V., Görges, Kovářík J., Zrna, Dušek, Ulm, Průcha, Vísner (hl.vedoucí) a Úbl (trenér)                                                                                                                            Pod nimi zleva přikrčeni: Šlehofer, Matýs Úbl, Matoušek (trenér), Hůrka, Vild ml., Lór, Šlehofer O., Matoušek ml., Belfín a Čech                                                                                                        V podřepu zleva: Sedláček, Ulrich, Košňar, Vísner ml. a Voler                                                     Ležící: Vild st. (trenér),  

 

 

Skupinka mladších žáčků pod vedením Petra Úbla a Richarda Vilda se na Přimdě také vyřádila......

                     

      

Tým TJ Snack Dobřany, který nastoupil v Plzni proti repre  ČR U14                                         V podřepu zleva: hlavní trenér Matoušek, Ulrich, Průcha, Dušek, Voler a Šlehofer st.                                           Stojící zleva: hlavní vedoucí Vísner, Vísner ml., Lór, Belfín, Vild, Šlehofer O.,Čech                                                Nad nimi zleva: Brtník, Truchlý a Hůrka

Kemp ČR U18 aneb Šneci v akci                                                                   Jednodenní kemp reprezentace do 18let pod vedením trenérů Maršnera a Donauschatla proběhl       v sobotu 11.1. v Plzni. Nechyběli na něm i v hojném počtu naši dorostenci Jan Kovářík, Václav Šlehofer, Lukáš Kopta, Jan Voves, Adam Bárta (u nás hostuje) a Ondřej Ulm. A to ještě chyběli Filip Suchý a Lukáš Kaňák. Velký počet našich hráčů potvrzuje loňskou suverenitu tohoto úspěšného ,,dvojročníku", kdy jsme ze 33zápasů jedenatřicetkrát zvítězili a pouze dvakrát odešli poraženi se spojeným týmem Jihlavy a Brna. Ovšem z minulosti - byť úspěšné, se žít nedá, a proto naši kluci pokračují v tvrdé zimní přípravě na jarní kola dorostenecké extraligy, ale také na mužskou 1.NHBL. (Šle)

př. zápas pátek 10.1. - hala Plzeň: TJ Snack Dobřany - ČR U14  13:0             Utkání ovlivnily dva důležité faktory, a sice náš soupeř nastoupil takřka rovnou po skončení své tréninkové jednotky, což však byl nejspíš  záměr či plán a tým starších žáků TJ Snack Dobřany nasadil do pole čtyři hráče starších ročníků. Nahradili jsme tak chybějící reprezentanty Matouška a Kaňáka a další omluvené hráče. Zápas v přípravném období byl pro naše hráče zpestřením. Poděkování míří především trenérům nejmladšího reprezentačního výběru p.Fedákovi a p.Jirkovskému za oslovení našeho týmu k odehrání přátelského duelu, který se hrál 4x12min. čist.času. Šnečí mládežnická družstva tak pokračují dál v zimní přípravě......                                                                                                                                                   Páteční sestava TJ Snack Dobřany - tým st.žáků (plus posily) :                                 brankář  - Ulrich                                                                                                                                                    Belfín, Brtník, Truchlý, Šlehofer O., Hůrka,Čech, Lór a Vild.                                                                           Tým doplnili mladší dorostenci Vísner a Dušek.  Ze staršího dorostu pak posílili naše žáky Průcha a brankář Voler (nastoupil v útoku). (Šle)                                                                 
             

Dobřany proti repre ČR aneb Pro náš klub velká pocta                              V pátek 10.1. se představí naši starší žáci v plzeňské hale, když změříme síly s nejmladším reprezentačním výběrem, a sice ČR U-14. V reprezentačním dresu by se měli objevit naši kluci Jan Matoušek a Nicholas Kaňák, v našem výběru je nahradíme některými vytipovanými dorostenci.  Že si nás reprezentační trenéři Fedák a Jirkovský vybrali  za sparingpartnery, vnímáme v klubu jako velkou poctu, ostatně - kdy se Dobřany popasovaly s reprezentací ČR, ať už v jakékoli kategorii ?????  Naši kluci jsou již ode dneška v tréninkovém zápřahu a na zápas se všichni těšíme. (Šle)

 

Foto dole: Naši starší žáci po výhře v letošní sezóně 2013-14 v Třemošné

Zleva stojí: Čech, Vild, Brtník, Belfín, Ulrich a Šlehofer ml. (masér)                                                 Pod nimi: Šlehofer st., Hůrka, Matoušek, Koželuh, Kaňák ,,C", Mužík T., Fořt, Truchlý a Šlehofer O.

 

 

Starší žáci TJ Snack Dobřany prozatimně opanují svoji soutěž na západě Čech. Ačkoliv se jedná o kolektivní sport, pak nelze nezmínit oporu v brance, ustálené kvalitní výkony, velmi dobrý postřeh, skvělou organizaci, perfektní čtení hry či perfektní ovládání  hokejky. Zkrátka - pravidelná jistota dodává týmu potřebný klid. Zmíněné kvality či přednosti náleží brankáři Šneků v kategorii starších žáků Petru Ulrichovi - odchovanci klatovského hokeje. Povaha skromného a pracovitého kluka mu rovněž pomohla zapadnout do naší kabiny a stát se členem výběru repre ČR  U-16.   Není tedy divu, že jsme Petra ,,kapánek" vyzpovídali  pro náš klubový web..... (více - klikni)

      


 

Nová posila                                                                                                                       Náš klub získaává další posilu, když na pozici trenéra přípravky a mladších žáků přichází Petr Úbl.                             Tyto dvě velmi důležité kategorie bude trénovat a koučovat v tandemu s R. Vildem.

 

 

Šťastné a veselé Vánoce,                                                            úspěšný rok 2014 přeje všem našim fanouškům, hráčům, rodičům hráčů, trenérům, sponzorům a našim soupeřům                                   TJ Snack Dobřany

 

 

 

Závěrečná - 14.12. sobota aneb Definitivně dohráno      V sobotu se při závěrečné exhibici představily čtyři týmy, a sice naši starší žáci - aktuálně vedoucí tým Mistrovství ČR skupiny - Západ, dále naši dorostenci, kteří v první polovině  roku 2013 triumfovali              v Extralize mladšího dorostu, no a zbylé dva výběry vystoupily pod názvy Trenéři and Bukovec Company a Dream Team. V prvním utkání změřili své síly    Žáci  vers. Trenéři and Bukovec Company .  V tomto zápase se střelecky prosadil náš předseda Petr Chvojka, když přesně zacílil hned dvakrát, nezaostávali ani ostatní členové klubu doplněni fotbalisty Bukovce. Žáci hýřili pohybem a radostí ze hry a o to šlo především.  Ve druhém utkání se pak představil mančaft Dream Team, který vyzval náš úspěšný dorost.  Je třeba vyzdvihnout všechny hráče, neboť oba zápasy se hrály v přátelském duchu                                    s jediným cílem, pobavit se hokejbalem. Nutno však přiznat, že se chvílemi pořádně jiskřilo, zejména      v druhém utkání. Sudí Michalidis musel být  na pozoru. Ostatně, kdo by chtěl prohrát, že... !?  Asi by mi kluci neodpustili, kdybych neuvedl vítěze zápasů....  V prvním duelu si myslím, že byla remíza......  a           v druhém už si výsledek nepamatuji, ovšem je i možné, že prohrál Dream Team....  Píše se mi to těžko..., ale náš výběr Dream Team ,,ne-patrně" zaostával v pohybu.  Zpět k celé akci: Vše , co jsme si pro tyto dva závěrečné zápasy sezóny naplánovali, jsme i z větší části splnili. Hudbu obstaral tradičně DJ Šelma, občerstvení se ujali rovněž tradičně pánové Kydlíček a Poláček a vše jsme dohráli v klubové restauraci Snack. Trošičku zamrzely drobné omluvenky, ale i tak si myslím, že celkově se celý podvečer hóóódně vyvedl a sezónu jsme tím i úspěšně zakončili.                                                                           Všem aktérům dvojutkání včetně opět hojného počtu diváků patří dík. Zároveň bych chtěl všem hráčům, trenérům, vedoucím, sponzorům, městu Dobřany a našim fanouškům poděkovat za letošní rok, neboť se toho hlavně po té sportovní stránce událo opravdu dost. Dále bych chtěl popřát hezké a klidné Vánoce a hodně štěstí a zdraví do roku 2014.                                                                                                                Pro muže, dorost a starší žáky platí začátek nové sezóny 6.ledna... (Šle)

Míra Vísner coby klubový vedoucí: Je dobře, že jsme si hokejbal vyzkoušeli i s hokejkou....., on je to totiž úplně jiný pohled než v civilu a ze střídačky....  Byl to náročný zápas, žáci nás prohnali, výsledek? Nebyl důležitý, přestože se bojovalo až do konce. Byl jsem příjemně překvapen s účastí jednotlivých týmů, myslím, že se tu vytvořila a semkla parta lidí, která se pořád nabaluje a to je dobře. Vše potvrzuje i velký počet diváků, kteří se přišli rozloučit se zdařilou sezónou. Dobřany hokejbalem žijí. I já bych chtěl všem z nás a klubistům popřát krásné vánoční svátky a úspěšný rok 2014.

Nesmíme opomenout sestavy, které v sobotu 14.12. vyběhly v Snackaréně k zápasům.              Starší žáci TJ Snack: Ulrich, Lór, Šlehofer O., Hůrka, Matoušek, Vild, Čech, Sloup, Vísner, Belfín, Sedláček Č. a mladší žáček Matýsek Úbl                                                               Dorost TJ Snack: Sedláček A.,Voler, Kovářík J., Kovářík D., Šlehofer V., Dušek, Ulm, Juráň, Görges, Vísner, Babor                                                                                                       Trenéři and Bukovec Company: Vísner st., Chvojka, Lokajíček, Úbl, Vild, Smetana, Průcha, Šlehofer J., Beneš a Šesták                                                                                                        Dream Team: Voler st., Matoušek st., Šlehofer st., Sloup ml., Krejčí, Šlauf, Zrna, Suchý, Košňar, Pokorný a Kovářík st.

          Snímek je z prvního zápasu Žáci vers. Trenéři and Bukovec Company

 

Také zápas dorostu proti Dream Teamu měl šťávu... společné foto nás opět usmířilo - hlavy vychladly!

 

Naše přípravka hrála již 3.turnaj v této sezóně v neděli 15.12. v Plzni                                    Naši nejmenší vedení trenéry Petrem Úblem a Richardem Vildem vyrazili do Plzně do košutecké haly na tutnaj přípravek. Zápasy hodnotí trenér Petr Úbl:                                                                           

Stříbro - Dobřany 6:3                                                                                                            Na začátku zápasu šli Šnečci do vedení, bohužel ale po sérii nešťastných chyb a vlastního gólu jsme přes výrazný tlak v závěru zápasu podlehli Stříbru 6:3. Přes rozdíl ve skóre bylo utkani velmi vyrovnané.                                                                                                                                                         

Plzeň A - Dobrany 3:2                                                                                                       Začátek zápasu se povedl, Šnečci vedli po dvou slepených brankách 2:0, ale poté jsme zvolnili ve hře a soupeř toho využil a srovnal skóre na 2:2. V závěru zápasu stálo štěstí na straně soupeře, když zápas dokázal otočit. Nám nepomohl ani samostatný nájezd.
 

Plzeň B - Dobrany 2:2                                                                                                                                 Dlouhou dobu vyrovnané utkaní, přesto jsme před blížícím se koncem duelu prohrávali 2:1. Zvítězila ale šnečí bojovnost a chuť po gólech a Šnečkům se podařilo zápas vyrovnat a tento stav vydržel az do samého závěru. Kluci za své výkony zasluhují pochvalu.

