extraliga MD 2017/18 - týmy:

skupina B  (v ČR se letos hrají  ještě sk.A a C, které jsou složené ze sedmi mužstev).

TJ Snack Dobřany                                                                                                Hbc Prachatice                                                                                                        Kovo Praha                                                                                                         Kert  Praha                                                                                                             Suchdol n.Lužnicí                                                                                                  Jindřichův Hradec                                                                                             Pedagog Č.Budějovice                                                                                              Hbc Plzeň

Čtyřikrát každý s každým, z každé skupiny postoupí první tři týmy do další finálních bojů.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zápasy starších žáků

Vše potřebné týkající se zápasů, tj. výsledky, statistiky, hodnocení najdeš v sekci Home, či v sekci Předchozí sezóny-archiv.

 

 

 

 

 

Starší žáci - mis.ČR, 2015-16

TJ Snack Dobřany

SK Suchdol n.L. - TJ Snack Dobřany 6:0
(3.kolo, 4.10. ne, 14h., mis.ČR -Jih, hř.Suchdol n.L.)                                                                     Domácí byli po všech stránkách lepší a Šnečkům to dnes v oslabené sestavě nevyšlo. Možnost opravy budou mít kluci za týden, kdy v domácí Snack aréně přivítáme Blatnou.

 

TJ Snack Dobřany - Olymp Jin.Hradec 10:1 (4:0, 3:0, 3:1)
( 19.9., so, 14h., Snack aréna, mistr.ČR-sk.Jih)

Branky: Matoušek 2x, Rejda 4x, Frajdl, Gawenda, Duchek Aleš, Tintěra
Zápas očima trenéra domácích Petra Úbla:
Hosté přijeli do Dobřan ve velmi okleštěné sestavě a s pouhými sedmi hráči v poli, a proto od prvních minut byla znát na hřišti jasná převaha domácích Šneků. Nakonec i soupeři se podařilo vstřelit jednu branku a tak neodjížděl s prázdnou, a proto je třeba pochválit i hráče soupeře za odhodlání a boj do poslední minuty. Všem Šnekům patří také díky za skvěle odehraný zápas.

 

Blatná Datels -TJ Snack Dobřany 2:6
(1.kolo, žáci, Mis.ČR-Jih sž, 12.9. sobota , 13h.)

Branky a as.: Mužík (Čech), Mužík (Tintěra), Matoušek (Mužík), Mužík, Gawenda (Matoušek), Neumaier
Žáci rovněž vítězí, ale na venkovním hřišti, i malí Šnečci nastartovali sezónu výhrou.                        Podrobněji Trenér Petr Úbl:Více než polovinu utkání byl zápas vyrovnaný s šancemi na obou stranách. První se na začátku druhé třetiny prosadili hosté, ale vyrovnání domácích v polovině utkání nastartovalo Šneky, kteří poté odskočili o několik branek a už nedali domácím šanci na návrat do zápasu. První zápas jsme sice zvládli výborně, nicméně již následující víkend nás čeká doma Jindřichův Hradec a je třeba se připravit na další boj o tři body.

 

 

 

Mladší žáci mis.ČR  2014-15

TJ Snack Dobřany

 

TJ Snack Dobřany - SK Rakovník 9:1                                             (22.3.neděle, MČR ml.žáci, 10h., hř.Snack aréna)                                                                                    Zápas hodnotí trenér Petr Úbl:                                                                                                   Do nedělní chladné Snack arény zavítal soupeř z Rakovníka. První i druhou třetinu se dařilo soupeře přehrávat, ale výborně chytající brankář hostů spoustu našich šancí pochytal. Třetí třetina však nebyla v podání domácích odmakaná naplno, soupeř více napadal a zbytečnou chybou v obraně jsme neudrželi nulu na kontě. Naštěstí i přes několik nepříjemných srážek se zápas obešel bez zranění. Soupeři nelze upřít snahu, v tomto zápase se však podařilo udržet 3body doma.

 

Tygři Mladá Boleslav TJ Snack Dobřany      3:2                                           (15.3. neděle, 13h.,  MČR-ml.žáci)                                                                                                                 Zápas hodnotí trenér Petr Úbl: Šnečci absolvovali tuto neděli 15.3. dlouhý výjezd na půdu Tygrů z Mladé Boleslavi. Úvodní třetinu jsme začali velmi opatrně obrannou hrou a se sedmi hráči v poli. Soupeř měl v úvodu více ze hry, ale až ke konci třetiny se Tygrům podařilo skórovat a to hned dvakrát. Druhá branka hodně zamrzela, protože míček po odrazu od hole našeho obránce přelétl ve velké výšce až za záda brank&aac ute;ře Malotína. Do druhé třetiny jsme nastupovali již kompletní, po opravě defektu na dálnici dorazila již i druhá polovina mančaftu. Od druhé třetiny se hrál vyrovnaný souboj, z našeho pohledu s cílem srovnat skóre. Po dlouhém obléhání soupeřovi brány se konečně podařilo snížit náskok soupeře, ale Tygři do konce druhé třetiny opět odskočili na 3:1. V posledním dějství jsme ještě jednou korigovali výsledek, ale i přes tlak, který jsme měli hlavně v závěru zápasu a při následné hře bez brankáře se již nepodařilo skóre srovnat. Zápas byl velmi vyrovnaný, šance byly na obou stranách, jak Tygři tak Šneci si zápas odmakali, ale tentokrát stálo štěstí více na straně soupeře. Soupeři gratulujeme a klukům patří díky za maximální výkon.  

