2006-2007...

SEZÓNA SNŮ nejspíš nemohla skončit jinak než postupem. V baráži o extraligu si Snack nejdřív poradil s Kovem (a stal se tak letošním katem Pražáků - Kert i Kovo se na podzim sejdou v národce), pak však podlehl (dost trestuhodně) Karviné a musel čekat na vzájemný duel obou soupeřů. Nakonec však díky lepšímu skóre Dobřany spolu s Karvinou slavily postup. A slavily a slavily a slavily.....   Extraligová příslušnost nalila do žil všech hráčů (i těch z Husákovy generace) novou motivaci, takže nikdo nekončí, naopak se snad podaří tým posílit a trenér Chvojka už vymýšlí náročný tréninkový plán pro letní přípravu. Už se tešíme, až si zakřičíme HUL na extraligových stadiónech :-)

Výsledky baráže:  Kovo Praha - Snack Dobřany 3:6 (0:1, 2:4, 1:1)   Branky Snacku: Majer 2, Kůrka, Fořt, Kastner, Pokorný

                          Snack Dobřany - Intevo Karviná 2:5 (0:2, 1:2, 1:1) Branky Snacku: Kůrka, Plaček

                         

JAK TO ASI MOHLO DOPADNOUT??!! JSME NEJLEPŠÍ!!!! Dva plné autobusy fanoušků provázely tým Snacku k rozhodujícímu zápasu finále do Prahy. Na Palmovce dobřanští fans s přehledem překřičeli místní nuly a týmu vytvořili téměř domácí prostředí. V něm pak srdnatě hrající parta dokonala obrat v sérii a Dobřany tak poprvé v historii vyhráy  1. ČNHbL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po titulu dorostu v extralize a druhém místu béčka v oblastní lize tak dobřanský hokejbal slaví veleúspěšný závěr sezóny. A jak se slaví v Dobřanech už všichni dobře víme.....

O průběhu zápasů nic psát nebudu, kdo to viděl, ví, kdo to neviděl, chybu udělal (omlouvám se i za dlouho neaktualizované stránky - to bylo z pověrčivosti samozřejmě). Celou sérii rozhodlo srdíčko (jak už to tak v pohádkách bývá). Snack prohrával už 2:0, ale doma ukázal, že bojovnost a obětavost prostě k dobřanskému hokejbalu patří. Skvělým výkonem v obou domácích zápasech Dobřany srovnaly na 2:2 a v Praze pak hráči Snacku definitivně ukázali Pražákům, že  na posměšky a machrovinky se hokejbal nehraje. Klobouky nahoru!!!! (- ty trenérovo citáty vejdou do dějin). Oslavám zdar!!!!! Všem příznivcům a lidem kolem hokejbalu sláva!!!!! A soupeři dík za jinak férovou a hodně napínavou sérii...

Kert Park Praha - Snack Dobřany       4:3 (2:0, 1:0, 1:3)

                                                          4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Snack Dobřany  - Kert Park Praha      3:2 p (1:1, 0:0, 1:1)

                                                          4:3 (0:2, 2:0, 2:1)

Kert Park Praha - Snack Dobřany       1:2 (0:0,0:1,1:1)             Konečný stav série:  3:2 pro Dobřany

 

FINÁÁÁÁLE!!!!!!!!!! Jen jeden zápas dokázala Třemošná vzdorovat touze Snacku po finále. Po úvodním zaváhání už Dobřany nepřipustily porážku a ve čtvrtém zápase série slavily postup. Semifinálové derby ale přineslo v každém utkání vyrovnané souboje, rozhodla větší chuť, obětavost a kvalitnější výkony v zadních řadách a hlavně v brance Snacku.

Rok se s rokem sešel.....Dobřany po poměrně jednoznačné čtvrtfinalové sérii vstoupily do semi sebevědomě a Třemošná hned na začátku hráčům Snacku ukázala, že o sebevědomí bude třeba hodně bojovat. Horkem poznamenaný první zápas rozhodla útočná síla Tatranu, která úřadaovala v poslední třetině. Poté, co soupeř získal z rychlých a účinných ataků dvoubrankový náskok, bylo jasné, kdo si připíše první výhru. Snack polevil a skóre jen korigoval v samotném závěru.

Druhý zápas už byl ze strany Snacku o něčem jiném. Opět šlo hlavně o souboj rychlých a šikovných útočníků Třemošné se srdcaři z Dobřan. Obrana v čele s výtečným Honzou Markem v bráně ustála úvodní nápor hostů na výbornou a hračičky Tatranu znervózněly. I útok Dobřan konečně dal najevo, že umí a byla z toho těsná výhra, pro kterou položila základ už první třetina.

Výhra v druhém utkání byla zřejmě pro celou sérii rozhodující. Ve třetím zápase se už naplno projevily slabiny Tatranu - strach z dobřanské party, potíže s tvrdou hrou soupeře, nepohyblivá obrana a nedostatek vůle. Snack opět musel na začátku ustát tlak Třemošné a marnost při dobývání branky Honzy Marka domácí definitivně zlomila. Po perfektním výkonu Snack navýšil náskok až na 5:0.

V posledním zápase se už nekonaly žádné střelecké hody. Snack trpělivou hrou počkal na chyby soupeře. Třemošná musela vyhrát, ale opět se jí to nepovedlo. Rozdíl v touze po vítězství byl v tomto souboji asi nejmarkantnější. Výbuch radosti po závěrečné siréně sdílela s týmem i početná výprava už tradičně perfektních dobřanských fandů (díky!!!!!!!!!).

Snack rozhodl sérii hlavně díky jistotě Honzy Marka, který navázal na výkony Vlasty Lokajíčka ze čtvrtfinále. Tradičně se tým opíral o kanonýra Tomáše Hajnu, střelecky se (překvapivě) dokázal prosadit většinou nahrávající kapitán Chvost, chuť si spravil i Steve Kurka. Pochvala ale patří všem bojovníkům Snacku. Hodně pozitivní byla i oslava postupu (Ehm. Ta prezidentovo hospoda je snad nezničitelná). Ale najdou se i negativa - hlavně nedisciplinovanost, časté vylučování korunované TH Dana Kováříka. Lepší by mohlo být proměňování šancí a využití přesilovek. A nepříjemné je, že jsme propili celou kasu a prase bude asi muset pokladník Steve zaplatit ze svého. Doufám, že teď nezavede krizový sazebník pokut, aby díru v kase zalepil....