 

Závěrečná - 14.12. sobota                                                                                 Jedná se o tradiční již x-tou šnečí akci, kterou takřka pravidelně pořádáme, jak po konci podzimní části, tak i samozřejmě po jaru. Nicméně tentokrát to zkusíme trošičku vyšperkovat.....                 Šnečí program bude opravdu pestrý a v naší aréně se představí  čtyři výběry. Celou akci by měl moderovat Bohuslav,,Zenkl" Havránek, čerstvý majitel trenérské licence.                               Odehrají se tak velmi zajímavé duely, když do prvního utkání nastoupí vedoucí tým MISTROVSTVÍ ČR sk. Západ - naši starší žáci, které vyzve celek pod názvem Trenéři and Bukovec Company. Zkusíme si nastínit oba výběry: Naši starší žáci po celý podzim předváděli velmi dobré výkony, a proto věříme, že v nastoleném trendu budeme pokračovat, v sobotu je však čeká těžký protivník...  Naši kluboví trenéři či vedoucí pánové Vísner, Chvojka, Úbl, Vild a Smetana, nastoupí po boku  našich příznivců či přátel z fotbalového týmu SK Bukovec - jmenovitě: pánové Šesták, Beneš, Planeta, Šlehofer J., ale také náš bývalý extraligový hokejbalista Pavel Babka. Zápas slibuje určitě zajímavou podívanou. Duel začíná ve 14.30 a jako hlavní rozhodčí bude řídít tento ,,špíl" Pavel Michailidis z Plzně.                                                    Zkrátka, když zápas, tak se vším všudy.                                                                                   V druhém utkání se představí loňští Mistři ČR v kategorii mladšího dorostu s týmem, který vystoupí v Snackaréně pod názvem Dream Team. Loňské Mistry ČR zde ani představovat nebudu, poněvadž to není zapotřebí...., navíc tento ,,mančaft" nadále válí takřka beze změn          v extralize staršího dorostu. Naproti tomu tým, který úspěšné dorostence vyzve,  bych rád  představil. Účast přislíbili bývalí úspěšní hráči TJ Snack Dobřany -  Martin Fořt, Radek Mužík, dále potom Milan Hoffman a Jiří Švejda (oba Č.Budějovice a  vicemistři světa z posledního šampionátu Masters v Plzni), v jednání je i letitá opora týmu  z  Nového Strašecí David Ryss atd. Samozřejmě by to nebyla klubová závěrečná, kdyby se v tomto výběru neobjevili domácí Šneci, kteří aktuálně hájí naše barvy  a zároveň táhnou naše dorostence v 1.NHBL, tak tedy: Petr Skála, Martin Zrna, Marek Košňar, Michal Pokorný, Daniel Kovářík a Václav Šlehofer, v týmu rovněž nastoupí Jan Matoušek, Jaroslav Voler a Tomáš Krejčí coby bývalé fotbalové hvězdy divizních Chlumčan, Senca Doubravka, ale také v dobách minulých úspěšní dorostenci Viktorie Plzeň či plzeňské Lokomotivy. Druhý zápas je naplánován na 16.30h. a rozhodovat   v pruhovaném by ho měl opět Pavel Michalidis spolu s Ondřejem Šlehoferem.                                                             V plné pohotovosti jsou i klubisté:  DJ Šelma alias Míra Sikita, který po celou akci bude servírovat tradiční nejen rockové songy a rovněž občerstvení bude k dispozici, neboť ,,Vašek Kydla spolu      s Jardou Polasem" si budou rovněž plnit ve stánku své klubové povinnosti.....  Po celé odpoledne však půjde především o zábavu a příjemně strávený čas sportem a  to nám přeci hokejbal            v Dobřanech nabízí !  Zveme tímto naše fans na tyto duely.                                                         Po odehrání dvou klubových ,,mačů" se Dream Team společně s týmem Trenéři and Bukovec Company přesune do klubové restaurace, kterou vlastní letitý prezident TJ Snack Dobřany pan Josef Hájek. Tam letošní rok a sezónu náležitě vyhodnotíme..... (Šle)

Šnečí duely o víkendu aneb V bojích dorost, starší a mladší žáci 30.11. so 16h.  Kovo Praha - Snack Dobřany  1-2    (Extraliga, st.dorost)                   1.12. ne 12.00h. Snack Dobřany - HC Buldoci Stříbro 9-1 (Mistr.ČR, sk. Západ, st. žáci) 1.12. ne 13.30h. Snack Dobřany - Hbc Plzeň  2-5         (Mistr.ČR, sk. Západ, ml. žáci)

Dorost zakončil podzim na Kovu důležitou výhrou.                                                       Věděli jsme o tom, že tento zápas je zlomový pro další vývoj extraligy a podle toho jsme se také na utkání nachystali už v týdnu. V poli jsme byli tentokrát lepší, ale neklapala nám koncovka.  Přesto jsme se ujali vedení. Druhá naše branka se nakonec ukázala jako vítězná. Domácí snížili kosmeticky vteřinu před koncem. vedoucí Miroslav Vísner: Na Kovu jsme chtěli uspět a to se povedlo. Velmi dobře zahrál celý tým, který držela  jistota v brance Jaroslav Voler. Pracujeme tady na plné obrátky. Na jaře budeme útočit odspodu, to je někdy lepší....

Poslední utkání letos si odbyli i starší žáci a opět vítězně.                                                   Po dvou třetinách byl stav sice pouhýh 3-1, ale v závěrečné části předvedli domácí Šneci kanonádu. Kluky také za dobrým výkonem hnali svými hlasivkami i naši dorostenci,  a tak by to mělo být. Starší žáci tak poděkovali svoji předvedenou hrou za celou půlsezónu již tradičně velmi dobré a početné divácké kulise , zejména pak ve třetí části. Pochvalu hlavně za 3.třetinu zaslouží celý tým, perfektně začapal Petr Ulrich, ostatně, jako po celou půlsezónu !   Je to opravdová jistota v šnečí brance pro každý zápas.

Také mladší žáčci (spíše přípravka) měli napilno, čekala nás Plzeň.                                   Sice by měli tihle naši velcí ,,pinďové" ještě letos jednou nastoupit v kategorii přípravek, ale to nás v neděli tak moc nezajímalo. Vychutnáváme si každý mač. Včera se tým vydal ze všech sil. Opět jej táhly opory Mužík a Matoušek a skvěle jim sekundovali ostatní Šnečci. Přes bojovný a srdnatý výkon našich nejmladších Šnečků však výhru odváží Plzeň.(Šle)

 

Šnečí duely o víkendu aneb V bojích celý klub                                          23.11. so 10h. Snack Dobřany, Hbc Plzeň A + B, Stříbro (Mis.ČR, sk.Západ, přípravky, hř.Snack aréna)      23.11. so 11h.  Toptrans Jihlava - Snack Dobřany   3-0     (Extraliga, st.dorost)            24.11. ne 9.30h.  Snack Dobřany - Tatran Třemošná  7-1  (Mistr.ČR, sk. Západ, st. žáci) 24.11. ne 13.30h. Snack Dobřany - Tat. Třemošná 5-4    (Mistr.ČR, sk. Západ, ml. žáci) 24.11. ne 14h. M.Boleslav - Snack Dobřany       7-2       (1.NHBL-muži, 15.kolo)

Vezměme to pěkně od začátku. Nejmenší odehráli své zápasy se střídavými výkony a výsledky. Porazili rezervu Plzně 6-1, podlehli Stříbru 0-5 a prvnímu výběru Plzně 2-3. Je tam jedna výhra a jeden zápas, který se nevyvíjel dobře a přesto se dotáhl do vyrovnaného závěru a to by měla být pro naše kluky vzpruha do další práce včetně trenérů Ubla a Vilda.                                                                               Dorost v Jihlavě neuspěl. Klíčový faktor nastal po zranění našeho hlavního tahouna týmu již ve 4.minutě. Příjezd ,,rychlé" s námi prostě otřásl. Hokejbal to nebyl kdovíjaký. Hodně jej ovlivnila naše taktická chyba, kterou domácí potrestali důležitým vedoucím gólem. Utkání vyhrála Jihlava, nám nezbývá, než se zachovat jako sportovci a domácím k výhře pogratulovat. Jediné co zamrzí, že oba týmy v extraligovém utkání nastoupily v tmavých dresech, propozice přeci říkají něco jiného....                   Radost z předvedené hry nám o víkendu udělali žáci obou kategorií.                                                         Starší letos jedou na vítězné vlně a přehráli tým Tatranu Třemošná i celkovým herním pojetím, tedy nejen výsledkem a to je pro nás důležité. Příjemné zjištění nacházíme v aplikaci tréninkových věcí, to je také plus. Ovšem, netřeba dělat závěry z jednoho utkání. Sezóna a nastolená práce či vytyčená klubová cesta rozhodně nekončí. Pochvalu zaslouží celý tým, který z naší branky skvěle dirigoval a navíc umocnil spolehlivým výkonem reprezentant ČR U-16 Petr Ulrich.                                                                                Mladší žáci letos prvně porazili i favorita z Třemošné, tým se opět opřel o výkon Radka Mužíka, hráče, který v našem klubu působí již 5let....., skvěle tak nahrazuje svého otce, který v dobách minulých hájil naše barvy mezi muži. Ono vůbec celkový počet potomků bývalých hráčů našeho klubu narůstá a to je přeci dobře, tudíž některá jména z našich soupisek tak pokračují dál.... Pochvalu však zasluhuje celý tým včetně trenérů.                                                                                                                                                  Muži vyrazili na poslední zápas podzimu na půdu těžkého soupeře z Mladé Boleslavi. Naše sestava byla limitovaná oproti domácímu utkání s Třemošnou o kvalitní hráče.  Pracovní povinnosti nepustily do boje Pancuráka a Bártu, vyfaulovaný je Martin Zrna, zranění jsou Skála a Šlehofer ml., hokejové povinnosti nahlásil Suchý, atd. I tak se na to díváme z druhé strany. Všechno špatné je pro něco dobré. Zápas jsme tudíž pojali jako další zkušenost zejména pro dorostence, které doplnili tentokrát pouze čtyři muži. Nezachytili jsme sice úvod utkání a brzy  prohrávali 0-2, přesto jsme dokázali vyrovnat a vypracovat si šance k vedení. Bohužel v době, když se lámal chleba, jsme školáckou chybou vrátili domácí do zápasu, lépe řečeno Mladou Boleslav jsme znovu nastartovali, a pak už na hřišti existoval jen jeden tým a po zásluze i vítězí. Umění je i přiznat porážku a ne se plácat po zádech, jen když se vyhrává.... a to platí i pro dorost, pro žáky, zkrátka pro náš klub jako takový. Důležité je však nadále pracovat a snažit se prohru odčinit, tomu ale určitě půjdeme naproti !!!  Nyní veškerou snahu upřeme na poslední letošní extraligový  duel dorostu na Kovu a půlsezónu si v klidu vyhodnotíme. Určitě je hodně věcí, které se dají změnit, ba co víc, i vylepšit či pozměnit.......  Času na to bude přes zimní přípravu dost a dost...(Šle)

  17.11. 11h.    Snack Dobřany   - Třemošná  7-4               1.NHBL muži                                      17.11. 14.30h. Snack Dobřany  -  Hbc Plzeň ,,B"  7:3        Mistrov. ČR-sk.Západ, ml. žáci            Nedělní dopoledne nabídlo zajímavý souboj týmů z okolí, neboli regionální derby. V něm se brzy ujala vedení Třemošná po tečované střele. My jsme bohužel hráli bez jiskry a to hostům vyhovovalo. Stručně řečeno, byl to hokejbal bez pohybu. Od půlky zápasu jsme se přece jen zvedli a Třemošné několikrát zavařili, ale byli to pořád hosté, kteří drželi vedení na své straně. Ve třetí části se nám hned v úvodu podařilo vyrovnat stav z přesilové hry a hra dostala úplně jiný náboj. Na tuto branku jsme navázali ještě třemi dalšími a další a další šance ještě dokázali zahodit. Urvali jsme sice tři body, ale zapnout až v poslední části, bývá ošidné. Opět se tedy v této mravenčí práci musíme poučit, neboť né pokaždé to může  s tímto scénářem vyjít. Příjemné je zjištění, že v naší sestavě se mnoho korektur nedělá, nepanikaří se a a v týmu se stále víc a víc prosazují mladé tváře a to je přece to, co jsme nastolili a zároveň si i předsevzali. Dnes to svým výkonem zvedl Filip Suchý a probudil se střelec Petr Sklála. Samozřejmě, hru dělá tým, nikoliv jednotlivec, a tak platí, že špatné je třeba smazat, čili první dvě třetiny - budiž zapomenuty. Na druhou stranu dobré by se mělo vyzdvihnout - za třetí část zasluhují Šneci pochvalu!   Podzim  zakončíme za týden v Mladé Boleslavi, ale ještě předtím si v sobotu odskočíme s dorostem  do Jihlavy. Branky: Skála 4, Suchý 2 a Šlehofer st.  Naši nejmenší dnes prvně letos ( a většina ,,pinďů" i v kariéře) zvítězili, předvedli bojovný výkon a svému soupeři vstřelili 7branek. Věřme, že tato výhra klukům pomůže do další rozdělané práce. Kluci výborně, jen tak dále. (Šle)