 

8.3.neděle, MČR MŽ,sk.Střed, 10h., Snack aréna
TJ Snack Dobřany - Hbc N.Strašecí 15:0

"V neděli 8.3. se na domácím hřišti utkali mladší žáci Šneků proti Novému Strašecí. Tým soupeře přijel značně oslaben. Z toho vyplynula vcelku jasná převaha domácích, když obrana nepropustila za svá záda ani jednoho hráče soupeře a hra se odehrávala převážně v našem útočném pásmu. Šneci si proto mohli vyzkoušet různé herní varianty. Celkově se vý ;hrou 15:0 podařilo získat důležité 3 body do tabulky a kluci si zaslouží pochvalu. Přesto je třeba pochválit i soupeře, když i ti nejmenší hráči odhodlaně blokovali střely domácích a nejednou to pořádně štíplo". Tolik trenér Petr Úbl

TJ Snack Dobřany -  Hbc Hostivař     3:6                                                          (1.3. neděle, 10h.,  MČR-ml.žáci)                                                                                              V prvním jarním utkání soutěže čekal Šnečky na domácím hřišti suverénní tým Hostivaře, který se zatím bez ztráty bodu drží na prvním místě tabulky. První třetina byla ze strany Šneků velmi skoupá na střely. Soupeř nás střelami na branku převálcoval v poměru 0:5, ale pouze jediná se dostala za záda domácího gólmana Malotína. Do druhé třetiny jsme šli s cílem zlepšit zakončení útočných kombinací. To se sice povedlo vstřelením branky chvíli po navýšení soupeře, ale do konce třetiny hosté odskočili o další dva góly na stav 1:4.Poslední třetina začala pro domácí slibně, ale efektivitou střelby jsme nedosáhli na srovnání stavu a naopak soupeř odskočil na konečných 3:6 díky výborně hrajícímu vysokému Janu Čejkovi, který byl nejvýraznějším hráčem soupeře a připsal si 4 branky a 1 asistenci. Utkání s Hostivaří bylo velmi těžké, mělo výbornou atmosféru a ukázalo nedostatky, na které je třeba se soustředit. Soupeři gratulujeme k výhře.

 

Kert Park Praha -TJ Snack Dobřany 4:9

(sobota 22.11., 10:30, odjezd busem, sraz v 7:45 u Snack arény, MČR-ml.žáci)                         Zápas hodnotí trenér Petr Úbl:                                                                                           Domácí Kert si nemohl přát lepší začátek zápasu. Celou první třetinu byl lepším týmem na hřišti, vycházely mu kombinace i střely na bránu. Naopak Šnečci prvních 12minut zaspali a bylo těžké si připravit jakoukoli šanci či střelu na bránu. Domácí tým tak zaslouženě vyhrál první třetinu 4:0. Probuzením pro Šnečky byl rozhovor během první přestávky a změna v sestavě. Od druhé třetiny se začal hrát úplně odlišný hokejbal. Soupeři najednou nestačily nohy a nedokázal se vymanit z tlaku ve vlastním obranném pásmu. Ani oddechový čas v půli zápasu nepomohl soupeře nastartovat a na konci druhé třetiny se podařilo stáhnout výsledek na 3:4. Do třetí třetiny tak Dobřanští nastupovali s cílem otočit zápas a prakticky po celou třetí třetinu byl soupeř pod tlakem a inkasoval celkem šest branek. Přestože se zápas nakonec podařilo vyhrát vysokým rozdílem 4:9, je potřeba se ze zápasu poučit a příště nedat soupeři zadarmo celou první třetinu, protože podruhé by štěstí na naší straně stát nemuselo. Tímto zápasem se mladší žáci rozloučili s podzimní částí, průběžně si drží 4.místo v tabulce a do jarní části budou nastupovat se zápasem k dobru. Kluci, makejte dál!!!                                                     Tihle ,,prckové",  s realizačním štábem: Petr Úbl, Luboš Duchek a Vladislav Gawenda nám udělali na podzim vůbec tu největší radost a jsou pro nás tím nejmilejším překvapením.  Václav Šlehofer

 

Pedagog České Budějovice - TJ Snack Dobřany 2:1ss (0:1), (1:0), (0:0)

(8.11. sobota, 10h, odjezd busem, sraz v 6.45h u Snack arény, MČR-ml.žáci)                                    

 

TJ Snack Dobřany - TJ KOVO Praha 14:0 (7:0), (3:0), (4:0)

(9.11. neděle, 10h, sraz domácích hráčů v 9h, MČR-ml.žáci)                                                             Zápasy ml.žáčků hodnotí trenér Petr Úbl:Ze sobotního výjezdu do Českých Budějovic si mladší žáci přivezli důležitý bod. Od začátku zápasu se Šnečci prali s mokrým asfaltovým povrchem hřiště. Soupeř hrozil nebezpečnou kombinací, přesto první branka padla do sítě domácího Pedagogu. Šneci ale dlouho vedení neudrželi a z dorážky před bránou inkasovali srovnávací branku. Přes několik velkých šancí obou družstev do konce třetí třetiny nepadla žádná další branka, a tak zápas rozhodovaly samostatné nájezdy. Štestí stálo tentokrát více na straně domácích.                                                                                                                                                                 V nedělním zápase zavítal do Snack arény soupeř z Prahy. Šnečci byli hladoví po vítězství a již od prvních sekund jich bylo plné hřiště. I když především ti menší nedokázali soupeře přehrávat , přesto jej pořádně potrápili. Zaslouženě tak domácí porazili tým Kova a k sobotnímu bodu přidali další tři.
Víkendové zápasy nám ukázali slabiny našeho týmu a na těch je potřeba zapracovat. Někteří hráči neodmakali oba zápasy na sto procent, bude třeba více trénovat určité herní situace a nevyhneme se ani atletice. Do konce podzimní části zbývají ještě dva zápasy a kluci se nesmí uspokojit, to by nebyla ta správná cesta.

 

TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň   6:0                                                       (2.11. neděle, 10h.,  MČR-ml.žáci, sraz domácích hráčů v 9h.)                                Předně zde zmiňuji, že po dohodě vedení klubu Tj Snack Dobřany s trenérem mladších žáků střelce branek uvádět záměrně nebudeme a nejinak tomu bude i v jiných žákovských kategoriích.                                                                                                   Nyní již hodnotí utkání Petr Úbl: Nedělní derby zápas mistrovství ČR mladších žáků začal nepříliš povzbudivě. Snack aréna byla na úvodní buly zahalena mlhou a za mantinely převažovali fanoušci Plzně. Z toho si však kluci hlavu nedělali a již od začátku se hrála vyrovnaná hra družstev se shodným počtem bodů v tabulce. Úvodní branku se podařilo po důrazném tlaku na bránu vstřelit našim hráčům, druhý gól přišel hned v zápětí při nahození na branku zpoza modré čáry. Díky odskoku o dvě branky jsme do konce utkání již kontrolovali hru a hlídali si výpady soupeře. Pochvalu zasluhuje nováček v našem týmu Sebastián Malát a stejně tak dlouhodobá opora v brance Matěj Malotín. Po nedělním vítězství Šneci zaslouženě poposkočili na čtvrté místo tabulky.  Děkujeme všem rodičům, kteří se podíleli na organizaci víkendových zápasů, a kteří přišli fandit do Snack arény!