Snack Dobřany - Tatran Třemošná     2:5 (1:1, 0:0, 1:4)

                                                           5:4 (1:0, 2:2, 2:2)      

Tatran Třemošná - Snack Dobřany     1:5 (0:2, 0:3, 1:0)

                                                           1:2 (1:1, 0:1, 0:0)             Konečný stav série:  3:1 pro Dobřany

 

A JE TO TAM!!!! Dobřanský Snack postupuje do semifinále 1. ČNHbL!!! V posledním utkání definitivně potvrdil převahu nad soupeřem z Karlových Varů a čtvrtfinálovou sérii vyhrál 3:0. Třemošná až v 5. zápase porazila Svítkov, takže v semifinále to bude nabité derby Snack - Tatran!!!!!!

Do třetího zápasu v Mostě šli hráči Snacku s obranou taktikou - chtěli vyčkávat na chyby soupeře, který měl poslední šanci něco v sérii uhrát. A chyby skutečně přišly, dokonce nečekaně brzy. Překvapivě nevýrazné CSKA působilo od začátku ospale, azyl v mostecké hale domácím evidentně nesvědčil. Snack proti děravé obraně a nejistému brankáři rychle získal vedení a do první sirény ho navýšil na 4:0. Až poté Vary opět ukázaly, že umí být houževnatým protivníkem. Snížily, ale dobřanský tým vždy včas odpověděl. Přes občasné zmatkování se hosté  pokaždé dokázali vrátit k pozorné obraně a to jim neslo ovoce. Náskok z úvodní části se ukázal jako rozhodující pro další vývoj celého zápasu. Vary v druhé polovně utkání možná opticky vyrovnaly hru, ale na větší nápor a výraznější změnu skóre nestačily. I tak byl jejich výkon v sérii hodně slušný - čest poraženým! Ale hlavně: Sláva vítězům!! a taky fanouškům, kteří nás přijeli podpořit až na sever Čech. Snad forma vydrží i v semifinále.

Snack Dobřany - CSKA Karlovy Vary  6:5 (1:1, 2:2, 2:2 - 1:0)

                                                       8:1 (2:0, 5:0, 1:1)

CSKA Karlovy Vary - Snack Dobřany  3:7 (0:4, 2:1, 1:2)              Konečný stav série:  3:0 pro Dobřany

JEDINÁ VÝHRA OD POSTUPU DO SEMIFINÁLE!!!! Hráči Snacku vybojovali mečbol, teď mají tři šance na to, aby ho proměnili. Dobřany totiž plně využily domácího prostředí a čtvrtfinálovou sérii s CSKA Karlovy Vary vedou 2:0 na zápasy. K postupu jim tak chybí jediná výhra. Rozhodnout mohou už v sobotu, kdy do třetice změří síly s CSKA v hale v Mostě (Pozn.: Vary mají ještě na jeden zápas uzavřené domácí hřiště).

 Všechno se zdá na nejlepší cestě (hlavně po nedělní Velikonoční oslavě), ale poslední krok určitě nebude jednoduchý. Vary se totiž prezentují sympatickým výkonem (konečně!!!) a dělají favorizovanému Snacku problémy. Svědčí o tom i výsledek prvního duelu - 6:5 po prodloužení. CSKA přijelo do Dobřan s obranou taktikou (snad poprvé v historii vymysleli jinou taktiku než Zabij protihráče!!!) založenou na zatarasení modré čáry a nahazování balónů, které hbití útočníci dobíhali. Snack (jako už tradičně) má s podobnou hrou potíže a také v sobotu inkasoval jako první. Ještě v úvodní třetině sice domácí krok srovnali, ale Vary trpělivě trvaly na svém a jejich hra se vyplácela. CSKA se dařilo trestat Křečovitě hrající Dobřany a pečlivě využívat ofenzivní výpady. Byla z toho přetahovaná o výsledek až do poslední minuty, ve které sice Snack vedl, ale deset vteřin před koncem opět inkasoval. Naštěstí se domácí nenechali srazit do kolen a udřeně rozhodli v prodloužení. Zápas na domácí straně patřil hlavně neudržitelnému střelci Tomáši Hajnovi, se kterým si CSKA neumělo poradit.

Nedělní duel byl výsledkově o něčem jiném, ale bez problémů to ani tentokrát rozhodně nebylo. První třetina herně opět vyzněla spíš pro hosty z Varů, i když ji Snack vyhrál 2:0. Obrovské uznání patří brankáři domácích Vlastovi Lokajíčkovi, který nastoupil do play off ve výtečné formě (Vlasto drž se!). I díky němu nastal v následující patnáctiminutovce velký obrat. Projevilo se hlavně zklamání hráčů CSKA z vývoje skóre a marné snahy o vyrovnání a také zlepšený výkon domácích. Ti dokázali téměř stoprocentně využívat přesilovky a skóre navýšili až na 8:0. Vary korigovaly až v samotném závěru. 

HUBENÁ VÝHRA NA KLADNĚ. Jediný gól stačil v neděli hráčům Snacku k tomu, aby přivezli všechny body z Kladna. Výhru proti Kročehlavům je třeba připsat hlavně gólmanům Vlastovi Lokajíčkovi i Honzovi Markovi, kteří se o čisté konto podělili rovným dílem. Dobřany se mohly ještě teoreticky vrátit na první místo tabulky, ale hráči jeli na Kladno spíš odehrát slušný poslední zápas před play off, zkusit nové herní varianty (které po nocích vymyslel trenér, samozřejmě), ověřit práci managementu (která se u okénka bufetu skutečně vydařila) a hlavně se nezranit. Úkol byl splněn a i když utkání nepřineslo žádné gólové hody, byl k vidění nadprůměrný hokejbal z obou stran. Oba týmy zahodily spoustu šancí, výborně chytali všichni brankáři a o výsledku rozhodla jediná trochu "ušmudlaná" branka Petra "Steva" Kurky. Hosté s hubeným náskokem přečkali i závěrečný nápor a krátkou power play Kročehlav. Hlavně za herní převahu v druhé třetině si asi výhru zasloužili víc.