Šnečí duely o víkendu aneb V boji všichni vyjma přípravky 

8.11. pá 17.30h.,        Snack Dobřany  - Elba Ústí n.L. 5-2           (extraliga -starší dorost, 12.kolo)       9.11. so 10.30h., 13h.  Snack Dobřany   -     Hc ŠD Písek  1-10, 1-12  (Mistrov. ČR-sk.Západ, ml. žáci)   9.11. so 14.00h.                    Alpiq Kladno    -   Snack Dobřany  5-6    ( 1.NHBL Západ - muži, 12.kolo)       9.11. so 17.00h.,                Alpiq Kladno    -   Snack Dobřany 4-1     (extraliga -starší dorost, 13.kolo)       10.11. ne 10.30h.        Snack Dobřany   - Buldoci Stříbro   8-1              (Mistrov. ČR-sk.Západ, st. žáci)     10.11. ne 14.00h.       Snack Dobřany     -  CSKA K.Vary    2-3 ss         ( 1.NHBL Západ - muži, 13.kolo) Vše odstartoval páteční duel v extralize dorostu, když naši Šneci přehráli po boji ústeckou Elbu. Ačkoliv jsme měli famózní nástup a vedli dokonce už 4-0, hosté se dokázali do utkání vrátit. Museli jsme tradičně reagovat na vývoj utkání a tím zápas dotáhnout do vítězného konce.                                                  Branky: Ulm a Kovářík D. 2, Bouček                                                                                   Nejmladší resp. ml.žáci nestačili na Písek a odešli dvakrát vysoko poraženi s daleko vyhranějším soupeřem....                                                                                                                             Na Kladně se v ,,Národce" mužů strhl brankostroj hned od úvodu utkání, naštěstí jsme pokaždé stačili kontrovat a následný první obrat na 6-5 v náš prospěch, se i přes přesilovky domácích a několikeré závary před brankou našeho vemi dobře chytajícího  gólmana Sedláčka, podařilo uhájit.   Branky: Skála 2, Šlehofer ml., Bárta O., Pancurák a Kopta                                                                                         Dorost na Kladně nezahrál dobře a po nedisciplinované naší hře jsme prohráli. Zamrzí pojetí některých hráčů a chybějící vzájemná úcta z obou stran, jakoby si někteří hráči vyřizovali vzájemné účty, nesmysl..... Pak by měl zafungovat včas sudí utkání...... I tak se musí dobřanští mladíci ukočírovat a soustředit se pouze na svoji hru, neboť v opačném případě vyhrát nelze. Zejména pak naše hloupé útočné fauly...  Branka: Ulm (Šlehofer V. a Bárta)                                                                                       Na nedělní propršené dopoledne se naši starší žáci coby lídr Mistrovství ČR skupiny- Západ představili po delší pauze ve Snack aréně, zavítal k nám nepříjemný soupeř ze Stříbra. Hosté vzdorovali pouze první část. Od druhé třetiny dominovali Šneci a svoji vedoucí pozici potvrdilili poctivým výkonem, když kvalitními herními prvky, nápady a kombinacemi nedali soupeři šanci.                                                            Poslední šnečí utkání opět v ,,Národce" mužů s týmem z K.Varů začali domácí s elánem a po první třetině zaslouženě vedli 2-0. Doslova promrhání druhé části ze strany Šneků vrátilo hosty do utkání, když po zásluze ,,pouze" vyrovnali. Určitě na výkon v této fázi měla vliv únava, ale to nás neomlouvá, i to by nás mělo na příště ponaučit.... V 3.třetině měly oba týmy šanci rozhodnout, nestalo se. V nájezdech nás K.Vary obraly i o druhý bod. Pochvalu zaslouží snad jen ,,Mára" Košňar v šnečí brance a všichni mladíci, kteří zvládli 4duely o víkendu, dnes budou mít všichni zasloužený relax.trénink  či rehabilitaci.                    Branky: Pancurák a Ulm (Šle)

Šnečí duely o víkendu aneb V boji všichni vyjma přípravky 

2.11. so 11.00h.      Hbc Plzeň Litice  - Snack Dobřany 1-12 (Mis. ČR-sk.Západ, st.žáci, 6.kolo)  2.,11. so 14.00h.  Snack Dobřany - Hbc Plzeň                  3-2 ss       ( extraliga -starší dorost, 11.kolo)    3.11. ne 14.00h.   Hbc Nové Strašecí  - Snack Dobřany        1-2 ss        ( 1.NHBL Západ - muži, 11.kolo) 3.11.dvojutkání  Hc Švan. Dvůr Písek   -  Snack Dobřany   4-0, 6-2    (Mistrov. ČR-sk.Západ, ml. žáci) Víkendový maratón  odstartovali žáci ve Štr. sadech. Ačkoliv jsme vedli po dvou třetinách vysokým rozdílem, hra skřípala. Měli jsme spolu s trenérem Janem Matouškem odlišný názor na naší hru. Po domluvě k hráčům se kluci přece jen zvedli a přestali hrát sami na sebe, což bývá v tomto odvětví sportu častokrát začátek konce.Ve třetí části tak začali Šneci přesně plnit naordinované pokyny a  pomimineme-li vysoké skóre, pak by se dalo říct, že z předvedených herních situací   mohli mít konečně všichni radost. Veškeré domácí brejky a nebylo jich málo, pochytal opět spolehlivý Petr Ulrich v naší brance. Za třetí část si zaslouží celý tým pochvalu. Střelce v této kategorii uvádět nebudu, poněvadž by to mohlo nabourat nastavený systém v šnečí kabině.......                                                                               Po skončení se početná divácká kulisa přemístila do Dobřan. Hrálo se derby s Plzní.                           Naši dorostenci první třetinu prospali, napomohl tomu i smolný úvodní gól hostí, který nás hodně přibrzdil. Na koni byl soupeř a přidal po našem ,,zachrápání" na buly i druhou branku. A to náš brankář Adam Sedláček pochytal další šance soupeře. I on potom svoji klec zavřel a zaslouží pochvalu, poněvadž to po dvou obdržených brankách jistojistě neměl jednoduché. Pracuje na sobě, maká poctivě v tréninku(3krát v týdnu dojíždí z Obory u Kaznějova), snad již pochopil, že sportu se musí dávat víc, když chceš být na výsluní...! A to se prostě musí někde odrazit. S Jaroslavem Volerem tvoří skvělou brankářskou dvojici.    Zpět k mači:V této části jsme se doslova hledali, přesilovka nám také nešla,  zkrátka vysvobodila nás úvodní pauza. Ve druhé třetině jsme hru rozhýbali a konečně jsme si začali vytvářet i gólové příležitosti. V jedné z přesilovek jsme brankově udeřili a dostali se soupeři na kontakt. To bylo velmi důležité, poté jsme dokázali i srovnat brankový účet a vytvořit si několik dobrých šancí ke vstřelení vedoucí branky. Proti však byl výborný výkon hostujícího gólmana Kráčiny. Ve třetí části jsme pokračovali v tomto trendu, kdy jsme byli lepší a měli více šancí, bohužel bez výsledného efektu. Branka již nepadla a tak se oba týmy rozešly smírně. Bonusový bod byl k mání v nájezdech. Do branky jsme nasadili Jaroslava Volera a ten svůj úkol splnil. Inkasovali jsme sice jednou, ale Daniel Kovářík účet vyrovnal. V K.O. systému vše rozhodl Ondřej Ulm. Každý bodík je důležitý a my jsme si ho už kvůli  nepříznivému vývoji z počátku utkání doslova vydřeli !  Tohle však k Dobřanům pasuje, nic jsme nevzdali a hráli až do konce. Dnes zasluhují pochvalu všichni naši Šneci, ale také rodiče, fanoušci či žáci, kteří svým starším spoluhráčům opět přišli ,,zafandit". Nicméně pořád je to jen jeden zápas z mnoha a je třeba nadále pokračovat poctivou prací, neboť za týden se hraje zas...... Branky: Suchý 2 a Ulm          Miroslav Vísner hl.vedoucí klubu: Utkání se muselo líbit, brzy jsme prohrávali, ale pořád věřili, že se štěstí přikloní také k nám. A povedlo se, spolupráce Kaňák, Suchý vedla ke snížení a poté dlouhá a přesná přihrávka Vaška Šlehofera našla Filipa Suchého a bylo srovnáno. V nájezdech jsme získali druhý cenný bod a po zásluze - díky Ondřejovi Ulmovi.. Šancí na rozhodnutí jsme v utkání totiž měli dost. Mrzí mě události po skončení zápasu ze strany rodičů hostujícího týmu, jak v sektoru časomíry, tak před kabinami. To už nemá se s sportem nic společného........                                                                                  Zápas mužů se hrál ve městečku, kde tamní kluci mají podobné názory, jak by se měl dělat hokejbal.   Na hřišti se však jiskřilo od začátku až do konce a tak to prostě musí být.  V naší brance se doslova překonával Marek Košňar. a držel Šneky stále ve hře. My jsme naopak neproměnili několik nájezdů či tutovek. Zahrávali jsme si tak s osudem a dráždili tím pověstnou paní štěstěnu. Skvělá divácká kulisa připomínající naše ,,fandy" v Snack aréně hnala stále domácí do zteče a jejich tlak se skutečně stupňoval, přesto šly oba týmy do kabin na druhou přestávku s nulou na kontě. Třetí část jsme odstartovali smolně a hned v začátku po naší nahrávce a následném  nešťastném odrazu prvně inkasovali, když se míčku zmocnil zkušený mazák David Ryss a ten již věděl, kam balónek nasměrovat... Poté jsme od systému ,,trošičku" upustili a mysleli si, že vyrovnáme pouze hrou dopředu....., domácí hnáni skvělými diváky v té době mohli definitivně rozhodnout, ale proti byl opět skvělý ,,Mára Košňar". Přece jen se nám podařilo vyrovnat a vzhledem k tomu, že jsme měli v zápase více ,,gólovek , pak se dá říct, že i zaslouženě. Petr Skála ,,nezkrkal" vybojovaný míček, nahrál a bylo vymalováno. I v tom se dobřanský bůh změnil k lepšímu! Ještě ty tréninky musí navýšit...! Byla by škoda, zabít takový talent.  Pak nás čekaly horké chvíle, kdy jsme týmovým výkonem ukázali pravé dobřanské srdíčko, padali do střel, také na ,,Máru"..., prostě urvali jsme bodík. Tyto momenty a těžké chvíle by si měli prioritně dorostenci hodně vrýt do paměti !!!, i oni byli totiž v těchto pasážích zápasu     na hřišti......!!! V nájezdech jsme si věřili, už při pohledu na Marka Košňara v naší brance. Ondřej ,,Uli" Ulm otevírá účet, domácí srovnávají a  MY jako tým  poté rozhodujeme! Vyšlo to a  vezeme do Dobřan dva cenné bodíky. Celý tým vedený Petrem Chvojkou od Adama Sedláčka, přes Jardu Volera, Pavla Nejdla, Martina Zrnu, Petra Skálu, Michala Pokorného, V. Šlehofera  ml., Dana Kováříka st. či ml., Ondřeje Ulma, Marka Košňara, Jardu Zajíce až po Václava Průchu zaslouží pochvalu za týmový výkon.(Šle)                                                                                                                        Branky: Šlehofer st. 2 (jedna z roz.nájezdu)                                                                                                Zápasy mladších žáčků v Písku hodnotí trenér R.Vild: Kluci makali, ale bohužel to na domácí nestačilo. Je to škoda, protože v jednom ze zápasů jsme vedli po dvou třetinách 2-1. Písek však utkání otočil. Počítali jsme s Radkem Mužíkem, to je hráč, který by na domácí platil, bohužel nebyl. Písek se na druhý zápas doplnil o dva hráče a zaskočil nás hrou, kterou jsme chtěli hrát my.