 

Hbc Rakovník - TJ Snack Dobřany  0:10                                                           (18.10. sobota, 10h., odjezd busem, sraz v 7.15h. u Snack arény, MČR-ml.žáci)

Alpiq Kladno - TJ Snack Dobřany  3:5                                                              (18.10. sobota, 15h.,  MČR-ml.žáci)

CSKA K.Vary- TJ Snack Dobřany   1:12                                                  (19.10. neděle, 15h., odjezd busem, sraz v 12.15h. u Snack arény, MČR-ml.žáci)

Po sobotním vítězství staršího dorostu držel pověstný šnečí prapor tým trenéra Petra Úbla, který si připsal o víkendu hned tři výhry!                                                    Trenér Petr Úbl hodnotí: Podařilo se nám přivézt vítězství z Rakovníka, Kladna a Karlových Varů a kluci tak prožili skvělý sportovní víkend.
Zápas s Rakovníkem začal ze strany domácích velmi z ostra, naštěstí se vše obešlo bez vážnějších zranění. Již od začátku jsme kombinacemi opanovali hru a především bratři Brtníkovi, Kája Čech a Honza Matoušek se zasloužili o jednoznačné vítězství našeho celku.
Do Kladna jsme přejížděli již oslabeni o část důležitých hráčů. Přivítal nás neagresivní a svižnější hokejbal. Přestože měli kluci v nohách již jeden zápas, nastoupili naplno a během prvních dvou třetin se hrálo gólově vyrovnané utkání. Ke zvratu došlo až na konci druhé a začátku třetí třetiny, kdy sérií tří branek, z toho jedné nečekaně po úniku přímo z trestné lavice, jsme odskočili na skóre 2:5 a soupeř již stačil pouze korigovat výsledek na konečných 3:5. Tento zápas byl nejlepší z celé víkendové trilogie.
Nedělní duel v Karlových Varech jednoznačně ovládli Šneci a především díky Honzovi Matouškovi a Tomášovi Duchkovi jsme završili víkend třetím vítězstvím.                 Na vstřelených 27 versus obdržené 4 branky má lví podíl opora v brance, Matěj Malotín, který zachytal výborně.
Všem klukům patří díky za odmakaný víkend a i přes zdánlivě pěkné výsledky musíme zapracovat na chybách, kterých nebylo málo!

Foto z úspěšného víkendu ml.žáků:                                                                                                          Horní řada:                                                                                                                      vedoucí týmu - Luboš Duchek, Honza Frajdl, Tomáš Duchek, Martin Urban, David Vaníček, Honza Matoušek, trenér-Petr Úbl  

Dolní řada:                                                                                                                         Matyáš Ůbl, Vašek Bartovanec, Michal Neumayer, Kuba Gawenda, Aleš Duchek                                         

Ležící: Matěj Malotín

TJ Snack Dobřany - SK Kelti 2008       8:3                                                        (12.10. neděle, 17h., hř.Snack aréna, MČR - ml.žáci)

V závěrečném nedělním menu vystoupili mladší žáci  pod vedením Petr Úbla v souboji s Kelty z Berouna. Petr Úbl hhodnotí:K dispozici jsme měli kompletní tým  proti jednomu z lídrů tabulky, Keltům z Berouna. První třetinu jsme začali lépe, když se nám podařilo vstřelit dvě rychlé branky a dostat se do vedení 2:0. Soupeř však zlepšil hru, srovnal skóre a vrátil se zpět do zápasu. Hra pak až do konce druhé třetiny za stavu 4:3 vypadala velmi vyrovnaně, Kelti nám několikrát zavařili před bránou a vyrovnání měli na dosah. Do třetí třetiny jsme nastupovali odhodláni zvítězit a to se nám podařilo, když jsme využili několika příležitostí a navýšili stav o 4 góly a Kelty i během dvou oslabení nepustili k výraznému tlaku.

TJ Snack Dobřany - Tygři Mladá Boleslav 1:6
(28.9. neděle 13h., hř.Snack aréna, MČR - mladší žáci)
                                                                   Do nedělního duelu jsme nastupovali značně oslabeni, tým byl tvořen z většiny z hráčů přípravky. Přesto si kluci dokázali vytvořit několik pěkných akcí a nebýt tří šťastných branek soupeře, finální výsledek zápasu by vypadal lépe. Každopádně je vidět, že i ti nejmenší se dokáží prosadit proti věkově starším klukům soupeře. Všem hráčům patří pochvala za dobře odehrané víkendové zápasy. (Petr Úbl)

TJ Snack Dobřany - Elba Ústí n.L. 10:1
(27.9. sobota, 12h., hř.Snack aréna, MČR - mladší žáci)                                                                  V téměř kompletní sestavě nastoupil tým mladších žáků v sobotní odvětě proti Elbě Ústí nad Labem. Skoro celý zápas jsme drželi soupeře pod tlakem a nepouštěli ho do větších šancí. Z toho vyplynulo i celkové skóre zápasu.
(Petr Úbl)

neděle    21.09.12h.              Elba ústí n.L.     -    TJ SNACK Dobřany  4:3ss   (MČR MŽ )                   Branky: T.Duchek, Vaníček a Bartovanec                                                                                                              Mladší žáky hodnotí trenér Petr Úbl: Věkovým složením podobné týmy hrály celý zápas vyrovnanou partii. Zatímco domácí postupně během první a začátku druhé třetiny vstřelili 2 góly, Šnečci odpověděli v půlce zápasu dvěma slepenými brankami dvojice Tomáš Duchek a David Vaníček a vrátili se tak do hry. Další branku soupeře jsme opět včas oplatili gólem Vaška Bartovance a dohráli zápas za stavu 3:3. V nájezdech přálo štěstí více domácím a tak si Šnečci z Ústí přivezli pouze bod. Skvěle zachytala opora týmu v brance Matěj Malotín.  