 

Falcon Kročehlavy - Snack Dobřany 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Branka Snacku: Kurka

Kert si nakonec pohlídal první místol výhrou proti Ďáblům, takže nebylo co řešit - Snack zakončil základní část druhý. Výsledky kolem osmého fleku rozhodly o tom, že ve čtvrtfinále Dobřany změří síly s CSKA Karlovy Vary. Hodně nepříjemný soupeř, který když se soustředí na hokejbal, umí důraznou hrou a pohybem pozlobit. Zároveň však má CSKA velké problémy s diciplínou a nedostatkem intelektu, což by se mělo opět projevit. V základní části Snack nad Vary dvakrát vysoko vyhrál 5:1 a 9:2

 NA JIHU ZA ČTYŘI. Čtyři body přivezli hráči Snacku z víkendového výjezdu na jih Čech. V sobotu se Dobřanům podařilo porazit Novou Včelnici. Domácím se vrátila řada zraněných a nemocných opor a po dlouhé době tak Včelnice hrála v silné sestavě. Snack i tak soupeře jasně přestřílel, přesto vývoj skóre rozhodně nebyl jednoznačný - po dvou třetinách dokonce vedli Jihočeši 3:2. Přetahovanou o výsledek ukončila až třetí třetina, kterou jasně vyhrál Snack. Hra ale na opbou stranách měla daleko k ideálu, což potvrzuje komentář se stránek TJ Nová Včelnice: Asi i sobotní deštivé počasí způsobilo , že se hrál žalostný hokejbal . Dobřany hrůza a my ještě horší . Na souboj jsme se na začátku jara hodně těšili , ale vzhledem k naší situaci a faktu ,že oběma už vpodstatě o nic nešlo se hrálo pouze z povinnosti. O nasazení obou týmů mluví i to že oba daly gól v oslabení a to by se stávat takhle kvalitním soupeřům nemělo.

V neděli Snack definitivně přišel o první místo v tabulce 1. ČNHbL, když v Jindřichově Hradci jen remizoval 4:4. Jednobrankové vedení hráči Dobřan prohospodařili až v závěrečné třetině a rovnou dělbu bodů potvrdila i nerozhodná série samostatných střílení. Na první místo se posunul pražský Kert, který naděloval v Pardubicích (11:1) a v České Třebové (10:2) a ligu vede před posledním kolem s náskokem dvou bodů. Jako soupeř pro čtvrtfinále tak zatím Snacku vychází pardubický Svítkov, ale dojít pořád může i na Karlovy Vary nebo Přelouč 

Nová Včelnice - Snack  Dobřany       4:6 (1:2, 2:0, 1:4)
Olymp J. Hradec - Snack Dobřany     4:4 (1:2, 1:1, 2:1)

 VYROVNANÉ DERBY ROZHODLY AŽ NÁJEZDY. Herně nepříliš pohledné, ale vývojem skóre alespoň napínavé. Takové bylo nedělní derby mezi Dobřany a Třemošnou. Tahák 19. kola 1. ČNHbL byl soubojem tradičních rivalů a zároveň utkáním prvního s třetím celkem tabulky. Diváci však museli být zklamáni, hlavně výkonem domácího Snacku. Přestože se hráči před zápasem připravovali na vyhlášené nebezpečné brejky Třemošné, na hřišti to vypadalo úplně jinak - hosté brzy dvakrát utekli ospalé obraně Snacku a oba rychlé výpady bezpečně proměnili. Domácí pak sice se štěstím snížili, ale Třemošná v závěru třetiny znovu získala dvoubrankové vedení. Ani vyrovnaná druhá část nenabídla atraktivní hru, zvláště nejlepší řada Dobřan zůstávala hodně dlužna své pověsti. Rozhodující se nakonec ukázala výměna brankářů, kterou Snack provedl o první přestávce. Vlasta Lokajíček vystřídal po zranění ještě nejistého Honzu Marka a domácí tým ve zbytku zápasu podržel. Zastavil střeleckou přehlídku Tatranu a nastartoval tak stíhací jízdu. Tu Snack nakonec v závěrečné třetině dotáhl do zdárného konce. Nehlídaný kanonýr Tomáš Hajna vyrovnával v přesilovce na 4:4. Dobřany nebyly lepším, ale šťastnějším týmem. A to i v samostatných nájezdech, které díky zásahům Dana "Kováře" Kováříka a Vaška Šlehofera, přetavili v rozdílový druhý bod. Početné publikum pa mohlo na závěr zatleskat alespoň za výsledek.

Snack Dobřany - Tatran Třemošná 5:4 ss (1:3, 1:1, 2:0 - 2:1)