Foto: Roman Turovský                                                                                                                                           Po výhře dorostu nad Plzní: Zleva stojí: Vísner ml., Kovářík D., Rajal, Šlehofer st., Kaňák, Bouček, Suchý, Sklenička, Juráň, Babor, Kopta, Ulm a Vísner st. Pod nimi zleva: Sloup, Průcha, voler ml., Voler st., Šlehofer ml., Matýsek Übl, Sedláček A., Ulrich, Šlehofer O., Hůrka, Matoušek ml., Brtník, Truchlý, Mužík T., Sedláček Č. a Vild

Reprezentace ČR U-16 aneb 28.10. v neděli Šneci v ,,NÁROĎÁKU"                           Do výběru ČR U-16 byli trenérem Martinem Komárkem vybráni díky své poctivé práci v klubu, ale také  zápasovým výkonům naši Šneci: brankáři Petr Ulrich a Čeněk Sedláček a hráči Miroslav Vísner a Pavel Sloup. Tihle kluci v sobě skrývají neskutečný herní potenciál a nyní mají vše ve svých rukou, aby o tom přesvědčili i reprezentační trenéry. Všem nominovaným držíme palce. Kemp se uskuteční 28.10. v Kladně.(Šle)

Reprezentace ČR U-14 aneb Šneci i v nejmladším repre výběru                                       V pražské Hostivaři vse uskuteční ve dnech 26. - 27.10. dvoudenní kemp ČR U-14. V tomto výběru budou klubové barvy a město Dobřany reprezentovat hráči Nicholas Kaňák a Jan Matoušek. Oběma našim nadějím budeme držet palce. Jedná se o hráče, kteří patří mezi skutečné ,,tahouny" svých kategorií. (Šle)

Šnečí duely o víkendu aneb Do boje muži, dorost a prvně přípravka  26.10. so 14.00h.    Snack Dobřany - Kometa Polička  2-4                 ( extraliga -starší dorost)                    27.10. ne 10.00h.    Snack Dobřany -  Hbc Vsetín         7-2             ( extraliga -starší dorost)                   27.10. ne 14.00h.    Snack Dobřany -  Hbc Plzeň Litice  1-2 ss        (10. kolo, ČNHBL- muži)                V sobotu nastoupil dorost v Extralize a přivítali jsme lídra z Poličky. Polička dorazila do Dobřan v jiné sestavě, nežli tomu bylo minulý týden v Plzni na hale. Ovšem my to zde bereme tak, že čím silnější soupeř k nám dorazí o to větší sportovní kvalitu můžeme nabídnout zejména našim  fanouškům. A určitě je to příjemnější, než hrát proti soupeři, který dorazí na zápas v osmi hráčích.... Kvalitní utkání se skutečně hrálo a to je dobře, byť se smolným koncem pro naše Šneky, nicméně pořad je to jen sport. Ke kvalitě zápasu opět nepřispěl rozhodčí Norek, který neuznal zcela regulérní gól v té době na 2-0 pro domácí. Svým výkonem několikrát poškodil i hosty z Poličky a i to je špatně. Na každý pád je to škoda, neboť takové to počiny hokejbal brzdí a zejména v mládeži....  Každopádně uznání patří soupeři, který v silné sestavě (oproti zápasu v Plzni) odehrál v Dobřanech kvalitní hokejbalovou bitvu.                                                                                                                                     Na druhý víkendový den zavítali do Dobřan Valaši ze Vsetína. Ačkoliv vypadá skóre jednoznačně, výhra se lehce nerodila. Naštěstí tento zápas odpískala jiná dvojice rozhodčích a sporné momenty řešila s patřičným citem pro hru a to na obou stranách. Toto kladné hodnocení rozhodčích není kvůli výhře Šneků, neboť např. náš prohraný zápas v Pardubicích odpískala perfektně dvojice pánů Karous, Řezníček. Opravdu jsme tehdy dlouho neviděli takhle výborně odpískané utkání. Zpět k zápasu: Dlouho byl stav vyrovnaný a až v pasáži, kdy jsme se hostům trhli  o tři branky, se začal rýsovat konečný debakl. Právě v této fázi hosté odešli a Šneci si tak prvně letos otevřeli brankovou střelnici. Přesto  je třeba nadále pracovat a nepolevit, počínaje tréninkovými jednotkami v tomto týdnu....                                                                                                                            Nedělní odpoledne nabídlo nejen dobřanským fanouškům opět lákavý duel, hrálo se mužské derby    ,, Národky" s okolním týmem od Štruncových sadů....  Šneci opět vsadili na kádr zasypaný zejména dorostenci, kteří tak již vlétli do třetího utkání během víkendu!  Hosté z Litic rozhodně nepřijeli prohrát (kdo by také jo?) a zejména, když se jede do Dobřan...., na to jsme si zvykli téměř ve všech kategoriích...  V jejich dresu se objevila posila z plzeňské Škodovky....., reprezentant ČR, dvojnásobný MISTR SVĚTA a Hokejbalista roku Ondřej Kejř. Naši Šneci se však rozhodně ničeho a nikoho nebojí, naopak - opět si tak prioritně naši mladíci vyzkoušeli, že hrát se dá s každým a proti každému, všichni hokejbalisté i ti Top, jsou jen lidé. U některých mladých Šneků tak stále zaznamenáváme výkonnostní a herní posun i díky těmto utkáním A TO NÁS ŽENE DÁL !!!  Hosté měli více vyložených šancí, ale selhali, a tak zápas dospěl do nájezdů. V penaltové loterii a celkově tím i v utkání zvítězily Litice, vlastně vynikající Ondřej Kejř, který se v Snack aréně střelecky prosadil hned pětkrát !  Ani penaltový mág mladičký Jaroslav Voler jeho nájezd nezpacifikoval a že je ,,Packa" umí čapat!  Domácímu týmu pod vedením kapitána Martina Zrny náleží pochvala za obětavý výkon, zaujali opět mladíci - Suchý, Šlehofer V. ml., Kopta, Ulm, Sklenička, Kovářík D. ml.. Velmi dobrý výkon předvedl v naší brance Marek Košňar. (Šle)                                         Branky: Šneci -Kovářík D. ml.,  Litice - Kejř                                                                      Nájezdy ( úspěšní exekutoři) 4-5                                                                                 branky Šneků: Šlehofer st. 2x, Zrna a Ulm                                                                       Branky Litic:Kejř 4x(z toho jeden rouhodující), Kastner 

Foto po výhře dorostu se Vsetínem                                                                                          

Nahoře: Jakub Juráň a Lukáš Kopta                                                                                              Pod nimi stojící zleva: Daniel Kovářík, Miroslav Vísner, Pavel Sloup, Jindřich Sklenička, Dominik Dušek, Jan Kovářík, Ondřej Ulm, Adam Bárta a hl. vedoucí klubu Miroslav Vísner                                                  Pod nimi přikrčeni zleva: Pavel Görges, kustod Jaroslav Voler, trenér Václav Šlehofer                          dole zleva: Václav Průcha, Adam Sedláček, Václav Šlehofer ml., Jaroslav Voler ml., Daniel Hůrka, Ondřej Šlehofer, Richard Vild a Čeněk Sedláček

Šnečí duely o víkendu aneb Volno má dorost......                               19.10. so 10.30h.      Třemošná         Snack Dobřany     0-4               ( Mistrovství ČR - sk.Západ, st.žáci19.10. so 12.00h.    Třemošná          Snack Dobřany     9-0          (Mistrovství ČR - sk.Západ, ml.žáci19.10. so 15.00h. SK Suchdol n.Luž.  Snack Dobřany     8-1                (8.kolo, ČNHBL- muži)     20.10. ne 11.00h. Jindřichův Hradec   -   Snack Dobřany    7-2                (9.kolo, ČNHBL- muži)

Dařilo se pouze starším žákům, kteří potvrdili velmi dobré letošní výsledky na půdě nepříjemného rivala       z Třemošné. Výsledek možná vypadá jednoznačně, ale hra byla vyrovnaná minimálně do poloviny utkání, pak jsme se dokázali brankově prosadit a to rozhodlo. Blýskl se autor tří branek Dan Hůrka, ovšem tým pracoval jednotně, ačkoliv to v souhře někdy nevyšlo, kluci pořád bojovali a to bylo klíčové. Navíc v brance jsme měli opět oporu v Petru Ulrichovi, který znovu ani jednou neinkasoval, potvrdil tak vynikající výkony a pro Šneky především jistotu a spoleh v naší brance!                                                             Mladší žáčci zabojovali a v odvetě již neinkasovali 18 branek jako v prvním vzájemném duelu. Krůček po krůčku....., o to se budeme v klubu snažit od tréninků počínaje, po zápasy konče!                              Muži na jihu zklamali. Dvě vysoké prohry nás poslali do tabulkového suterénu.  Ačkoliv jsme se drželi       v obou zápasech do víc než poloviny hrací doby, nestačilo to. Faktorů, vlivů a výmluv  na dvě porážky najdeš vždycky mraky. Ale my vystupovat jako ubrečení rozhodně nechceme. Dokážeme si to totiž vyhodnotit mezi sebou a to je důležité.  Rozhodně to není tak, že bychom si řekli - dvě prohry, jedeme dál, vždyť to hrají dorostenci, naopak!   Nepovedlo se, víme, s jakým kádrem nastupujeme a co hlavně - my s ním chceme nastupovat.  Víme, kde jsou chyby a samozřejmě se pokusíme na nich zapracovat. Nyní nás čekají domácí zápasy, jak pro dorost, tak pro muže. Nastartujeme tedy motory už v přípravném období na tato utkání a logicky se porveme o nápravu, atd., atd. ..... (Šle)

Šnečí duely o víkendu aneb Hráli pouze ml.žáci a dorost:        12.10. so 11.00h.       Škoda Plzeň ,B,   - Snack Dobřany 3:1  (4.kolo, Mistrovství ČR - sk.Západ, ml.žáci)   12.10. so 12.00h. Hradec Králové     - Snack Dobřany    2:1   (6.kolo, extraligy staršího dorostu)     13.10. ne 9.00h. Autosklo Pardubice     - Snack Dobřany  2:1    (7.kolo, extraligy staršího dorostu)   V Plzni se Šnečci dokonce ujali vedení, ale bohužel první výhru to neznamenalo. Přesto odehráli ,,prckové" na hale dobrou partii a zasluhují pochvalu.                                                                                       Dorost na východě neuspěl hlavně bodově, neboť herně to byly dva vyrovnané zápasy. Scénař téměř totožný. Dvakrát jsme se ujali vedení a dvakrát jsme selhali v závěrech utkání. V Hradci jsme si dali vlastní gól minutu před koncem zápasu  a v Pardubicích jsme po zahozených ,gólovkách, inkasovali po zdařilém kontru domácích v 8.minutě 3.části hry. V poli byla hra rovněž vyrovnaná, naše snaha o kombinační tempo hokejbal byla v Hradci nevyjádřena tím nejdůležitějším a v Pardubicích domácímu brankáři pomáhaly tyče, ale na ty se nehraje. Nezbývá než oběma soupeřům pogratulovat k výhrám. V minulých kolech jsme vítězili o branku my, nyní se raduje soupeř, je to jen sport a potvrzují se slova, že soutěž bude vyrovnaná. My se vrátíme k naší poctivé práci počínaje tréninkovými jednotkami. (Šle)                                             Očima Jaroslava Volera (kustod týmu): Nedali jsme gólové šance a bez gólů se jak známo nevyhrává. V Hradci jsme hráli moc na krásu, což na zdejším povrchu jaksi příliš nejde a navíc skoro bez střelby. Tady se ukázala pravá výhoda domácího prostředí, my budeme s Hradcem hrát ještě doma, také  bychom měli výhodu našeho hřiště proměnit. Další otázkou bude v jaké sestavě k nám do Dobřan soupeř dorazí.          V Hradci nastoupilo spoustu hráčů bez košíků....  Možná, že i toho se někteří naši hráči zbytečně zalekli a mě zklamali, což je škoda, protože kvalita byla na naší straně. V Pardubicích se hrál svižný hokejbal z obou stran. Oba týmy hlavně hokejbal chtěly hrát, to byl také rozdíl od sobotního duelu. Nedali jsme však  gólové šance a domácí nás za to potrestali. Na jeden gól se vyhrává málokdy.  Tak to prostě je. 