Hbc Hostivař   - TJ Snack Dobřany    4-2      (ne 14.9. 15.30h., MČR MŽ)             Trenér Petr Úbl: Ujali jsme se sice vedení, domácí skóre ale srovnali. Hra byla v první části vyrovnaná, my jsme dobře týmově kombinovali, domácí vynikali individuálními úniky. Zbrzdila nás zranění dvou klíčových hráčů, toho Hostivař využila a utekla nám na rozdíl 3 branek. Ve třetí části jsme zápasový výsledek alespoň zkorigovali na rozdíl dvou gólů. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem Šnečkům za srdnatý výkon na půdě těžkého soupeře z Prahy. Vyzdvihuji výkon kapitána Jana Matouška, který ihned po skončení utkání Extraligy mladšího dorostu v Dobřanech odjel s naším týmem mladších žálů a táhl je v boji svým výborným výkonem v těžkém utkání. Věřím, že půjdeme správně nastolenou poctivou cestou dál a kluci budou mít i ze hry radost, zakončuje hodnocení mladších žáků pro klubový web trenér Petr Úbl.

 

 

 

Mistrovství ČR - SKUPINA ZÁPAD,JIH    2013-14

Mis.ČR, sk. -Západ, mladší žáci 8.5.2014 12h. a 14.30h., Dobřany
TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.Budějovice   9:1
TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.Budějovice 13:2


Naši Šnečci se dnes vytáhli a svému soupeři z jihu Čech nedali v ani jednom utkání šanci. Soupeř vzdoroval pouze první třetinu úvodního utkání, kdy se i ujal vedení, pak již dominovali naši nejmladší Šnečci. Díky dvěma dnešním výhrám jsme se odpoutali od samého dna tabulky a poskočili tak na 4.příčku, když za námi jsou právě Č.Budějovice a rezerva Plzně. Opět a již tradičně v Dobřanech skvělá divácká kulisa s doprovodem hudebních songů našeho klubového DJ Šelmy vytvořila dětem velmi pěkné sportovní odpoledne ve sváteční den. (Šle)
Trenér Petr Úbl: Celkově jsem spokojený se vším a to jak s předvedenou hrou, tak i s dvěma vysokými výhrami, kterými jsme zakončili pro nás úspěšnou sezónu. Klukům od nejstarších po nejmladší za ni děkuji a s mladšími, jichž je většina, se ještě přemístíme k přípravkám. Dnes i přes smolný první gól vynikl velmi dobře chytající brankář Matěj Malotín a hru v poli určovali Radek Mužík a Marek Princl, ostatní se přidali a z toho zde máme radost.

 

3.5. so 13.30h. Mis. ČR mladší žáci, sk. Západ, Snack aréna                                                TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň  0-13                                                         Jednoznačná záležitost lídra skupiny, který ještě v sezóně neokusil porážku. I tady se dá říct, že jsme rádi, že mladší žáky máme. Ročníkově sice Šnečky poskládané jako v Plzni nemáme, ale přesto je práce s nejmenšími asi ze všech nejzajímavější. U našich kluků je vidět zlepšení každým tréninkem a to nás v klubu hřeje. Největší zásluhu na této práci nese trenér Petr Úbl a z rodinných důvodů odstoupivší trenér Richard Vild. Zápas hodnotí trenér Péťa Úbl: Jako jeden z posledních v sezóně odehráli naši mladší žáci zápas tuto sobotu 3.5. a to jako první z víkendových duelů proti Plzni. Přestože byl zápas do poloviny hrací doby vyrovnaný, našim Šnečkům se bohužel nepodařilo z řady velkých šancí vstřelit ani jedinou branku. Naopak soupeř bez váhání proměnil všechny větší šance, odvezl si tak výrazné skóre 0:13 a zůstal i nadále neporažen. Našim klukům patří pochvala, odehráli pěkný zápas. Nejvíce překvapili svým velmi dobrým výkonem Honza Brtník a Vašek Bartovanec. Naší snahou je kluky motivat a občasné výhry nám k tomu dopomáhají. (Šle)

 

26.4. so 13.30h. Mis. ČR mladší žáci, sk. Západ

TJ Snack Dobřany  - Hbc Plzeň B  14:2                                                   Nejmladší Šnečci rozstříleli Plzeň vysokým rozdílem, když hosté z Plzně drželi krok pouze první třetinu. Vyrovnaná hra všech našich tří lajn zápas brzy rozhodla. Prosadily se střelci ze všech tří formací a to je pro nás velké plus.                 Za zmínku stojí branka benjamínka  a nejmladšího Šnečka Matýska Úbla. (Šle)

 

Mistrovství ČR, sk.Západ, mladší žáci, neděle 6.4., 14h., hř. hala Plzeň - Košutka Hbc Plzeň "A"  - TJ Snack Dobřany       10:2
Zápas hodnotí trenér Petr Úbl:                                                                                                Naši Šnečci měli tuto neděli nelehký úkol v podobě souboje s doposud neporaženým soupeřem Plzně. Šnečí sestava hráčů doplněná z třetiny o kluky z přípravky hrála celý zápas naplno a i díky tomu se nám podařilo pár branek vstřelit.  Naše sólové úniky za stavu 2:2 vedené Markem Princlem na začátku utkání zůstaly proměněny jen z části a to byla velká škoda. Přestože soupeř neměl výrazně více ze hry, měl lepší koncovku, která nás nakonec zlomila. Domácí ale byli celkově lepším týmem.