 BOJOVNÉ VARY ODJELY DO RUSKA S VÝPRASKEM. Tradičně vyhrocené utkání odehrál Snack v neděli proti CSKA Karlovy Vary. Hosté dorazili v plné sestavě a dlouho v Dobřanech předváděli, že umí nejen Full contact, ale i hokejbal. První třetina byla plná nasazení a pohybu hlavně z jejich strany, domácí v úvodní fázi trochu pokulhávali a nechávali zbytečná okénka v obraně. Snack podržel brankář Vlasta Lokajíček a hlavně díky němu skončila první třetina lépe pro Dobřany. Hubené vedení domácí v prostřední části ještě zvýšli, ale nic nenasvědčovalo tomu, že zápas skončí takovým rozdílem. Vary sice postupně ztrácely síly a ze svého arsenálu vytáhly tradičně unfair zbraně, ale i hráči Snacku se v druhé třetině nechali zbytečně vylučovat a trestná lavice nevychladla.  Rozhodnutí přinesl až úvod třetí třetiny, kdy se Snacku povedlo v rychlém sledu nastřílet tři branky. Hlavně pátý gól, kdy se míč po krásné akci :-) jen tak tak došoural do brány CSKA, soupeře psychicky nalomil a donutil střídat gólmana. Hosté pak opět zapomněli na hokejbal a co z jejich výkonu potom zbyde už jsme se mnohokrát přesvědčili.... Konec zápasu odehráli nediciplinovaně a odevzdaně a Snack toho využil k pohodlnému navýšení skóre. Poslední slovo však měly ještě Vary - nejdříve využily ofenzivně naladěné obrany domácích k snížení na 9:2 a poté definitivně pokazily dobrý dojem ze začátku zápasu podrážděnou reakcí hráčů na kritiku od diváků.

Snack Dobřany - CSKA Karlovy Vary 9:2 (2:1, 1:0, 6:1) Branky Snacku: Hajna 2, Kastner 2, Pokorný, Plaček, Kovářík, Kozák, Fořt 

VYSOKÁ VÝHRA NA ZAČÁTEK. Úspěšný vstup do jarní části sezóny mají za sebou hráči Snacku. Z domácího hřiště vyprovodili Českou Třebovou s přídělem sedmi branek. Zápas měl pro Dobřany ten nejlepší začátek - Petr Kurka hned z první buly v útočném pásmu přesnou střelou otevřel skóre. Druhý gól přidal v závěru první třetiny Pokorný a zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže Východočeši přece jen oprášili zbraně a ještě před první sirénou stihli snížit. To je nabudilo a hodně kousali i v druhé třetině. Postupně se ale projevila herní převaha domácích a rozhodla hlavně jejich střelecká produktivita.

Snack Dobřany - Česká Třebová 7:2 (2:1, 3:1, 2:0) Branky Snacku: Kurka 2, Pokorný, Mužík, Plaček, Hajna, Dušek

POHÁR UKONČILA EPIDEMIE. Zákeřné viry narušily přípravu hokejbalistů prvního týmu Snacku. (Nebudem chodit kolem horké kaše a označíme viníky: nákazu přinesl nejdřív Tomáš Hajna a zbytek týmu dodělal nejspíš Michal Pokorný prskající v šatně při zápase se Škodovkou...) Slabší kusy odpadávají, takže s virózou nakonec ulehlo snad osm hráčů. Pro nedělní zápas Českého poháru tak měl trenér k dispozici jen torzo týmu, které doplnili kluci z dorostu a také na poslední chvíli zázračně uzdravený kapitán Martin Fořt. Na nabušené Pražáky z Kertu to ale nestačilo, takže ke dvoum porážkám s Kertem z podzimní části ligy Snack přidal další v poháru a účast v letošním ročníku tak ukončil. Holt to Pražáci budou muset odnést v play off......

Snack Dobřany - Kert Park Praha 0:5 (0:1, 0:4, 0:0)

PRVNÍ HERNÍ PROVĚRKA. V plné zátěži v průběhu nejnáročnějšího období zimní přípravy sehráli ve středu 7. 2. hráči Snacku přípravné utkání proti extraligovému týmu Plzně. Na obou mužstvech bylo vidět, že nastupují z plného kondičního tréninku, každopádně Snack byl Škodovce vyrovnaným soupeřem. Hrál se fyzicky náročný rychlý hokejbal a Dobřany v Plzni dokonce dvakrát vedly. Prosadil se Standa Kastner a na vyrovnání Škody rychle odpověděla mladá krev v dobřanském dresu - druhý gól padl po spolupráci dorosteneckých reprezentantů Honzy Majera s Petrem Skálou. Hosté drželi těsné vedení ještě v druhé třetině, ale v závěru je extraligový soupeř předčil fyzicky a hlavně takticky. Po dobře sehraných vhazováních špatně pokrytí střelci otočili skóre a v závěru Škoda přidala ještě jednu branku. Každopádně Snack na horké půdě podal sympatický výkon, který je příslibem před konečnou fází přípravy, kdy teprve dojde k pilování herních prvků.

Škoda Plzeň - Snack Dobřany 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)

 

DOBŘANY PŘEZIMUJÍ PRVNÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (5.12.2006) Vítězství v posledním podzimním kole vyneslo TJ Snack Dobřany na první příčku 1. ČNHbL. Díky zaváhání největších konkurentů (Kert prohrál v Třemošné a Včelnice na nájezdy doma s Přeloučí) Šneci vedení v lize udrží minimálně do úvodu jarní části sezóny.

Nedělní výhra se ale rozhodně nerodila snadno. Spíš byla další z kategorie vydřených. Hvězdy z Pardubic přijely do Dobřan ustrašeny a tak také začaly. Jenže domácí toho využili jen poskrovnu. V první třetině se objevovali častěji před brankou spoupeře, ale zároveň troufale nechávali okénka v obraně. Výsledkem bylo hubené vedení 1:0 po první siréně. V druhé části sice Snack zvýšil na dvoubrankový náskok, pak však nechal hrát soupeře. A ten se chytil. Střelou přes obránce hráči Stars snížili a z brejku dokonce vyrovnali, brance nezabránil ani mohutný výběh a skok gólmana Vlasty Lokajíčka - skočil krásně, ale bohužel do prázdna a unikající útočník hostů pohodlně dovezl míč do brány. Dobřany ještě v druhé třetině znovu odskočily, jenže rozhodčím se nevyrovnaný stav na tabuli nelíbil - ve třetí třetině Pardubice znovu dovedli k vyrovnání. Domácí hnáni skvělým a početným publikem nakonec včas znovu nastartovali a na jejich čtvrtou branku už Východočeši odpovědět nedokázali. Naopak Snack přidal pojistku a nervózní zápas dotáhl do vítězného konce.  