Šnečí duely o víkendu aneb Hráli pouze ml.žáci a dorost:        12.10. so 11.00h.       Škoda Plzeň ,B,   - Snack Dobřany 3:1  (4.kolo, Mistrovství ČR - sk.Západ, ml.žáci)   12.10. so 12.00h. Hradec Králové     - Snack Dobřany    2:1   (6.kolo, extraligy staršího dorostu)     13.10. ne 9.00h. Autosklo Pardubi     - Snack Dobřany    2:1        (7.kolo, extraligy staršího dorostu)  Víkend odstartují nejmenší Šnečci v Plzni na hale, kde je čeká domácí ,,B" tým.  Skladbu ,,mančaftu" vytvořenou z hráčů přípravky, kterou vede trenér Richard Vild,  čeká další perná, zápasová zkouška. Pomocnou ruku podá trenér starších žáků Jan Matoušek. Oba trenéři jistě vybičují naše Šneky k poctivému výkonu.                                                                                                                                Dorost vyráží za extraligou na východ Čech. Oba zápasy budou velmi těžké, o tom jsme přečsvědčeni.    Na aktuální umístění nehledíme, nic pro nás totiž neznamená. Hradec může dvakrát vyhrát a bude tam , kde jsme momentálně my či Plzeň. Asi to bude nošení dříví do lesa, ale extraliga bude vyrovnaná. Šnečí dorost  poskládaný z převážné většiny hráčů mladších ročníků odjede na východ Čech hájit klubové barvy a reprezentovat naše město, jak se sluší a patří !  (Šle)

Šnečí duely  aneb  Do Snack arény zavítala Praha :                   5.10. so 10.00h. Snack Dobřany - Kovo Praha  4-2              (5.kolo, extraligy staršího dorostu)             V sobotu dopoledne zavítal do Dobřan na extraligu st.dorostu tým Kovo Praha. Hrál se lepší hokejbal než naposledy s Jihlavou, i když bylo tohle utkání také vyrovnané. Vedení se ujali hosté. Ve druhé třetině jsme hru zrychlili a zjednodušili a výsledek otočili. Ve třetí části jsme již byli lepším týmem, ale hosté šťastně nahozeným míčkem ve své přesilovce vyrovnali. V poli jsme měli balónek více na svých hokejkách (ačkoliv to nemusí být rozhodující....) a zaslouženě jsme se dostali do vedení, a poté jsme ještě do opuštěné klece hostí skóre navýšili. Výhra nebyla jednoduchá, neboť soupeř vzdoroval, extraliga bude letos vyrovnaná a v play off tuplovaně......  My letos nevyhráváme výrazným skórem, o to více nás výhry založené               na týmovém pojetí těší. Negativem je zranění našeho hráče Dominika Babora. Po dlouhodobě  zdravotně indisponovaném Janu Kovářikovi je to další zásah do sestavy. Pozitivem pro náš tým je fakt, že nás nesrazila (smolná) vyrovnávací  branka soupeře. Tým zasluhuje v komplexním zhodnocení celého zápasu jenoznačně  pochvalu. Nyní opět tvrdě potrénujeme, tak jak je nám to mezi všemi Šneky vlastní a připravíme se k výjezdu na východ Čech. (Šle)                                                                                 Branky Šneků: Kovářík D., Šlehofer V., Ulm a Kopta                                                                     Hlavní klubový vedoucí Miroslav Vísner: Byl to opět těžký zápas. My však máme skvělé dva brankáře. Jak Adama Sedláčka, tak i Jardu Volera. Jednou vychytá zápas ten, podruhé zase ten druhý. To je velká naše zbraň. Kluci si navzájem pomáhají a přejí si, ale to platí zde úplně u všech hráčů. Parta je tu skvělá celkově. Máme výborně poskládaný tým.  Jsem tu zatím krátkou dobu (cca 3/4 roku), abych cokoliv hodnotil, ale tady se pracuje na plné obrátky a ve všech kategoriích, z působení v ledním hokeji jsem měl spíš smíšené pocity... Jsme sice druzí, ale kluci chtějí na sobě makat a to je plus, navíc v tak malém městě.  Dnes to vyhrála zase parta a tým. Porazili jsme nepříjemného soupeře z Prahy. A co mě ještě potěšilo? Někteří hráči jeli povzbudit i naše žáky do Stříbra, ani to jsem na hokeji nezažil, tak si přeju, aby nám to vydrželo co nejdéle, protože teď tu prožíváme velkou euforii, vlastně už od jara loňské sezóny.... Jsem rád, že mohu být součástí této organizace a z Domažlic dojíždím rád.
 

5.10. so 18.00h. Snack Dobřany - Hbc Hostivař  3-0      (6.kolo, 1.NHBL- sk.Západ, muži)       Večer pak opět většina dorostenců převlékla dresy a nastoupila doplněna staršími Šneky proti favoritu letošní ligy pražské Hostivaři. V tomto utkání jsme podali doposud nejlepší výkon  a Hostivař porazili. Zápas velmi dobré úrovně z obou stran, s nasazením, pohybem, útočnými akcemi a nakonec i důležitou výhrou domácích Šneků. Výtečný výkon v brance podal malý-velký borec, teprve 16-ti letý dorostenec Jaroslav Voler, odchovanec našich barev,  který v mužské kategorii vychytal první nulu, navíc v utkání, ve kterém nastoupil prvně od začátku....!  Svými zákroky vymazal všechny střelce soupeře a zároveň dodával  vybíháním a přesnou rozehrávkou klid Šnekům do všech řad. Vše načal brankou Martin Zrna a dílo dokonal dvěma trefami další z našich šikovných "dorostenčíků" Ondřej Ulm.  Pozitivním faktorem byl i příchod mládežnického trenéra Jana Matouška k hlavnímu kouči Petru Chvojkovi na střídačku mužů. Ukázalo nám to opět vydařený tah  z vlastních řad a v případě ,,Honzy Matouška" především klubismus  a správný sportovní náhled.  Prostě tenhle večer se povedl pro Šneky náramně. (Šle)                                            Branky: Ulm 2 a Zrna                                                                                                                                   

5.10. so 14h. Buldoci Stříbro - Snack Dobřany 1-4   (4.kolo, Mistrovství ČR - sk.Západ, st.žáci)      Naši dosud neporažení starší žáci odehráli velmi těžký zápas na půdě nevyzpytatelného soupeře ze Stříbra. O tom, že nám v Dobřanech nejde pouze o muže či dorost se přesvědčili i naši žáci, neboť většina aktérů ranního zápasu dorostu nejen z řad funkcionářských, ale i hráčských či diváckých vyrazila do Stříbra podpořit lídra žákovské soutěže a vytvořila tak Šnekům téměř domácí prostředí.  Za to samozřejmě zasluhují všichni velký obdiv a dokazuje to jen celkové klubové myšlení a šnečí oddanost !!!                      K zápasu: Předzápasové prognózy se do puntíku potvrdily. V minulosti jsme zpravidla inkasovali hned v začátcích zápasů.  Nicméně tentokrát nás opět podržela v brance posila před letošní sezónou - Petr Ulrich, brankář širšího výběru reprezentace U-16 (díky výkonům a celkovému přístupu k našemu klubu - zcela zaslouženě). Svým výkonem držel Dobřany a hráčům  NEJEN  svou organizací hry dodával tolik potřebný klid. Šneci tuto podporu vycítili a domácího brankáře přes spoustu zahozených šancí přece jen překonali a hned čtyřikrát. Stříbro upravilo kosmeticky až v závěru, kdy už jsme byli nejspíš duchem v kabině..... Je to škoda právě vůči Petrovi Ulrichovi, poněvadž jsme zápas samozřejmě chtěli dohrát s nulou. Výborný výkon podal celý tým, navíc ještě vynikl Petr Erhart a celá obrana. Náš mančaft teď čeká víkendové zápasové volno, přesto naše příprava bude směřována k nejbližšímu soupeři z Třemošné.(Šle)                       Branky Šneků: Hůrka, Truchlý,  Šlehofer O.  a  Koželuh                                                                           

6.10. ne 14.00h Snack  Dobřany - Kovo Praha 1-5          (7.kolo, 1.NHBL- sk.Západ, muži)                  V neděli zavítal do Dobřan na zápas ,,Národky"  favorit č.1. Svoji roli potvrdil a po zásluze zvítězil. Do brány jsme tentokrát nasadili Adama Sedláčka, dalšího talentovaného dorostence. I on potvrdil, že o něm v budoucnu ještě bude slyšet. Za góly s největším favoritem ligy nemohl. V našem podání rozhodl fakt, že soupeř nekompromisně trestal naše chyby. Naopak my jsme své šance bohužel neproměnili. I v tom byl velký rozdíl mezi oběma týmy. Kovo vyhrálo dle skóre jednoznačně, ačkoliv byl stav po dvou třetinách 1-2. V začátku třetí části jsme inkasovali a zápas definitivně ovládl zkušenější soupeř. Po bitvě je každý generál...  A "moudrými" slovy by každý porazil a porážel každého....., to už také známe...    
My Šneci to však v naší kuchyni vidíme ,,trošičku" jinak - je třeba si zase sednout na zem a pracovat, makat a poctivě dál trénovat (v  případě našeho seniorského týmu hlavně s dorostenci),  jiná cesta         k posunu stejně není a jinou ani rozhodně nehledáme.... (Šle)                                                                            Branka Šneků: Ulm       

6.10. so 12.00h. Pedagog Č.Buděj. - Snack Dobřany 6-0, 5-2 (4.kolo, Mistrovství ČR - sk.Západ,ml.žáci) Nemusí pršet, jen když kape... Naši Šnečci  pod vedením trenérů Matouška a Vilda vyrazili k dvojzápasu na jih Čech. Trenér Jan Matoušek hodnotí výjezd do ČB: U kluků vidíme nepatrné zlepšení a z toho máme přirozeně radost.  Jdeme krůček po krůčku a jakékoli ,,zlepšeníčko", zásah, zákrok, střelu, náběh -  oceníme.  Naší snahou bude hlavně motivace našich kluků, jsou mladších ročníků, takže uvidíme... Chtěl bych touto cestou poděkovat rodičům za pomoc  s dopravou do dalekých Č.Budějovic.                                                                               Branky Šnečků: ,,Brko a Vaníček"  

 

Šnečí duely  aneb  Do Snack arény zavítala Praha :                   5.10. so 10.00h. Snack Dobřany - Kovo Praha  4-2            (5.kolo, extraligy staršího dorostu)          5.10. so 18.00h. Snack Dobřany - Hbc Hostivař  3-0      (6.kolo, 1.NHBL- sk.Západ, muži)        6.10. ne 14.00h. Snack Dobřany - Kovo Praha 1-5          (7.kolo, 1.NHBL- sk.Západ, muži)         5.10. so 14.00h. Hc Buldoci Stříbro - Snack Dobřany 1-4   (4.kolo, Mistrovství ČR - sk.Západ, st.žáci) 6.10. so 12.00h. Pedagog Č.Buděj. - Snack Dobřany 6-0, 5-2 (4.kolo, Mistrovství ČR - sk.Západ,ml.žáci)  

O sobotním dopoledni odstartují šnečí zápasový maratón naši dorostenci v extralize. Soupeřem jim bude pražské Kovo. Na to, že Kovo utrpělo minulý zápas v Plzni debakl se určitě neohlížíme, neboť víme, že každý zápas je jiný a navíc i sestavy mohou být rozdílné... Pokud se nám podaří zopakovat nasazení a bojovnost ze  zápasu v Plzni (tam jsme si zasloužili bodovat), ale také taktický výkon v Ústí, nemáme se čeho bát.                Večer si většina dorostenců vymění šnečí dres za seniorský (klasika) a půjde do boje proti letošnímu favoritu ligy pražské Hostivaři. Ta se svými ambicemi netají a má je zatím i podložené výsledky. Minulý víkend sice prvně ztratila bod, ale to vůbec nic nemění na tom, že v tomto duelu bude Hostivař favoritem. Nás doufejme požene mládí doplněné tradičně starými matadory, uvidíme zda navážeme na letošní nejlepší výkon v Snack aréně         s Novým Strašecím a vyhneme se tak hloupým ztrátám v závěrech utkání doma s Kladnem a s ,,Bolkou".  Je to jen sport, tým si sedá, doléčujeme šrámy a tak se uvidí.                                                                                         V neděli pak na ,,Národku" zavítá do Dobřan favorit největší - pražské Kovo. V loni jsme v silně oslabené sestavě v zkl.části přišli o body až v samém závěru, v play off jsme cítili křivdu v otázce platnosti uznání či neuznání branky a vypadli jsme s Kovem 0-3 na zápasy. Na každý pád byli loni Pražané ve všech herních činnostech lepší a i v neděli budou jasným favoritem. Nám nezbývá než se snažit bojovat a dřít od začátku až do konce zápasu.To bude naše nejhlavnější zbraň. Ať už nastoupí kdokoli, v našem případě staří či mladí.                 Starší žáci letos ještě neprohráli, naposledy potvrdili výhru v oslabené sestavě v Plzni na hale, když v domácím prostředí deklasovali tým Hbc Litice vysoko 15-3. Tentokrát  nás čeká výjezd do Stříbra a s ním nevyzpytatelný domácí tým. V minulosti jsme tam dobré výsledky nedělali, zpravidla se nedařilo zadním řadám.... To bychom však chtěli odbourat. Vždy je na čem pracovat....  Záležet bude hlavně na přístupu jednotlivých hráčů....     Aktuální vedení v soutěži nic neznamená, je to jen začátek sezóny, tudíž uspokojení není na místě.          Nakonec jsem si nechal naše nejmladší. Trenéři Matoušek a Vild podstoupí dvojkolo v Českých Budějovicích a bude to pro všechny opět další zkušenost, neboť většina hráčů patří věkem stále ještě do přípravky a tudíž se    s kategorií mladších žáků teprve seznamují.   (Šle)