Tatran Třemošná - TJ Snack Dobřany 0:3   (SOBOTA 29.3., 10h., hř.Třemošná)         Zápas hodnotí trenér Petr Úbl:  Sestavu jsme tentokrát měli půl na půl tvořenou hráči kategorií mladších žáků a přípravky, oproti ostatním zápasům, kdy vyjma dvou tří hráčů nastupují výhradně  přípravkáři. Do hry se zapojilo všech 17Šnečků a byla to opravdu podivaná. Jen škodaspousty spálených šancí, několikrát jsme při dorážkách míjeli i prázdnou branku. V průběhu hry tak vsítil hattrick Marek Princl. Těší nás výhra nad těžkým soupeřem, nula na kontě výborného Matěje Malotína v brance a  fakt, že i ve starší kategorii dokážeme odehrát kvalitní utkání a nakonec i to, ze i ti nejmenší mají možnost sbírat zápasové zkušenosti mezi staršími vrstevníky. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za velmi dobrý výkon.


Šnečci neuspěli v kategorii mladších žáků v Plzni na hale         HBC Plzeň B - TJ Snack Dobřany 6:0  (Mis. ČR, sk. Západ, ml. žáci 22.3. so) Hodnocení zápasu poskytl pro klubový web trenér Petr Úbl:                                                     Dnešní zápas mladších žáků byl poznamenán sestavou, kdy skoro všichni naši Šnečci patřili do nižší kategorie, tedy přípravky. Čelili tak hráčům o hlavu vyšším. Přesto, že konečný výsledek jasně ukazuje převahu soupeře, u většiny hráčů je znát posun k lepšímu a patří jim za dnešní zápas pochvala.

1.12. ne 13.30h. Snack Dobřany - Hbc Plzeň  2-5         (Mistr.ČR, sk. Západ, ml. žáci)

Také mladší žáčci (spíše přípravka) měli napilno, čekala nás Plzeň.                                   Sice by měli tihle naši velcí ,,pinďové" ještě letos jednou nastoupit v kategorii přípravek, ale to nás v neděli tak moc nezajímalo. Vychutnáváme si každý mač. Včera se tým vydal ze všech sil. Opět jej táhly opory Mužík a Matoušek a skvěle jim sekundovali ostatní Šnečci. Přes bojovný a srdnatý výkon našich nejmladších Šnečků však výhru odváží Plzeň.(Šle)

 

 

 24.11. ne 13.30h. Snack Dobřany - Tat. Třemošná 5-4   (Mistr.ČR, sk. Západ, ml. žáci)

 Mladší žáci letos prvně porazili i favorita z Třemošné, tým se opět opřel o výkon Radka Mužíka, hráče, který v našem klubu působí již 5let....., skvěle tak nahrazuje svého otce, který v dobách minulých hájil naše barvy mezi muži. Ono vůbec celkový počet potomků bývalých hráčů našeho klubu narůstá a to je přeci dobře, tudíž některá jména z našich soupisek tak pokračují dál.... Pochvalu však zasluhuje celý tým včetně trenérů.        (Šle)

Snack Dobřany  -  Hbc Plzeň ,,B"  7:3        Mistrov. ČR-sk.Západ, ml. žáci                                     Naši nejmenší dnes prvně letos ( a většina ,,pinďů" i v kariéře) zvítězili, předvedli bojovný výkon a svému soupeři vstřelili 7branek. Věřme, že tato výhra klukům pomůže do další rozdělané práce. Kluci výborně, jen tak dále. (Šle)

9.11. so 10.30h., 13h.  Snack Dobřany   -     Hc ŠD Písek  1-10, 1-12 (Mistrov. ČR-sk.Západ, ml. žáci)    Nejmladší resp. ml.žáci nestačili na Písek a odešli dvakrát vysoko poraženi s daleko vyhranějším soupeřem....                                            

3.11.dvojutkání  Hc Švan. Dvůr Písek   -  Snack Dobřany   4-0, 6-2  (Mistrov. ČR-sk.Západ, ml. žáci)

Zápasy mladších žáčků v Písku hodnotí trenér R.Vild: Kluci makali, ale bohužel to na domácí nestačilo. Je to škoda, protože v jednom ze zápasů jsme vedli po dvou třetinách 2-1. Písek však utkání otočil. Počítali jsme s Radkem Mužíkem, to je hráč, který by na domácí platil, bohužel nebyl. Písek se na druhý zápas doplnil o dva hráče a zaskočil nás hrou, kterou jsme chtěli hrát my.

Šnečí duely o víkendu aneb Volno má dorost......                               19.10. so 12.00h.    Třemošná          Snack Dobřany     9-0          (Mistrovství ČR - sk.Západ, ml.žáci

 Mladší žáčci zabojovali a v odvetě již neinkasovali 18 branek jako v prvním vzájemném duelu. Krůček po krůčku....., o to se budeme v klubu snažit od tréninků počínaje, po zápasy konče!                             

 

Šnečí duely o víkendu aneb Hráli pouze ml.žáci a dorost:        12.10. so 11.00h.       Škoda Plzeň ,B,   - Snack Dobřany 3:1  (4.kolo, Mistrovství ČR - sk.Západ, ml.žáci)    V Plzni se Šnečci dokonce ujali vedení, ale bohužel první výhru to neznamenalo. Přesto odehráli ,,prckové" na hale dobrou partii a zasluhují pochvalu.                                                                                      

 

6.10. so 12.00h. Pedagog Č.Buděj. - Snack Dobřany 6-0, 5-2 (4.kolo, Mistrovství ČR - sk.Západ,ml.žáci) Nemusí pršet, jen když kape... Naši Šnečci  pod vedením trenérů Matouška a Vilda vyrazili k dvojzápasu na jih Čech. Trenér Jan Matoušek hodnotí výjezd do ČB: U kluků vidíme nepatrné zlepšení a z toho máme přirozeně radost.  Jdeme krůček po krůčku a jakékoli ,,zlepšeníčko", zásah, zákrok, střelu, náběh -  oceníme.  Naší snahou bude hlavně motivace našich kluků, jsou mladších ročníků, takže uvidíme... Chtěl bych touto cestou poděkovat rodičům za pomoc  s dopravou do dalekých Č.Budějovic.                                                                               Branky Šnečků: ,,Brko a Vaníček