Snack Dobřany - Svítkov Stars Pardubice  5:3  (1:0, 2:2, 2:1)  Branky Snacku: Kovářík 2, Fořt, Hajna, Kozák

ŠEST BODŮ I V OSLABENÉ SESTAVĚ (27.11.2006) Velmi náročný výjezd mají za sebou hokejbalisté Dobřan. V sobotu přehráli Tygry v sobotu vydřeli body i proti Jestřábům.  

Sobotní zápas byl duelem dvou oslabených týmů. Rozhodně více hráčů scházelo domácí Mladé Boleslavi a to se projevilo i na výsledku. Tygři drželi krok polovinu zápasu, ale na gól, kterým Snack zvyšoval na 3:1 už nedokázali odpovědět a Dobřany si pak s chutí zastřílely.

O den později v Přelouči to bylo mnohem složitější utkání. Snack přijel bez dalšího hráče z už tak oslabené sobotní sestavy, navíc během utkání přišel o zraněné Honzu Wintera a Dana Kováříka, kapitán Martin Fořt proseděl skoro 20 minut na trestné lavici.  Jestřábi dokázali Snack hodně potrápit, i když celé utkání „paradoxně“ jestřábi doháněli šneky! Dobřany se v oslabené sestavě semkly a body vydolovaly silou vůle. "Vyrovnané utkání ve kterém dominovala obrana Dobřan, především při přesilových hrách domácích Jestřábů. V druhé části hráli Jestřábi dokonce celé dvě minuty přesilovou hru 5 na 3, ale ani v této herní situaci se jim skórovat nepodařilo. V úplném závěru utkání, 4 vteřiny před závěrečným hvizdem nařídil rozhodčí trestné střílení proti Dobřanům. Domácí tak měli šanci na zisk alespoň bodu za remízu, ale gólman Dobřan nájezd kryl." Pro www.hokejbal.cz sdělil domácí komentátor Martin Kohout.

Tygři Mladá Boleslav - Snack Dobřany 1:6 (1:2, 0:2, 0:2) Branky Snacku: Kurka 2, Dušek, Fořt, Kozák, Majer

Jestřábi Přelouč - Snack Dobřany 1:2  (0:1, 1:1, 0:0)  Branky Snacku: Kastner

POSTUP V POHÁRU. (17.11.2006) Souhra dvojice Majer - Majer přinesla Snacku výhru ve 3. kole Českého poháru na hřišti béčka Škody Plzeň. "Velkej a malej Pajda" zařídili dvě ze tří branek a vysloužili si největší pochvalu trenéra Chvojky za pohledné kombinace téměř poslepu. Jednu branku přidal svým typickým (už ne moc pohledným) způsobem Michal Pokorný. Dobřany tak postupují a v dalším kole poháru budou mít třetí šanci změřit síly s letos zatím nepokořeným Kertem Praha.

Škoda Plzeň B - Snack Dobřany 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) Branky Snacku: P. Majer 2, Pokorný

KERT NAD SÍLY SNACKU I PODRUHÉ. (13.11.2006 ) Tvrdou lekci Dobřanům opět udělil pražský Kert. Po vítězství v prvním kole v hale v Lužinách 2:0, uspěli Pražáci i podruhé. V neděli v Dobřanech vyhráli 5: 1 a zůstávají jediným soupeřem, kterému Snack nesebral letos ani bod navíc při vzájemném skóre 1:7. Oba soupeři začali v neděli velmi aktivně a hrál se pohledný hokejbal. Hosté šli do vedení těsně poté, co skončila jejich přesilovka, ale domácí po krásné kombinaci v početní výhodě odpověděli. Zlomový okamžik přišel pár vteřin před první sirénou opět v přesilové situaci . Oslabení domácí nedokázali udržet míček po buly na hokejkách ani takticky vyhodit z vlastního pásma a dovolili soupeři vystřelit. Lehká střela škrtla o hokejku jednoho z domácích obránců (ano byl jsem to já! Kur..) a zaplula za záda brankáře Honzy Marka. Do druhé třetiny nastoupil Snack z Vlastou Lokajíčkem v bráně a snahou o vyrovnání. Hra se opět přelévala ze strany na stranu, Dobřany si dokázaly vytvořit tlak i šance, ale gól nepadl. Definitivní rozuzlení přinesla závěrečná třetina - domácí se po několika oslabeních nedostali do patřičného tempa a Kert zvýšil. Snack rezignoval a nechal hosty navýšit skóre až na výsledných 5:1. Dobřany tak nevyužily šanci převzít na delší dobu  první místo tabulky (Včelnice remizovala v Třemošné 1:1) a zůstavají třetí za Kertem a Včelnicí.

 Snack Dobřany  - Kert Park Praha 1:5  (1:2, 0:0, 0:3)  Branka Snacku: Kovářík

DOBŘANY DOČASNĚ POSKOČILY DO ČELA TABULKY.  (8.11.2006) Jako hodně houževnatý soupeř se v neděli představili v Dobřanech Ďáblové z Prahy. K tvrdosti v osobních soubojích a fyzicky hodně aktivnímu stylu tentokrát přidali i slušnou obranu a trochu toho přehledu v útočné fázi. Výhra Snacku se tak rozhodně nerodila snadno. Domácí od začátku soupeře trochu podcenili a i díky tomu nestíhali kontaktnímu hokejbalu Ďáblů. Kanonýr Snacku Tomáš Hajna byl pod dohledem osobního strážce, s úpornou obranou bojovali i ostatní. Přesto šly Dobřany do vedení už v první třetině. Velmi velmi pozorný gólman Vlasta Lokajíček pak zlikvidoval řadu šancí soupeře a v prostřední části mohl Snack i díky němu vedení navýšit. Ani tak se hosté nevzdávali a rozhodnutí definitivně  přinesla až poslední třetina - Ďáblové snížovali už za stavu 4:0. Jejich gólu předcházelo několik hodně ostrých zákroků Pražáků, které vyvrcholily dokonce krátkým pěstním soubojem - Jirka Kadaně v něm vyfasoval jednu svižnou nad oko (takže remíza). Vlasta se kvůli pokaženému čistému kontu hodně zlobil, ale snad ho těší, že se Dobřany díky výhře aspoň na čas vyhouply do čela 1. ČNHbL. Pražský Kert totiž překvapivě tratil bod v Kročehlavech za výhru až na nájezdy, Nová Včelnice bude 12. kolo soutěže teprve dohrávat.