Na  víkendová utkání ve svých kategoriích se v pondělí 30.9. připravovali na kopcích ,,Šlovičáku" dobrovolníci z řad Šneků. Začátek týdne nám posloužil k dobití baterek...  Foto: Zajíc (byl s námi)

Reprezentace ČR U-16:                                                                                                  Do výběru ČR U-16 byli trenérem Martinem Komárkem vybráni díky své poctivé práci v klubu, ale také  zápasovým výkonům naši Šneci: brankáři Petr Ulrich a Čeněk Sedláček a hráči Miroslav Vísner a Pavel Sloup. Tihle kluci v sobě skrývají neskutečný herní potenciál a nyní mají vše ve svých rukou, aby o tom přesvědčili i reprezentační trenéry. Všem nominovaným držíme palce. Kemp se uskuteční 28.10. v Kladně, bližší info bude sděleno hráčům na nejbližší trén.jednotce.(Šle)

Šnečí duely o nadcházejícím víkendu aneb Dorost a žáci nastoupí v naší Snack aréně: 28.9. so 10.30h. Snack Dobřany - Hbc Plzeň Litice 15:3                   (st.žáci, 3.kolo, mistrovství ČR - Západ) 28.9. so 14.00h. Snack Dobřany - SK Toprans Jihlava(Brno) 2:1        (4.kolo, extraligy staršího dorostu)

Předzápas extralize obstarají naši starší žáci, když na domácím hřišti přivítají tým z Litic. Tato utkání mívají vždy velmi slušný náboj a z většiny případu se hraje pohledný hokejbal. Naši kluci mají po dvou zápasech dvě výhry, ovšem to vůbec nic neznamená. Sezóna je na samém začátku a tým si také musí pořádně sednout. Opět jsme totiž před startem zaznamenali změny v kádru. Výborné výkony obou našich brankářů Petra Ulricha a Čeňka Sedláčka jsou hnacím motorem pro tento tým.                                                                                                   Starší dorost doma přivítá starého - známého. Společný tým ze dvou velkoměst oproti malému ale hrdému extraligovému městečku. I tak by se dal nazvat sobotní odpolední duel. Tento soupeř nám v loňské sezóně uzmul jako jediný naši neporazitelnost v nepravou chvíli, když nás v Brně v play off dvakrát přemohl (kupodivu byl tehdy připraven na všechny naše zbraně...).  Otevřel nám tak oči a hlavně nám ukázal cestu, která vedla až za titulem.... ,,Nosánky" nahoře, myšlenky, že se nemůže nic stát, atd. Všichni jsme si tehdy sedli na zadek a přišli na to, že žádný tým se neporazí sám.  V sobotu však v Dobřanech očekáváme ještě silnějšího soupeře, neboť Jihlava s Brnem se může posílit o hráče narozených v roce 95....                                                                 Nebo bude pozměněný  společný tým z Jihlavy a Brna  zase až v play off ???                                                         Každopádně naše hráče nečeká v této sezóně nic lehkého, musíme se toitž popasovat s mnohdy staršími a fyzicky urostlejšími soupeři, ale toho se rozhodně nebojíme. V tomto duelu dostanou šanci především držáci, kteří dřeli v klubu po celé léto. I v tomto týmu chceme sázet na mladší a oddílu oddané kluky. Všechno musí do sebe pěkně zapadat od spodku až po horejšek...... Zveme proto všechny naše věrné fanoušky, připraven je klubový zpravodaj, hudba pod taktovkou DJ Šelmy a občerstvení s grilovanými klobásami a masem budou znovu a znovu servírovat pánové ,,Polas a Kydla". (Šle)

Víkend plný zápasů za námi

22.9. ne 14.00h.  Snack Dobřany  - Mladá Boleslav 2:3  (NÁRODNÍ HOKEJB. LIGA-Západ, muži)Dnes vyhrála v Dobřanech hodně pozměněná, organizovaná a hlavně zkušeně hrající Mladá Boleslav. My jsme hru, kterou jsme měli hrát od začátku, bohužel nehráli a to rozhodlo. Přesto jsme se po nepříznivém vývoji, když soupeř vedl již 2-0, vrátili do zápasu a vyrovnali účet. Opět jsme však kopírovali scénář zápasu doma s Kladnem a minutu před koncem inkasovali. Je to velká škoda, ale přiznejme si, nekoukáme jen na mužský tým, nýbrž na všechny hráče v klubových šnečích barvách a na svůj klub jsme náležitě hrdí. A propo v sobotu jsme se radovali v Ústí s dorostem a v Plzni s žáčky a nyní se holt raduje soupeř z Mladé Boleslavi, tudíž je to jen sport a ten bývá povětšinou nevyzpytatelný. Navíc takové zápasy ,,dávají" hlavně našim mladíkům...., čili jedeme dál, počínaje tréninkovými jednotkami v týdnu. (Šle) 

21.9. so 11.00h.  Hbc Škoda Plzeň    -  Snack Dobřany 1:2     (st.žáci  mistrovství ČR - Západ)        Velmi dobrý a obětavý výkon předvedli Šnečci v Plzni na košutecké hale, když doslova vydřeli vítězství. Ve velmi oslabené sestavě jsme v Plzni zkusili zabojovat, tak jak to v Dobřanech umíme úplně všichni a povedlo se. Skvělou dvojici máme naštěstí v brance, když nepřítoného Petra Ulricha, který podal minulý týden perfektní a bezchybný výkon proti Třemošné a vychytal nám nulu, vystřídala další zeď - Čenda Sedláček. Parta okolo kapitána a klubového srdcaře a nejen pro mě - velkého sportovce Nikyho Kaňáka tentokrát nahradila nepřítomné opory a vyválčila, nasazením, vůlí a opět typickým dobřanským srdíčkem výhru. Sluší se dodat, že soupeř nás častokrát svíral v kleštích a v poli byl herně lepší. Vynikajícímu  týmovému výkonu všech Šnečků velili již zmiňovaní Čeněk Sedláček a Nicholas Kaňák, ale také Dan Hůrka a Jan Matoušek. Kluci za svůj přístup k utkání zasluhujete pochvalu úplně všichni, kteří jste v šnečích barvách na hale nastoupili, věřím, že nadále budeme pokračovat      v tom, co jsme si slíbili v kabině..., pořád jsme totiž na startu sezóny... (Šle)                                            

21.9. so 12.30h.  Hbc Škoda Plzeň      - Snack Dobřany   15:0   (st.žáci  mistrovství ČR - Západ) Naše nejmenší naděje nestačily na favorita z Plzně. Tahle práce v šnečím táboře bude ze všech nejtěžší. Je to o trpělivosti a motivaci našich nejmladších, ale to oba sobotní trenéři J.Matoušek a R.Vild na šnečí střídačce moc dobře vědí. Všem klukům včetně trenérům: ,,Makáme dál a v týdnu na to vlítnem zas ! " (Šle)                

21.9. so 16.00h.  Elba Ústí n.L.      - Snack Dobřany 0:2    (extraliga staršího dorostu)   V sobotu  odpoledne jsme šnečí program zakončili v Ústí nad Labem. Velmi těžkého soupeře jsme zaskočili pozornou a také velmi dobře organizovanou hrou s rychlými útočnými kontry. Domácí nastoupili v sestavě           s velkým počtem hráčů bez ,,košíku", ale toho jsme se nezalekli, hráče totiž v Dobřanech třídíme na dobrého a špatného, nikoli na mladšího či staršího. Na hřišti jsou si přece všichni rovni....                                                    Až na pár okamžiků, kdy nás Elba dostala pod tlak, jsme v Ústíodehráli velmi dobrou taktickou partii. Navíc podpořeni výborným výkonem Adama Sedláčka v brance jsme se dokázali semknout  jako tým a to na domácí platilo. Po vzoru svých mladších kolegů starších žáků, kteří dnes vyválčili výhru v Plzni, se vydal ze svých sil i šnečí starší dorost. Důležitým faktorem pro vývoj utkání byl neproměněný nájezd Elby, který vykryl specialista Jarda Voler a  i to je známka týmové hry, neboť brankáři nám letos  dělají velkou radost, byť jsme na samém začátku. Na těchto prozatimních výkonech se jistojistě projevují speciální trén.jednotky pod vedením Richarda Vilda.  Zpět k zápasu: Do vedení jsme šli my a to bývá v takových zápasech také velmi důležité. Nicméně domácí dostali obrovskou šanci vyrovnat účet, když ve 12.minutě 3.třetiny hráli 2.minuty přesilovku 5-3, ovšem branku po perfektně odbráněné nerovnovážné situaci z pohledu Šneků nedali.   V závěru utkání jsme vítězství svtvrdili Ondrou Ulmem do opuštěné klece. Přes velmi dobrý, poctivý a odbojovaný výkon celého týmu platí, že sezóna je stále na začátku a play off hraje letos i 10.tým tabulky.... čili jakoukoli euforii nebo pohodlnost bych přibrzdil, spíše naopak.. Měla by to být pro nás všechny vzpruha do další dobře rozdělané práce. (Šle)          

Sobota ve znamení bratří Sedláčků                                                                                                             Další rodinný klan v klubu rozšířili bratři Adam (starší dorostenec) a Čenda (starší žák) Sedláčkovi. Foto do klubového archivu bude v nejbližší době dodáno. Dnes v šnečích brankách čarovali, oba podali výborné výkony a oba své týmy drželi i v těch nejtěžších pasážích zápasů. Oba poctivě plní klubové povinnosti a oba po přestupu z Třemošné do našeho šnečího portálu skvěle zapadli. Kluci jen tak dál. (Šle)

Šnečí duely o nadcházejícím víkendu aneb opět všichni do boje, jen muži hrají doma:    21.9. so 11.00h.  Hbc Škoda Plzeň    -  Snack Dobřany 1:2     (st.žáci  mistrovství ČR - Západ)   21.9. so 12.30h.  Hbc Škoda Plzeň      - Snack Dobřany   15:0   (st.žáci  mistrovství ČR - Západ)21.9. so 16.00h.  Elba Ústí n.L.      - Snack Dobřany 0:2    (extraliga staršího dorostu)22.9. ne 14.00h.  Snack Dobřany  - Mladá Boleslav   2:3 (NÁRODNÍ HOKEJB. LIGA-Západ, muži)

Šneky opět nečeká nic lehkého, když o víkendu absolvují čtyři utkání. Vše odstartují žáci dvojkolem v Plzni. Nejdříve nastoupí starší kluci  v hale proti tamní Škodovce, hned po nich si to vyzkouší naši nejmladší Šnečci. Třetí šnečí zápas obstará náš dorost, který míří k těžkému duelu do Ústí nad Labem. Domácí Elba o minulém víkendu obrala o všechny body Plzeň, navíc je to předloňský mistr ČR v mladším dorostu pro  ročník narození 95-96....  Vše zakončí muži v neděli v utkání s Mladou Boleslaví.  S tímto celkem se potkáváme v poslední době často.   V loňskě sezóně hned pětkrát a musíme uznat, že jde o nepříjemného protivníka. Co se týká bilance, pak v mistrovských střetnutích to máme 1:1, na turnaji v Čes. Budějovicích jsme se potkali hned třikrát, přičemž každý tým jednou zvítězil a jednou remizoval, tudíž se dá usoudit, že to bude opět velký boj. (Šle) 

Šnečí duely o nadcházejícím víkendu aneb byla to pro Šneky pořádná fuška:     13.9. pá 17.30h.    Snack -Třemošná                    6-0      (st.žáci  mistrovství ČR - Západ)   14.9. so 10.30h.    Snack- Třemošná                 3-18  (ml.žáci  mistrovství ČR - Západ)14.9. so 11h. CSKA K.Vary - Snack Dobřany         4-5 ss  (NHBL-Západ, muži)     14.9. so 17h. Snack Dobřany - Alpiq Kladno        3-2         (extraliga SD)                15.9. ne 14h. Tatran Třemošná - Snack Dobřany   6-4     (NHBL-Západ, muži) 