21.9. so 12.30h.  Hbc Škoda Plzeň   - Snack Dobřany 15:0(ml.žáci, 2.kolo,mistrovství ČR - Západ) Naše nejmenší naděje nestačily na favorita z Plzně. Tahle práce v šnečím táboře bude ze všech nejtěžší. Je to o trpělivosti a motivaci našich nejmladších, ale to oba sobotní trenéři J.Matoušek a R.Vild na šnečí střídačce moc dobře vědí. Všem klukům včetně trenérům: ,,Makáme dál a v týdnu na to vlítnem zas ! " (Šle) 

14.9. so 10.30h.    Snack- Třemošná        3-18  (ml.žáci, 1.kolo mistrovství ČR - Západ)Nejmladší Šnečci nastoupili se svými vrstevníky z Třemošné a tentokrát jsme v Dobřanech utrpěli výsledkový debakl. Je však na místě přiznat, že pro většinu Šnečků to byl první zápas v životě na ,,velkém hřišti".  Další poctivou prací s ,,piňďama" se jistě posuneme dál.                                                                                    Branky Šnečků: Čech 2 a Princl 

 

12.9. 2012  Mladší žáci k nevoli vyřešeni.....
Před sezónou jsme tuto kategorii do soutěží řádně  přihlásili, ale realita je bohužel jiná.  Vzhledem k počtu a účasti dětí  na treninkových jednotkách z počátku školního roku jsme byli nuceni kategorii mladších žáků pro letošní sezónu zrušit. Řešení nepřinesla ani otázka trenéra pro tyto děti, byť náš klub pro pozici trenéra mládeže posílil Ing. Janem Matouškem.  V jednání byly různé varianty mj.spojení s týmem Hbc Plzeň -Litice, ale tam jsou na tom ještě hůře než my (ani oni letos hrát nebudou a to je Plzeň.....), takže i tato možnost byla nakonec zavrhnuta, tudíž jsme byli nuceni ze soutěže odstoupit.   V současné době bychom se chtěli v již tak ochuzeném realizačním týmu soustředit na nejmenší potěr, čili přípravku. Některé kroky jsme již provedli  např. pátečním(7.9.) náborem na 1.stupni dobřanské ZŠ, viz článek dole .  Jak moc se nám tato nastolená cesta  podaří ??? (Sle)

 

 

 

21.5. Šnečí výprava nejmenších borců přiváží z Prahy celkové 5.místo v ČR

Úspěšný tým mladších žáků TJ Snack Dobřany - sezóna 2011-2012


Vše rozhodla sobota. Nejdříve začnu z jiného ,,soudku". Vytvořila se velmi dobrá parta lidí, tedy  nejen     z hráčů.  Podporu mladším spoluhráčům dokázal svojí osobní přítomností brankář a reprezentant U14 Tonda Oplt, spolu s ním přivedl správného týmového ducha další starší žák a borec  Lukáš Kaňák a největším  překvapením pro nás všechny byl příjezd našich skutečně nejmenších a zároveň nejmladších klubových nadějí, a sice bratří Aleše a Tomáše Duchkových. Na střídačce nás tedy bylo víc a dokonce i dámy(Anežka a Nikolka) - sestry (patřičně ustrojeni v klubových dresech) našich budoucích nadějí dávali klukům kuráž a odhodlání do nejtěžších bitev a to nepočítám ,,fans" z Dobřan, kteří přijeli do Prahy Šnečky též notně povzbudit.  Myslím, že i tohle nás všechny vybičovalo k skvělým výkonům !                             Po pátečních dvou výhrách, kdy jsme porazili Pardubice a nakonec i finálovou Poličku, jsme bohužel o sobotním ránu nezvládli poslední duel ve skupině  s Vlašimí a v klíčovém odpoledním zápase, ve kterém se rozhodovalo, kdo bude hrát o medaile, jsme smolně prohráli se Vsetínem, když za stavu 1-2 jsme po sólovém nájezdu Marka Princla těsně před koncem nastřelili tyč, ale i takové chvíle přináší sport..... V neděli tak na nás zbyl poslední (možná tak trošku nevděčný) souboj o 5.příčku s týmem Testa OEZ Letohrad. Nejmenší Šnečci si tento zápas užili v plné parádě a vítězstvím 8-2 dokázali, že v každém zápase je o co hrát. Za jejich snahu, obětavost, nasazení, bojovnost a v neposlední řadě i parádní výkony zasluhují obrovskou pochvalu, uznání a nejen můj obdiv !!!  Velké poděkování patří též rodičům za podporu dětí a za jakoukoli pomoc (a že jí rozhodně nebylo málo)   po dobu obou finalových  turnajů   MČR        (Ústí, Praha) ! Ocenění za celou sezónu si poprávu odnesl kapitán Nicholas Kaňák nejen za výkony, ale hlavně za přístup ke sportu jako takovému. Nevynechat ani jeden hokejbalový trénink a dojíždět z Klatov, k tomu zvládnout lední hokej a školu - smekám klobouk dolů!

Konečná tabulka velkého finále: 1.Ped.Č.Budějovice  2.Kometa Polička  3.HBT Vlašim   4.Hbc Vsetín 5.Snack Dobřany   6.Testa Letohrad   7.Autosklo Pardubice   8.Era Pardubice

Stručná čísla Šnečků v Praze: Výhry ve skupině s Autosklem Pardubice 2:1 a Kometou Polička 4:2, prohra ve skupině s HBT Vlašim 1:4, prohra ve čtvrtfinále se Vsetínem 1:3 a výhra v souboji o 5.místo s Letohradem 8:2 .  Branky a nahrávky zde vypichovat nebudu, neboť jsme hráli jako tým!