Snack Dobřany  - Ďáblové Praha   5:1  (1:0, 1:0, 3:1)  Branky Snacku: Hajna 2, Kovářík 2, Kozák

Doslova vydřeli výhru 

Zápas rozhodla až poslední třetina
PLzeňský deník - sport Plzeňska (Václav Štál) 3.11.2006
Dobřany - Další dvě utkání v I. české národní hokejbalové lize sehráli hokejbalisté Dobřan o minulém víkendu. Oba zápasy je ale stály hodně nervů, dřiny a fyzických sil. V sobotu porazily Dobřany lídra tabulky z Nové Včelnice až na samostatné nájezdy 4:3, když rozhodující nájezd proměnil Kleisner. O další branky se podělili Šlehofer, Kůrka a Kovařík. V neděli je čekal další soupeř z předních pater tabulky, nováček soutěže Olymp Jindřichův Hradec, který je díky svým výsledkům velkým překvapením a možno říci i černým koněm celé soutěže. Olymp se vyznačuje velice dobrou obrannou hrou a zatím v celé soutěži inkasoval nejméně branek ze všech mužstev - po víkendových zápasech pouhých dvacet.
Od úvodní třetiny byla hra velice vyrovnaná, plná osobních soubojů. Oba soupeři hráli s maximálním nasazením a se snahou vstřelit co nejdříve branku. Té se nakonec přece jen dočkali domácí, když v osmé minutě těsně po skončení vlastní přesilovky přesně zamířil po přihrávce Plačka Kozák - 1:0. Stejným stavem skončila i první třetina, která byla naprosto herně vyrovnaná a prim v ní hráli oba brankáři. Na straně domácích byl oporou Jan Marek.
Úvod do druhé třetiny vyšel lépe Dobřanům. Hned ve 3. minutě se přesně trefil po přihrávce Pokorného Hajna - 2:0. Za další čtyři minuty šel sám na brankáře hostů znovu Hajna, ale blafák mu nevyšel. Poté, jako by domácí dvoubrankové vedení uklidnilo, přestali hrát aktivně a na jejich hole se vnesla nervozita. Toho využili hosté ke snížení. Kontaktní gól na 2:1 vstřelil minutu před koncem druhé třetiny hostující Mátl.
O přestávce se snažil trenér Chvojka svoje hráče vyburcovat a dostat je do správných otáček. To se mu nakonec podařilo. Ve třetí minutě poslední třetiny zvýšil na 3:1 pro Dobřany Kastner, kterému přesně přihrál Hajna. Domácí se i nadále snažili vytvořit si tlak a přidat další branky. Hra se oboustranně přiostřila, protože ani hosté se nehodlali smířit se stavem pro ně nepříznivým. Vše ale uklidnil v 11. minutě poslední třetiny krásnou střelou od modré Kovařík, který tak upravil na konečných 4:1 pro domácí. Po závěrečné siréně si asi nejvíce oddechl domácí trenér Chvojka. Úspěšné dvoukolo posunulo hokejbalisty TJ Snack Dobřany na třetí místo tabulky.

TJ Snack Dobřany - HBC Olymp Jindřichův Hradec 4:1 (1:0, 1:1, 2:0).
Branky: Kozák, Hajna, Kastner a Kovařík - Mátl. Rozhodčí: Belanec, Pečený. Vyloučení: 5:5. Diváci: 30.

VČELNICE UTRHLA JEN BOD, HRADEC ODJEL S PRÁZDNOU.  (30.10.2006) Lídr 1. ČNHbL přijel v sobotu do Dobřan a hned od začátku dával najevo, že tentokrát nedorazil úmyslně prohrát (jako na konci uplynulé sezóny, ehm). Šikovní útočníci dělali v obraně Snacku docela vítr, velmi často se dostali do přečíslení, ve kterém si dokázali přihrávat téměř naslepo. Dobřany i díky výbornému Honzovi Markovi v bráně odolávaly, přesto Včelnice skŕovala první z dorážky po jednom z rychlých kontrů. Domácí ale neprohrávali dlouho, Vašek Šlehofer ještě v úvodní části potěšil diváky rychlou vyrovnávací brankou po přesně rozehrané buly. Skóre 1:1 svítilo na světelné tabuli také celou druhou třetinu, i tak však bylo na co koukat, vždyť šlo o úporný souboj o čelo tabulky. Spravedlivě je třeba uznat, že Včelnice měla navrch. Ve třetí třetině do hry dosti necitlivě zasáhli rozhodčí, takže tempo poněkud upadlo a naopak přibylo přesilových her. Soudci nejdříve dotlačili Včelnici až k vedení 3:2, pak se rozhodli podivuhodné výroky otočit na stranu domácích. Za Snack vyrovnával individuální akcí v přesilovce Petr Kurka. Třetí třetina o vítězi nerozhodla, takže na řadu přišla samostatná střílení. V nich Honza Marek nepustil Jihočechy vůbec k ničemu, naopak Dobřanští střelci proměnili první tři nájezdy....   

Jindřichův Hradec přivezl v neděli do Dobřan svoji vyhlášenou obranu, která zatím dostala nejméně branek v soutěži. Taktika hostům celkem vycházela, hráči Snacku uspokojeni sobotní výhrou jim to ulehčovali matným výkonem. V první třetině padla jediná branka, neprůstřelnost Hradeckého brankáře ukončil před bránou velmi velmi nepříjemný Vašek Kozák.  V druhé třetině Snack přidal další gól a zdálo se, že si výsledek pohlídá. Jihočeši ale přidali na obrátkách a ukazovali, že se jako letošní nováček v soutěži rychle zorientovali. Snack měl problémy s rozehrávkou a přechodem do útočného pásma, nechával se zatlečit forčekujícími hráči Olympu. Opět se předvedl Honza Marek v bráně, i když snížení zabránit nedokázal. Další dramatizaci výsledku naštěstí Snack zelenáčům z Hradce nedovolil a ve třetí třetině přidal dva pojišťovací góly.