Vezměme to pěkně od píky. Celý zápasový maratón odstartovali naši starší žáci pátečním podvečerním duelem, když přehráli rivala z Třemošné vysokým vítězstvím. Po úvodní vyrovnané třetině se domácí začali prosazovat pohybem, z čehož pramenily i gólové šance, které Šnečci proměňovali s bravurou a po zásluze si mpřipisují první výhru. Branky: Hůrka 2, Šlehofer O. 2, Matoušek a Fořt.                                                                                                                   To sobota nabízela ve šnečím podání nabitější program. Nejprve si to rozdali nejmladší Šnečci se svými vrstevníky z Třemošné a tentokrát jsme v Dobřanech utrpěli výsledkový debakl. Je však na místě přiznat, že pro většinu Šnečků to byl první zápas v životě na ,,velkém hřišti".  Další poctivou prací s ,,piňďama" se jistě posuneme dál. Branky Šnečků: Čech 2 a Princl                                Hodinu před dopolednem vyběhli na hřišti v K. Varech naši muži, no muži, lépe řečeno 5 mužů       (z toho jeden gólman) a 8 dorostenců. Zápas se rozhodně nehrál v bílých rukavičkách, každopádně jsme nechtěli a nechceme vystupovat jako ubrečení.....  Prostě jsme se snažili odehrát zápas, jako každý jiný. Sice to o hokejbalu moc nebylo, ale jiskřilo se na obou stranách a i výsledek se všelijak přeléval. Vyrovnání  z naší strany přišlo ve 12.minutě 3.části pohotovým bomberem Petrem Skálou, následně jsme dokázali odolat téměř 3.minutové hře v oslabení...  Rozhodly tedy nájezdy a v nich jsme si připsali druhý bod. Subjektivně vzato, pokud se domácí tým bude soustředit více na hokejbal, pak bude patřit poprávu ke špičce ,,Národky", ale je to jen takový názor. Branky Šneků: Skála 3 a Šlehofer2(1 z rozh.nájezdu).                                                                              Poslední šnečí sobotní vystoupení obstaral náš extraligový starší dorost. Většina aktérů ,,varského" utkání tak pouze vyměnila červený dres za domácí bílý a šlo se na věc. Do Dobřan totiž zavítal starý, dobrý, známý soupeř z Kladna. V podstatě jsme s tímto týmem zakončili loňskou veleúspěšnou mistrovskou sezónu. Jediným otazníkem zůstalo, kolika hráči letošního klíčového ročníku narození 95 se soupeř doplní.... Naši kluci i přes dopolední odskočení do K.Varů se na svého soka vrhli a ten téměř 7minut nevěděl, kam dřív skočit. Bohužel jsme z tohoto nástupu vytěžili pouze nastřelené  tyče. Poté se hra srovnala a byla vyrovnaná až do konce utkání. Naštěstí se nám jednou povedlo odskočit o dvě branky a to rozhodlo. Hosté upravili na konečných 3-2 pro Dobřany 5s před závěrečným ,,klaksonem". Branky Šneků: Ulm, Bárta a Bouček.                                             Poslední víkendový zápas odehrál náš mužský tým u rivala v Třemošné. Ochuzeni o střelce Skálu, zraněného Ulma a Šloufa, distancovaného Pancuráka, atd. se Šneci nedokázali v Třemošné výsledkově prosadit. Nedisciplinovanost našeho kapitána a klíčového mladíka  také Šnekům nepřidala (to si však jistojistě probereme, ale až nám vychladnou hlavy). Faul - nefaul, písknuto-nepísknuto, je to sport a my se prostě musíme ukočírovat, to však platí na každého z nás. Na tom ale pracujeme především s mladíky téměř pořád a pracovat nadále budeme! Utkání rozhodla pasáž, ve které domácí tým utekl na rozdíl 4gólů, pak už to bylo  v okleštěné sestavě hodně těžké. Přesto jsme zápas nevypustili, přitáhli jsme se na rozdíl dvou branek, na víc však již síly nezbyly. I tak jsme to dohráli  se ctí, body ale zůstaly v lese. Je třeba jít nastolenou cestou plnou překážek (i když jsou někdy hodně vysoko) dál a koukat neustále dopředu.(Šle)                                                  Branky: Šlehofer st., Zrna, Kovářík J. a Görges

8.9.neděle 14h. 1.NHBL-Západ, muži:                                                         TJ Snack Dobřany - Alpiq Kladno B 4-5                                                    Tento zápas domácím nevyšel. Snaha Šneků o útočný hokejbal byla rozbíjena výborným výkonem brankáře hostí. Domácím nevyšly přesilovky. Po dvou slepených gólech v síti našeho dorostence Adama Sedláčka to        s týmem domácích očividně zamávalo. Premiéru mezi muži jsme totiž Adamovi příliš neulehčili. Přesto jsme dokázali srovnat účet.  ....a znovu nám hosté utekli o dvě branky a znovu se nadřeme na vyrovnání, nicméně díky vstřelené brance 3 sekundy před koncem vyhrál šťastnější. Škoda, protože soupeř k poražení rozhodně byl, ale je to jen sport a ten bývá nevyzpytatelný. Za týden nás čeká dvojkolo v K.Varech  a v Třemošné.             Uvidíme..(Šle)                                                                                                                                                       Branky Šneků: Pancurák, Šlauf, Kovářík D.st., Šlehofer V. ml. 

 

7.9.sobota 14h. extraliga st.dorostu                                                                                   Hbc Škoda Plzeň -TJ Snack Dobřany   4-2                                                      V 1.kole extraligy staršího dorostu se potkaly týmy z blízkého okolí. V derby byla šťastnější Plzeň, která zachytila úvod utkání, kdy dvěma góly zaskočila Šneky z Dobřan. Po následně vynuceném oddechovém čase se Dobřanští probrali a snížili na rozdíl gólu. V poli se hra vyrovnala, nicméně zápas rozhodovaly přesilovky. Šneci se bránili v Plzni v určitých časových  úsecích v nerovnovážné situaci a dokonce ve třech hráčích                       téměř 7min. ......  Hra měla velmi rychlý spád, přesto se štěstíčko obrátilo k Šnekům zády. Tyč a břevno za stavu 3-2 pro domácí pomohlo plzeňskému brankáři, který již byl překonán. Opět tedy platilo nedáš dostaneš. Domácí v závěru jak jinak z přesilové hry zápas definitivně rozhodli. Kańkou na velmi pěkném utkání byl slabý výkon rozhodčího pana Norka. Velmi dobrý výkon podal Jaroslav Voler v brance Dobřan. (Šle) 

Na 1.kolo NHBL mužů zve fanoušky dobřanský hráč, odchovanec plzeňských hokejových tříd a nedávný MISTR ČR v hokejbalu v kategorii mladšího dorostu - Lukáš Kopta... více 

Reprezentační kemp U-18                                                                                  V sobotu 24.8. se v Opočně uskuteční kemp reprezentace ČR U-18. Z tábora Šneků jsou na tuto akci nominováni naši hráči: Šlehofer Václav,  Bárta Adam, Juráň Jakub, Kovářík Jan, Ulm Ondřej, Kopta Lukáš, Suchý Filip, Kaňák Lukáš a Voves Jan mezi náhradníky na tuto akci máme ještě Pavla Görgese a Adama Sedláčka. Všem našim kluků přejeme hodně zdaru.

Krátký rozhovor pro klubový web poskytl malý, velký Šnek, odchovanec domažlického hokeje, který letos hrál také lední hokej v Klatovech, teprve 15-letý Miroslav Vísner - klikni 

31.8.sobota 17h. 1.kolo NHBL - muži:                                                                                                          TJ Snack Dobřany - HBC Nové Strašecí 3:0  (0:0),(2:0),(1:0)                                          Domácí Šneci vstoupili do nové sezóny vítězně.                                                                                            Do Dobřan zavítal tým, s kterým si už pár sezón rozumíme nejen po stránce hokejbalové a sportovní, ale také  po lidské a to si myslím, že je v tomto amatérském odvětví také velmi důležité.  Kamarád, nekamarád - na hřišti se prostě hraje a že se včera jiskřilo...  Dokonce i krátká bitka nechyběla. Prostě na place jde ,,kamaráčoft" stranou.                                                                                                                                                                  V první třetině byla hra na obou stranách vyrovnaná, možná s mírnou převahou hostí, ovšem brankami nevyjádřená. Ve druhé části byli Šneci lepší a po zásluze se ujali vedení. když se ve skrumáži před hostující brankou nejlépe zorientoval navrátilec Martin Zrna a nekompromisně vymetl pavučinky v soupeřově kleci (1:0).  Skóre pak ještě domácí navýšili po ukázkově sehrané přesilovce (2:0), autorem branky byl po perfektních narážečkách Šlehofer V. ml. Ve třetí části to byl hokejbal se šancemi na obou stranách. Vynikající výkon našeho brankáře Marka Košňara však hostům nedovolil ani jednou skórovat, a tak když se dnes  podruhé  a téměř totožně střelecky prosadil Martin Zrna(3-0), o utkání bylo rozhodnuto.  Závěrem:  Rozjezd do sezóny jsme zvládli, dá se říct, že i slušným výkonem. Většina z nás už hraje pospolu takřka 2 sezóny (a déle), takže nějaká souhra nechyběla, stále je však na čem pracovat.   Většina mladíků je opět o rok starší a a nepochybně vyhranější, to bylo a  je také  určitě znát, nicméně pořád se jedná o první sezónní zápas, a tak nějak by se dalo říct: Jedna vlaštovka........  Zkrátka: Jedeme dál.  (Šle) 

                                                

 

Turnaj v Dobřanech - Souboj měst                                              V rámci GRANTOVÉHO DOTAČNÍHO TITULU MĚSTA DOBŘANY se na hokejbalovém hřišti      v naší Snackaréně uskutečnil v sobotu 31.8. mládežnický turnaj nesoucí název Souboj měst.  Celá akce byla  uspořádána rovněž k 20.výročí založení dobřanského hokejbalového oddílu. Hrál se tedy celodenní turnaj dětí, kde vrcholem  hracího dne byl již výše zmíněný zápas mužů v 1.NHBL.                                                                                                                                              Od ranních hodin tak po dobřanské Snackaréně pobíhali s hokejkami v rukou malí klučinové  z dalekého  Nového Strašecí, Stříbra a  domácích Dobřaňáčků. Vystoupily zde kategorie přípravek a starších žáků. Souboj měst se povedl po všech stránkách a nejdůležitější  na všem bylo, že si kluci odnášeli spoutu nejen sportovních zážitků. Na náš hokejbalový stadion s honosným názvem Snackaréna zavítalo během sobotního sportovního dne okolo pěti stovek aktérů z řad diváků, hráčů, funkcionářů, atd.  a to je hodně cenný fakt.  O výsledky na tomto turnaji přioritně nešlo. Většina přítomných odcházela s dobrým pocitem a to byl cíl a záměr. Jen takových akcí uspořádat více.........  (Šle)                                                     Konečná pořadí:                                                                                                                                 St.žáci: 1. Šneci Dobřany, 2. Stříbro, 3. Nové Strašecí                                                              Přípravky: 1. Stříbro, 2. Nové Strašecí, 3. Šneci Dobřany                             

 

                                                                                                                                             

 

 

Šneci na úvod se Strašecím, dorost v derby s Plzní                              V příslušných sekcích najdete rozpis zápasů mužů v druhé nejvyšší soutěži v ČR a taktéž dorostenci již znají svůj ,,jízdní řád" v nejvyšší soutěži v ČR, a sice v extralize. Mezi muži se obsazení týmů příliš nezměnilo, odstoupili pražští Ďáblové  a na místo nich se objeví po dvou extraligových sezónách další celek z jihu Čech - tým z Jindřichova Hradce. V extralize staršího dorostu se po letech na scénu vrací dříve velmi úspěšný klub ze Vsetína, naproti tomu nebude startovat v této soutěži  tradiční účastník z Letohradu. Necháme se tedy překvapit, co obě soutěže nabídnou, i my bychom chtěli přispět ke kvalitě, jsme si však vědomi toho, že nás čeká opravdu spousta práce, a i proto je důležité se na novou sezónu řádně připravit a to po všech stránkách. Malé, ale hlavně hrdé a stále díky dorostu extraligové  město ze západu Čech zkrátka pojede dál. Sáhodlouhá či velkohubá prohlášení nejsou na místě, na to už jsme po takřka šestileté práci nejen s mládeží dost otřískaní, vše se stejně ukázalo resp. ukáže hlavně mezi mantinely...(Šle)