Tým mladších žáků sezóna 2011-2012

brankáři: Vojta ,Vojtís, Vachl,   Černý ,prostě Jirka, Jiří  obránci: Honza ,Maty, Matoušek,  Nicholas ,Niki, Kaňák,         Kuba ,Brčko, Brtník,   Danek ,Šíša, Šiška,   Štěpán ,Štětec, Štětka   útočníci: Marek ,Mára, Princl,   Tomáš ,Truchláč, Truchlý,   Ondra ,Oťas, Šlehofer,   Jakub ,Kubajs, Brada,    Dan ,Danek, Hůrka, Radek ,Ráďa, Mužík,   Tomáš ,Řepa, Mužík,   Adam ,Adys, Štolba,    Štěpán ,Červ, Koželuh,  Dominik ,Domí, Samek,    Matěj ,Mates, Šebek,   Daniel ,Danek, Čech,    Aleš ,Alešek, a Tomáš ,Tom, Duchkovi.                 Trenérský kvartet:  Libor ,Libís,Oplt,                              Honza ,Maty, Matoušek (konečně),  Marek ,Smetí, Smetana,   Venca ,Šlehy, Šlehofer,                                   Kluci díky  , pro mě jste totiž borci úplně všichni !!!!!!!!!!!!    (Slehy)

 

 

....a další úspěch mezi nejmenšími Šnečky - klikni

Ačkoliv se jedná o kolektivní sport, tak tohle se prostě musí...... Díky skvělému výkonu celého týmu v Praze a hlavně díky výborným výkonům svých kamarádů a spoluhráčů máme mezi Šnečky celkového vítěze v kanadském bodování mistrovství České republiky, a sice Radka Mužíka ! Gratulujeme! (Slehy)

 

Mladší žáci reprezentovali naše město skvělým pátým místem na MČR.

 

Mladší žáci v Ústí zvítězili a čeká je další bonusový turnaj Mčr

Mladší žáci TJ Snack Dobřany vyhráli turnaj MČR v Ústí nad Labem, když dokázali 3x zvítězit a pouze jednou prohrát po samostatných nájezdech. Celkových 10bodů nás katapultovalo na 1.příčku, což je další obrovský úspěch těchto ,,malých - velkých borečků". Samozřejmě nesmíme zapomínat na to, že po dlouhodobé základní části, což byla letos skupina Jih,Západ, kluci vybojovali krásné 3.místo. Akce Ústí je navazující turnaj MČR právě na dlouhodobou základní část. Turnaj je akcí jednorázovou, buď se Vám povede či nikoliv. Naši Šnečci se však činili a to v každém zápase. Bojovali, makali, dřeli, přesně tak, jak bývá v Dobřanech pravidlem.  Zaslouženě celý turnaj vyhráli a prodlouží si tak sezónu dalším ,,jednorázem" v podobě 3denní akce v Praze Na Palmovce. Za výkony , které kluci v Ústí předvedli, zasluhují obrovskou pochvalu. Upřímné poděkování patří též rodičům za pomoc s dopravou a s dalšími neméně důležitými náležitostmi, které k těmto akcím nepochybně patří !   (Šlehy)

 

Výsledky našich ,,makáčů": Snack - Hostivař 4:2, Snack - Ústí 9:1,             Snack - Kladno 3:0, Snack - Pardubice 1:2 (po nájezdech).

 

1. TJ Snack Dobřany 4 3 0 1 0 17:5 10
2. ERA Svítkov Stars Pardubice 4 2 1 0 1 10:5   8
3. Elba DDM Ústí nad Labem 4 2 0 0 2 6:14   6
4. HBC Hostivař 4 2 0 0 2 12:8   6
5. HBC ALPIQ Kladno 4 0 0 0 4 2:15   0

 

NADSTAVBA MLADŠÍCH ŽÁKŮ:

V sobotu v Českých Budějovicích odehráli naši nejmladší Šnečci poslední dva  zápasy v lize Jihozápad. Nejprve jsme změřili síly s domácím Pedagogem Č.B. a po boji jsme po dlouhé době odešli poraženi s výsledkem 1-3, když domácí vstřelili rozhodující gól při naší power play do odkryté klece. Pedagogu jsme ukázali, že můžeme hrát rovnocennou partii s každým, tedy i s lídrem soutěže.   V druhém utkání jsme se popasovali s týmem Blatná Datels. Kluci z Blatné již měli jistotu 2.příčky v tabulce, naši borci zase věděli, že bronzové umístění nám už také nikdo nevezme. Šnečci ale moc dobře vědí a jsou vedeni k tomu, že v každém zápase se o něco hraje ! Blatnou jsme přejeli jako parní válec a po závěrečném hvizdu rozhodčího svítilo na tabuli  skóre 9-1 pro Dobřany. Kluci tak odvedli perfektní práci a sezónu v lize Jihozápad zakončili bronzovým umístěním a do Dobřan přiváží krásný pohár za 3.místo . Je to opět velký úspěch  dobřanského hokejbalu. Kluci paráda, díky a jedeme dál, ještě nás čeká bonus....  (sle)  

Celkové pořadí ve skupině o 1.-4.místo po zkl. a nadstavbové části ligy Jihozápad: 

1. SK Pedagog České Budějovice 19 16 1 1 1 151:21 51
2. TJ Blatná Datels 19 13 1 1 4 115:45 42
3. TJ Snack Dobřany 19 12 0 1 6 67:39 37
4. HBC Plzeň 19  8 2 0 9 49:56 28

Skupina o 5.-9.místo

5. HC Švantlův Dvůr Písek             20 11 1 1   7  60:39   36
6. HC Buldoci Stříbro 20  8 1 1 10 89:102 27
7. TJ Tatran Třemošná 20  5 1 1 13 49:96 18
8. TJ Plzeň - Litice 20  3 1 2 14 39:125 13
9. TJ ZKZ Horní Bříza 20  3 1 1 15 27:123 12

                    

Hbc Plzeň - Snack Dobřany 2:4  29.4. neděle

V nadstavbové části se v kategorii mladších žáků v lize Jihozápad hrál přímý zápas o 3.místo. Nejmenší Šnečci se v úmorném vedru plzeňské haly radují z vítězství. Byla to vydřená výhra, jelikož domácí tým bojoval až do samého závěru, jak jinak - hrálo se derby. Pochvalu zasluhuje celý tým, který držel svými zákroky výborný Vojta Vachl v brance. Naše kluky čeká o následujícím víkendu výjezd do Č.Budějovic a tam si to rozdáme s lídry soutěže...(Sle)

 

Víkendový zápas  skončil domácí  ,,střelnicí" aneb Šneci opět na ,,republice" !