Přes dvě vítězství Dobřany v tabulce klesly z druhého na třetí místo. Ztráta bodu v sobotu stačila Včelnici, aby si udržel nejtěsnější vedení v soutěži a Snack přeskočil i pražský Kert, který bodoval naplno. 

Snack Dobřany  - Nová Včelnice   4:3 ss  (1:1, 0:0, 2:2)  Branky Snacku: Šlehofer, Kovářík, Kurka (3.ss P. Kleisner)

Snack Dobřany  - Olymp J. Hradec 4:1    (1:0, 1:1, 2:0)  Branky Snacku: Hajna 2, Kozák,  Kovářík

Budou bojovat o špičku tabulky

Plzeňský deník 27.10.2006 (strana 11)

Dobřany - První polovinu druhé nejvyšší soutěže zakončí o víkendu hokejbalisté TJ Snack Dobřany.
Průběžně druhý tým tabulky bude mít na domácí půdě hodně těžké soupeře - dosavadního lídra ligy Novou Včelnici a překvapivě silného nováčka letošního ročníku Olymp z Jindřichova Hradce.
"Hlavně utkání s Včelnicí bude určitě těžké. Jihočeši se na špici drží už několik sezon a naše souboje o čelo tabulky jsou už tradiční. Zatím na ně ztrácíme dva body, takže se je samozřejmě pokusíme přeskočit a v čele soutěže vystřídat," řekl trenér Snacku Petr Chvojka. Dobřany v devíti odehraných kolech 1. České národní ligy zatím jen jednou prohrály a jednou remizovaly, jinak sbírají tříbodová vítězství. Zápas s Novou Včelnicí začíná v Dobřanech v sobotu v 15 hodin.
Už o den později hodinu před polednem nastoupí Snack znovu, hostí dalšího soupeře z jižních Čech jindřichohradecký Olymp. "Olymp letos postoupil a hned atakuje horní patra tabulky, určitě ani druhé utkání nebude jednoduché. Doufám, že nás v sobotu i v neděli přijde podpořit co nejvíc diváků," dodal dobřanský kouč.

PŘESTŘELKA SE ŠŤASTNÝM KONCEM. (16.10.2006) Duel s nováčkem 1. ČNHbL kladenským Falcon Kročehlavy mají za sebou hráči Snacku. Splnili povinnost a na domácím hřišti získali tři body. To ae bylo asi tak asi všechno. Nástup do zápasu se Dobřanům vůbec nepovedl, brzy prohrávaly a soupeř měl několik dalších čistých šancí z ryhclých protiútoků a přečíslení domácí obrany. Od pohromy chránil Snack brankář Vlasta Lokajíček, který dal hráčům v poli čas na to se zvednout. Domácím se povedlo vyrovnat, ale zlepšení bylo jen minimální. Falcon předváděl hru s vysunutou obranou a bleskovým přechodem do brejků, což dělalo Snacku velké problémy, někteří hráči podali nejhorší výkony v sezóně a bohužel se jich sešlo hned několik. Hra celého týmu tomu odpvídala a přetahovaná o výsledek pokračovala až do poslední třetiny, kdy se nakonec domácím podařilo odskočit do dvoubrankového vedení. I když Kročehlavy dál hrozily, Dobřany už výsledek vydřely.

TJ Snack Dobřany  - Falcon Kročehlavy 7:5 (1:1, 2:2, 4:2)  Branky Snacku: Hajna 3, Fořt 2, Pokorný, Dušek

DOBŘANY PODZIMNÍM KRÁLEM PLZEŇSKA. (9.10.2006) Další dvoutkání na hřištích soupeřů mají za sebou hokejbalisté Dobřan. A úspěšně! Poradili si jak s CSKA Karlovy Vary, tak hlavně s velkým rivalem z Třemošné. Sobotní zápas ve Varech poznamenalo deštivé počasí. Mokrý a kluzký povrch bránil pohledné kombinační hře i většímu tempu. Domácí CSKA se drželo dvě třetiny, ale v poslední části už působilo dost odevzdaně i kvůli úbytku sil a nezvládnuté hře v početní nerovnováze. Snack byl úspěšnější v koncovce a nakonec vyhrál přesvědčivě 5:1. Pozitivní bylo, že Vary upustily od jejich tradiční přespříliš agresivní hry a odpustily si zákeřné zákroky jak za nerozhodného stavu, tak i poté, co bylo o osudu utkání  jasno. Hlad po pěkném hokejbalu si hráči Snacku ukojili v neděli. Tradiční derby týmů z Plzeňska proti posílenému Tatranu Třemošná bylo nabité kombinacemi a šancemi -  oba týmy chtěly hrát útočně a dlouho se také přetahovaly o body. Dobřany podaly soustředěnější a bojovnější výkon, působily komplexnějším dojmem a po dvou vyrovnaných třetinách v závěru zaslouženě strhly vítězství na svou stranu. Konec utkání poznamenala už klasická nedisciplinovanost Tatranu, který se několika fauly sám připravil o možnost snížit. Díky vítězství vystřídal Snack Třemošnou na druhém místě v tabulce 1. ČNHbL.