         Celoklubové soustředění Vstiš- foto:                                                                                                    Zleva stojí: Roušal, Brtník, Šlehofer O., Juráň, Šlehofer V.ml., Görges, Vísner st.                                 Pod nimi: Smetana, Belfín, Šlehofer V.st., Matoušek, Lór a Vísner ml.                                                     Dole gólmani: Hrubý, Ulrich a Voler

 

Soustředění Vstiš (30.7. - 4.8.):                                                                                         Přípravný kemp jsme tentokrát absolvovali v nedaleké Vstiši u Dobřan. Kluci tuhle akci pojali jako skuteční ,,profíci" a po celou dobu se opravdu ,,makalo". Nejen atletika byla náplní tohoto kempu. Vyzkoušeli jsme si i jiné sporty  včetně doplňkové jógy pod vedením odbornice Petry Levorové. Tento šestidenní mítink svůj smysl určitě měl. Celkovou náplň vytyčenou do jednotlivých úseků jsme splnili. Dbali jsme hlavně na kvalitu provedení všech podstoupených tr.jednotek, zkrátka kemp se vydařil přesně tak, jak jsme si předsevzali. Až na drobné bolístky jsme všichni bez  zdravotní indispozice a to je také obrovské plus. Od úterý pokračujeme už pouze v domácí Snackaréně. Za skvělé podmínky je třeba poděkovat fotbalovému týmu TJ Družstevník Vstiš a jmenovitě pak hlavně V.Kosmatovi. (Šle)

   

Umíme to i s velkým míčem ......  aneb 2.místo na turnaji ve Vstiši !!!                                                                                                       

 Foto: Roman Tura Turovský                                                                                        Zleva stojí: Vízi, Palka, Hulín, Fergii ml.,Smetí Dole klečí: Bombito, Vízi ml., Packa, Fergii st.,Smetí Patris, Jarýs, Hůrkyč leží: Pelísek 

                    

Memoriál  ,,Ády" Krause  13.7. sobota -  Vstiš                                               Hokejbalisté našeho klubu se zúčastnili fotbalového turnaje v nedaleké Vstiši. Celá sportovní akce se nesla  v duchu uctění památky našeho klubového kamaráda ,,Ády" Krause, který zemřel                     po zákeřné nemoci. Poskládali jsme tým, který měl zastoupení ze všech šnečích kategorií. Přestože jsme věděli, že našimi soupeři budou ryze fotbalisté a hlavně pak z kategorie mužů, šli jsme do toho takříkajíc po hlavě. Pořád je to jen sport a ne každý se hraje s hokejkou.  Deset startujících týmů bylo rozděleno do dvou skupin po pěti ,,mančaftech".  Do vyřazovacích bojů postupovaly 4 nejlepší týmy z každé skupiny. Šneci sice úvodní tři utkání smolně prohráli  ( a všechna o gól), nicméně ve čtvrtém jsme zapnuli a díky výhře jsme se kvalifikovali  do čtvrtfinále turnaje a to byl také náš cíl.V tomto klání jsme narazili na naše jmenovce, ale kluky, kteří hráli či hrají fotbal a navíc svoji skupinu suverénně ovládli. Tentokrát jsme se síly soupeře nezalekli a stali jsme se po výhře 4-0 překvapivými semifinalisty. V semifinále nás čekal domácí fotbalový tým a po naší vydřené výhře 1-0 jsme se po ohromné radosti prokousali do finále. To už nás čekal namíchaný fotbalový mix, který hrál pod hlavičkou Chotěšova. Nezklamali jsme početné publikum, které nám vytvořilo domácí zázemí  a po perfektně takticky zvládnuté bitvě dospěl zápas  do penaltového roztřelu. V něm jsme měli dvakrát mečbol, ale zafungovalo známé a otřepané -  nedáš - dostaneš. Druhé místo znamená pro nás  velký úspěch.  Jako reprezentace hokejbalového oddílu TJ Snack Dobřany jsme ostudu rozhodně neudělali a všem tak ukázali, že to umíme i bez hokejek!!!  Pochvalu za výborné výkony zasluhuje celý tým (hlavně pak za morálku, chování či vystupování během celé akce), vynikající výkon podal brankář Michal  Hůla. (Šle)                                                                                                                                    Sestava: Hůla Michal, Průcha Václav, Hůrka Daniel, Šlehofer Václav ml., Juráň Jakub, Voler Jaroslav ml., Vísner Miroslav, Görges Pavel, Smetana Patrik a dva matadoři - Voler Jaroslav st. a Šlehofer Václav st.                                                                                                                                                   vedoucí týmu: Vísner Miroslav st. 

ÁÁÁ pozor - tady už jsme v gala a vykoupaný po boji ..... (foto opět Roman Tura Turovský)

                                                                                                                              

Prázdninový režim - Po dlouhé, náročné a navíc MISTROVSKÉ sezóně následuje zasloužená přestávka (doufám, že aktivního ražení) pro všechny kategorie šnečích barev. Začátek přípravy je stanoven na termín 29.7. v pondělí od 17.45h. (vyjma přípravky).

Turnaj v Dobřanech - Souboj měst                                              V rámci GRANTOVÉHO DOTAČNÍHO TITULU MĚSTA DOBŘANY se na hokejbalovém hřišti      v naší Snackaréně uskuteční v sobotu 31.8. mládežnický turnaj nesoucí název Souboj měst.  Celou akci pořádáme rovněž k 20.výročí založení dobřanského hokejbalového oddílu. Vrcholem celého hracího dne bude zápas mužů, když od 17h. nastoupí v 1.letošním mistrovském utkání NHBL  domácí Šneci proti týmu z Nového Strašecí.  (Šle)                             Rozpis sobotních  zápasů:                                                                                                                        9.30h.  TJ  Snack Dobřany -  HC Buldoci Stříbro                    (starší žáci)                                                 10.30h. TJ Snack Dobřany -  HBC Nové Strašecí                  (starší žáci)                                          11.30h. HC Buldoci Stříbro  - HBC Nové Strašecí                   (starší žáci)                                                   12.30h. TJ  Snack Dobřany -  HC Buldoci Stříbro                   (přípravka)                                              13.15h. TJ  Snack Dobřany -  HBC Nové Strašecí                 (přípravka)                                                      14.00h.  HC Buldoci Stříbro  - HBC Nové Strašecí                  (přípravka)                                            17.00h. TJ  Snack Dobřany -  HBC Nové Strašecí            (1.NHBL- muži)  

31.8.sobota 17h. 1.kolo NHBL - muži:                                                                                                          TJ Snack Dobřany - HBC Nové Strašecí                                                                     Po úterní generálce se soupeřem z nižší výkonnostní třídy zavítá do Dobřan tradiční účastník 2.nejvyšší soutěže v ČR. Tým z Nového Strašecí je celek, který každoročně okupuje nejvyšší patra tabulky, i proto bychom se měli držet na pozoru. Kluci z Novostrašecka fungují na podobné bázi jako my, mají podobné, někdy až totožné názory, jak by se měl ,,dělat"  hokejbal....  To vše však na hřišti půjde stranou, tam si samozřejmě nic nedarujeme !  Šneci vyběhnou do boje opět s týmem, který se tvoří takřka přes 2roky, tedy od sestupu z extraligy. V kádru ale   i v klubu budou určité změny, mj. přestup bratří Sedláčkových z Třemošné, dále hostování bratří Bártových         z Českých Budějovic, návrat našeho hráče Martina Zrny z Plzně, atd. Kostra týmu však zůstala při sobě a to je pro nás důležitý fakt. Zájem hráčů u nás působit a to i z dalekého okolí vnímáme jako ocenění naší odvedené a hlavně ODVÁDĚNÉ práce v klubu. Zpět však ke kádru mužů. Zejména mladíci budou opět o rok starší a vyhranější. Cíle si žádné neklademe. Ačkoliv dva hlavní určitě.  ZA PRVÉ: Kluci by ze zápasů, ale i z tréninků měli mít hlavně dobrý pocit, přičemž je nad slunce jasné, že ne všechno se vždycky povede a ZA DRUHÉ: Nadále se snažit dobře pracovat   s mládeží a to prioritně od těch nejmenších......!(Šle) 

27.8.úterý 19h. přátelský zápas mužů: TJ Snack - SHC Viktorie Plzeň  8:3                          Generálka na sobotní mistrovský zápas splnila účel. Do utkání se sympaticky bojujícím soupeřem nastoupili domácí Šneci opět rovnou po skončení atletické tréninkové jednotky. Přes vysokou výhru , kterou ještě hosté     v závěru dvěma góly zkorigovali na přijatelný výsledek, jsme samozřejmě nedostatky zaregistovali. Na těch však určitě zapracujeme. V sobotu to bude jiné kafe....(Šle) 

Př.zápas - muži:                                                                                                                                       stř.21.8. v 19h. TJ Snack - Hbc Litice 1-5                                                                                Šneci sice nastoupili do utkání přímo po krátké intenzivní atletické tr.jednotce, což byl ale záměr a než se stačili rozkoukat, hosté rychle vedli po dvou slepených gólech. Do konce 1.části ještě skóre dvakrát navýšili, a tak        o první přestávce svítilo na tabuli z pohledu domácích hrozivých 0-4. Účelová fyzická zátěž .... těsně před zápasem se projevila, ale jen do konce 1.třetiny. Od druhé části se hra v poli pomalu začala srovnávat a šance se naskytly i domácím Šnekům. Tyčky , břevna, nedůraz před brankou hostí, tak by se dala hodnotit střelecká potence domácího týmu.  Na obou stranách tak do konce zápasu padlo po jedné brance. Od půlky zápasu naskočil do branky dorostenec Jaroslav Voler a svým velmi dobrým výkonem nedovolil soupeři ani jednou skórovat. První předsezónní zápas ovládly Litice. Šneci si dnes po dlouhé pauze opět mohli zahrát zápas, navíc po již zmiňované zátěži. V dobřanském dresu se po letech objevil Martin Zrna a určitě byl spolu s navrátilcem       z "ledu" Jiřím Šloufem pro tvořící se kostru týmu přínosem. Do utkání nastoupil i loni ještě žák Míra Vísner, dále pak Václav Průcha, také posila ze Vstiše Domínik Dušek, zkrátka kluci, kteří budou prioritně nastupovat v našem dorostu.  V poli si vyzkoušela post útočníka naše dorostenecká brankářská opora Adam Sedláček a s bravurou. Perfektní výkon podala dnes obranná dvojice Šlehofer Václav mladší a Pavel Görges.                                       Závěrem: Zápas svůj účel splnil, v pátek je na pořadu další tr.jednotka, jedeme dál. (Šle)                             Branka domácích: Šlehofer st. (as.Šlouf)   

Reprezentační kemp U-16                                                      Od pátku 16.8. do neděle 18.8. se koná reprezentační kemp  ČR katogorie u-16. Své kvality budou mladíci prokazovat reprezentačním trenérům tentokráte ve východních Čechách na zimním stadionu v Opočně. Šneci budou mít zastoupení v podobě 3 hráčů, jmenovitě: Miroslav Vísner, Pavel Sloup a Patrik Smetana. Všem našim klukům přejeme, aby tuto akci úspěšně zvládli.  (Šle)  

Soustředění  Vstiš (30.7. - 4.8.):                                                                                         S plánovaným začátkem letní fáze přípravy na novou sezonu čeká Šneky tradiční celoklubové soustředění, které již praktikujeme takřka po šest sezón. Tradiční destinaci na Přimdě jsme letos pozměníli.  Hokejbalový kemp letos "rozbalíme" v nedaleké Vstiši tak, abychom mohli využívat i domácí hokejbalovou Snackarénu.  Kluci se mají opravdu na co těšit, poněvadž k dispozici budeme mít díky vstřícnosti fotbalového vedení domácího týmu Vstiše (na čele s předsedou oddílu panem Petrem Švecem) celý sportovní komplex. Podrobnější informace dostanou hráči 29.7. v pondělí na zahajovací tréninkové jednotce. (Šle)

 

Prázdninový režim - Po dlouhé, náročné a navíc MISTROVSKÉ sezóně následuje zasloužená přestávka (doufám, že aktivního ražení) pro všechny kategorie šnečích barev. Začátek přípravy je stanoven na termín 29.7. v pondělí od 17.45h. (vyjma přípravky).

 

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)