   

TJ Snack Dobřany - Hbc Horní Bříza   9:0  21.4. sobota                                            (liga Jihozápad mladší žáci)                            

 

Závěrečným kolem si naši nejmladší kluci poradili s Horní Břízou, kterou perfektně vede spolu se svými kolegy  náš kamarád Víťa Procházka.  Naši nejmenší Šnečci tak touto výhrou stvrdili obrovský úspěch dobřanské hokejbalové mládeže, když se tým vedený kapitánem N. Kaňákem  po základní části ligy Jihozápad probojoval do finalové čtyřky, která určí celkového vítěze ligy Jihozápad.. Zde se utkáme s elitou soutěže, a sice s týmy: Hbc Plzeň, Pedagog Č.Budějovice a Blatná Datels. Zároveň se celá tato elitní ,,čtyřka" včetně našich borců představí i ve finalových republikových kolech ! (Sle)

TJ Snack Dobřany - úspěšný tým  žáků 2012        

Snack Dobřany - Blatná Datels 5:0

Do Dobřan přijel tým, který se  v ligové tabulce pohybuje na samé špici. Naši kluci se však nemají čeho bát. Svého soupeře z jihu Čech přehráli od 2.třetiny ve všech směrech a po zásluze si připisují 3body do tabulky. Tato výhra nám zajistila účast mezi čtyřmi top týmy v nadstavbové části, za což Šnečci zasluhují pochvalu. Opět je na místě pochválit kluky - hokejisty, neboť dojíždět z Klatov i na treninky, rozhodně není jednoduché. Příkladným přístupem jdou všem ostatním bratři Kaňákové ! Poctivě však trénují i ostatní kluci a poprávu jsou odměněni výbornými výkony v zápasech !

Buldoci Stříbro - Snack 4:6 (liga - Jihozápad, ml.žáci)

Naši nejmenší si dnes (6.4.) vydřeli výhru ve Stříbře, čímž si uchovali postupovou naději do nadstavbové části své ligy jihozápad, z nichž se rekrutují nejlepší týmy do finální fáze v bojích o mistra ČR. Zápas to jednoduchý nebyl. 1.třetinu Šnečci vyhráli 2-1. Po 2.části se šlo do kabin s vedením Stříbra 4-2. Kluci se po důrazné domluvě zvedli a domácím 4gólovou lavinou sebrali veškeré naděje na bodový zisk. Do Dobřan tak Šnečci přiváží 3důležité bodíky. (Sle)

 

 

Snack Dobřany - ŠD Písek     0:2  (17.3.so žák.liga - mladší)     Naši nejmenší měli možnost prověřit tým z jihu Čech v domácí Snack aréně. V Písku jsme na podzim vyhráli s odřenýma ušima. Šnečci bojovali tak, jak je u nás zvykem, bohužel jsme branku nevstřelili a naopak dvakrát inkasovali. Kluci i přes porážku  mohli odejít se vztyčenými hlavami.   (Slehy)

Dohrávka žákovské ligy jihozápad - ml.žáci:

Snack Dobřany - Hbc Litice 10:2

Jednoznačná záležitost Šnečků !!! Po 1.třetině 6-0, zahráli si všichni a o to jde. Kluci svého soupeře přehráli ve všech směrech.

 

1.jarní kolo

Žáci zaváleli v Třemošné:

Třemošná - Snack Dobřany 0-2    (liga jih-západ ml.žáci)

Brzké ranní vstávání v neděli (v 7h.sraz) se na našich borcích naštestí nepodepsalo, a tak  kolektivním výkonem korunovaným brankami Radka Mužíka a Marka Princla jsme v Třemošné zvítězili zaslouženě.

 

 

 

 

SK PEDAGOG České Budějovice – TJ SNACK Dobřany 8:0 (4:0,1:0,3:0)

Zápas mladších žáků následoval bezprostředně po zápase žáků starších. Čekal nás soupeř, kterého jsme znali z turnaje ve Zlivi. A již tenkrát se nám mladší kluci z „pedáku“ velmi líbili pro svoji kombinační hru. Nyní se nám jejich hra moc nelíbila, protože jsme se s ní nedokázali vyrovnat. Budějky byli lepší po všech stránkách a skóre po první třetině naznačovalo debakl. Naštěstí jsme se trochu zlepšili, a tak jsme zápas dokončili se ctí. V našem týmu jsou kluci, kteří s hokejbalem teprve začínají, a tak to pro ně byla cenná zkušenost do budoucna. Pochvalu si zaslouží všichni, vyzdvihnu ale Jendu Matouška, který i po tvrdých střetech se soupeřem  neklesl na duchu a šel znovu týmu pomoci. I přes obdržených osm gólu podal slušný výkon Vojta Vachl. Potrénujem a příště se uvidí… :-)

Všem rodičům děkuji za pomoc s dopravou.            (Libor)

 

 

 

HC Švantlův Dvůr Písek -  Snack Dobřany 1-2

Naši nejmenší borci  opět bodují. Tentokrát jsme vydřeli výhru na jihu Čech v Písku. Taktickým výkonem podpořeným jistotou v brance, kterou opět začaroval Vojta Vachl, jsme domácím dali šanci jen snížit skóre. Ačkoliv nám kluci z Písku v našem obranném pásmu ještě několikrát zatopili, výsledek jsme si  o sobotním dopoledni pohlídali. Snaha a obětavost, to byla dobřanská deviza na píseckém trhu !

Branky: Šiška, Šlehofer O.

Hráči zápasu: opět všichni                                                                                                                                                (Šlehy)                                                  

Foto z Litic:

 

 

                                      Začátek soutěže sobota 17.9. Konec – polovina května.

Důležité informace:

Členské přízpěvky pro kategorii mladší žáci byly stanoveny na 1000,- Kč na sezonu. Částka je splatná ve dvou termínech. 500,- Kč do konce měsíce září a 500,- Kč do konce měsíce ledna.