CSKA Karlovy Vary - TJ Snack Dobřany      1:5 (0:1, 1:1, 0:3) 
Tatran Třemošná  - TJ Snack Dobřany        3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
NA VÝCHODĚ PRO REMÍZU a VÝHRU. (2.10.2006) Náročný výlet na východ republiky absolvovali o víkendu hráči Snacku. V sobotu se rozešli smírně se Stars z Pardubického Svítkova a v neděli si poradili s nejvzdálenějším soupeřem v 1.ČNHbL z České Třebové. Pardubičtí hráli letos poprvé na domácím hřišti a bylo to znát. Hned v první minutě zaplula za Lokajíčkova záda plachtící střela od modré a to aktivitu domácích jen povzbudilo. Ne tak aktivitu hostů, kteří prospali ještě zbytek první třetiny a mohli být rádi, že už neinkasovali. I dál Stars hodně kousali ( i když někdy důraz až přeháněli) , v druhé třetině se zvedly i Dobřany a zápas se odehrál ve svižném tempu. Slušely by mu určitě i nějaké další góly, padl ale už jen jeden. Snack přes slušné příležitosti stihl jen vyrovnat. V samostatných nájezdech uspěli na obou stranách dva střelci, takže nezbývalo než se o body podělit rovným dílem. Mnohem větší střelecké hody nabídlo nedělní utkání - gólů padlo deset. Jinak ale nebylo téměř na co koukat. Teda bylo -  rozhodčí předváděli školení z toho, jak hrozně se taky může řídit zápas, domácí zas dávali lekce s názvem "Jak používat hokejku k osekávání a píchání místo k hraní s míčem." Vše podtrhli diváci, jejichž fandění nemělo nic společného s fair play. Většinu zápasu Dobřanští odehráli v přesilovce či oslabení, nastřílením osmičky splnili svou povinnost a byli rádi, že mohli z Třebové zase po zápase odjet do civilizace bez vážnějšího zranění.
 
Svítkov Stars Pardubice - TJ Snack Dobřany   1:1 (1:0, 0:1, 0:0) 

Lokomotiva Česká Třebová - TJ Snack Dobřany 2:8 (1:2, 1:4, 0:2)

ŠESTIBODOVÝ VÍKEND (25.9.2006) mají za sebou hráči Snacku v 1.ČNHbL. V Praze si v sobotu po vyrovnané první třetině a navzdory úvodním problémům s koncovkou poradili s Ďábly naklonec vysoko 7:1, v pohledném a hodně vyrovnaném nedělním zápase přehráli doma Jestřáby z Přelouče těsně 4:3. V Praze rozhodle druhá třetina, kterou hosté vyhráli 5:0, soupeř neměl herní kvalitu na to, aby oddolal útokům Dobřan, a těm se přece jen podařilo zlomit střeleckou smůlu. Hattrick si připsal Petr "Steve" Kůrka. Doma už to bylo o dost těžší. Jestřábi klovali a hlavně v první třetině byli i lepším mužstvem. Dobřanům se ale podařila rychlá odpověď na úvodní branku Přelouče a dokonce z první třetiny vytěžily i vedení. V druhé části Snack zlepšil hru, odskočil na dvoubrankový rozdíl, ale paradoxně pak rychle o vedení slepenými góly hostů přišel. Rozhodnutí přišlo v posldení části, kdy se úbytek sil více projevil na hostech.  

Ďáblové Praha - TJ Snack Dobřany   1:7 (0:0, 0:5, 1:2)  Branky Snacku: Kůrka 3, Hajna, Kovářík, Kozák, Pokorný

TJ Snack Dobřany - Jestřábi Přelouč 4:3 (2:1, 1:2, 1:0) Branky Snacku: Kozák, Kovářík, Pokorný, Mužík

POMSTA BYLA SLADKÁ. (18.9.2006) Jednoznačnou výhru si v neděli připsali na konto hokejbalisté TJ Snack Dobřany. Proti Tygrům z Mladé Boleslavi se jim dokonale podařila odplata za vyřazení ve čtvrtfinále minulého ročníku 1.ČNHbL. Hosté přijeli do Dobřan s nepříliš početným kádrem a hned od začátku po trefě Hajny prohrávali (Tomáš Hajna vstřelil první gól Snacku sezóny, v úvodním kole na Kertu totiž Dobřany vyšly naprázdno po porážce 2:0). Na druhý gól domácích dokázali Tygři ještě v první třetině odpovědět snížením v přeslilovce, pak už ale střílelo jen jedno mužstvo. Boleslavským rychle docházely síly, přesto občas hrozili z brejků, kdy se v euforii hrající domácí nechali přečíslit. Velmi slušně však zachytal gólman Vlasta Lokajíček a v poslední třetině i Franta maniš, který Vlastu vystřídal a odbyl si tak ostrou premiéru za první tým Dobřan. V závěru už domácí zápas v poklidu dohrávali.

Snack Dobřany - Tygři Mladá Boleslav 8:1 (2:1:, 4:0, 2:1)

VSTUP DO SEZÓNY SE NEVYDAŘIL. (10.9.2006) Bez bodu a navíc bez vstřeleného gólu odjeli v neděli hráči Snacku Dobřany z Prahy. Na velkém hřišti v hale v Lužinách dostali od pražského Kertu lekci z produktivity a prohráli na úvod sezóny  1. ČNHbL 2:0. V první třetině se jim přitom dařilo držet čisté konto, což byl i předzápasový plán. Na velkém prostoru Dobřany slušně bránily a hlavně je držel gólman Marek. V dalším průběhu utkání  ale plán selhal, když svůj úkol nezvládli útočníci. "Věděli jsme, že nedostaneme příliš šancí ke skórování, proto jsme hráče nabádali, aby se snažili úspěšně zakončit každou příležitost, každý brejk. Bohužel se to nepovedlo. Štěstí stálo při domácích," řekl trenér Snacku Chvojka. Hosté skutečně neměli mnoho šancí, ale i tak se několik vyložených naskytlo, střelci však neuspěli.  A přišel trest. V přeslilovce Snacku po chybě při vhazování v útočném pásmu unikla dvojice Kertu a těsně před druhou sirénou  ušmudlaným gólem do šatny otevřela účet zápasu. Přes snahu vyšli Dobřanští střelecky na prázdno i v závěrečné třetině a soupeř dokázal využít ubývajících sil vytížených obránců k definitivnímu potvrzení výhry.

KERT Park Praha - Snack Dobřany 2:0 (0:0:, 1:0, 1:0)